Hyundai Tucson vs. Kia Sportage – kumpi on parempi?

Onko Hyundai Tucson hyvä auto?

Sekä Hyundai Tucson että Kia Sportage ovat tällä hetkellä markkinoiden suosituimpia kompaktin ja keskikokoisen maasturin malleja. Vaikka ne perustuvat melko pitkälti samoihin alustoihin, ne näyttävät kuitenkin radikaalisti erilaisilta. Hyundai Tucson vs. Kia Sportage – kumpi on parempi?

Moottoreista alkaen molemmat ovat todella samanlaisia, mikä tarkoittaa, että teho, polttoainetaloudellisuus ja hienostuneisuus ovat lähes identtiset. Muotoilullisesti Hyundai julkaisi uuden Tucsonin mallivuodeksi 2022, kun taas Kia suunnitteli Sportagen vasta hiljattain uudelleen. Molempien sisustussuunnittelu on myös todella modernia, mikä tarkoittaa, että tästä tulee vaikea valinta.

Luotettavuuden osalta nämä kaksi katumaasturia onnistuvat tarjoamaan melko ongelmattoman kokemuksen, mutta meidän on odotettava ja katsottava, ennen kuin voimme arvioida niitä pitkällä aikavälillä. Ajokokemuksen osalta nämä kaksi autoa tarjoavat melko samanlaisen kokemuksen. Molempiin on saatavana AWD, mikä tarkoittaa, että niitä voi käyttää ympäri vuoden ilman ongelmia.

Lähtöhinnoissa on vain muutaman sadan dollarin ero, mutta Kian pitäisi pystyä pitämään arvonsa hieman paremmin, koska se on upouusi auto. Käytännöllisyydeltään Tucson tarjoaa hieman suuremman tavaratilan, mutta sisätilat ovat samat.

Hyundai Tucson

Uusi Hyundai Tucson esiteltiin viime vuonna, mikä tarkoittaa, että se on vielä todella tuore auto. Voit valita 1,6 litran 4-sylinterisen bensiinimoottorin, jossa on 150 hv, tai 1,6 litran 4-sylinterisen hybridimoottorin, joka nostaa tehon 230 hv:iin tai 265 hv:iin. Kaikissa Yhdysvaltain malleissa on automaattivaihteisto, kun taas tietyillä markkinoilla (EU) saa sekä manuaalivaihteiston että automaattivaihteiston. Polttoainetehokkuus on 29MPG.

  Hyundai Sonata Luotettavuus

Muotoilullisesti Tucson poikkeaa huomattavasti edellisestä mallista, sillä Hyundai on vihdoin alkanut tehdä houkuttelevia autoja. Suhteellisen pyöreä ulkonäkö ja timantinmuotoiset rypyt saavat Tucsonin näyttämään kuin se olisi veistetty kivestä. Myös sisätilat näyttävät todella hyvältä ympäristön valaistuksen ja 10,25-tuumaisen näytön ansiosta.

Ajokokemus ei ole mikään erikoinen, mikä tarkoittaa, että Tucson on suunniteltu helppokäyttöiseksi ja mukavaksi. Luotettavuus on erinomainen, sillä Tucson onnistuu olemaan yksi tämän segmentin luotettavimmista autoista. Lähtöhinnaksi on arvioitu 27 000 dollaria, mikä edustaa todella hyvää vastinetta. Käytännöllisyys on todella hyvä tässä segmentissä, mikä tarkoittaa, että Tucsonista ei puutu tilaa.

Kia Sportage

Kia Sportage on hieman Tucsonia uudempi auto, mutta nämä kaksi ovat kauttaaltaan todella samanlaisia. Moottoreiden osalta Kia Sportage saa saman 1,6 litran 4-sylinterisen 150 hv:n moottorin kuin vakiobensiinimalli ja 1,6 litran 4-sylinterisen hybridin, joka tarjoaa joko 230 hv tai 265 hv. Näin ollen voimansiirto on täsmälleen sama kuin Tucsonissa. MPG on kuitenkin mitoitettu 28MPG:ksi.

Muotoilullisesti Sportage näyttää tosiaan entistäkin futuristisemmalta ja huippuluokan autolta avaruusolennon näköisen etupään ansiosta. Myös sisätilat ovat todella modernit ja kauniisti muotoillut, ja niissä on verrattain suurempi 12,3-tuumainen mittaristo. Sisätiloissa on myös kaikki modernit rihkamaa, kuten ympäristön valaistus ja joukko muita upeita ominaisuuksia.

  Onko Hyundai Ioniq 6 hyvä auto?

Luotettavuuden pitäisi olla melko lailla sama kuin Tucsonissa, sillä näiden kahden auton voimansiirtojärjestelmät ovat yhteiset, joten niiden pitäisi olla samat. Lähtöhinta on vain muutama sata dollaria korkeampi kuin Tucsonin lähtötason mallissa. Käytännöllisyys on sama kuin Tucsonissa.

Tuomio – Se on tasapeli.

Näin samankaltaisten autojen kohdalla on todella vaikea valita voittajaa. Näiden kahden välillä on kuitenkin joitakin eroja, jotka voivat tehdä eron. Ensinnäkin Kia Sportage näyttää ulkoisesti paremmalta, sillä se näyttää hieman rohkeammalta ja laatikkomaisemmalta, mikä on useimpien suosima maasturien muotokieli.

Sisätilojen suunnittelu on kuitenkin hieman mielenkiintoisempaa Tucsonissa, sillä se näyttää aidommalta. Alkutason 1,6L-malleja erottaa vain muutama sata dollaria. Sportage-hybridi maksaa kuitenkin 2 000-3 000 dollaria vähemmän kuin Tucson, mikä on huomattava säästö.

Kaiken kaikkiaan kannattaa valita Sportage, jos haluaa hieman futuristisemman muotoilun ja hieman uudemman auton. Tucson on hybridinä hieman kalliimpi, mutta se on hieman tehokkaampi ja sen tavaratila on hieman suurempi.

Katsotpa asiaa miten tahansa, nämä kaksi ovat lähes identtisiä. Näin ollen voittajan valitseminen on melko mahdotonta. Kaikki on kiinni siitä, miten koet nämä kaksi autoa muotoilullisesti, sillä kaikki muu on melko samanlaista.

UKK-osio

Kuinka paljon Hyundai Tucsonin tai Kia Sportagen leasing maksaa?

Lopullinen leasing-kustannus riippuu lukuisista tekijöistä, mikä tarkoittaa, että niitä ei voi oikeastaan ilmoittaa 100-prosenttisesti oikein. Muutamat leasing-palveluntarjoajat ovat kuitenkin julkaisseet molempien hinnoittelun, ja näyttää siltä, että Kia Sportage maksaa noin 265-270 dollaria kuukaudessa 36 kuukauden ajan, kun taas Tucson maksaa 10-15 dollaria kuukaudessa vähemmän.

  Kia Rio Luotettavuus

Tämä kuvastaa mielestäni sitä, kuinka identtisiä nämä kaksi ovat. Kia vaikuttaa mielestäni toivottavammalta autolta, mutta ne ovat niin samanlaisia, ettei tässä voi tehdä väärää päätöstä.

Ovatko Kia Sportage ja Hyundai Tucson luksusmaastureita?

No, vaikka Hyundain ja Kian kaltaiset merkit onnistuvat pääsemään todella lähelle todellisia luksusmerkkejä, nämä kaksi eivät ole luksusmaastureita. Molemmista löytyy kasa 2000-luvun huipputeknologiaa, mutta maasturilta vaaditaan paljon enemmän, jotta se olisi todellinen luksusmaasturi.

Näin ollen näitä kahta voidaan pitää siltana kohtuuhintaisten perhemaastureiden ja premium-luokan luksusmaastureiden välillä. Todelliset luksusmaasturit ovat yleensä kalliimpia, tehokkaampia, mukavampia ja täynnä tekniikkaa.

Ovatko Kia Sportage ja Hyundai Tucson samanlaisia?

Hyundai ja Kia jakavat keskenään joukon osia, mikä tarkoittaa, että Sportage ja Tucson ovat todellakin samanlaisia. Identtiset moottorit, vaihteistot, voimansiirrot ja monet muut osat tekevät näistä maastureista saman kolikon kaksi puolta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z