Hyundai Tucson vs Honda HR-V – kumpi on parempi?

Onko Hyundai Tucson hyvä auto?

Kompakti crossover-segmentti on nyt markkinoiden suosituin autosegmentti. Noin viime vuosikymmen merkitsi katumaastureiden ja crossoverien aikakautta, ja näyttää siltä, että kompaktit crossoverit ovat yleisesti ottaen myydyimpiä autoja. Syyt tähän ovat melko yksinkertaiset, nämä autot ovat käytännöllisiä, tyylikkäitä, turvallisia, helppoja elää ja täydellisen kokoisia sekä moottori- että kaupunkiajoon.

Tämänpäiväisessä artikkelissa vertailemme Hyundai Tucsonia ja Honda HR-V:tä ja kerromme, miksi sinun kannattaa valita jompikumpi. Vertailemme niitä useilla eri osa-alueilla, kuten voimansiirron, muotoilun, luotettavuuden, arvon, käytännöllisyyden ja monien erityisnäkökohtien, kuten tehokkuuden, turvallisuuden ja tekniikan osalta.

Hyundai Tucson vs. Honda HR-V – kumpi on parempi? Voimansiirto-osastolla nämä kaksi ovat todella samankaltaisia, sillä molemmat merkit tarjoavat joko bensiini- tai hybridivaihtoehtoja. Automaattivaihteisto ja FWD ovat molemmissa vakiona, mutta voit halutessasi päivittää AWD:hen. Muotoilu on melko subjektiivista, mutta molemmat näyttävät moderneilta ja sopusoinnussa muun segmentin kanssa.

Luotettavuuden osalta Honda HR-V ja Hyundai Tucson ovat molemmat luotettavuuspelin huipulla, mikä tarkoittaa, että ongelmia ei ole. Hinnan suhteen voit odottaa maksavasi HR-V:stä hieman vähemmän, mutta hintaeron voi huomata. Myös käytännöllisyys on samanlaista, mutta Tucson on tässäkin suhteessa hieman parempi.

Hyundai Tucson

Noin 27 000 dollarin lähtöhinnallaan Tucson ei ole edullisin kompakti crossover, mutta se onnistuu silti myymään suuria määriä. Jos haluat perusteellisesti spesifioidun mallin, puhutaan vähintään noin 37 000 dollarista. Tähän hintaan voit valita kahdesta moottorista, bensiinikäyttöisestä 1,6 litran 4-sylinterisestä 150 hv:n moottorista tai HEV/PHEV-hybridiversiosta, joka tarjoaa 1,6 litran moottorin ja sähkömoottorin, joiden yhteisteho on 230 hv/265 hv.

  Onko Hyundai Veracruz hyvä auto?

Muotoilullisesti Tucson on valtava parannus edelliseen malliin verrattuna, sillä se näyttää nyt todella aidolta ja houkuttelevalta. Myös sisätilojen muotoilu on valtava parannus kahden suuren näytön, ympäristön valaistuksen ja kepeän kojelaudan muotoilun ansiosta. Tucson kulkee melko normaalisti, mikä tarkoittaa, että se ei ole missään nimessä dynaaminen katumaasturi.

Luotettavuuden osalta Tucson saa J.D. Powerilta arvosanan 88/100, mikä sijoittaa sen aivan segmentin kärkeen, ja se jää vain markkinoiden luotettavimpien kompaktien crossoverien taakse. Tavallisen bensiinimallin yhdistetty kulutus on noin 29MPG ja hybridimallin noin 40MPG, joten Tucson on myös todella tehokas. Käytännöllisyys on myös loistava suuren tavaratilan ja kookkaiden takaistuinten ansiosta.

Honda HR-V

Honda HR-V:n lähtöhinta on noin 25 000 dollaria, kun taas hyvin varustellut mallit maksavat noin 30 000 dollaria, mikä on huomattava säästö Hyundai Tucsoniin verrattuna. Moottoreiden osalta HR-V:n saa joko 2,0 litran 4-sylinterisellä bensiinimoottorilla, jossa on 158 hv, tai 1,5 litran 4-sylinterisellä rivihybridillä, jossa on 107 hv. Vaikka nämä hybridiluvut eivät olekaan kovin jännittäviä, ne riittävät siihen, että HR-V-hybridin kulutus on jopa 56MPG.

Tavallisella 1,5 litran 4-sylinterisellä HR-V:llä päästään jopa 30MPG:n kulutukseen, mikä myös päihittää Tucsonin. Muotoilun osalta Honda HR-V näyttää mielestäni hieman epämääräiseltä. Sivuprofiili näyttää todella tyylikkäältä ja modernilta, kun taas sekä etu- että takavalot eivät ole mitään erikoista vuoden 2023 mallille. Sisätilat näyttävät hyvältä, mutta eivät ole mitään erikoista.

  Hyundai Tucson - yleiset ongelmat

Luotettavuus on rajattu 75/100, mikä on hieman huonompi tulos Tucsoniin verrattuna. Ajokokemus on melko samanlainen, mutta Honda HR-V on hieman dynaamisempi. HR-V:n järkevin valinta on sen arvo, sillä näitä saa nyt huomattavilla alennuksilla. Sisätilaa on enemmän kuin tarpeeksi useimmille ihmisille, samoin takakontti.

Tuomio – Hyundai Tucson on parempi.

Hyundai HR-V on myynnin osalta todellinen kova tekijä tässä sarjassa, mutta Tucson on vain parempi lähes kaikin tavoin. Tucsonin hybridimallit ovat paljon tehokkaampia, mutta silti riittävän tehokkaita. Tucson näyttää myös houkuttelevammalta sisältä ja ulkoa laadukkaampien materiaalien ja aidomman muotokielen ansiosta.

Tilan osalta Tucsonissa on 8 kuutiometriä enemmän tilaa kuin HR-V:ssä, mutta myös enemmän pään- ja jalkatilaa kaikilla istuimilla. Tucson on myös luotettavampi, siinä on parempi tekniikka ja se on kaiken kaikkiaan halutumpi crossover.

Tämä ei tarkoita, että HR-V olisi huono, sillä se on myös hyvä auto. Tässä pelissä on kuitenkin tasoja, ja on täysin järkevää, että Tucson maksaa enemmän kuin HR-V.

FAQ-osio

Onko Hyundai Tucson turvallisempi kuin Honda HR-V?

Hyundai Tucson on myös huomattavasti turvallisempi auto kuin Honda HR-V, sillä IIHS myönsi Tucsonille arvostetuimman ”Top Safety Pick Plus” -palkintonsa, kun taas HR-V epäonnistui sivutörmäyssuojauksessa. Sinänsä HR-V ei ole edes lähellä Tucsonia, sillä se epäonnistuu myös ajovalotekniikan osalta.

  Hyundai Tucson vs Subaru Forester - kumpi on parempi?

Onko Hyundai Tucson parempi perheauto kuin Honda HR-V?

Hyundai Tucson on kokonaisuudessaan suurempi auto, mikä tarkoittaa, että se tarjoaa huomattavasti enemmän tilaa kuin HR-V. Tucsoniin on myös paljon helpompi asentaa lastenistuin, koska ovet aukeavat leveämmin ja Tucsonissa on yksinkertaisesti enemmän tilaa lastenistuimen liikutteluun. HR-V on myös todella hyvä auto, mutta sen törmäyssuojaustulokset ovat monille ratkaiseva tekijä.

Onko Hyundai Tucson mukavampi kuin Honda HR-V?

Molemmissa paljon aikaa viettäneiden uskottavien autotoimittajien mukaan voimme helposti todeta, että HR-V on yhtä mukava kuin Tucson. Ne eivät ole markkinoiden mukavimpia crossovereita, mutta ne ovat enemmän kuin tarpeeksi mukavia useimmille ihmisille.

Oli miten oli, mutta jos haluat, että nämä ovat mahdollisimman miellyttäviä, sinun pitäisi valita korkeammin varusteltu malli, sillä alemman hintaluokan versiot ovat hieman niukkoja.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z