Ford Kuga – yleiset ongelmat

Ford Kuga

Ford Kuga on kaunis ja käytännöllinen auto. Se on myös tehokas ja halpa ylläpitää. Siitä huolimatta siinä on myös useita ongelmia, joista käyttäjien on hyvä tietää. Mitkä ovat siis Ford Kugan yleisiä ongelmia?

Ford Kugan yleisiä ongelmia ovat muun muassa moottoriongelmat, ovitiivistevika, tyhjentynyt akku, palava kytkin, ovitiivistevika ja rasvainen tuulilasi. Lisäksi jotkut omistajat ovat raportoineet myös pakokaasuongelmista, kaasupolkimen ja vaihteiston vioista, & peruutus lakkaa toimimasta ja koputusäänistä takaa.

Mitkä ovat Ford Kuga -mallin yleiset ongelmat?

Moottoriongelmat

Moottoriongelmat ovat yleisiä Ford Kugassa. Yksi tärkeimmistä moottoriongelmista on moottorin ylikuumeneminen. Huomaa, että tämä ongelma on yleinen 2,0-litraisissa malleissa. Useimmissa tapauksissa moottori ylikuumenee siinä määrin, että öljypohja halkeaa. Tämän seurauksena se aiheuttaa öljyn menetyksen.

Toinen Ford Kugan moottoriongelma on polttoainesuuttimien vikaantuminen. Yksi merkki polttoainesuuttimien vikaantumisesta on moottorin käynti tyhjäkäynnillä ja koliseva ääni. Moottoriongelmien korjaamiseksi on tärkeää suorittaa diagnostiikkatesti, jotta voit korjata kaikki taustalla olevat ongelmat sujuvan suorituskyvyn varmistamiseksi.

Vaihteistovika

Vaikka se ei olekaan kovin yleistä, myös Ford Kugan omistajat ovat raportoineet useista vaihteistovioista. Useat vuoden 2014 Ford Kugan omistajat ovat havainneet ongelmia automaattivaihteistoa ohjaavassa järjestelmässä, joka estää sitä vaihtamasta vaihteita.

Tämän ongelman korjaamiseksi sinun on ehkä sammutettava ja käynnistettävä moottori, jotta ohjausyksikkö käynnistyy uudelleen. Mutta jos se ei onnistu, sinun on pyydettävä ammattitaitoista mekaanikkoa korjaamaan se.

  Ford F-150 Raptor luotettavuus

Palava kytkin

Jos havaitset kytkimestäsi tulevan voimakkaan palamisen hajun, jota yleensä seuraa kovaääninen pamahdus tai jysähdys, sinulla on palava kytkin. Tämä ongelma on yleinen Ford Kugan 1,6- ja 1,5-litraisissa Ecoboost-moottoreissa, jotka on valmistettu vuosina 2013-2018.

Tämän ongelman korjaamiseksi mekaanikon on tarkistettava ja vaihdettava kytkimen painelevy, koska se yleensä halkeilee.

Ovitiivisteen vika

Toinen yleinen ongelma Ford Kugassa on ovitiivisteiden pettäminen. Jos ajat Kugaa ja kuulet ovien narisevan, tämä on merkki siitä, että ovitiivisteissä on ongelmia. Sinun on vaihdettava vialliset ovitiivisteet ongelman korjaamiseksi.

Pakokaasuongelmat

Myös pakokaasujen takaisinkierrätysventtiilit kuluvat jonkin ajan kuluttua käytöstä. Jos siis huomaat, että pakoputkesta tulee sinistä savua käynnistettäessä ja että auto on hyvin hidas, sinulla saattaa olla ongelma EGR:n kanssa. Varmista, että se vaihdetaan ongelman korjaamiseksi.

Koputusääni takaa

Ford Kugan käyttäjät ovat myös valittaneet takapuolelta kantautuvasta koputusäänestä. Tämä ongelma johtuu yleensä takaoven iskeytymisestä kumiin. Ongelman korjaamiseksi sinun on levitettävä hieman rasvaa oven iskukumiin, mikä ratkaisee ongelman, eikä ääntä enää kuulu.

Tyhjennetty akku

Monet Ford Kugan omistajat ovat myös valittaneet, että akku tyhjenee nopeasti. Jotkut ovat todenneet, että vaikka akku oli ladattu täyteen, akku oli seuraavana päivänä tyhjä ja tarvitsi startin. Tämän ongelman korjaamiseksi sinun on vaihdettava huono akku uuteen.

Rasvainen tuulilasi

Useat Ford Kugan omistajat ovat valittaneet tuulilasin muuttumisesta rasvaiseksi. Tämä ongelma johtuu yleensä viallisista pyyhkijänsuloista. Vaikka tuulilasin ja pyyhkijänsulan puhdistaminen voi lievittää ongelmaa, se ei korjaa sitä. Voit ratkaista ongelman vaihtamalla pyyhkijänsulat.

  Mitkä Ford Broncon vuodet kannattaa välttää

Ovitiivisteen vika

Tämä on toinen ongelma, jonka monet Ford Kugan omistajat jättävät huomiotta. Jos kuitenkin huomaat, että ovien tiivisteet pitävät narisevaa ääntä ajaessasi, tämä on merkki siitä, että ovien tiivisteet ovat huonot. Voit korjata tämän ongelman vaihtamalla vialliset ovitiivisteet.

Kaasupoljin ja peruutusvaihde lakkaavat toimimasta

Toisin kuin muut tämän luettelon ongelmat, tämä ongelma on yleinen Ford Kuga -mallivuosissa 2014. Käyttäjät ovat valittaneet, että auto käynnistyy eikä kaasu eikä peruutus toimi. Asia voidaan kuitenkin korjata nopeasti käynnistämällä ja sammuttamalla moottori uudelleen kaksoiskytkinelektroniikan uudelleenkäynnistämiseksi. Mutta jos ongelmaa ei saada korjattua, saatat joutua käymään ammattitaitoisella mekaanikolla.

FAQ

Onko Ford Kuga luotettava auto?

Kyllä, Ford Kuga on luotettava auto. Se sai Carbuyerilta täyden viiden tähden turvallisuusluokituksen. Lisäksi sen varaosien löytäminen on paljon helpompaa kuin useimpien sen kilpailijoiden. Asiakastyytyväisyysluokitus on kuitenkin hieman alhaisempi kuin sen tärkeimmillä kilpailijoilla.

Kuinka kauan Ford Kuga kestää?

Hyvällä hoidolla ja huollolla Ford Kuga voi kestää yli 200 000 kilometriä. Joissakin tapauksissa jotkut omistajat ovat kirjanneet yli 200 000 kilometriä. Omistajan on kuitenkin myös harjoitettava hyviä ajotapoja, jotta auto kestäisi vielä pidempään.

Onko Ford Kuga kallis huoltaa?

Vaikka Ford Kugassa on useita ongelmia, sen ylläpito on silti kohtuullista. Sitä paitsi voit pitää kustannukset entistäkin alhaisempina valitsemalla Essentialin huollon 204,32 dollarilla, kun auto on valmistajan takuuaikansa ulkopuolella. Keskimäärin Ford Kuga on halvempi huoltaa kuin useimmat kilpailijansa.

  Ford Broncon moottorin ongelmat

Kuinka kauan Ford Kugan automaattivaihteisto kestää?

Valitettavasti Ford Kugan automaattivaihteisto ei kestä pitkään. Tämä johtuu siitä, että siinä on herkkä powershift-vaihteisto. Vaihteiston ensimmäiset viat ilmenevät noin 62,127 kilometrin kohdalla. Jotta autosta saisi enemmän irti, vaihteiston ennaltaehkäisevä huuhtelu olisi siis suoritettava viimeistään 37.282 mailin jälkeen.

Onko Ford Kuga polttoainetehokas?

Uusimmat Ford Kuga -mallit ovat erittäin polttoainetehokkaita. Ford ilmoittaa polttoainetaloudeksi 48,7-51,4 mpg. Sähköisen avustuksen ansiosta myös CO2-päästöt laskevat 125-133 g/km välillä Ford Kugan varustetasosta riippuen. Tämän lisäksi normaali bensiiniversio saavuttaa jopa 42,8 mpg WLTP-yhdistelmäkilometriä.

Johtopäätös

Ford Kuga voi olla mukava ja tehokas kompakti katumaasturi, mutta siinä on useita ongelmia. Ford Kugan yleisiä ongelmia ovat muun muassa moottoriongelmat, palava kytkin, pakokaasuongelmat, ovitiivisteen vika, tyhjentynyt akku, vaihteisto ja koputusääni takaa.

Useista ongelmista huolimatta Ford Kuga on luotettava ja käytännöllinen auto. Hyvällä hoidolla ja huollolla tämä auto voi kestää pitkään.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z