BMW 340i:n yleiset ongelmat

BMW 340i

BMW 340i on ollut tuotannossa vuodesta 2015, ja se on yksi markkinoiden suorituskykyisimmistä BMW 3-sarjan malleista. Tämä auto on nopea, tyylikäs, ylellinen ja edistyksellinen. Siihen liittyy kuitenkin myös useita ongelmia, jotka kiinnostuneiden ostajien tulisi tietää. Mutta mitkä ovat BMW 340i:n yleisiä ongelmia?

BMW 340i:n yleisiä ongelmia ovat öljyvuodot, jäähdytysnesteen menetys, PCV-venttiilin vikaantuminen ja Vanos Solenoid -ongelmat. Lisäksi useat käyttäjät ovat valittaneet myös viallisesta vesipumpusta, öljynsuodattimen hajoamisesta ja sähköongelmista.

Mitkä ovat BMW 340i:n yleisiä ongelmia?

Öljyvuodot

Öljyvuodot ovat yleisiä BMW-malleissa, koska BMW-autojen osat ovat hauraita. BMW 340i ei ole poikkeus. Sisarustensa tavoin BMW 340i:ssä on useita muovi- ja kumiosia. Esimerkiksi venttiilikannen tiiviste on valmistettu kumista, joka heikkenee jonkin ajan kuluttua ja johtaa öljyvuotoihin.

Tämän ongelman korjaamiseksi sinun on vaihdettava kulunut tai hauras venttiilikannen tiiviste uuteen.

Jäähdytysnesteen menetys

Jäähdytysnesteen menetys on toinen yleinen ongelma, josta BMW 340i -käyttäjät ovat valittaneet aiemmin. Kuten öljyvuodot, useimmat jäähdytysnesteen menetykset johtuvat kuluneesta termostaatista, öljynsuodatinkotelosta tai sylinterikannen tiivisteestä. Jäähdytysnesteen häviämisen merkkejä ovat moottorin ylikuumeneminen, lätäköt auton alla ja makea tuoksu, jonka huomaat ulkopuolelta.

Tämän ongelman korjaamiseksi sinun on ensin korjattava taustalla oleva ongelma.

PCV-venttiilin vika

Positiivinen kampikammion tuuletus eli PCV-venttiili auttaa tasaamaan painetta moottorin kampikammiossa. Ne auttavat myös keventämään kampikammion painetta ohjaamalla sen uudelleen imusarjaan ja takaisin moottoriin. Tämäkin venttiili kuitenkin pettää jonkin ajan kuluttua, mikä vaikuttaa moottorin suorituskykyyn.

  Aiways vs BMW - kumpi on parempi?

Jos huomaat, että PCV-venttiili on pettämässä, se on ehdottomasti vaihdettava uuteen venttiiliin.

Vanos Solenoidin ongelmat

Toinen yleinen ja ärsyttävä ongelma, jonka kanssa BMW 340i -käyttäjien tulisi olla valmiita kamppailemaan, on Vanos Solenoid -ongelmat. Suurin syy Vanos-ongelmiin on Solenoidin O-renkaan pettäminen. Koska O-rengas on valmistettu kumista, se haurastuu ja takertuu toimimaan optimaalisesti, mikä johtaa useisiin ongelmiin.

Jos sinulla siis on Vanos Solenoidin ongelmia, sinun kannattaa aloittaa tarkistamalla ja vaihtamalla vaurioitunut tai kulunut rengas.

Öljynsuodattimen hajoaminen

Tämä on toinen huolestuttava ongelma, josta BMW 340i -omistajien tulisi tietää. Vaikka tämä ongelma ei ole kovin vakava tai kallis korjata, se voi johtaa katastrofaalisiin seurauksiin, jos sitä ei hoideta. Kuten useimmat BMW:n osat, myös öljynsuodatin on valmistettu kasan materiaaleista, joiden vuoksi se hajoaa eikä pysty pidättämään hiukkasia jonkin ajan kuluttua käytöstä.

Lisävahinkojen välttämiseksi ja estämiseksi on suositeltavaa vaihtaa öljynsuodatin jokaisen öljynvaihdon yhteydessä. Mutta jos öljynsuodatin on vaurioitunut, se on vaihdettava välittömästi.

Sähköongelmat

BMW 340i:n omistajien on myös oltava valmiita kohtaamaan useita sähköongelmia. Osa niistä on viallinen matkustajan puoleinen kuolleen kulman valvontalaite, sytytyskytkinongelma, vioittuneet kaapelit ja generaattoriongelmat.

Hyvä uutinen on, että useimmat näistä ongelmista on helppo korjata. Käy siis ammattitaitoisen teknikon luona diagnosoimassa ja korjaamassa autosi sähköongelmat.

  Kaikki BMW i4 eDrive35 -sähköautosta

Viallinen vesipumppu

Kun BMW 340i -autosi ikääntyy, siinä alkaa esiintyä erilaisia ongelmia. Viallinen vesipumppu on yksi näistä ongelmista. Ja jos vesipumppu on viallinen tai tehoton, se ei ainoastaan vaikuta moottorin suorituskykyyn, vaan aiheuttaa myös sen kuumenemisen. Varmista siis, että vaihdat viallisen vesipumpun ajoissa, jotta vältyt lisävahingoilta.

FAQ

Mikä on ärsyttävin ongelma B58-moottorissa?

BMW B58 -moottorissa voi olla monia ongelmia, mutta jotkut ovat ärsyttävämpiä kuin toiset. Yksi ärsyttävimmistä B58-moottorin ongelmista on Vanos-ongelma. Tämä ongelma on ärsyttävä, koska sen korjaaminen on hyvin hankalaa. Jos sinulla siis sattuu olemaan tämä ongelma, saatat joutua varaamaan hieman aikaa korjaukseen.

Onko BMW 340i ostamisen arvoinen?

Se riippuu siitä, mitä etsit. Jos haluat ylellisen, tilavan, käytännöllisen, edistyksellisen ja suorituskykyisen perustason luksusauton, se kannattaa ostaa. Mutta jos haluat polttoainetaloudellisen, luotettavan ja vähän huoltoa vaativan luksusauton, sinun kannattaa pysyä kaukana tästä autosta.

Kuinka kauan BMW 340i kestää?

BMW:t eivät ehkä ole yhtä luotettavia kuin Mercedes-Benz tai Audi, mutta ne voivat kestää pitkään, jos niitä huolletaan oikein. Keskimäärin hyvin huolletun BMW 340i:n pitäisi kestää vähintään 200 000 kilometriä. Jotkut käyttäjät ovat kuitenkin kertoneet ajaneensa yli 250 000 kilometriä, mikä on erittäin vaikuttavaa.

Onko BMW 340i:n huolto kallista?

Kyllä, BMW 340i -mallin ylläpito on melko kallista. Tämä johtuu siitä, että siihen liittyy useita ongelmia, joita käyttäjän on käsiteltävä. Tämän lisäksi BMW:n varaosien ja huoltopalvelujen kustannukset ovat melko korkeat verrattuna niiden kilpailijoiden, kuten Audin ja Mercedes-Benzin, kustannuksiin.

  2022 BMW X5 VS Porsche Cayenne - kumpi on parempi?

Mikä moottori on asennettu BMW 340i -malliin?

BMW 340i:ssä on B58B30M0 Straight-6-moottori. Tämä moottori tuottaa huikeat 322 hv 5 800-6 400 kierroksella minuutissa minuutissa ja jopa 300 lb-ft vääntöä 1 380-5 000 kierroksella minuutissa minuutissa. Huomaa, että B58-moottori on yksi markkinoiden luotettavimmista ja kestävimmistä BMW-moottoreista.

Loppupäätelmät

BMW 340i:n kaltaisen käytetyn auton ostaminen on halpaa, mutta sillä on myös hintansa. Jotta auto toimisi moitteettomasti, tarvitaan asianmukaista hoitoa ja huoltoa. Ja kun kyseessä on BMW 340i, huoltokustannukset ovat hieman korkeammat kuin valtavirta-autoissa.

Ennen kuin ostat käytetyn auton, kannattaa siis tarkistaa sen historia ja varmistaa, että omistaja on pitänyt autosta hyvää huolta. Lisäksi riippumatta siitä, ostatko käytetyn vai uuden BMW 340i -mallin, sinun on noudatettava BMW:n suosittelemia määräaikaishuoltoja, jotta auto kestää.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z