Onko Citroën DS7 Crossback hyvä auto?

Onko Citroën DS7 Crossback hyvä auto?

DS7 Crossback on ranskalaisvalmisteinen ylellinen kompakti crossover/SUV, joka esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 2017 ja jota valmistetaan edelleen jatkuvasti. Koska DS7 Crossback on crossover/SUV ja koska crossover-maasturit ovat tällä hetkellä markkinoiden suosituimpia autoja, DS haluaa myydä niitä tonneittain. Onko Citroen DS7 Crossback siis hyvä auto?

DS7 Crossback on todella hyvä auto, jos pidät merkistä ja auton ulkonäöstä. DS otti erilaisen lähestymistavan autojen valmistuksessa, sillä heillä on tapana tehdä todella hyvännäköisiä autoja, jotka herättävät huomiota missä tahansa ne menevätkin. On myös pidettävä mielessä, että kaikki tarjolla olevat moottorit ovat tehokkaita, hienostuneita ja todella tehokkaita.

Sanoimme jo, että DS7 on hyvännäköinen auto, ja useimmat ihmiset ovat siitä samaa mieltä. DS7:n sisätilat ovat myös todella siistit ja ne on sisustettu todella hyvin. DS7 ajaa kuten mikä tahansa muu tämän segmentin crossover/kompakti SUV, mikä tarkoittaa, että se on mukava, hienostunut ja hyväkäytöksinen.

Luotettavuus on parempi kuin useimmissa Citroenin DS-malleissa, mutta ei silti lähelläkään ruokaketjun kärkeä. Näiden arvot ovat melko jyrkkiä uudesta, mutta käytettyjä esimerkkejä löytyy melko edullisesti. Käytännöllisyys on todella hyvä, sillä autossa on paljon istuintilaa ja myös tavaratila on melko suuri.

DS7 Crossback – Voimanlähde

DS7 Crossbackin bensiinimoottorivalikoima alkaa 1,2-litraisella rivi- 3-sylinterisellä moottorilla, joka tarjoaa 130 hv ja 169 l/min vääntöä. Tämä moottori on hyvä jopa 50MPG:n kulutukseen. Seuraavana vuorossa on 1,6 litran 4-sylinterinen moottori, jossa on 180 hv ja 184 lb-ft vääntöä. Tämä moottori on saatavana myös 225hv:n ja 221lb-ft:n vääntömomentilla. Molempien hyötysuhde on yleensä noin 40MPG yhdistettynä.

  Citroën C4 Cactus yleiset ongelmat

Jos haluat dieselmoottorin, voit valita kahdesta dieselmoottorista. Alkutason 1,5 litran 4-sylinterinen, jossa on 130 hv ja 221 hv vääntöä, tai 2,0 litran 4-sylinterinen, jossa on 180 hv ja 295 hv vääntöä. DS7 Crossbackista on saatavana myös hybridiversio nimeltä E-Tense. Saatavilla on kaksi erilaista hybridimoodia, joista toisessa 1,6 litran moottori ja sähkömoottori tuottavat 300 hv, kun taas toisessa sama kokoonpano tuottaa 225 hv.

Kaiken kaikkiaan voimme sanoa, että DS7 Crossbackin moottorivalikoima on paljon parempi kuin mitä se oli aikoinaan Citroenilla. Kaikkiin moottoreihin saa joko manuaalivaihteiston tai automaattivaihteiston. Kaikki DS7-mallit alkavat FWD-asetuksella, mutta voit päivittää ne nelivetoisiksi.

DS7 Crossback – muotoilu ja alusta

Tämän artikkelin johdannossa sanoimme, että DS7 Crossbackin muotoilu on todella hieno. Auton futuristiset linjat ja terävät reunat saavat sen näyttämään siltä kuin se olisi julkaistu eilen. Myös DS7:n sisätilat ovat samalla tavalla todella tasokkaat, mikä tarkoittaa, että muotoilu on yksi DS7 Crossbackin vahvuuksista.

Alustan ja jousituksen viritys on räätälöity mukavuutta ja helppokäyttöisyyttä silmällä pitäen, mikä näkyy heti, kun autolla ajetaan. DS7:n ajo on suhteellisen pehmeää ja vakaata, mikä on segmentille tavallista. Kaiken kaikkiaan DS7:n ajokokemus on todella hyvin viritetty.

DS7 Crossback – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

Luotettavuuden suhteen DS7 näyttää olevan paljon parempi kuin Citroenin varhaisemman sukupolven DS-mallit, mutta sen tiedetään silti kärsivän monenlaisista ongelmista. Yleisimpiä DS7 Crossbackin ongelmia ovat jousitusongelmat, polttoainevuoto-ongelmat, sähköongelmat, käynnistysongelmat sekä auton akun ja generaattorin ongelmat.

  Citroën DS5:n yleiset ongelmat

Hyvä asia on se, että DS7 ei ole tämän segmentin kallein auto, mutta huono uutinen on se, että auto ei perusteellista huoltoa melko usein. Kaiken kaikkiaan kyseessä on kauan kaivattu parannus vanhempiin Citroen DS -malleihin verrattuna.

DS7 Crossback – Arvo ja käytännöllisyys

DS7 Crossback on suhteellisen kallis auto uutena, mutta arvon aleneminen on pitänyt huolen siitä, että DS7 Crossbackin voi ostaa käytettynä melko edullisesti. Tämä tarkoittaa, että saat melko ylellisen kokemuksen segmentissä, joka näyttää houkuttelevan ostajia vasemmalta ja oikealta.

Käytännöllisyys on myös todella hyvä, sillä auto tarjoaa suuren istuintilan ja kohtuullisen kokoisen tavaratilan. Näkyvyys on todella hyvä korotetun istuma-asennon ansiosta. Autossa on myös paljon perheystävällisiä ominaisuuksia, kuten sisätilojen säilytystilat ja helposti saavutettavat lasten kiinnityspisteet.

UKK-osio

Onko DS7 Crosstback turvallinen auto?

DS7 Crosstback on todella turvallinen auto, sillä se on saanut 5 tähden luokituksen kaikista johtavista törmäystestisäännöistä. Viiden tähden arvosana annetaan vain autoille, jotka eivät ainoastaan läpäise standardeja, vaan tekevät sen erinomaisesti. Viiden tähden luokituksen saanut auto on auto, jossa on myös monia ohjelmallisia aktiivisia turvallisuusominaisuuksia, jotka pitävät sinut turvassa sekä ajon aikana että paikallaan.

Huonona puolena on, että monet näistä ovat osa kalliita lisävarustepaketteja, ja DS haluaa myös lisätä niihin joukon tarpeettomia ominaisuuksia.

  Citroën Berlingo - yleiset ongelmat

Voinko ostaa DS7 Crossbackin Yhdysvalloissa?

Olemme todennäköisesti kaikki tietoisia siitä, että Citroenia ei voi ostaa Yhdysvalloissa 1970-luvun jälkeen, eikä ole mitään merkkejä siitä, että Citroen olisi palaamassa Yhdysvaltain markkinoille lähiaikoina. Vaikka DS7 Crossbackia ei voi ostaa Yhdysvalloissa, DS aikoo kuitenkin mahdollisesti tarjota ajoneuvojaan maailmanlaajuisesti, mikä tarkoittaa jossain vaiheessa myös Yhdysvaltoja.

Onko DS parempi kuin Citroen?

DS oli aiemmin Citroenin alabrändi, mutta se haarautui vuonna 2015 ja alkoi valmistaa omia autojaan tavoitteenaan tulla täysimittaiseksi luksusautomerkiksi. Sellaisenaan DS valmistaa ylellisempiä ja tasokkaampia autoja, jotka eivät ainoastaan suoriudu paremmin, vaan ovat myös kokonaisuutena luotettavampia. Kestää kuitenkin vielä kauan ennen kuin DS pystyy todella kilpailemaan vakiintuneiden luksusautomerkkien kanssa, jotka ovat olleet saatavilla muutaman vuosikymmenen ajan, ellei jopa pidempäänkin.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z