Hyundai Tucson vs. Mazda CX 5 – kumpi on parempi?

Onko Hyundai Tucson hyvä auto?

Kompakteista crossovereista on tullut autoteollisuuden uusia suurimpia hittejä, koska niissä yhdistyvät lukuisat edut ilman vakavia haittoja. Ensinnäkin kompakti crossover on korkeammalla maasta, mikä tarjoaa paremman ajoasennon, paremman näkyvyyden ja enemmän hyötyjä. Niissä on myös runsaasti tilaa, tyyliä, tekniikkaa ja haluttavuutta.

Hyundai Tucson ja Mazda CX-5 ovat tämän segmentin kaksi raskassarjalaista, mikä tarkoittaa, että nämä kaksi ovat markkinoiden suosituimpia autoja kokonaisuutena. Ne näyttävät hyvältä, ne ajavat hyvin, ne ovat luotettavia, tehokkaita ja suhteellisen edullisia, mutta kumpi niistä kannattaa hankkia? Hyundai Tucson vs. Mazda CX5 – kumpi on parempi?

Moottorivalintojen osalta Tucson noudattaa nykyajan tehokasta ja hienostunutta moottorikaavaa, joka koostuu bensiini- ja hybridimoottoreista. CX-5:stä puolestaan on saatavana myös dieselvaihtoehtoja, mutta hybridi-CX-5-malleja ei vielä ole. Molemmat ovat saatavana lisävarusteena AWD-järjestelmällä.

Ajokokemus on samankaltainen, mutta CX-5 tuntuu kuitenkin hieman dynaamisemmalta. Molempien luotettavuus on erinomainen, sillä Mazda ja Hyundai valmistavat tunnetusti markkinoiden luotettavimpia autoja. Käytännöllisyys on myös todella hyvä, mutta Tucson on kokonaisuudessaan hieman tilavampi auto.

Hyundai Tucson

Nykyinen Hyundai Tucson edustaa suurta harppausta edelliseen malliin verrattuna, sillä Hyundai lopetti dieselmoottoreiden tarjoamisen ja koska Tucsonin muotoilu on viisi askelta edellistä mallia edellä. Voit odottaa maksavasi Tucsonista vähintään 27 000 dollaria, kun taas hienosti varustelluista hybridimalleista voit maksaa noin 10 000 dollaria enemmän.

Voit valita kahdesta moottorivaihtoehdosta, pienestä 1,6 litran 4-sylinterisestä bensiinimoottorista, jossa on 150 hv, tai 1,6 litran 4-sylinterisestä 1,6 litran hybridimoottorista, joka on saatavana sekä HEV- että PHEV-muodossa, ja joka tuottaa 230 hv/265 hv. Vakiovarusteena on FWD, mutta voit halutessasi päivittää AWD-järjestelmään. Useimmissa Tucson-malleissa useimmilla markkinoilla on automaattivaihteisto, mutta joissakin on myös manuaalivaihteisto. MPG on 29MPG yhdistettynä, kun taas hybridimalli voi saada jopa 40MPG.

  Onko Hyundai Tucson hyvä auto?

Muotoilullisesti Tucson on todella suuri harppaus edelliseen malliin verrattuna futuristisen näköisten ajovalojen ja yhtä futurististen muotoilun yksityiskohtien ansiosta. Sisätilat on sisustettu todella kauniisti, ja niissä on paljon tekniikkaa, erityisesti kaksi laajakuvanäyttöä. Tucson ajaa normaalisti, sillä se ei yritä olla kovinkaan urheilullinen.

Luotettavuus on erinomainen, kuten useimmilla uusilla Hyundai-maastureilla. Käytännöllisyys on myös todella hyvä, sillä Tucsoniin mahtuu ongelmitta jopa neljä ihmistä. Kaiken kukkuraksi Tucson saa myös yhden tämän segmentin suurimmista tavaratiloista.

Mazda CX-5

Nykyinen Mazda CX-5 on ollut markkinoilla muutaman vuoden, mikä tarkoittaa, että sen voi ostaa noin 26 000 dollarilla, kun taas hyvin varustelluissa malleissa se maksaa noin 37 000 dollaria. Voit valita kahdesta bensiinimoottorista, pienemmästä 2,0 litran 4-sylinterisestä, jossa on 165 hv tai tehokkaammasta 2,5 litran 4-sylinterisestä, jossa on 194 hv. Voit hankkia CX-5:n myös 2,2 litran 4-sylinterisellä dieselmoottorilla, jossa on 184 hv.

Vakiovarusteena on neliveto, mutta voit halutessasi vaihtaa AWD-järjestelmään. CX-5:n saa useimmilla markkinoilla myös automaattivaihteistolla. Muotoilun osalta voimme helposti sanoa, että CX-5 on vanhentunut todella hyvin, sillä Mazdan nykyinen muotoilu kestää todella hyvin ajan hammasta. Myös sisätilat näyttävät mukavilta, mutta niissä näkyy hieman enemmän ikää.

Luotettavuus on myös loistava, aivan erinomainen. Ajokokemuksessa CX-5 tekee eron, sillä se on yksi tämän segmentin dynaamisimmista crossovereista. Sisätilojen osalta se jää vajaaksi, ja CX-5:n polttoainetehokkuus on parhaimmillaan noin 30MPG.

  Hyundai Santa Fe Luotettavuus

Tuomio – Hyundai Tucson on parempi.

Vaikka CX-5 on huikea katumaasturi, Tucson vie voiton, koska se on uudempi malli ja vastaa tämän segmentin uusinta tarjontaa. CX-5:stä puuttuu tiettyjä ominaisuuksia, erityisesti teknologiaosastolla, jossa Tucson vie sen helposti. On myös mainittava, että markkinoilla ei ole CX-5:n hybridimallia.

Tucson tarjoaa enemmän tilaa ja paremman näköisen ulko- ja sisustan. CX-5:ssä on parempi ajodynamiikka, mutta mukavuudessa Tucson onnistuu päihittämään sen. Voimme helposti sanoa, että Tucson vie voiton, mutta meidän on odotettava, että Mazda tuo markkinoille seuraavan sukupolven CX-5:n, sillä siitä tulee todella mielenkiintoinen vertailu.

FAQ-osio

Onko Hyundai Tucson turvallisempi kuin Mazda CX-5?

IIHS antoi sekä CX-5:lle että Tucsonille korkeimman ”Top Safety Pick Plus” -palkintonsa, mikä tarkoittaa, että molemmat ovat erinomaisia turvallisuuden suhteen. On kuitenkin mainittava, että CX-5 suoriutuu hieman paremmin vartalovammojen ja ajovalotekniikoiden osalta kaikissa vaihtoehdoissa, kun taas Tucson on parempi ADAS:n ja turvavyömuistutusten osalta.

Voimme helposti sanoa, että nämä kaksi ovat niskan päällä, sillä sekä Hyundai että Mazda ovat onnistuneet täydellistämään turvallisten ja kestävien autojen tekemisen taidon.

Onko Hyundai Tucson parempi perheauto kuin Mazda CX-5?

Hyundai Tucson on huomattavasti suurempi kuin CX-5, mikä tarkoittaa, että se tarjoaa kauttaaltaan enemmän tilaa. On myös mainittava, että Tucson on suunniteltu ensisijaisesti perhekäyttöön, kun taas CX-5 ei ole yhtä perhekeskeinen. Tämä ei tarkoita, etteikö CX-5 olisi hyvä perheauto, vaan pikemminkin sitä, että Tucson on parempi.

  Hyundai Ioniq hybrid Luotettavuus

Onko Hyundai Tucson luotettavampi kuin Mazda CX-5?

J.D. Powerin mukaan Tucson sai luotettavuusluokituksen 88/100, kun taas Mazda CX-5 sai luotettavuusluokituksen 81/100. Molemmat arvosanat ovat erinomaisia, eivätkä erot ole merkittäviä, mutta ne todellakin kertovat, että Tucson on kokonaisuutena hieman luotettavampi.

Tucson on kuitenkin vielä aivan liian tuore nähdäkseen, miten hyvin se pärjää pitkän aikavälin luotettavuudessa, mutta tämän ei pitäisi olla ongelma, sillä useimmat Hyundai-mallit ovat yleensä johdonmukaisia tässä suhteessa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z