Mercedes ML 270:n yleiset ongelmat

Mercedes ML 270

Mercedes ML 270 CDI on keskikokoinen ylellinen perhemaasturi, joka on tehty kilpailemaan BMW X5:n ja Audi Q7:n kaltaisten autojen kanssa. Tämän ylellisen AWD-vaunun ostavat tyypillisesti ihmiset, jotka haluavat yhdistää hyödyllisyyden ja korkeimman mahdollisen ylellisyyden. Mercedes on brändi, joka on tunnettu siitä, että se valmistaa eräitä alan maineikkaimpia katumaastureita, ja ML-luokka tunnetaan juuri siitä.

Luotettavuuden osalta nämä suurten perheiden luksusmaasturit voivat olla ongelmallisia, jos niitä ei pidetä aina optimaalisessa kunnossa. Ne ovat yksinkertaisesti luonteeltaan aivan liian monimutkaisia, mikä tarkoittaa, että monet asiat voivat mennä pieleen. ML 270 CDI oli tuotannossa vuosina 1997-2005, ja tuona aikana autosta raportoitiin monia ongelmia.

Ensinnäkin autossa näyttää joskus esiintyvän erilaisia moottoriongelmia, joissa auto joko kieltäytyy käynnistymästä tai sammuu. EGR-venttiili on tunnettu ML:n ongelma, samoin kuin vaihteisto. Myös jousitusjärjestelmän tiedetään epäonnistuvan, samoin kuin auton elektroniikan ja erilaisten mukavuus- ja mukavuusjärjestelmien.

Kaiken kaikkiaan 1. sukupolven ML on se, joka toi keskikokoisen luksusmaasturin maineeseen, mutta ML-luokka korvattiin GLE-luokalla vuonna 2015. W163 ML:n saa nyt todella alennettuun hintaan, mikä tarkoittaa, että nyt on aika hankkia sellainen halvalla.

Mercedes ML 270 – Moottorin ongelmat

ML 270 CDI -mallissa on 2,7 litran 5-sylinterinen rividieselmoottori, joka tarjoaa 163 hv ja 272 hv vääntöä. Tämä moottori ei ole varsinaisesti kaikkien ML-mallien suorituskykyisin moottori, sillä kyseessä on ML:n lähtötason malli ja kaikkien aikojen vähiten tehokas diesel-ML-malli. Jotkut omistajat ovat raportoineet auton vuotavan, kun se on ollut jonkin aikaa ajamatta, mikä voi varmasti aiheuttaa erilaisia turvallisuusuhkia.

  Mitkä ovat kaikkien aikojen parhaat Mercedes-mallit?

Myöskään 2,7 litran dieselmoottorin polttoaineenkulutus ei ole kaikkein paras mahdollinen, mutta jotkut omistajat ovat raportoineet auton olevan tehottomampi kuin mitä sen pitäisi olla. Öljyä voi päästä moottorista ulos, mikä voi johtaa tulipaloon. Lopuksi moottorin tiedetään joskus menevän kokonaan epäkuntoon, mutta tämä koskee lähinnä paljon ajettuja autoja, joita ei ole huollettu kovin hyvin.

Mercedes ML 270 – EGR-venttiiliongelmat

EGR-venttiili (pakokaasujen takaisinkierrätys) on suunniteltu ohjaamaan pakokaasun määrää, mikä vaikuttaa viime kädessä auton tehoon ja päästöihin. Yleisimpiä oireita viallisesta EGR-venttiilistä ovat karkea tyhjäkäynti, heikko suorituskyky, lisääntynyt polttoaineenkulutus, polttoaineen haju ja moottorinhallintavalo, joka palaa koko ajan.

Parasta, mitä voit tehdä, on joko yrittää korjata (puhdistaa) EGR-venttiili tai vaihtaa se kokonaan. Monien Mercedes-mallien tiedetään kärsivän viallisesta EGR-venttiilistä, eikä ML 270 todellakaan ole poikkeus.

Mercedes ML 270 – Vaihteisto-ongelmat

ML 270 -mallissa olevan automaattivaihteiston tiedetään joskus kärsivän erilaisista ongelmista, kuten siitä, että se ei tahdo vaihtaa 3. vaihteelta 4. vaihteelle, tai jopa siitä, että se menee limp-tilaan, jolloin auto voi olla käytännössä ajokelvoton. Joidenkin mukaan tämä johtuu alhaisesta vaihteistonestetasosta, mutta jotkut omistajat ovat raportoineet näistä ongelmista, vaikka neste on aina täytetty asianmukaisesti.

Näyttää siltä, että nämä ongelmat johtuvat useimmiten viallisista vaihteiston nopeusantureista, ja vaihteisto ei yksinkertaisesti voi toimia niin hyvin kuin sen pitäisi, jos nämä ovat vikaantuneet. Toiset ovat raportoineet ongelmista, joissa vaihteistoneste on päässyt ulos kotelosta ja aiheuttanut vaurioita läheisille komponenteille.

  Onko Mercedes hyvä ensimmäinen auto?

Mercedes ML 270 – Jousitusongelmat

ML-luokan Mercedeksen jousitus on suunniteltu selviytymään raskaaseen autoon liittyvästä lisämassasta ja -rasituksesta. ML 270 on kuitenkin suhteellisen vanha auto, ja monien jousituksen osien tiedetään vioittuvan joko iän tai huollon puutteen vuoksi.

Omistajat ovat raportoineet auton takapäässä tapahtuvasta notkahduksesta, ja näyttää siltä, että takajousituksen iskunvaimentimet voivat hajota suhteellisen usein. Jotkut ovat myös raportoineet ongelmista holkkien kanssa, jotka voivat rikkoutua jonkin ajan kuluttua. Myös vääntövarren tiedetään vioittuvan, erityisesti autoissa, joissa on paljon kilometrejä.

Mercedes ML 270 – Sähköongelmat

Mercedes ML 270 on suhteellisen vanha auto, mikä tarkoittaa, että monet auton elektroniset järjestelmät ovat alttiita vikaantumaan. Akku ja generaattori voivat aiheuttaa ongelmia, samoin auton ulkovalojärjestelmä. Jotkut sanovat, että vedellä on taipumus päästä herkkiin sähkökoteloihin, mikä voi aiheuttaa paljon ongelmia auton elektroniikassa.
Monet sisätilojen painikkeet ja kytkimet voivat rikkoutua toistuvan rasituksen vuoksi, ja myös auton keskuslukitusjärjestelmä voi mennä epäkuntoon. Monissa vanhemmissa Mercedes-malleissa on ongelmia sähkötoimisten ikkunoiden kanssa, mikä on myös ML 270 -mallin tunnettu ongelma.

FAQ-osio

Pitäisikö minun ostaa Mercedes ML 270 CDI?

On muutamia syitä, miksi ML 270 CDI:n ostaminen on hyvä ajatus, mutta on myös muutamia syitä, miksi se ei ole. Hyvä uutinen on se, että ML 270 on nyt todella edullinen auto, koska se on lähes täysin poistunut. Lisäksi ML 270 on mukava auto, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet, jotta viihdyt pitkällä aikavälillä.

  2022 Audi Q5 vs. Mercedes GLC

Toisaalta ML 270 on vanha, ja siitä puuttuu todella paljon ominaisuuksia, joihin useimmat meistä ovat tottuneet.

Kuinka mukava Mercedes ML 270 on?

Mercedes ML 270 on edelleen todella mukava auto, koska siinä on kunnollinen jousitusjärjestelmä ja siinä on tyypillisesti paksut renkaat ympäriinsä. ML270:n sisätilat ovat hiljaiset ja erittäin hyvin varustellut, mikä tekee siitä todella miellyttävän paikan viettää aikaa.

Onko Mercedes ML 270 hyvä perheauto?

Mercedes ML-luokka on suunniteltu perhekäyttöön, mutta ML 270 CDI on yksinkertaisesti liian vanha, jotta sitä voisi kutsua hyväksi. Toki se hoitaa kaikki olennaiset asiat todella hyvin, mutta se ei ole yhtä turvallinen eikä yhtä viihdyttävä sinulle tai lapsillesi verrattuna kaikkiin muihin koskaan valmistettuihin ML-malleihin.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z