Citroën Berlingo – yleiset ongelmat

Citroën Berlingo - yleiset ongelmat

Citroën Berlingo on yksi Citroënin pitkäikäisimmistä malleista, sillä se esiteltiin ensimmäisen kerran 1990-luvun puolivälissä, ja sitä on valmistettu jatkuvasti siitä lähtien. Citroën Berlingo on isompi MPV (monikäyttöauto), jota käytetään useimmiten joko henkilö- tai hyötyajoneuvona, sillä niitä on saatavilla molempiin suuntiin.

Citroën Berlingon luotettavuus on parempi kuin joidenkin Citroën-mallien, mutta vielä kaukana siitä, että sitä pidettäisiin kokonaisuutena luotettavana autona. Berlingo kärsii monista erilaisista ongelmista, joista monet voivat olla todella kalliita korjata. Jos kuitenkin huolehdit siitä kunnolla, on mahdollista, että Berlingon molemmat versiot palvelevat sinua todella pitkään.

Berlingon yleisimmät ongelmat liittyvät ensinnäkin jousitukseen, sähköihin, varusteisiin, moottoriin ja usein ohjaukseen/suuntaukseen. Kaiken kaikkiaan, jos olet kiinnostunut Citroën Berlingon ostamisesta, muista tehdä perusteellinen tarkastuskäynti ennen ostoa, sillä vain siten voit olla varma, että auto on edes harkitsemisen arvoinen.

Syy siihen, miksi Berlingo säilyi vuosikymmeniä, on se, että ihmisillä on tapana ostaa niitä. Nämä Citroen-mallit eivät välttämättä ole suosituimpia Citroen-malleja, ainakaan mitä useimmat ihmiset uskovat. Ne ovat kuitenkin todella suosittuja kaikkialla maailmassa, paitsi Pohjois-Amerikassa, jossa niitä ei voi ostaa.

Citroën Berlingo – Jousitusongelmat

Berlingolla on tapana kärsiä monenlaisista jousitusongelmista, mutta uudemmat mallit näyttävät pärjäävän siihen verrattuna paljon paremmin. Etupään jousitukien kiinnikkeet ovat monien Berlingo-mallien heikko kohta, ja niillä on taipumus vioittua suhteellisen usein. Ainoa tapa korjata tämä ongelma on vaihtaa jouset ja toivoa, että ongelmat eivät toistu lähiaikoina.

  Onko Citroën C5 Aircross hyvä auto?

Omistajat ovat myös raportoineet ongelmista kierrejousien kanssa, jotka voivat myös pettää ja jotka on myös vaihdettava. Hyvä uutinen on se, että Berlingon jousituksen korvaavia osia löytyy todella helposti, mutta huono asia on se, että tätä ei voi tehdä itse, sillä jousituksen korjaaminen vaatii erikoisvarusteita, jotta se voidaan tehdä turvallisesti.

Citroën Berlingo – Sähköongelmat

Citroën Berlingolla on myös taipumus kärsiä monenlaisista sähköongelmista, jotka ovat todella yleisiä useiden muiden Citroën-mallien kanssa. Ilmastointijärjestelmän tiedetään epäonnistuvan, koska ilmaa ohjaava pumppu voi menettää virran, joka on joko korjattava tai vaihdettava. Monet omistajat totesivat, että sulakerasiaan voi päästä vettä, mikä voi sytyttää kaikki varoitusvalot, eikä auto välttämättä käynnisty lainkaan.

Muut sähköongelmat, joita tyypillisesti esiintyy monissa Berlingon sukupolvissa, liittyvät sähköisiin ikkunoihin, joilla on taipumus pettää, mutta enimmäkseen vanhemmissa malleissa. Sinun on myös kiinnitettävä huomiota kondensoiviin ajovaloihin ja ongelmiin auton sisäisen puhelinyhteyden kanssa uudemmissa Berlingo-malleissa.

Citroën Berlingo – Moottoriongelmat

Citroën Berlingon 1,6 litran dieselmoottori on todella suosittu, mutta sillä on taipumus kärsiä sekä narisevista että kitisevistä äänistä. Narisevat äänet johtuvat useimmiten vikaantuneista jakohihnan rullista, joilla on taipumus jossain vaiheessa antaa periksi. Nakutusäänet johtuvat useimmiten moottorin sisällä olevista injektorivioista.

Ainoa tapa korjata nämä nakutusäänet on vaihtaa ruiskut kokonaan, mikä voi usein tulla kalliiksi. On kuitenkin aina parempi vaihtaa kaikki injektorit kerralla, koska näin voit olla varma, että käämivikoja ei esiinny pitkään aikaan.

  Citroën DS3:n yleiset ongelmat

Citroën Berlingo – varusteongelmat

Berlingossa esiintyvät varusteisiin liittyvät ongelmat liittyvät usein siihen, että vesi pääsee auton sisälle katon ja mahdollisesti jopa ovien ympärillä olevien huonolaatuisten tiivisteiden vuoksi. Jos vesi on vaurioittanut kattoantennia, se on vaihdettava mahdollisimman pian, sillä vesi voi aiheuttaa valtavia vahinkoja, jos se joutuu kosketuksiin auton elektroniikan kanssa.

Liukuovien tiedetään vioittuvan sekä uudemmissa että vanhemmissa Berlingo-malleissa, koska oven lukitus ei ole markkinoiden kestävin. Myös sisäovien kahvat putoavat helposti jonkin ajan kuluttua, joten ne on vaihdettava.

Citroën Berlingo – Ohjausjärjestelmän ongelmat

Monet omistajat ovat valittaneet siitä, että Citroën Berlingon ohjauspyörä ei tahdo mennä suoraan. Tämä voidaan korjata suhteellisen helposti yksinkertaisesti löysäämällä muutama pultti ja muuttamalla ohjauspyörän asentoa vastaavasti. Tämä voi pitkällä aikavälillä aiheuttaa renkaiden ja jousituksen epätasaista kulumista, minkä vuoksi asia kannattaa korjata mahdollisimman pian.

UKK-osio

Onko Citroën Berlingo pakettiauto?

Citroën Berlingo on saatavana joko pakettiauto- tai MPV-muodossa, mikä tarkoittaa, että se voi olla sekä pakettiauto että henkilökuljetusauto. Berlingo-pakettiauto on todella suosittu hyötyajoneuvo kaikenmuotoisille ja -kokoisille yrityksille, kun taas Berlingo MPV on suosittu lähinnä isompien perheiden keskuudessa, jotka etsivät mukavuutta, turvallisuutta ja helppokäyttöisyyttä, jotka eivät ole sidottuja valtavaan hintalappuun.

Pitäisikö minun ostaa Citroën Berlingo?

Jos olet kiinnostunut ostamaan joko hyötyajoneuvon tai henkilöauton, joka ei maksa liikaa rahaa, Berlingo on hyvä valinta. Toisaalta, jos et ole koskaan ajanut tämäntyyppisiä autoja etkä oikein pidä niiden ulkonäöstä, et tule pitämään myöskään Berlingosta.

  Citroën DS4:n yleiset ongelmat

Berlingo on auto, joka on suunniteltu niille, jotka arvostavat toimintaa enemmän kuin muotoa, minkä vuoksi näkee näitä autoja ajavan useimmiten perheelliset tai työssäkäyvät ihmiset, eivät sellaiset, jotka arvostavat autoja sinänsä.

Mitkä autot kilpailevat Citroën Berlingon kanssa?

Useimmat Citroën Berlingo -mallit myydään Euroopassa, jossa Berlingon on kilpailtava markkinaosuudesta Peugeot Partnerin ja Vauxhall/Opel Combo Cargon kanssa. Tämän segmentin suosituimpia autoja ovat kuitenkin Ford Transit Connect, VW Caddy ja Renault Kangoo, sillä nämä kolme ovat tämän segmentin kovimpia kilpailijoita.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z