Mercedes B180 yleiset ongelmat

Mercedes B180 ongelmat

Mercedes Benz B-luokka on Mercedeksen perustason perheauto, jonka tavoitteena on tyydyttää ne, jotka haluavat sekä luksusauton että perheauton. B-luokka esiteltiin ensimmäisen kerran 90-luvun lopulla, mutta ensimmäiset muutamat mallit eivät olleet kovinkaan ylellisiä eivätkä haluttuja, kuten Mercedeksen pitäisi olla.

Nykyinen ja aiemmat sukupolvet ovat huomattavasti parempia, sillä ne ovat paljon tilavampia ja ylellisempiä. B180-mallissa käytetään nelisylinteristä moottoria, jossa on noin 120-136 hv, mikä ei ole mitään sellaista, mitä haluaisi niinkin suurelta autolta kuin B-luokka.

Edellisen sukupolven (W246) B-luokka ei ole yhtä luotettava kuin nykyinen (W247) B-luokka, ja molempiin liittyvät yleisimmät ongelmat liittyvät vaihteistoon, jousitukseen, vuotoihin, moottoriin liittyviin ongelmiin ja mahdollisiin sähköongelmiin.

Useimmat näistä eivät ole vakavia ongelmia, mutta ne on todellakin korjattava mahdollisimman pian. Muussa tapauksessa sinulla on todennäköisesti vakavampia ongelmia, jotka voivat johtaa silmiä hiveleviin laskuihin. Jos olet kiinnostunut B180:n ostamisesta, W247-sukupolvi on edeltäjäänsä huomattavasti parempi.

Mercedes B180 -vaihteiston ongelmat

B180-mallin, erityisesti W246-mallin, mukana tuleva 7-vaihteinen automaattivaihteisto on altis lukemattomille erilaisille ongelmille, kuten hitaalle vaihtamiselle, haluttomuudelle kytkeä vaihdetta, vaihteen luistamiselle tai rapiseville äänille. Nämä ongelmat voidaan ratkaista monin eri tavoin riippuen siitä, mikä vaihteistossa oikeastaan on vikana.

Joskus sinun on vaihdettava yksi tai kaksi komponenttia tai yksinkertaisesti vaihdettava öljy, kun taas toisinaan sinun on vaihdettava koko vaihteisto kerralla. Tämä on paljon kalliimpaa ja työläämpää, mutta se on tehtävä, jos haluat B-luokkasi takaisin tien päälle.

  Paras öljy Mercedes C300:lle

Mercedes B180:n jousitusongelmat

Sekä W246 että W247 ovat myös alttiita jousitukseen liittyville ongelmille, erityisesti koputusäänille. Nämä johtuvat tyypillisesti viallisista kallistuksenvakaajaholkeista, jotka ovat kyllä kestäviä, mutta eivät kykene kestämään pitkään. Onneksi niiden vaihtaminen on helppoa, sillä ne ovat halpoja ja helposti saatavilla.

Joskus B-luokka on altis vakavammille ongelmille, jotka johtuvat jatkuvasta ajamisesta epätasaisilla teillä ja aggressiivisista kuoppakuopista. Nämä voivat aiheuttaa kaikenlaisia halkeamia jousitusjärjestelmään, joilla on taipumus lisääntyä auton käyttöiän aikana.

Mercedes B180 vuotaa

Eurooppalaiset luksusautot ovat tunnetusti alttiita kaikenlaisiin vuotoihin liittyville ongelmille, etenkin kun kyse on öljystä. Monet B-luokan omistajat ovat myös raportoineet polttoainejärjestelmään liittyvistä ongelmista, joissa he aistivat polttoaineen hajua auton takaosasta. Öljyvuotoongelmat johtuvat kuluneista letkuista ja tiivisteistä, jotka voidaan helposti vaihtaa.

Polttoainevuodot johtuvat useimmiten viallisesta O-renkaasta, joka on tunnettu ongelma monissa Mercedes-malleissa. Ne voivat joskus olla väärin sijoitettuja tai halkeilleet, joten niiden ratkaiseminen edellyttää joskus joko O-renkaan vaihtamista tai sen säätämistä uudelleen valmistajan ohjeiden mukaisesti.

Mercedes B180 -moottoriin liittyvät ongelmat

B180-mallin yleisin moottoriin liittyvä ongelma on ruiskutussuuttimien tiivisteiden vikaantuminen. Jos moottorin käynnistyessäsi kuulet kitiseviä ääniä, on todennäköistä, että syynä ovat ruiskutussuuttimien tiivisteet. Nämä voidaan myös helposti todeta, jos autossa on jatkuvaa tärinää. Jos havaitset molempia, syy on ruiskutussuuttimien tiivisteet.

  Kumpi saa enemmän tyttöjä - BMW vai Mercedes?

Tämän ongelman korjaamiseksi sinun on yksinkertaisesti vaihdettava nämä ruiskutussuuttimien tiivisteet, ja sinun pitäisi olla valmis. B180-mallilla on myös taipumus joskus kokea moottorin sammumista, mikä voi johtua monista eri syistä.

Mercedes B180 sähköongelmat

B180:n tiedetään joskus kokevan kaikenlaisia sähköongelmia, kuten sähköiset ikkunat eivät toimi, ongelmia sähköisen takaluukun kanssa, GPS-ongelmia, puhelinyhteysongelmia, infotainment-järjestelmän vikoja ja häiriöitä. Nämä ovat yleinen asia monissa Mercedes-malleissa, tyypillisesti vanhemmissa malleissa.

Uusi B-luokka ei sinänsä ole yhtä altis näille ongelmille kuin aiemmat mallit, mutta ne ovat silti mainitsemisen arvoisia, koska niitä esiintyy usein monissa malleissa. Ne liittyvät tyypillisesti ohjelmistoon, eivätkä ne yleensä kestä pitkään, joten niiden kanssa pitäisi pärjätä. Joskus joudut kuitenkin vaihtamaan joitakin järjestelmiä, jos ongelma jatkuu.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa Mercedes W246 B-luokka?

W246 B-Class on nyt suhteellisen hyvä kauppa, sillä monet näistä saa suhteellisen tavoiteltavaan hintaan. Sinänsä, jos pystyt löytämään sellaisen, joka on taloudellisesti järkevä, se on kelpo ostos. On syytä mainita, että W246 B-luokka ei ole yhtä luotettava kuin W247, mutta jos pidät siitä huolta, voit todennäköisesti nauttia siitä vielä pitkään.

Kannattaa kiinnittää huomiota myöhempiin malleihin, joissa on vähemmän kilometrejä kellossa, sillä niiden kanssa ei ole yhtä vaikea elää kuin aiempien mallien kanssa.

  Mercedes GLK350:n yleiset ongelmat

Pitäisikö minun ostaa Mercedes W247 B-luokka?

W247 B-luokka on markkinoiden uusin B-luokan malli, ja se sopii täydellisesti Mercedeksen nykyiseen mallistoon. Se on luotettavampi, ylellisempi, tilavampi ja kehittyneempi versio W246-mallista, ja sellaisena se on todellakin harkitsemisen arvoinen.

W247 B-luokan pitäisi pystyä tyydyttämään kaikki paikkatilatarpeesi, sillä se on todella kilpailukykyinen Mercedes-perheauto. Useimmilla näitä ostavilla ihmisillä on yleensä suurempi perhe. Sinänsä, jos sinulla on tällainen tarve, W247 on loistava auto.

Puuttuuko Mercedes B180:stä tehoa?

Se riippuu siitä, mitä odotat autolta. Jos olet tottunut ajamaan yli 200 hevosvoiman autoilla, B180 tuntuu sinusta etanalta. Toisaalta, jos nopeus ja kiihtyvyys eivät ole sinulle niin tärkeitä, B180 on kelpo auto. B-luokka on perheauto, mikä tarkoittaa, että nopeus ja kiihtyvyys eivät ole etusijalla.

120 hevosvoimaa on objektiivisesti tarkasteltuna liian vähän niinkin suurelle autolle kuin B-luokka. Tämän huomaa aina, kun haluaa ohittaa tai sulautua moottoritiellä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z