Mercedes ML320:n yleiset ongelmat

Mercedes ML320 oli tuotannossa vuosina 1998-2009, ja tänä aikana ML:stä syntyi kaksi eri sukupolvea. W163 oli tuotannossa vuosina 1998-2005 ja W164 vuosina 2005-2009.

ML:n ensimmäinen sukupolvi on nyt suhteellisen vanha auto, ja sillä on taipumus kokea melko paljon ongelmia, kuten moottoriongelmia, ohjausjärjestelmäongelmia ja huoltojarruongelmia. ML:n toinen sukupolvi on paljon luotettavampi kuin ensimmäinen sukupolvi, ja ongelmissa luetellaan tyypillisesti sähköongelmat, moottoriongelmat ja ohjausjärjestelmäongelmat.

Molemmat ML320-sukupolvet eivät ole kaikkein luotettavimpia Mercedes-maastureita koskaan, ja niiden ylläpito maksaa yleensä melko paljon rahaa. Kaiken kaikkiaan ne ovat edelleen mukavia ja ylellisen tuntuisia ajaa, mutta jos haluat ajantasaisemman Mercedeksen keskikokoisen katumaasturin, sinun kannattaa etsiä kolmannen sukupolven ML:ää.

Useimmat näitä varhaisia ML-malleja vaivaavat ongelmat johtuvat huollon puutteellisuudesta. Jotkut niistä ovat kuitenkin vakavampia kuin toiset. Kannattaa etsiä hyvin hoidettuja, suhteellisen vähän ajettuja yksilöitä, jos haluat suhteellisen helppohoitoisen omistuskokemuksen.

Mercedes ML320 W163 -moottorin ja moottorin jäähdytyksen ongelmat.

ML320:n ensimmäisen sukupolven tiedetään kokevan ongelmia harmonisen tasapainon hihnapyörän, katalysaattoreiden, jakoputken/johdon ongelmien ja EGR-arvoon liittyvien ongelmien kanssa. Kaikki nämä ovat kalliita korjata, kun taas jotkut niistä esiintyvät joskus sekä vähän että paljon ajettuihin esimerkkeihin.

Jos aistit, että ML320-moottorisi käy tyhjäkäyntiä rajusti, se on hieman liian meluisa, sillä on käynnistymisvaikeuksia tai se sammuu ilman selvää syytä, sinun on syytä viedä se välittömästi diagnosoitavaksi, sillä joidenkin näistä tiedetään aiheuttavan monia ongelmia myöhemmällä aikavälillä.

  Mercedes S550:n yleiset ongelmat

Mercedes ML320 W163 -ohjausjärjestelmän ongelmat

W163 ML320 -mallissa tiedetään esiintyvän suhteellisen usein ohjaustehostimeen liittyviä ongelmia. Monet omistajat valittivat ohjaustehostimen letkun katkeamisesta, ohjaustehostimen nestevuodoista, liitosongelmista ja koko hydraulisen ohjaustehostimen ongelmista.
Osa näistä ilmenee yleensä ajon aikana, mikä tarkoittaa, että ei ole koskaan hyvä asia menettää ohjaustehostin moottoritietä ajettaessa. Sinun on pidettävä näitä aina silmällä, jos haluat turvallisen ja hallitun ajokokemuksen. Muista myös pitää silmällä epäjohdonmukaista ohjaustehostinta, sillä se voi aiheuttaa myöhemmin lisää ongelmia.

Mercedes ML320 W163 huolto jarrut kysymykset

Monet ensimmäisen sukupolven ML320:n omistajat raportoivat suhteellisen paljon jarrujärjestelmään liittyvistä ongelmista, joissa auto pysähtyy äkillisesti sen jälkeen, kun ESP-valo syttyy kojelaudassa. Vaikuttaa siltä, että tämä ongelma johtuu siitä, että ohjauksen kallistusnopeusanturi alkaa lukea väärin ja auto luulee, että jokin on vialla, ja siksi se pysäyttää auton itsenäisesti.

Tämä voi olla valtava ongelma ajon aikana, joten muista tarkistaa nämä anturit ja järjestelmät, jos olet ostamassa W163 ML320 -autoa.

Mercedes ML320 W164 sähköiset ongelmat.

ML320:n toinen sukupolvi on tosiaan paljon luotettavampi kuin ensimmäinen, mutta niissäkin tiedetään esiintyvän kaikenlaisia sähköongelmia. Useat omistajat ovat raportoineet, että monet auton sisäiset elektroniikkalaitteet menevät aika ajoin epäkuntoon. Näitä ovat esimerkiksi sähköisen takaluukun ongelmat, ulkovalaistuksen ongelmat ja sisätilojen kytkimet.

Monet omistajat ovat raportoineet, että useimmat näistä johtuvat veden tunkeutumisesta useisiin eri kohtiin autoa. Jotkut omistajat ilmoittivat, että tämä johtuu pääasiassa konepellin, kattoluukun, tavaratilan ja ovien jumiutumisalueiden huonolaatuisista vesitiivisteistä.

  Mikä on Mercedeksen ylellisin luokka?

Mercedes ML320 W164 -moottorin ja moottorin jäähdytyksen ongelmat.

ML320-mallissa käytetään luotettavaa ja melko luotettavaa moottoria. Monet omistajat ovat kuitenkin edelleen raportoineet, että autolla on taipumus pysähtyä, varsinkin jos nokka-akselin anturi kuolee. Moottorivuodot ovat myös yleinen teema vanhemmissa eurooppalaisissa luksusautoissa, ja lisääntynyt öljynkulutus on myös yleistä suuremmilla kilometreillä ajetuissa autoissa.

Tällaiset vuodot voivat joskus johtaa tulipaloon, ja on melko vähän tapauksia, joissa ihmiset ovat menettäneet ML320-mallinsa tulipaloon liittyvien vahinkojen vuoksi.

Mercedes ML320 W164 -ohjausjärjestelmän ongelmat

Ohjausjärjestelmä on ML320-mallin tunnettu heikko kohta, ja verkossa on paljon tietoa, jossa näitä ongelmia käsitellään yleensä perusteellisemmin. Ohjaustehostinjärjestelmän ongelmiin kuuluvat ohjaustehostinnesteen vuodot, ohjaustehostimen puuttuminen, murisevat äänet, etulaakeriongelmat ja monet putkisto- ja liitäntäongelmat.

Nämä voivat olla myös suhteellisen vaarallisia, joten muista pitää silmällä näitä, jos olet kiinnostunut ostamaan Mercedes ML320:n.

FAQ-osio

Onko Mercedes W164 ML320 luotettavampi kuin W163 ML320?

ML320:n toinen sukupolvi on paljon luotettavampi kuin ensimmäinen sukupolvi. Tämä johtuu siitä, että 1. sukupolven ML on nyt yli 20 vuotta vanha ja samalla alun perin valtavan monimutkainen auto. Tämä tarkoittaa, että tällaisilla autoilla on ajan myötä paljon ongelmia, varsinkin jos niitä ei huolleta oikein.

Tästä huolimatta se ei todellakaan tarkoita, että W164 ML320 olisi yhtään luotettavampi, koska se ei ole sitä. Jos haluat näitä autoja, varmista, että löydät sellaisen, joka on 1kunnossa, vaikka se tarkoittaisi muutaman ylimääräisen tonnin lunastamista.

  Kumpi on halvempi ylläpitää, BMW vai Mercedes?

Mikä moottori on Mercedes ML320:ssä?

Ensimmäisen sukupolven ML320:ssä käytetään 3,2 litran V6-moottoria, jossa on 218 hv ja 228 lbft vääntöä, kun taas W164-sukupolvi käyttää myös 3,0 litran V6-moottoria, jossa on 220 hv ja 398 lbft vääntöä. Toisen sukupolven ML320 on paljon halutumpi, koska se on paljon uudempi.

On turvallista sanoa, että molemmat näistä voimanlähteistä ovat enemmän kuin tarpeeksi 99 %:lle, mutta W164-moottori tarjoaa enemmän vääntöä, mikä tekee siitä vaivattomamman ja sopivamman isoon katumaasturiin.

Pitäisikö minun ostaa Mercedes ML320?

ML:n ensimmäisen sukupolven ostaminen kannattaa jättää väliin, koska se ei ole luotettavin eikä nykyaikaisin auto. ML320:n toinen sukupolvi on paljon parempi, mutta se ei silti ole nykyautojen tasolla.

Jos ostat tällaisen auton päivittäiseksi ajokkiisi, muista ostaa sellainen, jossa ei ole vielä liikaa kilometrejä ajettu. Muista myös tarkistaa kaikki herkät kohdat, erityisesti ohjausjärjestelmä ja moottoriin liittyvät asiat.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z