Onko Hyundai Palisade hyvä auto?

Onko Hyundai Palisade hyvä auto?

Hyundai Palisade on keskikokoinen perhemaasturi, joka esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 2018 ja joka on suunniteltu myytäväksi ensisijaisesti Yhdysvalloissa. Nimi Palisade on saanut inspiraationsa Tyynenmeren Palisadeista, jotka ovat Etelä-Kaliforniassa sijaitsevia rannikkokallioita. Palisade näyttää myyvän todella hyvin, mutta onko Hyundai Palisade hyvä auto?

Kyllä, Hyundai Palisade on yksi parhaista keskikokoisista perhemaastureista, joita voit ostaa juuri nyt, koska sen arvo on todella hyvä, siinä on hyvät moottorit, se näyttää hyvältä, siinä on paljon tilaa ja se on melko luotettava. Palisade on suurin henkilöauto, jonka Hyundailta voi tällä hetkellä saada, mikä tarkoittaa, että siinä on myös kolme istuinriviä.

Se ei ehkä ole varsinainen maastoauto, kuten jotkut muut suuremmat katumaasturit, mutta Palisadessa on AWD-avustin, jonka pitäisi riittää satunnaisiin kävelyretkiin jalkakäytävältä tai lumeen. Palisade ajaa niin kuin se näyttääkin, mikä tarkoittaa, että tunnet varmasti auton raskauden ja että ajoasento on todella korkea.

Kaiken kaikkiaan Hyundai Palisade on todella hyvä keskikokoinen katumaasturi, joka tarjoaa kaiken, mitä tämän kokoiselta katumaasturilta tarvitaan. Se on hyvin monipuolinen paketti, joka saa paljon varusteita lähes kaikissa varustetasoissa.

Hyundai Palisade – Voimanlähde

Hyundai Palisadessa on 3,8-litrainen suorasuihkutuksella varustettu 6-sylinterinen moottori, joka tuottaa 295 hv ja 216 lb-ft vääntöä. Tämä moottori on saatavana joko pysyvällä FWD-järjestelmällä niille, jotka eivät välitä AWD:stä ja haluavat säästää polttoainetta, tai AWD:llä. Mielestäni näin suuren katumaasturin ostaminen ilman AWD-järjestelmää ei ole hyväksyttävää.

  Hyundai Venue Luotettavuus

3,8 litran V6-moottori on tunnettu Hyundai-moottori, joka on peräisin Lamba-moottorisarjasta, joka on moottorisarja, jota käytettiin lähinnä korkeamman hintaluokan Hyundai-malleissa, kuten Equuksessa tai Genesiksessä. Tämä moottori on yhdistetty sulavaan 8-vaihteiseen automaattivaihteistoon, jonka ansiosta Palisade saa jopa 19MPG:n kulutuksen kaupungissa, 25MPG:n kulutuksen maantiellä tai 21MPG:n yhdistetyn kulutuksen.

Tuoreiden tilastojen mukaan Palisade voidaan pian varustaa pienemmällä 2,2 litran nelisylinterisellä bensiinimoottorilla, joka tarjoaa saman suorituskyvyn, mutta pienemmillä Co2-päästöillä ja paremmalla hyötysuhteella. Muilla markkinoilla Palisade on saatavana jopa dieselmoottorilla, mutta Yhdysvalloissa diesel on varattu vain pickupeille ja hyötyajoneuvoille.

Hyundai Palisade – muotoilu ja alusta

Muotoilun osalta Hyundai Palisade on ehdottomasti hyvä, sillä se näyttää todella hyvältä. Heti huomaa, että Hyundai on suunnitellut Palisaden Yhdysvaltain markkinoille, sillä sen muotoilu on laatikkomainen ja keula on pitkä ja komentava. Hyundai Palisaden sisätilat näyttävät todella ylellisiltä ja ovat täynnä hämmästyttävää tekniikkaa, joka parantaa ajokokemusta huomattavasti.

Hyundai Palisaden alustan ja jousituksen viritys on myös todella vaikuttava, koska auto on mukava ja suhteellisen joustava. Toki se kallistuu mutkissa paljon, mutta se on odotettavissa tämän kokoiselta autolta.

Hyundai Palisade – luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

Luotettavuuden osalta Hyundai Palisade näyttää olevan parempi kuin useimmat keskikokoiset ja suuret katumaasturit. Joitakin mainitsemisen arvoisia ongelmia on, mutta useimmat niistä johtuvat huollon puutteellisuudesta tai ovat ongelmia, jotka ratkaistaan / tullaan ratkaisemaan tulevissa iteraatioissa.

  Hyundai Kona Luotettavuus

Ensinnäkin omistajat valittavat, että moottori on aivan liian kovaääninen ja tärisee suuremmilla nopeuksilla. Turvajärjestelmät, kuten kuolleen kulman avustin, kaistalla pysymisen avustin ja automaattinen jarrutus, voivat joskus aktivoitua satunnaisesti. Omistajien mukaan Palisade kärsii myös tietyistä varusteisiin liittyvistä ongelmista ja tietyistä sähköongelmista.

Hyundai Palisade – Arvo ja käytännöllisyys

Upouuden Hyundai Palisaden hinta alkaa 33 150 dollarista, kun taas kalleimmat mallit voivat helposti nousta 50 000 dollariin. Tähän hintaan ei todellakaan löydy monia päteviä keskikokoisia katumaastureita, minkä vuoksi Palisade on niin hyvä tarjous. Käytetyt mallit saa vielä halvemmalla, mikä on todella houkutteleva mahdollisuus.

Käytännöllisyys on myös todella hyvä, sillä Palisadessa on kolme istuinriviä, suuri tavaratila, hämmästyttävä näkyvyys ja se on todella helppo auto nousta sisään ja ulos. Siinä on paljon perheystävällisiä ominaisuuksia, jotka tekevät siitä yleisesti ottaen todella hyvän henkilöauton.

UKK-osio

Onko Hyundai Palisade luksusmaasturi?

Hyundai Palisade ei ole läpikotaisin luksusmaasturi, ja se käy ilmi rahasta, jota katsot auton hintalappua. Palisade saa kuitenkin tiettyjä ylellisyysominaisuuksia, kuten LED-valot, paljon tilaa, siistit sisätilat ja kaikki tarvittavat turvallisuus- ja mukavuusanturit ja -tekniikat.

Moottori itsessään on myös todella hyvä, koska se tarjoaa 300 hv ja on V6. Tämä on melko harvinaista muissa kuin luksusajoneuvoissa, sillä nämä moottorit ovat yleensä tasaisempia, tehokkaampia ja suorastaan hauskempia ajaa kuin pienet nelisylinteriset yksiköt.

  Hyundai Accent yleiset ongelmat

Mitkä maasturit kilpailevat Hyundai Palisaden kanssa?

Hyundai Palisade kilpailee Honda Pilotin kanssa, joka maksaa 38 000-52 000 dollaria ja jossa on myös V6-moottori. Subaru Ascent 2022 saa turboahdetun tasaisen 4-sylinterisen moottorin ja maksaa 32 000-45 000 dollaria, mutta monet katsovat sen kuuluvan aivan eri luokkaan. Uusi Kia Telluride kilpailee Palisaden kanssa suoraan, varsinkin kun se saa myös saman moottorin.

Toyota Highlander on myös kova kilpailija sekä Pilotille että Palisadelle, varsinkin koska siinä on V6-moottori ja koska se on saatavana hybridinä. Highlanderin hinta on lähes identtinen Palisaden kanssa, mikä tekee näistä kahdesta suoranaisesta kilpailijasta vielä enemmän.

Onko Kia Telluride parempi kuin Hyundai Palisade?

Kia Telluride voittaa Palisaden muotoilussa, sisätiloissa, tavaratilassa, luotettavuudessa, hinnassa ja polttoainetaloudessa. Toisaalta Palisade on mukavampi, se ajaa paremmin ja se on turvallisempi. Jos haluat valita näiden kahden välillä, sinun pitäisi valita, mikä näistä ominaisuuksista on sinulle tärkeämpi.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z