Onko Mercedes hyvä lumessa?

Onko Mercedes hyvä lumessa?

Talven lähestyessä on tärkeää, että sinulla on oikea auto, jos asut lumisilla alueilla. Kaikki autot eivät pärjää hyvin lumisissa ja jäisissä talviolosuhteissa, mutta useimmat autot pärjäävät huomattavan hyvin.

Yleensä Mercedes-Benz-ajoneuvot pärjäävät hyvin lumisissa olosuhteissa verrattuna muihin luksusajoneuvoihin. Kiitos monien turvallisuusominaisuuksien, joilla Mercedes on varustettu. Ne auttavat kuljettajaa pysymään turvassa, vaikka olosuhteet huononisivat. Jotkin Benz-mallit ovat kuitenkin luotettavampia lumiolosuhteissa kuin toiset.

Jos siis asut alueella, kuten Winnipegissä, Kanadassa tai Big Skyssä, Montanassa, saatat tarvita luotettavampaa Mercedes-mallia mukavuuden vuoksi. Mercedes-Benzissä on elektronisen ajonvakautuksen ja LED-päiväajovalojen kaltaisia ominaisuuksia, jotka tekevät ajamisesta turvallisempaa näissä olosuhteissa.

Mitkä Mercedes-ominaisuudet tekevät niistä hyviä lumessa?

  • Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä – Useimmissa Mercedes-automalleissa on elektroninen ajonvakautusjärjestelmä (ECS), joka pitää kuljettajan turvassa, kun auto muuttuu hallitsemattomaksi. ECS lähettää vääntömomentin etupyörille, joilla on parempi pito, jotta auto pysyy tiellä. Tämä on ratkaisevan tärkeää ajettaessa lumella tai jäällä.
  • LED-päiväajovalot – Talvella näkyvyys on suuri ongelma. Siksi LED-päiväajovalot tekevät autostasi paremmin muiden kuljettajien havaittavissa olevan. Tämä vähentää mahdollisuuksia törmätä toiseen autoon. LED-päiväajovalojen lisäksi Mercedeksellä on myös LED-ajovalot ja LED-takavalot yövalaistusta varten.
  • Pre-Safe – koska talviolosuhteet ovat hyvin hankalat, törmäykset ovat yleisiä. Mutta jos sinulla on Mercedes-Benz-auto, Pre-Safe-teknologia pitää sinut turvassa onnettomuuden sattuessa. Pre-Safe-tekniikka käynnistyy automaattisesti, jos se havaitsee liiallisen luiston.
  • 4MATIC AWD – mikä tekee Mercedes-autoista loistavia jäisillä teillä, on 4Matic AWD -järjestelmä. Tämä järjestelmä lisää pitoa liukkailla teillä. Se tekee sen kytkemällä kaikki neljä pyörää. All-Wheel-Drive-järjestelmä on jatkuvasti toiminnassa kiinteällä vääntömomentin jaolla, joten voima kohdistuu normaalisti kaikkiin pyöriin.
  • Nelipyöräinen erillisjousitus – tämä toiminto on myös avainasemassa lumella ajettaessa. Nelipyöräisen erillisjousituksen ansiosta jokainen kantapää voi liikkua ylös ja alas auton muusta jousituksesta riippumatta. Kaikki pyörät ovat siis jatkuvasti kosketuksissa maahan.
  • Aktiivinen kuolleen kulman avustaja – Talvella huonon näkyvyyden vuoksi voi olla vaikea huomata vieressä olevaa autoa. Mercedeksen kuolleen kulman avustin käyttää kuitenkin tutka-antureita havaitakseen vieressäsi olevan auton. Näin et vaihda kaistaa sokeasti.
  • Lukkiutumattomat jarrut – Toimivat jarrut ovat erittäin tärkeät, jos aiot ajaa lumisilla tai jäisillä teillä. Lukkiutumattomat jarrut estävät jarrujesi lukkiutumisen, mikä on elintärkeää. Lisäksi ne estävät pyöriä luistamasta, mikä auttaa sinua pitämään auton hallinnassa.
  • Törmäysvaroitus ja automaattinen jarrutus – huonon näkyvyyden vuoksi et ehkä näe vastaantulevaa liikennettä tai näet sen vasta, kun on melkein liian myöhäistä. Tämän ominaisuuden ansiosta sinulla on nopea reagointiaika. Jos anturit huomaavat auton tai henkilön lähestyvän, se jarruttaa automaattisesti törmäyksen välttämiseksi.
  • Attention Assist – tämä on yksi niistä ominaisuuksista, jotka tekevät Mercedeksestä yhden markkinoiden turvallisimmista autoista. Attention Assist tunnistaa ajotapasi ensimmäisten minuuttien aikana ja ymmärtää ajotapasi. Jos se havaitsee muutoksia, se kannustaa sinua myöhemmin pysähtymään. Lisäksi se aistii esimerkiksi sivutuulta ja tien tasaisuutta.
  Missä Mercedeksessä on maastopaketti

Mitkä Mercedes-Benzin automallit sopivat täydellisesti lumisateeseen?

Useimmat Mercedes-mallit on varustettu nelivetojärjestelmällä ja 4Matic-järjestelmällä. Nämä ajojärjestelmät ovat ratkaisevan tärkeitä ajettaessa lumisissa olosuhteissa. Kaikki Mercedes-mallit eivät kuitenkaan toimi hyvin talvella. Jos asut talvialueilla, tässä ovat parhaat Mercedes-mallit, jotka kannattaa ostaa:

2019 Mercedes C300 4Matic Coupe

Listamme kärjessä on vuoden 2019 Mercedes C300 4Matic Coupe. Kyseessä on turboahdettu 2,0-litrainen nelisylinterinen moottori, joka saa 14 hevosvoimaa lisää, jolloin kokonaistehot ovat 255 hv ja 273 lb-ft vääntöä. Lisäksi siinä on yhdeksänvaihteinen automaattivaihteisto sekä neliveto ja takaveto -vaihtoehdot.
Tämä sedan on rakennettu koviin sääolosuhteisiin, kuten talvi- ja lumisateisiin. Elektronisesti ohjatussa 4Matic AWD -järjestelmässä on paljon turvallisuusominaisuuksia, joiden ansiosta voit ajaa turvallisesti ja mielenrauhassa. Näitä ovat muun muassa sivutuuliavustin, LED-päiväajovalot, mukautuva jarrutustekniikka, törmäyksenestoavustin Assist Plus ja Pre-Safe-tekniikka.

2017 Mercedes-Benz GLA250 4Matic

Vuoden 2017 Benz GLA250 4Matic sopii erinomaisesti lumiolosuhteisiin. Se on myös Mercedeksen malliston pienin ja edullisin katumaasturi. Tämän urheilullisen ja ylellisen auton voimanlähteenä on 208 hv:n ja 258 newtonmetrin tehoinen 2,0-litrainen turbonelosmoottori. Siinä on seitsemänvaihteinen automaattivaihteisto, joka lähettää voiman AWD- tai FWD-vaihteistolle.
4Matic AWD -järjestelmä kiidättää tämän katumaasturin nopeuteen 60 km/h nopeassa 4,3 sekunnissa. Siitä huolimatta tämä auto sopii erinomaisesti lumessa ajamiseen useiden turvallisuusominaisuuksien ansiosta, joilla se ylpeilee. Siinä on elektroninen ajonvakautusjärjestelmä, aktiivinen jarruavustin, törmäyksenestoavustin ja paljon muuta.

  Miksi Mercedes on huono auto

Usein kysytyt kysymykset talviajosta

Kumpi Mercedes-Benzin voimansiirtojärjestelmä minun pitäisi valita lumisateeseen – neliveto vai neliveto?

Lumisissa olosuhteissa tarvitset Mercedes-Benzin automallin, jossa on neliveto. Tämä soveltuu erinomaisesti kaikkiin sääolosuhteisiin, myös lumisiin olosuhteisiin. All-Wheel-Drive on yleinen henkilöautoissa ja pienemmissä crossovereissa, kun taas 4WD on yleinen maastureissa ja kuorma-autoissa.

Mitä kannattaa ottaa huomioon talviautoa ostaessa?

Sen lisäksi, että valitset oikealla voimansiirtojärjestelmällä varustetun Mercedes-mallin, sinun on otettava huomioon myös muita asioita. Näitä ovat auton maavara ja rengassarja. Valitse auto, jossa on suurempi maavara, ja vaihda talvirenkaisiin, jotka on valmistettu tiiviistä kumi- ja piiseoksista.

Minkälainen Mercedes-Benz on paras lumipeite – henkilöauto vai maasturi?

Varmista ennen kaikkea, että Mercedes-mallissasi on 4Matic-järjestelmä, olipa kyseessä sitten henkilöauto tai katumaasturi. Toiseksi, maavara on ratkaisevan tärkeä. Kaikissa Mercedes-maastureissa on 6-8 tuuman maavara, kun taas useimpien henkilöautojen maavara on lähempänä maata, 4-6 tuuman maavara. Näin ollen Mercedes-Benzin katumaasturit ovat parhaita ajettaessa lumisateessa.

Aja turvallisesti!

Kaiken kaikkiaan Mercedes-ajoneuvot ovat hyviä lumessa, kiitos niiden laajemman turvallisuusvarustevalikoiman. Siitä huolimatta Mercedes GLA 4Matic ja C300 4matic coupe ovat parhaita Mercedes-automalleja lumisissa olosuhteissa. Valitse Mercedes-Benz-malli, jossa on pysyvä 4Matic-nelivetojärjestelmä, jotta ajaminen on helppoa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z