Mercedes E450 – Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Mercedes E450 esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 2017 W213-sukupolven myötä ylemmän keskitason E-luokan mallina, joka pyrkii tyydyttämään sekä tehokkuuden että tehon ostajat. Alkutason E350 ei ole yhtä tehokas kuin E450, kun taas E63 AMG ei ole läheskään yhtä tehokas kuin E450, mikä tekee 450:stä malliston parhaimman vaihtoehdon.

E450 on saatavana myös upouuden W213 2021 facelift -E-luokan kanssa, jossa W213-mallia on hieman uudistettu, jotta se olisi yhdenmukainen muun Mercedes-malliston kanssa. Sekä faceliftia edeltävässä että faceliftin jälkeisessä E450-mallissa käytetään 3,0 litran V6-moottoria, kun taas faceliftin jälkeinen malli näyttää olevan hieman nopeampi.

Muotoilullisesti molemmat näyttävät samaan aikaan ylellisiltä, komeilta ja futuristisilta. Tuskin kukaan voi sanoa, että faceliftia edeltävä E450 näyttää vanhentuneelta, mutta facelift-mallin rinnalla se näyttää vanhemmalta. Sisätilojen osalta ainoa ero näiden kahden välillä on uusi MBUX-infotainment-järjestelmä ja uusi ohjauspyörä.

Molemmat maksavat edelleen paljon rahaa, mutta aiemmat W213-mallit voi ostaa suhteellisen edullisesti. Käytännöllisyydeltään ne ovat sitä, mitä keskikokoiselta luksussedanilta voi odottaa. E450 on kaiken kaikkiaan luotettava auto, mutta joitakin mainitsemisen arvoisia ongelmia on.

Mercedes E450 – Voimansiirtojärjestelmä

Mercedes E450:ssä käytetään 3,0 litran 6-sylinteristä turbomoottoria, jossa on 367 hv ja 368 hv vääntöä. Faceliftin jälkeisessä E450:ssä käytetään samaa moottoria, johon on lisätty Mercedes EQ Boost -mild-hybriditekniikka, joka pystyy avustamaan moottoria polttoaineen säästämiseksi ja täyttämään moottorin tehovajeita.

  Mercedes ML350 - Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Kaikissa Mercedes E450 -versioissa on Mercedes 9G-Tronic 9-vaihteinen automaattivaihteisto, joka on sekä nopea että pehmeä. E450:ssä on myös Mercedes 4MATIC AWD -järjestelmä, joka takaa optimaalisen pidon erilaisissa ajo-olosuhteissa, kuten jäällä, lumella ja sateella.

EQ Boost -tekniikan lisäämisen ansiosta faceliftin jälkeisen E450:n yhdistetty MPG-tulos on 29MPG, kun taas faceliftia edeltävän W213:n yhdistetty MPG-tulos on enintään 27MPG. Faceliftin jälkeinen E450 on myös puolen sekunnin verran nopeampi 0-100 km/h ja sen CO2-päästöt ovat pienemmät.

Mercedes E450 Muotoilu ja alusta

Mercedes E450 näyttää ja tuntuu sellaiselta kuin todellisen luksussedanin kuuluukin, sillä se noudattaa isomman ja silmiinpistävämmän näköisen täysimittaisen S-luokan muotoilua. Faceliftia edeltävä E450 näyttää kiistatta vielä ylellisemmältä mielenkiintoisemman näköisten ajovalojen ja komeampien takavalojen ansiosta.

Oli miten oli, muotoilun osalta tuskin mikään muu luksusautomerkki pystyy valmistamaan autoa, joka voi kilpailla Mercedeksen kanssa ylellisyydessä. Tämä jatkuu myös sisätiloissa, sillä sekä ennen että jälkeen faceliftin E450-mallit tarjoavat futuristisimman näköisen sisustuksen.

Faceliftin jälkeinen E450 hyötyy myös Mercedes MB UX-infotainment-järjestelmän uusimmasta sukupolvesta, uudesta ohjauspyörästä ja muutamista lisähärpäkkeistä siellä täällä. E450:n alusta on suunniteltu nimenomaan mukavuutta silmällä pitäen, joten sen ei kannata odottaa tuntuvan urheilusedanilta.

Mercedes E450:n luotettavuus ja mahdolliset ongelmatekijät

Mercedes E450 on kohtuullisen luotettava auto, mikä tarkoittaa, että E450:tä laajemmassa mittakaavassa vaivaavia pelättyjä ongelmia ei ole. Faceliftin jälkeinen E450 näyttää poistaneen sen pienen määrän ongelmia, jotka liittyivät faceliftia edeltävään W213-malliin, mikä tarkoittaa, että nykyinen E-Luokka on kokonaisuudessaan luotettava auto.

  2022 Mercedes G Wagon vs. Jeep Wrangler

Monet omistajat ovat kuitenkin raportoineet auton elektroniikkaan liittyvistä ongelmista, kuten infotainment-näytön tyhjenemisestä, GPS-ongelmista ja yhteysongelmista. Myös auton pysähtyminen ja mahdolliset vaihteisto-ongelmat ovat mainitsemisen arvoisia.

Mercedes E450 arvo ja käytännöllisyys

Mercedes E450 W213 -mallia voi löytää 20 000 ja 30 000 dollarin hintaluokassa, mutta vain jos olet kiinnostunut korkeammilla kilometreillä ajetuista pre-facelift-esimerkeistä. Faceliftin jälkeinen E450 on vielä melko uusi auto, mikä tarkoittaa, että se maksaa edelleen paljon rahaa.

Käytännöllisyyden osalta E450 on enemmän kuin riittävä useimmille ihmisille, sillä siihen mahtuu ongelmitta jopa viisi matkustajaa. Myös tavaratila on avara, eikä lastenistuimen tai kattoon kiinnitettävän kuormalaatikon asentaminen vaadi juurikaan työtä. Kaiken kaikkiaan E450 on todella käytännöllinen auto.

UKK-osio

Onko Mercedes E450 turvallinen auto?

Koska E450 on läpikotaisin nykyaikainen auto, se tarkoittaa myös sitä, että se täyttää kaikki 2022:n turvallisuusstandardit helposti. E450 ei ainoastaan tarjoa kunnollisia turvallisuustuloksia, vaan se on itse asiassa yksi segmenttinsä turvallisimmista autoista.

On tunnettu tosiasia, että Mercedes pyrkii aina tarjoamaan turvallisimmat ja luotettavimmat autot, jotka se voi tarjota. E450 on saatavana kaikilla uusimmilla turvallisuusvarusteilla, kuten automaattisella jarrutuksella, kuolleen kulman avustimella, kaistalla pysymisen avustimella, Mercedes Pre-sense -järjestelmällä, automaattisella vakionopeudensäätimellä, törmäyksenestolla, törmäysvaroituksella ja niin edelleen.

Kuinka paljon Mercedes E450:n huolto maksaa?

Mercedes E450 on melko uusi auto, mikä tarkoittaa, että suurin osa niistä on vielä takuun piirissä. Joka tapauksessa näyttää siltä, että E450:n huoltokustannukset ovat jossain 95-890 dollarin välillä riippuen ongelmasta, ajokilometreistä ja siitä, kuinka usein auto tarvitsee korjausta.

  Sopivatko Mercedeksen vanteet Audiin?

Joissakin osavaltioissa E450:n keskimääräisiksi vuotuisiksi huoltokustannuksiksi ilmoitetaan 160 dollaria, mikä on todella hyvä luku ottaen huomioon, että E450 on luksusauto. Kaiken kaikkiaan huolto ei ole E450:n huolestuttava tekijä, koska E450 on vielä uusi, mutta ne todennäköisesti kasvavat tulevina vuosina.

Pitäisikö minun ostaa Mercedes E450?

Jos haluat keskikokoisen luksussedanin, E450 on itse asiassa yksi parhaista vaihtoehdoista, johon voit valita. Se on yksi maailman ylellisimmistä ja mukavimmista keskikokoisista luksussedaneista, jossa on paljon tehoa, tilaa, teknologiaa ja brändin vetovoimaa.

Kannattaa myös mainita, että E450 on saatavana sedanina, coupe:na, farmarina, avoautona ja maastokomppaniana, joka kuroo umpeen maasturin ja tavallisen E-klassikomppanian välisen kuilun. Se on vaikuttava auto, joka ansaitsee ehdottomasti huomiosi, jos haluat keskikokoisen luksusauton.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z