Volvo vs. Jaguar: Jaguar: Luotettavuus

Vaikka molemmilla on omat ongelmansa, Volvo on luotettavuudeltaan Jaguaria parempi.

Volvo on aina ollut melko luotettava merkki, mutta viime aikoina sen luotettavuus on taantunut. Sekä Volvo että Jaguar eivät ole luotettavuuden kannalta ihanteellisia autonvalmistajia, mutta Volvo päihittää silti Jaguarin saksalaiset kilpailijansa turvallisuus- ja ylellisyysominaisuuksiensa ansiosta.

Jaguarin kyseenalainen luotettavuus

Jaguar on ollut yksi epäluotettavimmista autofirmoista vuosikymmeniä. Aiemmin ne jopa pudottivat brittivalmistajien sijoitusta kokonaisuutena epäluotettavuutensa vuoksi. Vuonna 2014 Warranty Direct asetti Ison-Britannian viimeiselle sijalle, mikä johtui osittain Jaguarin epäluotettavuudesta ja ongelmista.

Jaguar oli yhdessä Land Roverin kanssa syy siihen, että brittiläisiä autoja kutsuttiin luotettavuudeltaan huonoimmiksi. Land Roverilla on myös suuri rooli Jaguarin epäluotettavuudessa, ja niiden keskimääräiset vuotuiset korjauskustannukset ovat korkeat, 1123 dollaria. Ne ovat kuitenkin parantaneet sijoitustaan hieman viime aikoina.

Jaguar sai ReliabilityIndexin luokituksessa 171 pistettä, mikä ei ole paras mahdollinen tulos, mutta se on onnistunut ohittamaan joitakin brittiläisiä kilpailijoitaan, kuten Bentleyn, joka sai vain 529 pistettä. Ne ovat jopa vähentäneet ongelmiaan 100 autoa kohti 186:een. Kaiken kaikkiaan ne ovat edelleen keskinkertaisia luotettavuuden suhteen, mutta jotkin niiden autoista ovat saaneet paljon paremmat pisteet kuin muut huonot pisteet saaneet autot, kuten Jaguar XF. Niiden korjauskustannukset ovat edelleen korkeammat, mutta ne ovat parantumassa.

Jaguarin ongelmat

Korkeiden korjauskustannusten vuoksi Jaguarissa ilmenevät ongelmat voivat olla todellinen painajainen. Valitettavasti niihin liittyy usein ongelmia. Hieman yli 100 000 kilometrin jälkeen vaihteistojärjestelmässä on raportoitu esiintyvän joitakin vikoja. Vaihteiston korjaukset ovat yleensä hyvin kalliita.

  Missä Volvossa on 3 riviä?

Jotkut asiakkaat ovat raportoineet vesivuoto-ongelmista Jaguarissaan. Onneksi tämä johtuu luultavasti vain ulkoisten ovien tiivisteistä, jotka voidaan korjata edullisesti. Jäähdytysnestesäiliössä on myös raportoitu esiintyneen joitakin vuotoja, jotka ovat johtaneet moottorin ylikuumenemiseen. Myös jarrujärjestelmät ovat alttiita ongelmille.

Jotkut asiakkaat ovat raportoineet ongelmista myös jousitusjärjestelmässä, joka kuluu jonkin ajan kuluttua. Samaan aikaan joissakin vanhemmissa malleissa on ollut ongelmia sytytyskelan kanssa. Näiden ongelmien korjaaminen on erittäin kallista, keskimäärin noin 800 dollaria.

Volvon luotettavuus on vaihdellut

Volvolla oli ennen maine erittäin kestävistä ja luotettavista autoista, mutta viime aikoina niillä on ollut joitakin epäluotettavuusongelmia. Tämä johtuu osittain siitä, että Volvo on siirtänyt painopistettään monimutkaisempiin autoihin, joissa on uutta teknologiaa ja joissa on ilmennyt joitakin vikoja.

Volvolla ei ole parhaita luotettavuuspisteitä, mutta se on silti saksalaisia ja brittiläisiä autonvalmistajia parempi. ReliabilityIndex antaa Volvolle pistemäärän 127, mikä on luotettavuuden kannalta varsin kelpo tulos. Heillä on kuitenkin paljon ongelmia 100 autoa kohti, ja niiden pistemäärä on 185. Volvo on 23. sijalla 30 automerkin joukossa.

Volvo on kuitenkin edelleen paras turvallisuusominaisuuksiltaan ja kestävyydeltään. Volvo on ottanut vakiovarusteeksi enemmän turvavarusteita kuin mikään muu merkki. Ne päihittävät edelleen suuret luksusmerkit, kuten Audin ja BMW:n. XC40-mallin käyttöönoton myötä niiden luotettavuus on parantunut hieman viime aikoina.

  Chevrolet Equinoxin luotettavuus

Volvon ongelmat

Volvolla on joitakin ongelmia, ja joidenkin korjaaminen on melko kallista. Voimansiirtojärjestelmän vika on suurin raportoitu ongelma Volvossa. Monissa uusissa malleissa on Aisin-tekniikan vaihteistojärjestelmä, josta asiakkaat eivät tunnu pitävän. Vaihteistojärjestelmän korjauskustannukset ovat myös korkeat, noin 3 500 dollaria.

Joitakin muita suurempia ja pienempiä ongelmia ovat muun muassa ohjaustehostinnesteen vuoto-ongelmat. Joillakin kuljettajilla on ollut ongelmia myös automaattisen jarrujärjestelmän kanssa, kun taas toisilla on ollut ongelmia moottorin ylikuumenemisen kanssa moottorin jäähdytystuulettimen vian vuoksi. Suurin osa näistä ongelmista on raportoitu XC90-mallissa, jota on kutsuttu kaikkein epäluotettavimmaksi Volvo-autoksi.

Volvo vs. Jaguar

Sekä Volvolla että Jaguarilla on ollut joitakin samankaltaisia ongelmia, kuten vaihteistovikoja tai moottorin ylikuumenemista. Volvolla on kuitenkin edelleen parhaat turvallisuusominaisuudet, mikä tekee niistä melko luotettavia. Kumpikaan merkki ei ole luotettavuusluokitusten kärjessä, mutta Volvoilla on vähemmän ongelmia 100 autoa kohti ja paremmat luotettavuuspisteet.

Jaguar valmistaa myös urheiluautoa, jossa on 5,0 litran ahdettu moottori. Volvo keskittyy pääasiassa luksusautoihin, joten sillä ei ole kilpailijoita F-Typen kanssa. Jos kuitenkin vertaamme joitakin samankaltaisia autoja, kuten Volvon XC40:tä ja Jaguarin E-Pacea, Volvo voittaa selvästi.

Jos etsit luksusautoa, jossa on maksimaalinen mukavuus ja parempi ajokokemus, Volvo on vastaus. Volvolla on minimalistinen tyyli, josta monet pitävät. Ne eivät ole supernopeita, mutta ne hoitavat hommat hyvin johdonmukaisesti. Jos kuitenkin haluat urheilullisen auton, Jaguar on sinulle sopiva.

  Cadillac SRX:n luotettavuus

FAQ

Mitä on auton luotettavuus?

Auton luotettavuus tarkoittaa sitä, että ihmiset luottavat autoon sen johdonmukaisen työn, vähäisten korjausten ja yleisesti hyvän ajokokemuksen ansiosta. Luotettavuus riippuu tärkeistä tekijöistä, kuten turvallisuudesta, korjauslaskuista ja polttoainetaloudellisuudesta. Ihmiset haluavat ostaa auton, joka ei hajoa joka päivä eikä ole liian kallis silloin, kun se hajoaa.
Yksi tapa selvittää, onko auto luotettava, on tutustua autokyselyihin tai autoarvosteluihin, jotka auttavat ostopäätöksen tekemisessä.

Miksi auton luotettavuudella on merkitystä?

Auton luotettavuus on erittäin tärkeää, jos haluat ostaa auton, joka kestää pitkään. Ihmiset eivät halua kohdata moottoriongelmia päivittäin, ja siksi he valitsevat joitakin luotettavampia merkkejä, kuten Toyotan, Mazdan tai Hondan, muiden kiiltävien merkkien sijaan. Luotettavampien merkkien valitseminen auttaa sinua jopa käyttämään vähemmän rahaa autoosi kaiken kaikkiaan.

Onko Jaguarilla korkea jälleenmyyntiarvo?

Jaguaria ei tunneta siitä, että se pitää arvonsa. Ne tekevät varmasti nopeita ja kiiltäviä autoja, mutta pitkäikäisyys ja jälleenmyynti eivät ole niiden vahvuuksia. Covid-19-pandemian aikana niiden on raportoitu menettäneen arvoaan vielä enemmän kuin aiemmin. Vuonna 2019 niiden arvo laski noin 38,5 prosenttia.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z