Kaikki vuoden 2023 Fiat Puntosta

Stellantis ilmoitti virallisesti tuovansa Fiat Punton markkinoille vuonna 2023. Tämä sen jälkeen, kun auto oli lopetettu vuonna 2018 ja 25 vuoden jälkeen markkinoilla. Fiat Punton suunnitellun paluun myötä tässä on kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää tästä kompaktista hatchbackista.

Fiat Punton historia

Fiat Punto on Fiatin valmistama pieni supermini-auto. Tämä viistoperä on ollut rakenteilla vuodesta 1993 vuoteen 2018, ja siinä on mukana yli kolme sukupolvea. Ensimmäinen sukupolvi valmistettiin vuonna 1993, toinen sukupolvi vuonna 1999 ja kolmas sukupolvi vuonna 2005. Toukokuuhun 2013 mennessä Fiat oli myynyt maailmanlaajuisesti noin yhdeksän miljoonaa kappaletta.

Vuosien varrella Fiat Puntoa on tullut useita korimalleja, kuten 3-ovinen viistoperä, 5-ovinen viistoperä, 2-ovinen avoauto ja 3-ovinen pakettiauto. Nyt kun Fiat Punton seuraaja tekee paluun vuonna 2023, se on edelleen viistoperäinen.

Stellantis vahvisti, että lanseeraa uuden B-segmentin Fiat Punto -viistoperän ”yhteisellä alustalla”, mikä viittaa siihen, että se perustuu PSA:n yhteiseen modulaariseen alustaan (CMP). Yleinen ajattelutapa on, että Fiat Punton seuraaja siirtyy Peugeotin arkkitehtuuriksi syntyneen CMP-alustan päälle.

Nyt se näyttää kuitenkin tukevan useita ajoneuvoja Stellantis-konsernin 14 merkin alueella. CMP tukee tällä hetkellä esimerkiksi Peugeot 208:aa ja Opel Corsaa, ja se tulee tukemaan myös ehdotettua vuoden 2023 Fiat Puntoa.

Fiat Punton ominaisuudet

Vaikka vuoden 2023 Fiat Puntoa ei ole vielä julkaistu, on useita huhuja siitä, miltä auto tulee näyttämään. FCA:n ja Group PSA:n fuusion vuoksi syntyneen Stellantin mukaan Fiat Punton seuraaja saapuu vuonna 2023. Siinä on todennäköisesti miedohybridi- tai pistokehybridivoimansiirto.

  Onko Fiat Mobi hyvä auto?

Lisäksi Stellantis ilmoitti, että täyssähköinen versio tehdään todennäköisesti seuraavana vuonna sen lanseerauksen jälkeen. On hyvin todennäköistä, että ehdotettu uusi Fiat Punto tulee ensin myyntiin Euroopassa Fiat 500:n ja Fiat Pandan rinnalla, ennen kuin sitä myydään muilla markkinoilla.

Ulkonäkö

Koska tulevasta vuoden 2023 Fiat Puntosta tiedetään vain vähän, on melko haastavaa tietää, miltä tämä B-segmentin viistoperä tulee näyttämään. Ottaen huomioon sen aiemmat mallit odotamme kuitenkin, että tämän uusimman mallin muotoilu on houkutteleva, tyylikäs ja urheilullinen. Sisätilojen pitäisi kuitenkin olla myös kauniit, mutta niissä pitäisi silti olla kohtuuhintaisia materiaaleja, jotta kustannukset pysyisivät alhaisina.

Suorituskyky

Nyt kun vuoden 2023 Fiat Punto on läheistä sukua Peugeot 208- ja Opel Corsa -malleille, on hyvin todennäköistä, että siinä on 1,2-litrainen kolmisylinterinen moottori. Moottoriin voi olla tarjolla sekä normaali- että turboahdettu vaihtoehto. Sen pitäisi tuottaa vähintään 81 hevosvoimaa ja 118 Nm vääntöä.

Tärkeimmät ominaisuudet

Vuoden 2023 Peugeot 208:n tavoin vuoden 2023 Fiat Puntossa pitäisi olla poikkeuksellisia ominaisuuksia, kuten 7-tuumainen kapasitiivinen värikosketusnäyttö, manuaalinen ilmastointi, 16-tuumaiset kevytmetallivanteet, LED-päiväajovalot ja pysäköintianturit takana.

Turvallisuus

Siinä pitäisi olla myös joitakin uusimpia älykkäitä ajoavustimia, kuten nopeuden ja liikennemerkkien tunnistus, kaistanpaikannusavustin, mukautuva vakionopeudensäädin ja pysäköintiavustin.

Hinta

Vaikka vuoden 2023 Fiat Puntossa on monia samankaltaisia ominaisuuksia kuin vuoden 2023 Peugeot 208:ssa, sen pitäisi olla paljon halvempi kuin jälkimmäisen. Keskimäärin sen lähtöhinnan pitäisi olla noin 18 000 dollaria, kun Peugeot 208:n lähtöhinta on noin 20 000 dollaria.

  Fiat Pulse - yleiset ongelmat

Mitkä autot muistuttavat Fiat Puntoa?

Vuoden 2023 Fiat Punto voi olla mukava kompakti kaupunkiauto, mutta sillä on myös paljon kilpailijoita markkinoilla. Sen lähimpiä kilpailijoita ovat Volkswagen Polo, Ford Fiesta, Peugeot 208, Vauxhall Corsa, Skoda Fabia ja Renault Clio. Jotkut näistä autoista ovat edullisempia, luotettavampia tai jopa mukavampia kuin Fiat Punto.

Plussat:

  • Se on pienikokoinen, joten se on helppo pysäköidä
  • Se on tehokas
  • Auto on helppo huoltaa
  • Se on hauska ajettava

Miinukset:

  • Se ei ole luotettava
  • Sisätilojen laatu on ala-arvoinen

FAQ

Onko Fiat Punto luotettava auto?

Ei, Fiat Punto ei ole luotettava auto. Monet aiemmat omistajat ovat kertoneet kokeneensa erilaisia auton luotettavuuteen liittyviä ongelmia. Sitä paitsi Fiat tuotemerkkinä on yksi markkinoiden vähiten luotettavista automerkeistä. Jos siis haluat luotettavan pikkuauton, pysy kaukana Fiat Puntosta.

Mitkä ovat Fiat Punton yleiset ongelmat?

Fiat Punto on hauska ajaa, tehokas ja edullinen. Siihen liittyy kuitenkin myös useita ongelmia, jotka kiinnostuneiden ostajien tulisi tietää. Joitakin ongelmia, jotka ovat vaivanneet aiempia Fiat Punto-malleja, ovat ohjaustehostinongelmat, jousituksen kolkuttava ääni, ohjauksen yhteydessä kuuluva narskuttava ääni, musta pakokaasusavu ja tehottomat jarrut.

Kuinka kauan Fiat Punto kestää?

Fiat ei valmista markkinoiden luotettavimpia autoja. Siitä huolimatta Fiat Punto voi asianmukaisella hoidolla ja huollolla kestää yli 150 000 kilometriä. Sitä paitsi hyviä ajotapoja tulisi noudattaa, jotta Fiat Punto kestäisi hyvin pitkään.

  Onko Fiat Toro hyvä auto?

Onko Fiat Punto hyvä päivittäinen kuljettaja?

Kyllä, Fiat Punto on yksi markkinoiden parhaista päivittäisajoneuvoista. Sen kompaktin rakenteen, helpon käsiteltävyyden, tehokkuuden, erinomaisen ohjauksen, hyvän näkyvyyden, helpon pysäköinnin, hiljaisen moottorin ja hauskan ajettavuuden ansiosta. Fiat Punto on myös mukava kaupunkiauto, sillä se on helppo pysäköidä ja ajaa liikenteessä.

Pitääkö Fiat Punto arvonsa?

Ei, Fiat Punto ei pidä arvoaan hyvin. Sitä paitsi se on yksi halvimmista autoista, joita markkinoilta saa. Vaikka Fiat Punto ei pidä arvoaan, käytetyn mallin ostaminen on yksi parhaista päätöksistä, joita voit tehdä. Tämä johtuu siitä, että ne ovat halpoja ylläpitää.

Johtopäätös

Fiat Punto on mukava pienikokoinen auto, joka sopii kaupunkiajoon. Se on halpa ylläpitää, edullinen, mukava ja melko luotettava. Mutta kuten kaikissa autoissa, on tärkeää tietää, että niissä on myös joitakin yleisiä ongelmia, joita käyttäjät saattavat joutua aika ajoin käsittelemään.

Nyt kun olemme tuoneet esiin kaikki Fiat Puntoa koskevat olennaiset tiedot, päätöksen tekemisen ei pitäisi olla ostajille niin vaikeaa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z