Citroën DS7 Crossback yleiset ongelmat

Citroën DS7 Crossback yleiset ongelmat

Citroen DS7 Crossback on kompaktin kokoinen crossover/SUV, jonka on valmistanut hiljattain itsenäistynyt DS-merkki. DS eli ”Different Spirit” oli aiemmin Citroenin alabrändi, joka haarautui vuonna 2015 raivatakseen oman tiensä ja erottuakseen Citroenista. Tämä tehtiin, jotta brändi voisi yrittää tulla itsenäiseksi luksusmerkiksi.

DS7 Crossback on yksi tärkeimmistä DS-malleista, sillä se kuuluu suosituimpaan markkinasegmenttiin. Kompaktit crossoverit/maasturit ovat nykyään markkinoiden suosituimpia autoja, mikä tarkoittaa, että niillä on suuri merkitys määriteltäessä, kuinka hyvä merkki on kokonaisuudessaan. Mutta kuinka hyvä DS7 Crossback on luotettavuudeltaan?

DS7 Crossback näyttää olevan parempi kuin useimmat Citroen DS -mallit, jotka tulivat ennen DS:n haarautumista, mikä tarkoittaa, että auto on hyvässä vauhdissa. On kuitenkin joitakin asioita, joista kannattaa puhua tarkemmin. Ensinnäkin auton jousituksessa on joukko ongelmia, joista monet voivat olla todella vaarallisia.

Muita ongelmia ovat auton sähköjärjestelmän ongelmat, mahdolliset polttoainevuodot, käynnistysongelmat tai erilaiset akkuun liittyvät ongelmat. Kaiken kaikkiaan DS7 on paljon parempi kuin useimmat Citroenin valmistamat autot, mutta se voisi silti olla parempi.

DS7 Crossback – Jousitusongelmat

Joukon omistajien mukaan DS7 Crossbackin jousitusjärjestelmä ei ole oikein kalibroitu eikä se käsittele aggressiivisia kuoppia loogisesti. Jotkut omistajat sanovat, että auto voi usein tärähtää ajaessaan syvempien kuoppien yli tai joskus jopa katkaista pidon ja mennä sivuttain. Omistajat sanovat, että DS on tietoinen tästä ongelmasta ja että he eivät pidä sitä lainkaan ongelmana.

  Onko Citroën C5 Aircross hyvä auto?

Eräs omistaja kuitenkin sanoi, että auto voi jopa menettää täydellisen hallinnan, jos ajetaan nopeasti kuopan yli. DS teki DS7:lle takaisinkutsun takajousituksen kiinnityspulttien vuoksi, jotka eivät olleet kunnolla kiinni autossa. Jos tämä jätettiin hoitamatta, oli suuri mahdollisuus, että nämä pultit voivat katketa ja aiheuttaa auton notkahduksen.

DS7 Crossback – Sähköongelmat

DS7 Crossbackin tiedetään myös kokevan runsaasti sähköongelmia, jotka voivat pilata koko omistuskokemuksesi, jos et hoida niitä yksi kerrallaan. Yleisimmät sähköongelmat liittyvät auton sisäiseen infotainment-järjestelmään, jonka tiedetään usein epäonnistuvan, häiriintyvän tai menevän täysin tyhjäksi.

Onneksi tällaiset ongelmat voidaan yleensä ratkaista käynnistämällä auto uudelleen. Muita sähköongelmia ovat esimerkiksi puhelinliitäntäongelmat tai ongelmat, joissa peruutuskamera ei halua kytkeytyä päälle. Jotkut ovat myös raportoineet, että pysäköintianturit ovat usein liian herkkiä, erityisesti sateella. Lisäksi start-stop-järjestelmä voi toimia epähuomiossa, mutta se ei välttämättä ole ongelma.

DS7 Crossback – Polttoainevuodot

Polttoainevuodot ovat Citroenin malleissa yleinen ilmiö, sillä merkin historian aikana on ollut monia takaisinkutsuja, jotka johtuivat polttoainevuodoista. DS7 kärsii kaapelointi- ja ohjelmistopäivitysongelmien aiheuttamista polttoainevuodoista, jotka voivat jopa sytyttää tulipalon, jos niitä ei hoideta ajoissa. DS kutsui takaisin yli 5 500 vuosina 2017-2021 valmistettua yksilöä.

Kyseessä on todellakin huomattava määrä autoja, mikä korostaa entisestään sitä, kuinka vakavia nämä ongelmat voivat olla. Jos olet kiinnostunut ostamaan DS7:n, muista tarkistaa auton huoltohistoriasta, onko tarkasteltavana oleva auto kuulunut tähän takaisinkutsuun.

  Citroën Berlingo - yleiset ongelmat

DS7 Crossback – käynnistysongelmat

Yksi DS7:n yleisimmistä ja ärsyttävimmistä ongelmista liittyy siihen, että auto ei tahdo käynnistyä. Syy, miksi näitä ongelmia esiintyy yleensä, on viallinen käynnistysmoottori, viallinen johdotus, tulviva moottori tai yksinkertaisesti kylmät aamulämpötilat, jotka edellyttävät moottorin lämmittämistä ennen sen käynnistämistä.

Kaiken kaikkiaan nämä ongelmat johtuvat useimmiten sähköongelmista, mutta joskus ne voivat johtua myös moottorin ongelmista. Meidän on myös mainittava akku yleisenä syyllisenä.

DS7 Crossback – Akkuongelmat

DS7:n tiedetään kärsivän joukosta akkuun liittyviä ongelmia, joista osa liittyy yksinomaan akkuun, kun taas osa voi liittyä myös muihin lähellä oleviin sähköjärjestelmiin, kuten esimerkiksi generaattoriin. Jotkut omistajat ovat myös raportoineet erilaisista ongelmista, jotka aiheuttavat akun voimakasta hapettumista.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa DS7 Crossback?

Jos pidät DS7 Crossbackin muotokielestä ja näet itsesi ajavan autolla, jolla ei monilla ole tapana ajaa, DS7 Crossback voi olla hyvä auto sinulle. Sinun on myös pidettävä mielessäsi, että DS7 on crossover/kompakti katumaasturi. Crossoverit ja katumaasturit ovat automarkkinoiden huipulla, kun on kyse suosiosta ja haluttavuudesta.

DS7 Crossbackilla on sinänsä monia hyviä puolia, mutta jos et ole merkin fani, DS7 ei ole sinulle sopiva auto. DS yrittää houkutella ostajia, jotka ovat yleensä kiinnostuneita saksalaisista luksusautoista, mutta se vie aikaa, sillä kolme saksalaista luksusautomerkkiä ovat olleet luksusautojen pöydän ääressä jo vuosikymmeniä.

  Onko Citroën C1 hyvä auto?

Onko DS7 Crossback perheauto?

DS7 Crossback on todellakin perheauto, sillä se tarjoaa runsaasti tilaa sekä koko autossa että tavaratilassa, ja se on myös todella turvallinen ja helppokäyttöinen. Useimmat DS7 Crossbackin ostajat ovat nuorempia perheitä, joilla ei ole tarvetta yli viidelle istumapaikalle, sillä DS7 on tässä suhteessa todella hyvä auto.

Voiko DS7 Crossbackilla ajaa maastossa?

Takana ovat ne ajat, jolloin kaikki katumaasturit suunniteltiin maastoajoa silmällä pitäen, sillä useimmat uudet katumaasturit (mukaan lukien DS7) on suunniteltu kaupunki- ja pitkämatkaisia matkoja varten. Voit saada DS7:n AWD-järjestelmällä varustettuna, jolla voi tosiaan ajaa lievässä maastossa, mutta älä toivo liikoja, sillä DS7 ei ole mikään maastokelpoinen.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z