Mercedes W212 – Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

W212 Mercedes E-luokka on nyt yli 10 vuotta vanha, mikä tarkoittaa, että se on menettänyt valtavan osan alkuperäisestä arvostaan, ja sen voi nyt ostaa melko edullisesti. W212 sai päivityksen vuonna 2012, ja se seisoo tukevasti ylellisen keskiluokan keskikokoisten sedanien ylemmässä keskiluokassa, joka soveltuu sekä kruisailuun että kaupunkiajoon ihailtavan hyvin.

W212:sta on saatavana useita moottorivaihtoehtoja alkaen nelisylinterisestä vaihtoehdosta aina malliston huipulla olevaan 6,2-litraiseen AMG V8 -moottoriin asti. W212 on tarjolla vain automaattivaihteistolla, joka on tunnetusti luotettava ja melko pitkäikäinen, jos siitä huolehditaan asianmukaisesti.

W212:n muotoilu on hieman kyseenalaisempi, sillä jopa jotkut Mercedes Benz -harrastajat pitävät sitä hieman liian vanhemman näköisenä, varsinkin kun sitä verrataan Audi C7 A6:een ja BMW 5-sarjan F10:een, jotka molemmat näyttävät nuorekkaammilta, varsinkin S-Line- ja M-Sport-versioissa.

C7 A6 ja F10 5-sarja eivät kuitenkaan ole yhtä mukavia kuin E-luokka, ja kun otetaan huomioon, että W212 näyttää melko hillityltä, se on myös hyvä tapa nauttia ylellisyydestä huomaamatta. Kaiken kaikkiaan W212 on myös melko luotettava auto, jolla voi helposti ajaa satoja tuhansia kilometrejä ilman suurempia korjauksia.

Mercedes W212 – Voimanlähde

W212-malliin on saatavana monia eri moottorivaihtoehtoja aina 2,0 litran turboahdetuista nelisylintereistä, muutamasta 3,0 litran 6-sylinterisestä vaihtoehdosta, muutamasta hybridistä ja valikoiman huipulla olevasta 6,2 litran V8-moottorista. Kaikki W212-moottorit tuottavat yli 200 hv, kun taas 6,2 litran huippumoottori tarjoaa huippumuodossaan huimat 577 hv.

  Onko kaikissa Mercedeksissä nahkaistuimet?

Suosituimmat moottorivaihtoehdot ovat 6-sylinteriset, tarkemmin sanottuna E350 ja E400, mutta monet valitsivat myös 2,0 litran 4-sylinterisen. Paras moottori on E350:n moottori, koska se tarjoaa 300 hv, tasaisen kiihtyvyyden ja auton kokoon ja tehoon nähden kohtuullisen taloudellisuuden.

Kaikki W212 E-Class -mallit on yhdistetty 7-vaihteiseen automaattivaihteistoon, lukuun ottamatta muutamaa korkealuokkaista faceliftattua mallia, joissa on jopa 9-vaihteinen automaatti. Kaikkien moottoreiden tiedetään kestävän pitkään, jos niitä huolletaan asianmukaisesti, mutta 2,0 litran nelisylinterinen bensiinimoottori näyttää olevan luotettavin, koska se on taksinkuljettajien yleinen valinta.

Kaikki moottorit ovat hiljaisia ja tasaisia, lukuun ottamatta muutamia dieselvaihtoehtoja, jotka kuulostavat luonnostaan hieman traktorimaisilta. Lopuksi W212 on saatavana myös AWD 4MATIC -järjestelmällä, joka on tervetullut lisä, jos asut kylmemmissä ilmastoissa.

Mercedes W212:n muotoilu ja jousitus

W212 näyttää kyllä komealta ja kalliilta, vielä tänäkin päivänä. Se näyttää kuitenkin jakavan hiuksia hyvän ulkonäön suhteen, sillä se ei ole yhtä kauniisti mittasuhteiltaan kuin jotkin E-luokan mallit. On turvallista sanoa, että sekä sen edeltäjä että seuraaja ovat saaneet paremmat alkusanat muotoilun osalta.

Jousituksen osalta W212-mallia tarjotaan joko vakiokela- tai Mercedes AIRMATIC-ilmajousituksella. W212 on riittävän mukava ilman AIRMATIC-lisävarustetta, mutta jos haluat kaikkein seesteisimmän ja mukavimman jousituksen, valitse ehdottomasti AIRMATIC-ilmajousitus.

AIRMATIC-järjestelmä ei ole niin epäluotettava kuin monet luulevat, mutta sitä pitäisi huoltaa jatkuvasti.

  Onko Mercedes E-Class parempi kuin C-luokka?

Mercedes W212 käytännöllisyys ja arvo

Mercedes W212 on todellinen keskikokoinen luksussedan, mikä tarkoittaa, että se tarjoaa riittävästi tilaa jopa viidelle matkustajalle. Tavaratila on suuri, mutta ei samalla tasolla kuin joissakin kilpailijoissa. Kaiken kaikkiaan W212:ssa pitäisi pystyä venyttelemään, istuitpa sitten edessä tai takana.

Hinta-laatusuhteeltaan kunnollisen W212 facelift -mallin, jossa on kaikki oikeat lisävarusteet ja jossa ei ole liikaa kilometrejä kellossa, saa noin 28 000 dollarilla tai hieman enemmän. Se on silti ihana auto omistaa, eikä se ole kovinkaan kaukana nykyisistä keskikokoisista saksalaisista luksussedaneista.

Mercedes W212 yleisimmät ongelmat ja yleinen luotettavuus.

W212 E-luokka on melko luotettava auto, varsinkin kun sitä vertaa joihinkin kilpailijoihinsa. Se ei kuitenkaan ole täydellinen, sillä useat yleiset ongelmat kaipaavat korjausta. W212 kärsii esimerkiksi viallisen vesipumpun aiheuttamasta ylikuumenemisesta, mahdollisista jousitusongelmista, vuodoista, verhoilun kulumisesta ja ongelmista ohjaustehostimen kanssa.

Kaiken kaikkiaan W212 on todellakin luotettava auto, joka voi kestää pitkään, mutta vain jos pidät siitä huolta.

UKK-osio

Onko W212 E-luokka turvallinen auto?

W212 on todellakin erittäin turvallinen auto, koska siinä on kaikki 2000-luvun turvallisuusominaisuudet, kuten törmäyksenestojärjestelmät ja kaikenlaiset anturit, tutkat ja kamerat, joiden pitäisi pitää sinut turvassa useimmiten.

Passiivinen turvallisuus on myös jotain, jonka E-Class tekee todella hyvin, koska useimmat törmäystestit antoivat W212:lle huippuluokituksen. Kaiken kaikkiaan se on turvallinen auto, joten se sopii täydellisesti perheen kuljetustehtäviin. Kannattaa myös mainita, että huippuversiot, joissa on kaikki turvavarusteet, ovat todellakin turvallisempia kuin ne, joissa niitä ei ole.

  BMW ix3 VS Mercedes EQC - kumpi on parempi?

Pitäisikö minun ostaa W212 E-luokka?

Jos etsit käytettyä, mukavaa ja ylellistä sedania, E-Klasse on loistava valinta, koska se tarjoaa loistavat yleisominaisuudet. Jos pidät ulkoisesta muotoilusta, pidät todennäköisesti myös sisätilojen muotoilusta.

W212 näyttää tosiaan hieman liian senioriystävälliseltä, mutta jos valitset faceliftatun mallin AMG-varustuksella, voit kumota tämän, varsinkin coupe-muodossa.

Onko Mercedes W212 tehokas?

Mercedes W212 on mitoitettu 21MPG:ksi kaupungissa ja 32MPG:ksi maantiellä, kun yhdistetty MPG on 25. E350 tarjoaa taloudellisimman moottorin, kun taas E63 tarjoaa epäedullisimman moottorin, koska se tarjoaa niin paljon tehoa.

Kaiken kaikkiaan kaikki W212-moottorit ovat suhteellisen tehokkaita kilpailijoihinsa verrattuna, mutta ne eivät todellakaan pärjää nykyaikaisille turboahdetuille 4-sylinterisille moottoreille.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z