Jaguar vs. Mercedes: Luotettavuus

Jaguar ja Mercedes ovat parhaita eurooppalaisia luksusautomerkkejä. Molemmat merkit ylpeilevät ylivoimaisella tekniikalla, mukavuudella ja ihanalla muotoilulla. Mutta miten ne eroavat toisistaan luotettavuuden suhteen? Benz vie voiton.

Mercedes-Benz päihittää Jaguarin ylivoimaisesti luotettavuudessa. Vaikka Jaguar on parantanut paljon viime vuosina, Mercedes on edelleen yksi markkinoiden luotettavimmista luksusautomerkeistä. Jaguarin luotettavuus on yleensä noin 86 %, kun taas Benzin luotettavuus on noin 93 %.

Kuluttajaraporttien mukaan vähiten luotettava Jaguar on Jaguar XJ. Tässä autossa esiintyy useita ongelmia, jotka liittyvät akkuun, moottoriin, infotainment-järjestelmään, sisustukseen ja jousitukseen. Mercedes-Benz C-luokka on vähiten luotettava Mercedes-malli.

Kumpi auto on luotettavampi – Jaguar vai Mercedes?

Autoa valittaessa on tärkeää ottaa huomioon muitakin tekijöitä ulkonäön ja luotettavuuden lisäksi. Myös sellaiset tekijät kuin suorituskyky, mukavuus, hinta ja turvallisuus ovat elintärkeitä. Seuraavassa on joitakin suosittuja Jaguar- ja Mercedes-Benz-malleja ja miten ne vertautuvat toisiinsa.

Jaguar XF tai Mercedes-Benz E-Luokka

Jos etsit keskikokoluokan luksussedania, saatat olla epävarma valitessasi Jaguar XF:n ja Mercedes-Benz E-Classin välillä. Molemmissa näissä luksusautoissa on upeat ominaisuudet ja huippuluokan teknologiaa. Siksi ostajat ovat yleensä hämmentyneitä valitessaan näiden kahden välillä.
Luotettavuus
Mercedes E-Class on luotettavampi kuin Jaguar XF. Kiitos sen, että raportoituja vikaantumisongelmia on vähemmän kuin Jaguar XF:ssä. Lisäksi Mercedes E-Class kestää pidempään kuin Jaguar XF. Siksi se on myös hyvä sijoitus ihmisille, jotka haluavat auton, joka kestää pitkään.
Ulkonäkö
Ennen kaikkea Jaguar XF:ssä ja Mercedes E-Classissa on molemmissa klassinen ja tyylikäs ulkomuoto. Mutta kun katsot tarkemmin, Jaguar XF:n muotoilu ja vetovoima on parempi kuin E-Klassin. Ulkonäön suhteen XF on siis etulyöntiasemassa E-Klasseen nähden.
Suorituskyky
Molemmat luksussedanit ovat suorituskykyisiä. Jaguar XF suoriutuu kuitenkin jonkin verran paremmin kuin Mercedes E-Class. Niissä on 2,0-litrainen välijäähdytteinen turboturbolla varustettu lyijytön premium I-4-moottori. XF:ssä on RWD-järjestelmä, kun taas E-Classissa on AWD-järjestelmä.
Turvallisuus
Luksusautomerkit valmistavat joitakin markkinoiden turvallisimmista ajoneuvoista. Joten valitsitpa sitten Jaguar XF:n tai Mercedes-Benz E-Luokan, ajat taatusti turvallisella autolla. Mercedes-Benz E-Classissa on kuitenkin kehittyneemmät turvallisuusvarusteet kuin Jaguarissa.
Hinta
Odotetusti Mercedes-Benz E-Class on hieman kalliimpi kuin Jaguar XF. Jaguar XF:n lähtöhinta on noin 44 000 dollaria, kun taas Mercedes E-Classin lähtöhinta on noin 57 800 dollaria. Molemmat autot ovat kuitenkin hintansa arvoisia, sillä Mercedes E-Classissa on enemmän kehittyneitä ominaisuuksia kuin Jaguar XF:ssä.

  Mikä on paras Mersu pitkille matkoille?

Jaguar XE tai Mercedes-Benz C-luokka

Luotettavuus
Huolimatta siitä, että C-luokka on vähiten luotettava Mercedes-malli, tämä auto sijoittuu silti luotettavuudeltaan Jaguar XE:tä korkeammalle. Molemmat näistä autoista tulevat kuitenkin pitkällä aikavälillä kalliiksi ylläpitää. Samasta syystä Jaguar XE:n (42 950 dollaria) lähtöhinta on korkeampi kuin Mercedes C-luokan (42 650 dollaria).
Ulkonäkö
Jos haluat pienen luksussedanin, Jaguar XE ja Mercedes C-luokka ovat parhaat vaihtoehdot. Vaikka Jaguar on tunnettu kauniista ulkomuodostaan, C-luokka antaa XE:lle vastusta, sillä se on myös hyvin rakennettu. Molempien sisätilat näyttävät virheettömiltä ja ylellisiltä, mutta ne ovat hieman ahtaat.
Suorituskyky
Suorituskyvyltään Jaguar XE on hieman parempi kuin Mercedes-Benz C-luokka. Mutta jos valitset C-luokan AMG-malliston, XE jää jälkeen. C-luokka on varustettu takavetojärjestelmällä, kun taas XE:ssä on nelivetojärjestelmä, joka sopii täydellisesti kaikkiin maastoihin.
Turvallisuus
Molemmat näistä pienistä luksussedaneista ovat turvallisia, sillä ne on varustettu markkinoiden parhaalla turvallisuustekniikalla. Jaguar XE:ssä on muun muassa elektroninen ajonvakautusjärjestelmä, kaistavahti ja kaistavahti. Mercedes C-luokassa on kuolleen kulman avustin, elektroninen ajonvakautusjärjestelmä ja Mercedes Me connect.

FAQ

Mikä luksusauto on luotettavin – Audi, BMW, Mercedes vai Jaguar?

Näistä neljästä poikkeuksellisesta merkistä Mercedes on luotettavin auto, ja sen jälkeen tulee BMW. Jaguar on vähiten luotettava auto ja kolmannella sijalla on Audi. Se, mikä saa Audin jäämään lähimpien kilpailijoidensa taakse, ovat kalliit korjaukset, joita omistajat joutuvat kestämään auton ikääntyessä.

  Mitkä ovat parhaat renkaat Mercedes C300:een?

Miksi Jaguarilla on epäluotettavuuden maine?

Jaguaria pidetään yleensä epäluotettavana, koska sen 1950- ja 1960-luvuilla valmistamien autojen laatu oli huono. Tuolloin ne omisti British Leyland, joka ei koskaan korostanut valmistamiensa autojen laatua.
Lisäksi ennen 1970-lukua valmistetut Jaguarit olivat moniin muihin autoihin verrattuna melko kalliita, mutta erittäin epäluotettavia. Tämän seurauksena niiden maine tahrattiin. Mutta kun Ford otti yhtiön haltuunsa, asiat muuttuivat, ja ne alkoivat tuottaa joitakin markkinoiden parhaiten suunniteltuja ja luotettavia autoja.

Kumpi auto minun pitäisi ostaa – Jaguar vai Mercedes?

Se riippuu budjetistasi ja tarpeistasi. Jos haluat ainutlaatuisen ja kauniisti muotoillun luksusauton, Jaguar on paras valinta. Mutta jos haluat luokkaa, ylellisyyttä ja mukavuutta, Mercedes on parempi vaihtoehto. Molemmat autot ovat kuitenkin erinomaisia ja omaa luokkaansa.

Kumpi auto on arvokkaampi – Mercedes vai Jaguar?

Mercedes on arvostetumpi merkki. Tämä johtuu siitä, että se on säilyttänyt korkeat standardit vuosien varrella, kun taas Jaguarin maine on ollut ylä- ja alamäkeä. Lisäksi Mercedeksellä on poikkeuksellinen automallisto, joka nostaa sen Jaguarin yläpuolelle, joka tarjoaa rajoitetusti malleja.

Mikä luksusauto tarjoaa paremman ajokokemuksen – BMW, Audi, Jaguar vai Mercedes?

Jos haluat nauttia ajosta, BMW on paras auto. Sen erinomaisen suorituskyvyn ja käsiteltävyyden ansiosta. Kaiken lisäksi se on kuljettajakeskeinen, mikä tarkoittaa, että sinulla on runsaasti aikaa ajaa autoa. Seuraavaksi tulevat Audi, Jaguar ja lopuksi Mercedes-Benz.

  Onko Mercedes hyvä lumessa?

Ylellisen luotettavuuden vuoksi: Mene Mercedeksen kanssa

Jos haluat luotettavan luksusauton, Mercedes on parempi auto. Molempien autojen ikääntyessä Jaguar vaatii enemmän korjauksia, jotka ovat myös kalliimpia kuin Mercedes. Lisäksi Jaguar vanhenee nopeammin kuin Mercedes, mikä ei ole hyvä asia.
Kaiken kaikkiaan molemmat autot ovat poikkeuksellisen suorituskykyisiä ja erittäin mukavia. Jos haluat tyyliä ja ainutlaatuisuutta, Jaguar on loistava valinta. Lisäksi Jaguar on hieman halvempi kuin Mercedes-Benz, mutta siinä on huipputeknisiä ominaisuuksia.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z