Vähiten huoltoa vaativat autot

Autot ovat kalliita, eikä sitä voi mitenkään kiertää. Vaikka jotkut niistä voivat olla edullisia ostaa, niiden käyttäminen voi olla samalla myös kallista. Oli miten oli, kukaan ei voi kiistää, etteivätkö huoltokustannukset olisi erittäin tärkeä tekijä, joka on otettava huomioon, kun etsitään uutta autoa.

Vaikka jotkin autot vaikuttavat edullisilta, koska ne maksavat vähän, piilokustannukset, kuten huolto-, polttoaine- ja vakuutuskustannukset, voivat muuttaa tämän jyrkästi. Tästä huolimatta, jos haluat halvan autokokemuksen, sinun on keskityttävä yhtä lailla sekä ostokustannuksiin että huoltokustannuksiin.

Joidenkin autojen ylläpito 10 vuoden aikana maksaa jopa 25 000, 50 000 tai jopa yli 100 000 dollaria, joten muista sijoittaa aikaa siihen, mitä autoja kannattaa ostaa ja mitä välttää. Edulliset, luotettavat autot, joilla on hyvä arvon säilyminen, ovat yleensä niitä, joita kannattaa harkita.

Toyota Corolla ja Honda Accord ovat molemmat tunnettuja edullisuudestaan ja luotettavuudestaan. Maasturimaisesti Toyota RAV-4 ja Honda CR-V ovat kaksi halvinta maasturia, jotka ovat tällä hetkellä edullisimmin ylläpidettävissä. Urheiluautoista Mazda MX-5 Miata ja Honda S2000 ovat edullisimpia ylläpitää.

Toyota Corolla

Keskimäärin monien autojen ylläpito maksaa yli 700 dollaria vuodessa. Tällaisia hintoja on odotettavissa, ja jotkut jopa uskovat, että 1 000 dollaria on pikkuraha, koska on olemassa autoja, jotka voivat maksaa 10 kertaa enemmän. Oli miten oli, tuskin mikään auto voi voittaa Toyota Corollan vuotuisia huoltokustannuksia, jotka ovat vain 310 dollaria.

  Voiko olla liian painava autoon?

Nämä hinnat vaihtelevat vuodesta toiseen riippuen auton iästä, kunnosta, ajokilometreistä ja varustelistasta, mutta Corolla on joka tapauksessa kuningas. Tämä johtuu pääasiassa siitä, että Corolla tarjoaa ylivoimaisen luotettavuuden ja arvon, aivan kuten mikä tahansa muukin Toyota.

Honda Accord

Luotettavat japanilaiset autot ovat nykyään toistuva teema, ja siksi Honda Accord jää Corollan jälkeen noin 400 dollarin vuotuisilla huoltokuluilla. Honda Accordit ovat olleet käytännössä missä tahansa jo vuosikymmeniä, ja juuri siksi Accordin ylläpito maksaa niin vähän.
Varaosia on aivan kaikkialla, ja lähes jokaisella mekaanikolla on runsaasti kokemusta Accordin korjaamisesta. Tämä tarkoittaa, että mekaanikko voi työskennellä nopeammin, mikä puolestaan alentaa työkustannuksia. Näiden syiden lisäksi Accord on myös todella edullinen, mutta silti melko kunnollinen auto.

Toyota RAV4

Ei ihme, että tällä listalla on pari Toyotaa, sillä Toyota valmistaa markkinoiden luotettavimpia autoja, melkoisella erolla. Maasturimaisesti RAV4:ää on myös käytännössä joka puolella maailmaa tällä hetkellä, mikä tarkoittaa, että osia on helppo saada, ja halvalla.

Tästä huolimatta RAV4:n huoltokustannukset ovat noin 430 dollaria, mikä on huomattavasti vähemmän verrattuna muihin tämän segmentin premium-luokan katumaastureihin. Toyotalla on tapana asettaa etusijalle luotettavuus, edullisuus, suosio ja huollettavuus, jotka kaikki laskevat huoltohintaa.

Honda CR-V

CR-V onnistuu ansaitsemaan ykköspaikan halvimmalla huollettavana ja ylläpidettävänä todellisena katumaasturina vain 407 dollarilla vuodessa. Syy tähän on enemmän tai vähemmän sama kuin kaikkien muidenkin tässä lueteltujen autojen kohdalla. CR-V on hyvin rakennettu, suosittu ja edullinen katumaasturi.

  Mitä sinun EI pitäisi sanoa automyyjälle?

Ihmiset tietävät, mitä he saavat, kun uusi CR-V ilmestyy, ja siksi ihmiset rakastavat niitä niin paljon. Honda on onnistunut jokaisen sukupolvensa aikana luomaan maineen vahvoista, kestävistä ja kohtuuhintaisista katumaastureista, mikä kaikki toimii arvon säilymisen puolesta.

Mazda MX-5

Olen listannut MX-5:n tähän, koska paremman hintaista urheiluautoa ei saa millään muulla tavalla. Vain 429 dollarin vuosihintaan MX-5 on maailman paras urheiluauto, mitä tulee huoltoon. Näin alhaisten ylläpitokustannusten lisäksi MX-5 on muutenkin halpa ostaa, uutena tai käytettynä.

Oli miten oli, jos haluat urheiluauton, MX-5:tä on vaikea vastustaa. Niitä on paljon, ja niitä on todella helppo huoltaa ja virittää. Loistava käsiteltävyys, ylivoimainen ketteryys ja katto alas laskettuna tekevät MX-5:stä loistavan avoauto-urheiluauton.

UKK-osio

Mitkä autot maksavat eniten huollosta?

Muutamien hyvämaineisten rahoitusasiantuntijoiden ja huoltoliikkeiden mukaan BMW-, Mercedes-, Cadillac-, Volvo- ja Audi-autojen ylläpitokustannukset ovat ajan mittaan korkeimmat. Kallein 2000-luvun auto ylläpidettäväksi on kuitenkin epäilemättä Bugatti Veyron.

Jos haluat vaihtaa öljyt, edessäsi on 20 000-25 000 dollarin lasku. Jos haluat uudet renkaat, lasku on 42 000 dollaria. Kun renkaat on vaihdettu muutaman kerran, on lopulta vaihdettava myös vanteet, ja se voi maksaa yli 50 000 dollaria.

Miksi joidenkin autojen ylläpito maksaa enemmän kuin toisten?

On tunnettu tosiasia, että superautot maksavat yleensä eniten ylläpidosta. Tämä johtuu siitä, että näitä autoja valmistetaan rajoitettuja määriä ja niissä käytetään usein eksklusiivisia osia ja huipputehokkaita komponentteja, jotka on valmistettu noudattamaan tiukempia turvallisuus- ja suorituskykyvaatimuksia.

  Mitä käytettyjä autoja EI kannata ostaa?

Lisäksi varaosia ei ole helposti saatavilla, ja myös vakuutus-, polttoaine- ja rekisteröintikustannukset ovat kalliita. Lisäksi tällaisissa autoissa on usein futuristista teknologiaa, jonka ylläpito maksaa paljon, eikä kovin monella mekaanikolla ole lupaa työskennellä tällaisten autojen parissa.

Onko sähköautojen huolto halvempaa kuin tavallisten autojen?

Sähköautojen ylläpito on keskimäärin edullisempaa, koska niissä on paljon vähemmän osia, jotka on vaihdettava ja huollettava. Lisäksi öljyä ei tarvitse vaihtaa, koska sähkömoottorit eivät edes käytä öljyä.

Sähköautossa ei yksinkertaisesti ole niin paljon osia, jotka voivat mennä vikaan. Tietenkin, jos sinun on vaihdettava akku, tällaiset edut haihtuvat, koska akkujen vaihtaminen voi maksaa yli 10 000 dollaria. Joka tapauksessa, jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, sähköautojen ylläpito maksaa huomattavasti vähemmän.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z