Kumpi on parempi, Mercedes vai Jaguar?

Kumpi on parempi, Mercedes vai Jaguar?

Luksusautojen kysyntä on kasvanut viime vuosina, koska potentiaalisten asiakkaiden tulot kasvavat jatkuvasti, luksustarjonta on entistä konkreettisempaa ja koko autoteollisuus on kehittynyt. Luksusautot tarjoavat yleensä enemmän mukavuutta, parempia turvallisuusominaisuuksia ja futuristisen ajokokemuksen, mutta niillä on myös kova hintalappu.

Eikä moni muu merkki ole ollut olemassa yhtä kauan kuin Mercedes tai Jaguar. Saatat pitää enemmän tyylikkäistä ja matalista brittiläisistä GT:istä tai Mercedeksen ”paras tai ei mitään” -risteilijöistä, jotka ovat hallinneet luksusautojen segmenttiä yksin viime vuosina. Kysymys kuuluu edelleen, kumpi on parempi, Benz vai Jag?

Styling

Valmistajan kyky näyttää muotoilukielensä kiemurat on tullut mahdolliseksi metallintyöstön uusien edistysaskeleiden, niin sanotun hydroformingin, ansiosta. Vedenpaineella toimiva tekniikka takaa metallilevyjen tarkat ja yksityiskohtaiset muotoilut, jotka luovat Jaguarin tai Mercedeksen kaltaisiin luksusautoihin liittyvät korostuneet korin rypyt.

Vaikka autojen suunnittelun ensisijainen tarkoitus on yleensä varmistaa, että muoto seuraa toimintaa, muodon on myös vastattava tiettyä tuotemerkin imagoa. Tässä asiassa Mercedes ja Jaguar eroavat toisistaan melko paljon.

Mercedeksen muotoilufilosofiaa kutsutaan usein ”aistilliseksi puhtaudeksi”, johon sen suunnittelijat viittaavat. Ajatuksena on luoda puhdasta muotoilua ilman ylimalkaista muotoilua. Jotkut saattavat väittää, että Mercedesin tietyt mallit huokuvat naisellisempia linjoja ja ovat hieman ”liian prameat”, mutta kukaan ei voi kiistää lopputuotteen hienostuneisuutta.

Toisaalta Jaguarilla on raaempi lähestymistapa autojen suunnitteluun. Brittiläinen luokka- ja tyyliajattelu on vaikuttanut vahvasti, ja monet Jaguarit on varustettu hienoilla puukoristeilla ja laadukkaalla nahalla. Jaguarin tuotantomäärä on pienempi kuin Mercedeksen, minkä vuoksi Jaguarin muotoilu on luonnostaan hieman eksklusiivisempaa.

Teknologia

Auton ostopäätökset tehdään usein auton teknisten ominaisuuksien perusteella. Infotainment- ja turvallisuusominaisuuksia pidetään yleisesti keskeisinä tekijöinä uutta autoa ostettaessa. Vaikka Jaguaria ja Mercedestä pidetään molemmat huipputekniikkaa edustavina automerkkeinä, niiden välillä on melkoinen ero.

Mercedes-Benzin nykyiset infotainment-järjestelmät tunnetaan nimellä MBUX. Järjestelmässä on tekoälyarkkitehtuuri, joka pystyy räätälöimään lähes jokaisen vaihtoehdon tietyn käyttäjän tarpeisiin. Sen huippuluokan muotoilu, korkean resoluution näytöt ovat uskomattoman futuristisia ja melko intuitiivisia.

  Mikä on polttoainetaloudeltaan paras Mercedes?

Mercedeksen malleissa tarjottavaa turvallisuustekniikkaa, jousitusmukavuutta, äänentoistojärjestelmiä ja ajovalotekniikkaa pidetään usein luokkansa parhaina. Mercedes toimii suuremmalla volyymilla ja sijoittaa yleensä enemmän rahaa tutkimus- ja kehitystyöhön, ja teknologian osalta Mercedeksen ylivoima Jaguariin nähden on merkittävä.

Vaikka Mercedestä pidetäänkin tekniikan osalta ylivoimaisena, se ei tarkoita, että Jaguar olisi kaukana perässä.

Nykyaikaisissa Jaguareissa on nykyaikaista teknologiaa, ja ne tarjoavat laajan valikoiman erilaisia turvallisuus-, mukavuus- ja teknisiä ominaisuuksia. Vaikka hienostuneisuuden taso on erittäin korkealla tasolla, sen toteutus on se, mikä erottaa Jaguarin muista.

Mukavuus

Se, mikä erottaa nämä merkit helpommin saavutettavista automerkeistä, on luksusajoneuvojen nimitys. Luksusajoneuvon on kyettävä kuljettamaan sinut valtavassa määrässä ylellisyyttä, tarjottava vertaansa vailla olevat mukavuudet, erinomainen laatu ja status verrattuna keskivertoautoon. Vaikka kaikilla edellä mainituilla ominaisuuksilla on merkitystä, mukavuus on se, joka tekee suurimman eron.

Kuvittele, että lähdet pitkälle matkalle valitsemallasi cruiserilla. Kun saavut määränpäähäsi, et tunne oloasi väsyneeksi, vaan raikkaaksi ja rennoksi. Ja juuri tällaista mukavuutta tällaiset merkit yleensä tarjoavat. Kokonaisuus on vaikuttavampi kuin jotkin sen osat yksinään, mikä antaa näille tuotemerkeille premium-brändinimityksen.

Ajonautinto muistuttaa enemmän taikamattoa, ja äänieristys on toteutettu niin täydellisesti, että se huuhtoo arjen työmatkojen ärsyttävät äänet kokonaan pois. Uskomattomat monella tavalla säädettävät istuimet, äänettömät tuuletusaukot, hifi-äänentoistojärjestelmät ja monet muut oikut ja ominaisuudet ovat näiden vaunujen juhlakaluja.

Sekä Mercedes että Jaguar loistavat näissä olosuhteissa, mikä on merkittävä syy siihen, miksi sinun kannattaa käyttää se pieni lisäraha Jagin tai Benzin ostamiseen.

Usein kysytyt kysymykset Mercedeksestä ja Jaguarista

### Onko Mercedes luotettavampi kuin Jaguar?
Viime aikoina Jaguar-malleilla on ollut ihailtavia luotettavuusluokituksia. Parannuskäyrä luotettavuusalalla on ollut jatkuvassa nousussa. Tämä saa sinut ihmettelemään kaikkia niitä kommentteja, joiden mukaan Jaguarin luotettavuus ei vastaa vaatimuksia. Ne toimivat poikkeuksellisen hyvin, tarjoavat kauniit ajo-ominaisuudet ja polttoainetalouden, ja niihin liittyy harrastajien keskuudessa kulttimaine.

  Yleisin Mercedes-Benz

Jaguarit olivat aikoinaan hyvin epäluotettavia, mutta ovat nykyisin riittävän luotettavia. Menneet ovat ne ajat, jolloin Jaguarit olivat luotettavuustaulukon pohjalukemissa. Viime aikoina monet Jaguar-mallit ovat tasaisesti nousseet luotettavuussegmentissä. Joidenkin luotettavuustaulukoiden tulosten mukaan Jaguarin luotettavuus on kuitenkin edelleen kyseenalainen.

Myöskään Mercedeksen luotettavuustulokset eivät ole huippuluokkaa. Nykyaikaisten ajoneuvojen suurimpana ongelmana on niiden toiminnan monimutkaisuus. Ja se pätee erityisesti Mercedeksen valmistamiin ominaisuuksiltaan täyteen ahdettuihin luksusautoihin. Tämä tarkoittaa, että paljon voi mennä pieleen, jos niitä ei huolleta kunnolla.

Mercedes valmistaa hienoja, pitkäikäisiä moottoreita, mutta juuri tekniikka ja rakentamisen monimutkaisuus antavat Mercedekselle vain keskinkertaisen luotettavuusarvosanan. Mercedeksen tuotemerkki on aina yhdistetty laatuun, ei välttämättä luotettavuuteen. Tätä voidaan sanoa Jaguarista ja Mercedeksestä, mutta jos niitä huolletaan asianmukaisesti ja niistä pidetään hyvää huolta, niiden pitäisi tarjota odotusten mukainen premium-kokemus.

Tekeekö Mercedes parempia sähköautoja kuin Jaguar?

Tällä hetkellä sekä Mercedes että Jaguar valmistavat vain muutamia erilaisia sähköautomalleja, mutta kun otetaan huomioon viimeaikainen sähköautojen suuntaus, molemmat merkit pyrkivät nopeasti laajentamaan sähköautotarjontaansa.

Sähköautojen edut ovat lukuisat. Ne ovat ympäristöystävällisempiä, halvempia omistaa ja jopa verovapaita joissakin maissa.

Jaguarin tunnetuin sähköauto on tällä hetkellä I-Pace. Se perustuu erityisesti I-Pacea varten kehitettyyn alustaan. Se on nykyään harvinainen näky, koska automerkit käyttävät yleensä modulaarisia alustoja useisiin malleihin kustannussäästötoimenpiteenä. Kaikki tämä tarkoittaa sitä, että samalla alustalla valmistetut autot eivät voi poiketa toisistaan merkittävästi.

Osittain tästä syystä I-Pace välittää tuoreen muotoilun, joka eroaa selvästi muusta mallistosta, mutta noudattaa silti merkin identiteettiä. Tämä puolestaan johti siihen, että Jaguar voitti 62 kansainvälistä autopalkintoa, joista ihailtavin oli Euroopan vuoden auto -palkinto, joka oli ensimmäinen Jaguar, joka on koskaan saavuttanut tällaisen tehtävän.

  Missä Mercedeksessä on seitsemän istuinta?

Mercedeksen nurkassa on EQC, GLC:hen perustuva kompakti luksusmaasturi. Kaiken hienon valaistuksen alla on sähkökäyttöinen GLC, joka ei ole yhtä jännittävä kuin alkuperäinen. Mutta voit olla varma, että lisää malleja on tulossa, sillä Mercedes aikoo laajentaa tarjontaansa 10 uudella sähköautolla vuoteen 2022 mennessä.

Vaikka on liian aikaista sanoa, kumpi merkki tuottaa parempia EV-malleja, sekä Jaguar että Mercedes laajentavat EV-tarjontaansa nopeasti. Tällä hetkellä Jaguar I-Pace vaikuttaa kuitenkin paljon jännittävämmältä kuin Mercedes EQC.

Mitkä ovat Mercedeksen tai Jaguarin omistuskustannukset?

Jos olet kiinnostunut parhaasta tai ei mistään Mercedeksestä tai eksoottisesta Jaguarin tarjonnasta, se tarkoittaa, että haluat markkinoiden parhaat ominaisuudet. Jos haluat, että uusi ostoksesi toimii huipputehokkaasti, kaikkia näitä ominaisuuksia on huollettava valmistajan suosittelemalla tavalla.

Kannattaa harkita kuukausittaisia tai kilometrikohtaisia huoltosuunnitelmia, jotta uusi autosi pysyy optimaalisessa kunnossa.
Leasing/rahoitus tai ostaminen riippuu siitä, mitä haluat. Uuden Benzin tai Jagin suoran ostamisen edut ovat houkuttelevia, mutta korkea hinta on pelottava tekijä.

Uusia luksusautoja leasingataan yleensä useammin kuin ostetaan suoraan. Tämä johtuu lähinnä siitä, että suuren summan käyttäminen poistuvaan omaisuuteen tuntuu hieman vastuuttomalta, mutta se on myös järkevää, jos kuulut niihin ihmisiin, jotka ostavat ja myyvät autoja säännöllisesti.
Jos lopulta päätät ostaa kiiltävän uuden auton näiltä merkeiltä, sinun on ajateltava myös vakuutuksia. Sekä Mercedes että Jaguar ovat luksusajoneuvoja, ja näiden merkkien vakuutuskustannukset ovat kohtuuttoman kalliita. Kun tähän yhdistetään kyseenalainen luotettavuus, on turvallista sanoa, että molempien käyttökustannukset ovat hieman korkeat.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z