Mercedes W204 yleiset ongelmat

Mercedes W204 Ongelmat

W204 Mercedes C-luokka edustaa käännekohtaa Mercedes C-luokan elämänkaaressa, sillä se oli ensimmäinen C-luokka, joka tarjosi perusteellisesti modernisoidun ajokokemuksen, jossa oli valtava muotoilullinen muutos, ensimmäinen käyttökelpoinen Mercedes-näytöllinen Infotainment-järjestelmä ja ensimmäinen mittaristoon rakennettu näyttö.

Näin ollen W204 on yksi suurimmista harppauksista, joita Mercedes on tehnyt kahden eri mallisukupolven välillä. Tämä tarkoittaa myös sitä, että tällaisilla valtavilla harppauksilla on yleensä hintansa, ja se on luotettavuus. Yleisimmät W204:n ongelmat liittyvät ohjausjärjestelmään, ruosteeseen, kaikenlaisiin vuotoihin, moottoriongelmiin ja satunnaisiin sähköongelmiin.

W204-mallia on saatavana useina eri moottorikokoonpanoina, joihin kuuluu myös sekä RWD- että AWD-vaihtoehtoja. W204 on nyt suhteellisen vanha auto, mikä tarkoittaa, että se tarvitsee asianmukaista hoitoa, jos haluat sen kestävän mahdollisimman pitkään.

Kaiken kaikkiaan W204 on kaiken kaikkiaan suhteellisen luotettava auto, joka on myös halvempi ylläpitää verrattuna useimpiin Mercedes-malleihin. Siksi W204 on edelleen todella suosittu käytetty autovaihtoehto. Koska sen saa kuitenkin nykyään niin halvalla, monet eivät vaivaudu huoltamaan sitä kovinkaan hyvin.

Mercedes W204 -ohjausjärjestelmän ongelmat

W204:n tiedetään kärsivän kaikenlaisista ohjausjärjestelmään liittyvistä ongelmista, kuten hiostavista äänistä, ohjauspyörän jumiutumisesta, ohjauspyörän lukkiutumisesta ja mahdollisesti jopa virta-avun menettämisestä. Nämä ovat vielä selvempiä käännyttäessä, mikä tarkoittaa, että tällaiset ongelmat voivat tuskin jäädä huomaamatta.

Yleisin syy tämäntyyppisiin ongelmiin on viallinen ohjaustehostinpumppu, jolla on taipumus saada vuotoja. Tällaiset vuodot alkavat yleensä vähitellen, mutta ne ovat helposti havaittavissa aina, kun ohjaustehostimessa alkaa esiintyä ongelmia.

  Missä voin vaihtaa Mercedeksen öljyt?

Mercedes W204 ruostekysymykset

W204 on nyt 15 vuotta vanha auto, mikä tarkoittaa, että monissa näistä alkaa esiintyä ruosteongelmia. Vaikka Mercedes tarjoaa laajoja ruostesuojatakuita ja -paketteja, niillä on merkitystä vain, jos auto ei ole niin vanha kuin W204 on ja jos olet aina huoltanut autosi suoraan jälleenmyyjällä.

Ruostepaikkoja esiintyy yleensä esimerkiksi takaluukussa, ovien alaosassa, auton alla, pyöränkoteloissa ja ikkunoiden ympärillä. Niitä on vaikea korjata, kun ne alkavat levitä, mutta jos saat ne kiinni ajoissa, voit korjata ne ilman suurempia ongelmia.

Mercedes W204 vuotoja ongelma

Käytetyt eurooppalaiset luksusautot kuluttavat tunnetusti paljon öljyä, ja yksi syy tähän on se, että ne myös vuotavat usein. Yleisimmät vuodot liittyvät öljyyn ja joskus jopa itse polttoaineeseen. Jos näin todellakin tapahtuu, sinun on todennäköisesti vaihdettava O-rengas, joka heikkenee ajan myötä.

W204:n tiedetään myös vuotavan polttoainetta viallisen polttoainesuodattimen vuoksi. Nämä johtuvat yleensä likaisesta polttoaineesta, koska suodatin tukkeutuu jo varhain. Jos et korjaa tätä ongelmaa varhaisessa vaiheessa, polttoainevuoto ilmenee todennäköisesti jossain vaiheessa.

Mercedes W204 -moottorin ongelmat

W204-malliin on tarjolla monia eri moottorivaihtoehtoja alkaen 4-sylinterisistä moottoreista aina turboahdettuihin V8-moottoreihin, joissa on yli 500 hv. Useimmat näistä moottoreista ovat luotettavia, jopa monien kilometrien jälkeen, mutta ne eivät ole virheettömiä. Yleisin moottoriin liittyvä ongelma W204:ssä on tehon puute.

  Mercedes-Benz R-luokan luotettavuus

Nämä johtuvat useimmiten joko tukkeutuneesta polttoainesuodattimesta tai viallisesta kampiakselivaihdeanturista. Jotkut omistajat ovat myös raportoineet alhaisesta ilmanpaineesta, viallisista sytytystulpista, viallisista ruiskutuspumpuista ja MAF-ongelmista mahdollisina syinä tähän ongelmaan.

Mercedes W204 sähköongelmat

W204-mallilla on myös taipumus joskus esiintyä ongelmia eri sähköjärjestelmien, kuten ulkovalaistuksen, sisävalaistuksen ja monien auton sisäisten järjestelmien ja lisävarusteiden kanssa. Nämä eivät ole muuta kuin päänsärkyä, sillä ne eivät aiheuta mitään vakavia ongelmia, vaikka ne ovatkin erittäin ärsyttäviä.
Malleissa, joiden ajokilometrit ovat korkeammat, näitä ongelmia esiintyy yleensä hieman useammin, joten muista etsiä suhteellisen vähän ajokilometrejä sisältävä esimerkki, jos olet kiinnostunut W204-mallin ostamisesta.

UKK-osio

Mikä Mercedes W204:n moottori on luotettavin?

Monien verkkolähteiden mukaan M272-bensiinimoottori on luotettavin W204-moottori, jonka voit ostaa, ainakin mitä bensiinimoottoreihin tulee. M272-moottoria on saatavana kolmea eri tilavuutta, 2,5 litran 4-sylinterinen, 3,0 litran 4-sylinterinen ja 3,5 litran 4-sylinterinen.

Tämä tarkoittaa, että hankittavissa ovat vuosimallia 2007-2009 C230, 2007-2009 C280 ja 2009-2011 C300-mallit. Nämä moottorit on suunniteltu kestämään todella pitkään ilman suurempia peruskorjauksia, mikä tarkoittaa, että jopa paljon ajettujen esimerkkien pitäisi kestää.

Onko Mercedes W204 luotettava auto?

Jos törmäät hyvin hoidettuun, vähän ajettuun yksilöön ja jos huollat sitä asianmukaisesti, W204 C-luokka on todellakin todella luotettava auto. Monia Mercedes-autoja arvostellaan jatkuvasti epäluotettaviksi, mutta todellisuudessa useimmat ihmiset eivät ymmärrä, että ne on rakennettu huollettaviksi.

  Voiko Mercedes mennä autopesulan läpi?

Mersu on paljon monimutkaisempi kuin Toyota tai Subaru, mikä tarkoittaa, että siinä on yksinkertaisesti liian monta osaa, jotka todennäköisesti vioittuvat, jos niitä ei huolleta oikein. Näin ollen W204 on luotettava auto, mutta vain jos sitä huolletaan oikein.

Onko Mercedes W205 parempi kuin W204?

Mercedes W205 on paljon uudempi ja paremman näköinen versio W204:stä, mikä tarkoittaa, että se on todellakin parempi auto. W205 on vielä enemmän tai vähemmän moderni Mercedes, sillä W206 C-luokka on julkaistu vasta muutama kuukausi sitten. Sinänsä W205 on selvä parannus W205:een verrattuna.

W206 C-luokka edustaa vielä korkeampaa hienostuneisuuden tasoa verrattuna kahteen edelliseen sukupolveen, mikä tarkoittaa, että W206 on omaa luokkaansa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z