Mikä auto on mukavin pitkässä ajossa?

Nykypäivänä on olemassa satoja eri malleja, jotka pystyvät tarjoamaan sinulle hämmästyttävän mukavan pitkän matkan matkustaja-auton. Täysikokoiset sedanit tulevat heti mieleen, mutta GT on aina paras pitkän matkan vaihtoehto.

Mukavuutta voidaan kuvata fyysisen ja henkisen helppouden tilana, ja molemmat näistä ovat ratkaisevia, jos aiot ajaa pitkiä aikoja. Mukavan auton on oltava hiljainen, tehokas, tilava, täynnä ylivoimaista tekniikkaa ja turvallisuusominaisuuksia sekä tarjottava runsaasti viihdyttäviä ominaisuuksia pitkällä matkalla.

GT-segmentti (Grand Tourer) on kirjaimellisesti kehitetty tällaisia mannertenvälisiä matkoja varten. Sopivasti nimetty Bentley Continental GT/Flying Spur vaikuttaa parhaalta GT:ltä uskomattomien voimansiirtovaihtoehtojen sekä hämmästyttävän sisustuksen ja mukavuuden ansiosta.

Jos haluat katumaasturin, Mercedes Maybach GLS, Bentley Bentayga ja Rolls Royce Cullinan ovat markkinoiden kolme mukavinta katumaasturia. Jos haluat edullisemman mutta silti mukavan sedanin, valitse Audi A4, sillä hiljattain uudistettu A4 tarjoaa runsaasti ominaisuuksia, jotka pitävät sinut viihdyttävänä pitkällä matkalla.

Parhaat GT:t pitkän matkan ajoon

Sana GT tarkoittaa kirjaimellisesti pitkän matkan autoja, ja nämä autot on rakennettu erityisesti pitkille kansainvälisille matkoille ihmisille, jotka haluavat ajaa mieluummin kuin lentää. Nämä autot ovat kalliita, nopeita, tilavia, ne tarjoavat runsaasti läsnäoloa tiellä ja saavat sinut tuntemaan itsesi kuninkaalliseksi.

Mikään muu auto ei tee sitä paremmin kuin Bentley Continental GT. Voit valita W12-version, jos haluat mahdollisimman pehmeän ajokokemuksen, tai V8-version, jos arvostat urheilullisuutta ja reaktiokykyä pehmeyden sijaan.

  Paras luksusauto senioreille

Näissä Bentleyssa on laadukkaat materiaalit, yli 200 mailin tuntinopeus, alan johtava hifi-äänentoistojärjestelmä, monella tavalla säädettävät lämmitetyt, tuuletetut ja hierovat nojatuolimaiset istuimet sekä valtava tavaratila.

Jos haluat vielä paremman näköisen GT:n, valitse Aston Martin DB11. Jos haluat edullisemman mutta silti riittävän suorituskykyisen GT:n, valitse BMW 8-sarja. Jos arvostat suorituskykyistä ajotapaa, mutta haluat kuitenkin lisää mukavuutta, kannattaa hankkia McLaren GT tai Ferrari GTC4 Lusso.

Parhaat huippuluokan sedanit pitkän matkan ajoon

Jos kuitenkin arvostat mukavuutta ja vain mukavuutta, etkä välitä 0-100 km/h-ajoista ja 200 km/h huippunopeuksista tai haluat mieluummin olla kuljettajan kyydissä, nämä huippuluokan sedanit ovat tiukasti kilpaillun luksussedan-markkinan kärkipäässä.

Ja kaikkien luksusautojen kuningas on Rolls Royce Phantom. Phantom on ylivertainen lähes kaikilla kuviteltavissa olevilla osa-alueilla, se maksaa omaisuuden, on pidempi kuin jotkin hyötyajoneuvot ja tarjoaa enemmän tilaa kuin jotkin limusiinit.

Bentley Flying Spur on pidempi Bentley Continental GT, jossa on kaksi lisäovea ja jossa painotetaan takamatkustajia. Muita uskottavia vaihtoehtoja tässä segmentissä ovat myös Mercedes Maybach S-luokka ja Rolls Royce Ghost/Bentley Mulsanne.

Kaikkia näitä autoja ajetaan usein autonkuljettajan kyydissä, ja tämä on todennäköisesti mukavin tapa, jolla henkilö voi matkustaa autossa välimatkasta riippumatta.

Parhaat sedanit pitkän matkan ajamiseen

Vaikka kaikki nämä edellä mainitut autot ovat aivan uskomattomia, ne ovat aivan liian kalliita, ja voit saada 90 % kokemuksesta noin 40 %:lla hinnasta. Ja Mercedes Benz S-luokka, Audi A8, BMW 7-sarja, Jaguar XJ, Lexus LS ovat niitä, jotka tulevat heti mieleen.

  Mistä tiedän, jos hybridin akku on kuolemaisillaan?

Paras täysikokoinen sedan pitkän matkan ajamiseen on epäilemättä uusi Mercedes Benz S-luokka, sillä tämä legendaarinen lippulaivasedan tarjoaa hämmästyttävää huipputekniikkaa, joka mahdollistaa mukavuustasot, joihin mikään muu sedan ei yllä.

Audi A8 ja BMW 7-sarja eivät kuitenkaan ole kaukana perässä, ja molempien pitäisi saada päivitys vuoden tai kahden sisällä. Riippumatta siitä, minkä näistä kolmesta saksalaisesta sedanista valitset, kaikkiin kolmeen sedaniin liittyvät mukavuustasot ovat todellakin luokkansa johtavia.

Lexus LS ja Jaguar XJ ovat myös täysikokoisia ylellisiä lippulaivasedankeja, mutta nämä kaksi eivät yksinkertaisesti yllä mukavuudeltaan saksalaisten kilpailijoidensa tasolle. Jos kuitenkin pidät enemmän Jaguarin muotoilusta ja luokasta tai Lexuksen uskomattomasta luotettavuudesta, on helppo valita jompikumpi näistä saksalaisten kilpailijoidensa sijaan.

FAQ-osio

Ovatko katumaasturit hyviä pitkän matkan ajamiseen?

Nykyaikaiset katumaasturit sopivat hyvin pitkän matkan ajamiseen, mutta niitä ei voi verrata sedaniin. Jotkin mallit, kuten Mercedes GLS, BMW X7, Rolls Royce Cullinan, Audi Q8, Bentley Benteyga ja Lincoln Navigator, ovat kaikki vaikuttavan mukavia.

Mutta jos niitä verrataan sedan-malleihinsa, ne kalpenevat niiden rinnalla. Tämä johtuu lähinnä siitä, että maasturit eivät ole yhtä aerodynaamisia kuin sedanit ja ne ovat meluisampia korotetun alustan sekä voimakkaampien renkaiden ja jousituksen ansiosta.

Ovatko nykyajan hatchbackit mukavia pidemmillä matkoilla?

Vaikka et ikinä uskoisi, että hatchback voisi koskaan olla vaikuttavan mukava pitkän matkan matkustaja, on olemassa muutamia hatchbackeja, jotka todistavat sinut vääräksi. Uusi Audi A3 on hämmästyttävä viistoperä, jossa on runsaasti tehokkaita moottorivaihtoehtoja ja kohtuullisen hiljainen matkustamo, jonka pitäisi pitää sinut mukavana ja viihdyttävänä pitkänkin matkan ajan.

  Millä viistoperäisellä autolla on paras maavara?

Myöskään Mercedes Benz A-Class ja BMW 1-sarja eivät ole kaukana, ja joidenkin mielestä uusi Mk8 VW Golf on myös loistava pitkän matkan matkustaja. Joidenkin näiden mallien hienostuneisuus on niin kehittynyttä, että ne voivat kilpailla jopa joidenkin suurempien ja kalliimpien autojen kanssa.

Mitkä moottorit ovat mukavimpia pidemmillä matkoilla?

Moottoriteknisesti V12-moottori on epäilemättä pehmein ja rentouttavin moottorivaihtoehto pitkien matkojen ajossa, mutta hyötysuhde ei ole yhtä hyvä verrattuna pienemmän iskutilavuuden pakkosyöttömoottoriin. Myös dieselmoottori on useimmissa tapauksissa bensamoottoria parempi pitkän matkan ajossa.

Tällä hetkellä sähkömoottori ei ole kovinkaan mukava pidemmillä matkoilla, sillä se ei tarjoa merkittävää toimintasädettä ja on latausinfrastruktuurin ja latausnopeuksien osalta huomattavasti suorituskyvytön.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z