Hyundai Palisade – yleiset ongelmat

Hyundai Palisade - yleiset ongelmat

Hyundai Palisade on tunnettu korkealle rankattu keskikokoinen perhemaasturi, joka näyttää myyvän kuin hullu viime vuosina. Hyundai on yksi niistä merkeistä, jotka osaavat tehdä hyvän auton, joka ei maksa liikaa rahaa. Lisäksi Palisade näyttää olevan myös kohtuullisen luotettava auto, mitä ei usein näe keskikokoisten katumaastureiden segmentissä.

Kun tähän yhdistetään se, että Palisade näyttää sisältä ja ulkoa todella hyvältä ja että se on vakiovarusteena melko hyvin varusteltu, alkaa olla selvää, miksi se on niin menestynyt. Tässä artikkelissa käymme läpi kaikki Hyundai Palisaden yleiset ongelmat ja kerromme, mitä niistä kannattaa huomioida, jos olet kiinnostunut sen ostamisesta.

Hyundai Palisaden yleisimmät ongelmat liittyvät auton moottoriin, erilaisiin sähköongelmiin, varusteisiin, turvatyynyihin ja auton turvajärjestelmiin liittyviin ongelmiin. Hyvä asia on se, että useimmat näistä ongelmista johtuvat joko kunnollisen huollon puutteesta tai Hyundain virheistä, jotka myöhemmin useimmiten ratkaistiin takaisinkutsuilla.

Kaiken kaikkiaan Palisade on todella kyvykäs perhemaasturi, joka tarjoaa kaiken yhdessä paketissa. Se on myös katumaasturi, joka tyydyttää niitä, jotka haluavat nauttia jostain hieman ylellisemmästä, sillä Palisade kuroo umpeen kuilun luksusmaastureiden ja ”tavallisempien” katumaastureiden välillä.

Hyundai Palisade – Moottoriongelmat

Näyttää siltä, että monet omistajat valittavat moottorin toiminnasta maantienopeuksissa. Useimmat arvostelijat toteavat, että moottori tärisee liikaa ja että se heikentää auton hiljaisuutta ja mukavuutta. Vaikka tärinätasot ovat voimakkaita, ne varmasti tuntuvat. Siksi monet omistajat toteavat, että se voi käydä melko väsyttäväksi, kun on ajanut tällaisilla nopeuksilla pidemmän aikaa.

  Hyundai Equus yleiset ongelmat

Hyundai ei virallisesti tunnustanut tätä ongelmaksi, koska he uskovat, että Palisade ei tärise kovinkaan paljon. Näyttää myös siltä, että tämä ongelma ei koske kaikkia Palisade-malleja, mikä herättää kysymyksen, tärisevätkö jotkut mallit enemmän kuin toiset.

Hyundai Palisade – Sähköongelmat

Kuten alussa mainittiin, Palisade kuroo umpeen kuilun tavallisempien katumaastureiden ja luksusmaastureiden välillä, mikä tarkoittaa, että se on hyvin varustettu katumaasturi, jossa on paljon ominaisuuksia, joita voi odottaa löytyvän luksusmaastureista. Tämä on sekä hyvä että huono asia, koska nämä ominaisuudet nostavat mukavuustasoa, mutta ne voivat myös rikkoutua ja aiheuttaa erilaisia ongelmia.

Monet omistajat valittivat, että auton infotainment-järjestelmä voi pettää, myös puhelinyhteyssarja voi pettää, samoin Android Auto ja Apple CarPlay. Jotkut omistajat valittivat auton ajovaloista, joiden valokeilakuvio luo pimeän pisteen ja heikentää näkyvyyttäsi yöllä. Lopuksi automaattiset pyyhkimet voivat joskus käynnistyä ilman mitään syytä.

Hyundai Palisade – varusteisiin liittyvät ongelmat

Ennen kuin nykyaikainen auto pääsee tuotantoon, sillä on tapana käydä läpi lukuisia tuulitunneliharjoituksia, joissa insinöörit yrittävät säätää auton tuuliprofiilia tuulimelun torjumiseksi. Vaikuttaa siltä, että Palisadea ei viritetty täydelliseksi, sillä monet omistajat valittavat, että autosta kuuluu aivan liikaa tuuliääntä kuljettajan oven tai jopa molempien etuovien ympärillä.

Toinen merkittävä varusteisiin liittyvä ongelma on se, että tuulilasilla on taipumus halkeilla ilman näkyvää syytä. Tämä on todellakin vakava ongelma, sillä tuulilasin vaihto voi maksaa tuhansia dollareita. Lisäksi jotkut omistajat valittivat, että kattoluukku voi räjähtää samalla tavalla.

  Hyundai Santa Fe Sport Luotettavuus

Hyundai Palisade – turvatyynyongelmat

Täysin toimivat turvatyynyt ovat nykyään välttämättömiä kaikissa autoissa, sillä turvatyynyt ovat todennäköisesti tärkeimmät turvajärjestelmät, joita autossa voi olla. Jos turvatyyny pettää, kaikki muut turvajärjestelmät eivät joissain tapauksissa riitä pelastamaan sinua. Tästä syystä Hyundai kutsui Palisaden takaisin vuosi tai kaksi sitten, koska sivuturvatyynyt olivat viallisia.

Raporttien mukaan turvatyynyä ei ollut säädetty oikein, joten se saattoi jäädä täyttymättä törmäyksen aikana, mikä voi lisätä vakavien vammojen mahdollisuutta merkittävästi.

Hyundai Palisade – Turvallisuusjärjestelmiin liittyvät ongelmat

Hyundai Palisaden yleisimpien ongelmien luettelon huipuksi meidän on mainittava myös kaikki auton aktiivisiin turvallisuusohjelmistojärjestelmiin liittyvät ongelmat. Omistajat toteavat, että kuolleen kulman valvontajärjestelmällä on taipumus kytkeytyä päälle silloinkin, kun kuolleessa kulmassa ei ole yhtään autoa. Joskus kaistanpitoavustinjärjestelmä estää kaistanvaihtoa, minkä vuoksi monet omistajat kytkevät sen kokonaan pois päältä.

Automaattisen jarrujärjestelmän, joka on suunniteltu kytkeytymään päälle aina, kun auto havaitsee välittömän kolarin, tiedetään myös joskus pysäyttävän auton epämääräisesti ilman näkyvää syytä.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa Hyundai Palisade?

Hyundai Palisade on yksi suosituimmista keskikokoisista perhemaastureista, koska se on niin monipuolinen auto. Palisade näyttää todella hyvältä, mikä tarkoittaa, että se pärjää niin lähiön pihatiellä kuin yrityksen parkkipaikalla.

Se on uskomattoman turvallinen katumaasturi, jossa on paljon tilaa ja kohtuullisen tehokkaat moottorit. Jos siis pidät keskikokoisista katumaastureista etkä välitä Hyundai-merkistä, sinun kannattaa ehdottomasti harkita Palisaden ostamista.

  Audi vs Hyundai luotettavuus - Kumpi on parempi

Onko Hyundai Palisade maastoauto?

Palisadessa on AWD-järjestelmä, mikä tarkoittaa, että se pystyy selviytymään vaikeassa maastossa, kuten lumessa, mudassa ja sorassa. Hyundai ei kuitenkaan suunnitellut Palisadea maastoautoksi, koska 99 prosenttia asiakkaista ei ole edes kiinnostunut käyttämään sitä maastoautona.

Siksi sitä voi käyttää lievään tai keskivaikeaan maastoajoon, mutta auton jousitus- ja voimansiirtojärjestelmiä ei ole suunniteltu selviytymään sen vakavammista tehtävistä.

Onko Hyundai Palisade suurin Hyundai-maasturi?

Hyundai Palisade ei ole vain tähän mennessä suurin Hyundai SUV, vaan myös suurin Hyundai-henkilöauto yleensä. Sen pituus on lähes 5 000 mm (197 tuumaa), mikä on yhtä paljon kuin joidenkin täysikokoisten luksuslimusiinojen pituus. Akseliväli on 2 900 mm (115 tuumaa), joten Palisadeen mahtuu myös kolme istuinriviä, mikä tekee siitä Hyundain valikoiman henkilöystävällisimmän auton.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z