BMW vs. Infiniti – kumpi on parempi?

Huolimatta yleisestä harhaluulosta, jonka mukaan japanilaiset autot ovat luotettavampia kuin saksalaiset, useimmat Infiniti-mallit, kuten Q70, Q50 ja QX60, saivat J.D. Powerin luotettavuuspisteytyksessä vain 2,5 pistettä viidestä, mikä on alle keskiarvon ja vähemmän kuin useimmat BMW:t. Esimerkiksi BMW X6 saa vankan 4,5 pistettä viidestä, joten se on kaksi kertaa luotettavampi kuin Infiniti. Muut BMW-mallit, kuten 2-sarja, 3-sarja ja X5, saivat kaikki 4 pistettä viidestä.

Onko BMW todella luotettavampi kuin Infiniti?

Pelkkä luotettavuusluokitus ei kerro kaikkea ajoneuvomerkistä. Kunkin merkin jokaisella yksittäisellä automallilla on erilainen luotettavuusluokitus ja erilaisia yleisiä ongelmia. Paremman vertailun tekemiseksi tarkastellaan yleistetyn luotettavuusluokituksen lisäksi joitakin yleisimpiä valituksia, joita omistajat ovat esittäneet näistä kahdesta merkistä.

Ongelmallisimmat Infiniti-mallit

Carcomplaints.com-sivustolta löytyneistä 362 valituksesta, jotka koskivat Infiniti-ajoneuvoja, ongelmallisimmissa malleissa oli enemmän yhteisiä ongelmia kuin voisi olettaa.
Ongelmallisimmat Infiniti-mallit:
● 2000 Infiniti G35
● 2014 Infiniti Q50
● 2015 Infiniti Q50
● 2017 Infiniti Q60
● 2002 Infiniti QX4
● 2009 Infiniti G37

Yleisimmät Infiniti-ongelmat

Yleisimmät ongelmat näissä ajoneuvoissa, joista yhteisö ilmoitti, olivat:

 1. Ohjausistuimen hallinta:
  Monet käyttäjät ovat raportoineet kuljettajan istuimen hallinnan menettämisestä siten, että se menee litteäksi eikä palaudu normaaliin asentoonsa. Tämä edellyttää vakioistuimen täydellistä vaihtamista, mikä aiheuttaa noin 1 500 dollarin kustannukset.
 2. Haljennut jäähdytin ja jäähdyttimen vuodot:
  Haljenneista jäähdyttimistä ja jäähdyttimen vuodoista raportoitiin useimmiten QX56 Infiniti -ajoneuvoissa, ja ne voivat päätyä vuotamaan vaihteistonestettä ja vahingoittaa auton vaihteistoa. Tässä tapauksessa joudut todennäköisesti korjauttamaan sekä vaihteiston että jäähdyttimen, mikä maksaa sinulle hirvittävät 4 000 dollaria.
 3. Epäonnistuva tasauspyörästö:
  Tästä ongelmasta ovat yleisimmin raportoineet vuoden 2007 Infiniti QX57:n kuljettajat. Tasauspyörästön vaihtokustannukset ovat noin 2000 dollaria maasta tai osavaltiosta riippuen. Tämä saattaa olla Infiniti-autojen yleisin voimansiirto-ongelma.
 4. Turvatyynyanturin toimintahäiriö:
  Infiniti G37 2011 -malleissa on raportoitu useammin kuin kerran turvatyynyanturin toimintahäiriöitä. Jotkut kuljettajat väittävät, että kaikissa ennen vuotta 2011 valmistuneissa G37-malleissa on tämä ongelma. Vaikka tämä ongelma ei kuulosta kovin kiireelliseltä korjattavalta, se on melko suuri ongelma, sillä saatat loukata matkustajan, jos sinulla on epäonnea joutua onnettomuuteen. Keskimääräiset kustannukset turvatyynyn snesorin korjaamiseksi ovat 5 000-6 000 dollaria.
  Paras BMW-malli rahoilleen

Ongelmallisimmat BMW-mallit

Carcomplaints.com-sivustolla surffaillessamme löysimme yhteensä 767 BMW:n valitusta, joten niitä on kaksi kertaa enemmän kuin Infinitin valituksia. Toisaalta, kun verrataan Infinitin 20 000 myytyä ajoneuvoa vuonna 2019 BMW:n 2,17 miljoonaan, tuo luku kuulostaa siltä, että suhde kallistuu vahvasti BMW:n eduksi.
Palkinto huonoimmasta BMW-mallista, josta on eniten valituksia, menee vuoden 2013 BMW X5:lle. Myöskään vuoden 2011 BMW X5:tä ei pidä aliarvioida sen suhteen, että se hajoaa yllättäen ja sen korjaaminen maksaa paljon.
Huonoimmat mallit, joilla on alhaisin raportoitu luotettavuus ja eniten ongelmia, ovat:
● 2011 BMW X5
● 2007 BMW 335i
● 2013 BMW X3
● 2008 BMW 335i
● 2013 BMW X5
Vakavimmat voimansiirtoongelmat, joita näillä kaikilla on yhteistä, ovat ajon aikana tapahtuva pysähtyminen, moottoreiden korkea lämpötila ja moottorihäiriöt.

Yleisimmät BMW-ongelmat

Muita hyvin yleisiä ongelmia, joita kuljettajat ovat kokeneet BMW-malleissaan, ovat mm. seuraavat:

 1. Vesivuodot sisätiloihin
  Tätä on esiintynyt useimmiten vuoden 2008 BMW X5:ssä, ja sen korjaaminen maksaa peräti 10 000 dollaria. Ja vaikka tämä ei olekaan yleisin korjaus, se on lueteltu tässä yhtenä hankalimmista, koska se saattaa vahingoittaa sisätiloja, jolloin korjauskustannukset nousevat huimasti joka päivä, joka jää huomaamatta.
 2. Viallinen elektroniikka
  Koska BMW innovoi usein elektroniikan ja ominaisuuksien osalta, koet usein vikoja. Esimerkiksi joissakin malleissa raportoidaan usein sähköikkunoiden sulkeutumisen tai avautumisen epäonnistumisesta. Ensimmäinen asia, joka kannattaa tarkistaa, jos BMW:lle tapahtuu jotain tällaista, on autosi sulakerasia. Korjauskustannukset vaihtelevat suuresti.
 3. Pahamaineinen jäähdytysjärjestelmä
  BMW:n jäähdytysnestejärjestelmä on pahamaineinen korkeista vaatimuksistaan. Jos et käytä suositeltua pakkasnestettä, voit todennäköisesti lyhentää autosi käyttöiän puoleen. Monet ihmiset välttelevät BMW:n ajamista takuun ulkopuolella samasta syystä.
  Jos jäähdytysjärjestelmäsi vikaantuu, kun olet tien päällä, joudut todennäköisesti odottamaan siellä pitkään. Näitä ongelmia esiintyy tyypillisesti yli 80 000 mailia ajetuissa ajoneuvoissa, ja ne saattavat maksaa pienistä vuodoista 750 dollarista 1500 dollariin suurissa ongelmissa.
 4. Öljyvuodot ja vuotavat öljynsuodattimen tiivisteet
  Vaikka tämä ei ole kovin kallis korjaus (vain muutama sata dollaria), tämä saattaa olla yleisin asia, jonka koet, jos pysyt BMW:ssä yli 100 000 mailia. Venttiilit ja korkit on valmistettu muovista, mikä johtaa siihen, että ne halkeilevat korkeissa lämpötiloissa ja lopulta vuotavat.
  Paras BMW perheelle

Lopputulos

Loppujen lopuksi sinä saat valita. BMW:n korjaukset ovat hieman kalliimpia kuin Infinitin, ja molemmilla autoilla on pahamaineinen maine luotettavuudesta. Monet sanovat, etteivät aja saksalaisella autolla, jos takuu on umpeutunut, mutta se riippuu suuresti malleista, sillä joillakin BMW:llä ajetaan säännöllisesti yli 200 000 kilometriä.

FAQ

Ovatko Infiniti-autot parempia kuin Lexus ja BMW?

Sekä Lexus että BMW ovat yleensä hieman luotettavampia kuin Infiniti. Toisaalta Infinitissä on upea muotoilu ja ylellinen tunnelma. Jos luotettavuus on asia, joka estää sinua ostamasta autoa, valitse malli, jolla on todistettu maine, kuten FX35.

Kestääkö Infinitin tuotanto?

On esitetty monia spekulaatioita, joiden mukaan Nissanin omistama Infiniti-brändi lopettaa toimintansa vuoden 2030 alkuun mennessä, koska se on viime aikoina menettänyt yli 10 prosenttia myynnistään Yhdysvaltain markkinoilla. Pelkästään vuonna 2019 he toimittivat maailmanlaajuisesti alle 20 000 autoa, kun taas BMW:n myymät yli 2 miljoonaa autoa ovat huikeat.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z