Autot, joiden arvo alenee vähiten

Arvonalentuminen on luultavasti suurin uusien autojen hankkimista estävä tekijä useimmille ihmisille. Eräät erittäin suosittujen merkkien valmistamat erittäin suositut autot menettävät jopa 10-12 prosenttia arvostaan jo kilometrin kuluttua ostosta. Tämän vuoksi käytettyjen autojen markkinat ovat olleet viime vuosina kovassa kasvussa, eikä hidastumisesta ole merkkejä.

Jos et halua kovaa arvonalennusta, tarjolla on kohtuullisen paljon suhteellisen kohtuuhintaisia autoja, joiden arvo ei laske liikaa. On syytä mainita, että erittäin kalliit klassikkoautot, superautot ja hyperautot kannattaa hankkia, jos haluat säilyttää mahdollisimman paljon arvoa.

Tämä johtuu pääasiassa siitä, että näiden autojen tuotanto on rajoitettua ja että niiden kysyntä on aina suurempi kuin tarjonta, mikä tarkoittaa, että näiden autojen hinnat muuttuvat aina, mutta useimmiten positiiviseen suuntaan.

On olemassa joitakin autoja, kuten Tesla Model S, Range Rover Velar, Mercedes Benz G-luokka ja Porsche 911, jotka ovat tunnetusti hyvin arvonsa säilyttäviä. Mutta jotkin rajoitetummat autot, kuten 911 GT3 tai pari klassista ja superautoa, nousevat usein MSRP-hinnan yläpuolelle.

Tesla Model S

Teslan suosio on noussut taivaisiin viime vuosina, ja Model S on kiistatta paras arvo-ominaisuus, ainakin toistaiseksi. Model S säilyttää noin 63 % auton alkuperäisestä arvosta kolmen vuoden jälkeen, mikä on luultavasti paras arvonalennustulos suositulle sedanille juuri nyt.

Teslan suosio on kuitenkin niin nopea ja jyrkkä kehityskaari, että monet uskovat sen olevan vain väliaikainen. Jopa 7 vuotta uraauurtavan Model S:n julkaisun jälkeen Tesla on myynyt yli 250 000 tällaista autoa pelkästään vuonna 2018.

  Missä autossa on vähiten ongelmia?

Range Rover Velar

Range Roverit ovat aina olleet suosittuja, ja monet ovat varmasti samaa mieltä siitä, että Range Rover on Yhdistyneen kuningaskunnan luksusproomun perikuva. Siitä lähtien, kun RR:stä tuli ylellinen, suosio seurasi jokaisen peräkkäisen uuden RR-mallin myötä, eikä Velar ole erilainen.

Velar on säilyttänyt noin 57 % alkuperäisestä arvostaan kolmen vuoden jälkeen, ja itse Velar esiteltiin vuonna 2017. Velarin suosio on melko ilmeinen, koska tämä kompaktimpi RR-maasturi tarjoaa futuristista muotoilua, upeaa ylellisyyttä sekä parannettua luotettavuutta ja luotettavuutta.

Porsche 911

Mutta jos haluat arvokuninkaan, valitse 911, sillä Porsche 911 säilyttää jopa 75-85 % arvostaan jo 3 vuoden omistuksen jälkeen. Jotkin 911-mallit, kuten GT3 Touring, 911R, 911 Speedsters, 911 Sports Classics tai erityiset perinnemallit, voivat jopa arvostaa kolmen vuoden jälkeen.

Ei ole olemassa parempaa urheiluauton arvolupausta kuin 911. Jos yhdistät arvoon vankan luotettavuuden ja luotettavuuden, voisi väittää, että 911 on mahdollisesti paras auto, jonka rahalla voi tällä hetkellä ostaa, ja olisin luultavasti samaa mieltä.

Mercedes Benz G-luokka

G-Wagon, jota rakastavat yhtä lailla jalkapalloäidit kuin jalkapalloilijat, on yhtä vaikuttava maastossa kuin maantieajossa, ja sillä on perintö, jota tuskin mikään muu katumaasturi voi koskaan saavuttaa. Kaikki tämä tarkoittaa, että G-Wagon säilyttää jopa 70 % alkuperäisestä arvostaan kolmen vuoden tuotannon jälkeen.

On täysin järjetöntä, että 1990/2000-luvun Mercedes G-luokka maksaa joskus 3-4 kertaa enemmän kuin 1990/2000-luvun Mercedes Benz S-luokka vastaavassa kunnossa. G-vaunut eivät todennäköisesti koskaan mene pois muodista, koska G-vaunujen muotoilu on todellakin ajatonta.

  Mikä on paras maasturi lihavalle henkilölle?

Dacia Duster

Dacia Duster ei varmaankaan ole se auto, jonka olet odottanut näkeväsi tällä listalla, mutta edullisten autojen markkinoilla pitäisi olla myös hyvin edustettuna, ja mahtava Dacia Duster -katumaasturi säilyttää noin 54 % alkuperäisestä arvostaan kolmen vuoden jälkeen.

Kun otetaan huomioon, miten edullinen Duster on uutena, se on luultavasti vähiten rahaa, jonka voi menettää jokapäiväiseen edulliseen kuluttaja-autoon. Tämän lisäksi Dusterista ei ole mitään mielenkiintoista sanottavaa.

Mini Cooper

Aivan kuten Mercedes Benz G-Wagon, myös Mini Cooper on autoteollisuuden ikoni. Ja aivan kuten Range Rover, myös Mini on brittiläisen auton perikuva. Jos nämä hienot ominaisuudet yhdistetään, Minin arvon säilyminen on paljon helpompi ymmärtää.

Viistoperä ei ole koskaan ollut sellainen auto, jonka arvo säilyy muutaman vuoden jälkeen, mutta Mini Cooper -viistoperä säilyttää jopa 53 prosenttia alkuperäisestä arvostaan kolmen vuoden jälkeen, mikä tekee Ministä yhden, ellei jopa pienimmän arvonalennuksen tällä hetkellä myynnissä olevista viistoperäisistä autoista.

UKK-osio

Mitkä autot arvostuvat?

On vaikea ennustaa, minkä autojen arvo nousee, mutta joidenkin autojen arvokehitys on yksisuuntainen. Porsche Carrera GT:n kaltaisten mallien odotetaan kaksinkertaistuvan tulevina vuosikymmeninä, joten jos sinulla on noin miljoona dollaria lojumassa, kannattaa ostaa sellainen, kun vielä voit.

Rajoitettu erä, historiallisesti merkittävä, kallis, tehokas, haluttu, ei vielä täysin tunnustettu… Nämä ovat potentiaalisen rahasammon ominaisuuksia, ja jos löydät sopivan auton, tutki markkinat huolellisesti, ja jos se vaikuttaa oikealta, saatat jopa ansaita rahaa.

  Missä autossa on suurin kuljettajan istuin?

Voiko autoihin sijoittamalla tehdä rahaa?

Autosijoitukset ovat nykyään melko suosittuja, mutta ne vaativat aluksi suuria rahasummia. Kuten aiemmin mainittiin, Carrera GT:n arvo tulee aivan varmasti nousemaan, mutta sellaisen ostaminen juuri nyt on mahdotonta 99 prosentille väestöstä.

Sellaiset autot kuin Ferrari Big Five (288 GTO, F40, F50, Enzo, La Ferrari), Lamborghini Miura, 911R Porschet, McLaren 675lt… Nämä ovat malleja, jotka todennäköisesti jonain päivänä ovat arvokkaita moninkertaisesti alkuperäiseen hintaansa nähden, mutta kaikki nämä maksavat jo nyt aivan liikaa.

Miten voin säilyttää auton arvon?

Markkinat ovat arvaamaton syiden ja seurausten summa, ja on todella vaikea ennustaa, kuinka hyvin malli myy tai säilyttää arvonsa. Mutta on olemassa keinoja, joilla jokaisesta autosta voi säilyttää mahdollisimman paljon arvoa. Ajokilometrit ovat erityisen tärkeitä, samoin varusteet ja yleinen huolto.

Kaikki korjaukset ja rikkoutumiset tulisi pitää mahdollisimman vähäisinä, ja myös auton yleinen kunto vaikuttaa auton arvon puolesta tai sitä vastaan. Yritä pitää autosi mahdollisimman hyvässä kunnossa, valitse turvallisia sisä- ja ulkovaihtoehtoja ja väriyhdistelmiä, ja sinun pitäisi säilyttää mahdollisimman paljon.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z