Mikä on paras maasturi lihavalle henkilölle?

Jotta auto sopisi tarpeisiisi, et saa tinkiä turvallisuudesta, koosta ja mukavuudesta. Jos olet ylipainoinen, sinun kannattaa valita maasturi, koska niissä on eniten tilaa ja niihin on helppo nousta sisään ja ulos.

Markkinoilla on monia maastoautoja, ja jotkut niistä ovat parempia kuin toiset. Halusitpa sitten kohtuuhintaisen, suhteellisen pienikokoisen katumaasturin, joka tarjoaa silti riittävästi tilaa, tai ylellisen täysikokoisen katumaasturin, on tärkeää tutustua mahdollisimman moneen vaihtoehtoon.

Jos haluat pienikokoisen mutta kohtuuhintaisen katumaasturin, kannattaa tutustua Jeep Wrangleriin. Jos haluat ylellisemmän kompaktin katumaasturin, Audi Q5 on hyvä vaihtoehto. Keskikokoiset katumaasturit sopivat yleensä paremmin isommille henkilöille, joten Honda CR-V on erinomainen keskikokoinen katumaasturi.

Jos kuitenkin haluat ylellisemmän keskikokoisen katumaasturin, Volvo XC90 tarjoaa kaiken tarvitsemasi. Täysikokoiset katumaasturit, kuten Chevy Suburban tai Lincoln Navigator, sopivat myös erinomaisesti ylisuurille henkilöille.

Jeep Wrangler

Jeep Wrangler tarjoaa 41,6 tuumaa jalkatilaa ja 43,0 tuumaa pääntilaa, minkä pitäisi riittää suurimmalle osalle asiakkaista. Sen lisäksi, että Wrangler on tilava, se tarjoaa myös vaikuttavia maasto-ominaisuuksia ilman, että se maksaa paljon rahaa.

Wrangler on ehdoton yhdysvaltalainen katumaasturi monista eri syistä. Mukavuuden osalta uusi Jeep Wrangler tarjoaa kaiken, mitä kompaktilta katumaasturilta voi odottaa. Muotoilullisesti Wrangler ei ole muuttunut kovinkaan paljon sitten perustamisensa, mutta miksi korjata jotain, jos se ei ole rikki?

  Millä pienellä autolla on paras maavara?

Audi Q5

Audi Q5 tarjoaa aikuismaista muotoilua, mutta on silti huippuluokkaa, ja sama pätee heti, kun astut sisätiloihin. Tiloiltaan Q5:n pitäisi riittää suurimmalle osalle asiakkaista. Tekniikka on tuhlausta ja niin myös useat erilaiset edistykselliset kuljettajan apujärjestelmät. Infotainment-järjestelmä on intuitiivinen ja helppo selvittää.

Q5 on melko samanlainen kuin muutkin Audit, mikä tarkoittaa loistavaa kokonaisvaltaista ajettavuutta maastossa ja maastossa. Vaikka Q5 on suunniteltu ensisijaisesti mukavaksi päivittäiseksi kuljettajaksi, SQ5 tarjoaa riittävästi suorituskykyä pelotellakseen muutamia kuumia viistoperiä. Oli miten oli, Q5 on loistava ostos.

Honda CR-V

CR-V on aina ollut standardi keskikokoisten edullisten katumaastureiden segmentissä, koska se tekee monia asioita erinomaisesti. Luotettavuus ja suosio ovat aina olleet Honda CR-V:n vahvuuksia. CR-V tarjoaa nyt kuitenkin myös paljon tilaa, jonka pitäisi riittää enemmän kuin hyvin kaikille yli 180-senttisille tai yli 250-kiloisille.

Turvallisuus on myös huolenaihe, kun on kyse liikalihavuudesta, ja on hyvä tietää, että CR-V:ssä on useita erilaisia kehittyneitä turvajärjestelmiä, kuten aktiivinen kaista-avustin, törmäyksenestojärjestelmä, sivutörmäysavustin ja kuolleen kulman avustin.

Volvo XC90

Volvo XC90 on katumaasturi, joka sopii täydellisesti ihmisille, jotka haluavat mahdollisimman paljon ominaisuuksia, mutta ovat silti suhteellisen rauhallisia ja huomaamattomia. Hyväksi havaitun ruotsalaisen muotokielen ja ylivoimaisen turvallisuuden ansiosta XC90 on aina pakko olla ”best off” -katumaastureiden listalla kaikenlaisten maastureiden joukossa.

  Mikä on vaikein asia korjata autossa?

Sisätilojen osalta XC90 tarjoaa paljon sekä lasti- että matkustajatilaa. XC90:ssä on todella vaikea olla vikaa, varsinkin kun otetaan huomioon tarjolla olevat lukuisat erilaiset mukavuus- ja ylellisyysominaisuudet.

Chevy Suburban

Chevy Suburban on klassinen amerikkalainen täysikokoinen katumaasturi, mikä tarkoittaa, että se on suunniteltu selviytymään monista Yhdysvaltain markkinoiden tarjoamista kompromisseista, ja lihavuus on valitettavasti yksi niistä. Uskomattoman tilavan matkustamon ansiosta Suburbanin pitäisi olla enemmän kuin mukava useimmille ihmisille siellä.

Tekniikan ja ylellisyyden osalta Suburban on melko kilpailukykyinen tässä hintaluokassa. Tavaratila on myös runsas, ja näyttääkin siltä, että Suburban on todella yksi parhaista täysikokoisista amerikkalaisista katumaastureista.

Lincoln Navigator

Jos Chevy Suburban on sinulle hieman liian ”maalaismainen”, kannattaa valita Lincoln Navigator. Vaikka Navigator ei koskaan ollutkaan kilpailukykyinen täysikokoinen katumaasturi, uusin on aivan eri juttu, varsinkin jos valitset Black Label -huippuversion.

Yksi Navigatorin parhaista puolista ovat istuimet, sillä ne ovat riittävän suuret lähes kaikille kuljettajille. Sen lisäksi, että ne ovat riittävän suuret, ne on myös päällystetty laadukkailla materiaaleilla. Koko sisustus on ylellinen ja laadukas, ja Navigator on loistava katumaasturi.

UKK-osio

Pitäisikö lihavien ihmisten harkita vain maastureita?

Vaikka katumaasturit ovat parhaita lihaville ihmisille, ei ole mitään syytä olla harkitsematta esimerkiksi sedania tai tila-autoa. Kaikki riippuu mieltymyksistäsi, budjetistasi ja siitä, miten hyvin mahdut auton sisälle. Jotkin sedanit, kuten esimerkiksi Hyundai Sonata, ovat tilavampia kuin jotkin maasturit.

  Paras auto sellaiselle, joka ei aja paljon.

Minibussit tarjoavat tunnetusti paljon tilaa, mikä on tärkeää kaikille ylipainoisille.

Miten lihavuus vaikuttaa ajamiseen?

Liikalihavuus on vahvasti yhteydessä moniin kuolemaan johtaneisiin auto-onnettomuuksiin, ja on turvallista sanoa, että liikalihavuus voi olla syy siihen, että selviät tai et selviä auto-onnettomuudesta. Lihavat ihmiset eivät kykene reagoimaan yhtä nopeasti kuin hoikat ihmiset, ja tämä on valtava ero.

Lisäksi lisääntynyt paino on liikkeellä ollessa vaikeampi hidastaa, ja suurilla nopeuksilla kulkevan esineen paino kasvaa eksponentiaalisesti. Buffalon yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa päädyttiin siihen, että sairaalloisen lihavat ihmiset kuolevat 56 prosenttia todennäköisemmin auto-onnettomuudessa.

Mitkä autotyypit ovat pahimpia lihaville ihmisille?

Superautot ja urheiluautot ovat pahimpia lihaville kuljettajille, koska niissä on vähän tilaa sisällä ja ulkona. Ne ovat yleensä jäykkiä ja epämukavia, ja niihin on haastavaa päästä sisään ja ulos. On toki olemassa muutamia urheiluautoja, joihin lihavat kuljettajat mahtuvat.

Tuskin yhtään superautoa on kuitenkaan suunniteltu pitkille tai ylipainoisille ihmisille. Sellaisenaan niitä kannattaa välttää ensisijaisesti turvallisuussyistä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z