Millä viistoperäisellä autolla on paras maavara?

Vaikka viistoperäautoja ei ole tehty maastokäyttöön, jotkin niistä pystyvät kulkemaan epätasaisessa maastossa enemmän kuin hyvin. Tällaista suoritusta varten sinun pitäisi harkita viistoperäautoa, joka tarjoaa riittävän maavaran, mutta joka ei silti kärsi suuresta tuulen melusta maantiellä ajettaessa.

Ehkä se johtuu vain siitä, että alueesi tiet ovat huonoja, tai haluat auton, joka voi mennä minne tahansa, jos tilanne sitä vaatii. Ja tällaisiin tarkoituksiin hatchback ei ehkä ole paras idea, mutta voit olla varma, että on olemassa pari vaihtoehtoa, jotka tekevät juuri niin.

Subaru Crosstrek on viistoperä, jonka maavara on jopa 8,7 tuumaa, mikä riittää jopa vakavaan maastoajoon. Uusi Fiat Punto on myös auto, jonka maavara on jopa 7,6 tuumaa.

Kia Soul, Nissan Leaf ja Ford Fiesta tarjoavat jopa 6 tuuman maavaran, ja Hyundai i20:n maavara on jopa 6,6 tuumaa. Jos haluat ylellisemmän vaihtoehdon, Audi A3 tarjoaa jopa 6,3 tuuman maavaran, joka on luokkansa paras.

Subaru Crosstrek

Subaru Crosstrek on viistoperä, joka tarjoaa nykyisin myynnissä olevista autoista suurimman maavaran. 8,7 tuuman maavara on korkeampi kuin kunnon määrä todellisia maastureita. Eikä ole mikään yllätys, että Subarulla on tällainen saavutus, sillä tämä merkki on aina ollut uskomattoman maastokelpoinen.

Crosstrek tarjoaa myös runsaasti tilaa ja melko mukavan ajojousituksen. Tämä tarkoittaa, että Subaru Crosstrek ei kärsi, kun on kyse maantieajosta. Uuden Crosstrekin sisätilat ovat valtava parannus vanhempaan sukupolveen verrattuna, ja koko paketti näyttää tarjoavan paljon arvoa.

  Mitä ongelmia hybridiautoissa on?

Fiat Punto

Fiat Punto on uskomattoman suosittu auto joissakin maissa ympäri maailmaa, erityisesti Intiassa, jossa tiet ovat vähintäänkin ala-arvoisia. Ja uusi Fiat Punto onnistuu varmasti kulkemaan tällaisilla teillä 7,6 tuuman maavarallaan.

Tällaiset maavaraluvut eivät ole kovin yleisiä viistoperäisten autojen segmentissä, mikä vahvistaa entisestään syytä, miksi Punto on olemassa. Korkean maavaran lisäksi uusi Punto tarjoaa tyylikkään ulko- ja sisätilan sekä paljon nykyaikaista teknologiaa.

Ford Fiesta

Ford Fiesta on yksi maailman suosituimmista autoista, ja on helppo ymmärtää miksi, sillä tämä kompakti viistoperä tarjoaa nykyaikaista muotoilua ja teknologiaa hintaan, joka on helposti suurimman osan väestöstä saatavilla.

Ja Ford Fiestan suurin maavara on noin 6 tuumaa korkea. 6 tuuman maavara riittää helposti ylittämään mukavasti minkä tahansa nopeusrajoituksen, ja tuskin minkään kuopan pitäisi koskaan koskettaa auton alapuolta.

Hyundai i20

Hyundai i20 on pieni viistoperä, joka onnistuu silti tarjoamaan suuren maavaran, peräti 6,6 tuumaa, mikä asettaa i20:n pienten viistoperäisten autojen maavarakerhon kärkeen. Korkean maavaran lisäksi i20 tarjoaa suhteellisen houkuttelevan muotoilun sisältä ja ulkoa sekä riittävästi tilaa suurimmalle osalle asiakkaista.

Ylellisyyden ja tavaratilan osalta i20 jää hieman vajaaksi, mutta se ei ollut koskaan i20:n tarkoitus. Siitä huolimatta i20:n pitäisi tyydyttää useimmat asiakkaat, varsinkin jos hinta otetaan huomioon. i20:tä ostetaan myös enimmäkseen Intiassa, mikä vahvistaa entisestään sitä, miksi i20:n maavara on niin suuri.

  Mitkä ovat hybridiauton haitat?

Audi A3

Mutta jos haluat ylellisemmän hatchbackin, joka silti onnistuu tarjoamaan kunnon maavaran, Audi A3 on oikea valinta 6,3 tuuman maavaran ansiosta. Vertailun vuoksi mainittakoon, että Mercedes A-Class jää hieman vajaaksi, ja BMW 1-sarja on huonoin kaikista, sillä sen maavara on enintään noin 6 tuumaa.

Maavaran lisäksi Audi A3 tarjoaa ensiluokkaisen merkin, joka sisältää runsaasti mukavuutta ja ylellisiä mukavuuksia. Sisätilojen laatu on korkea, ja mukavuustaso on korkeampi kuin missään muussa tässä artikkelissa luetellussa autossa. Vaikka A3:a ei ole tehty maastokäyttöön, soratiellä Quattro-Audit ovat syntyneet.

FAQ-osio

Kuinka korkeat ovat keskimääräiset nopeuskuoppien korkeudet?

Nopeusesteen korkeus liittyy useimmiten siihen, kuinka paljon joudut hidastamaan vauhtia niiden ylittämiseksi. Useimmissa maissa nopeusesteet vaihtelevat korkeimmillaan 3-6 tuuman välillä. Mutta yleensä asuinalue on ainoa paikka, jossa saattaa olla 6 tuumaa korkea nopeusrajoitus.

Joissakin maissa liittovaltion lainsäätäjät päättävät nopeusesteiden korkeudesta, mutta toisissa maissa korkeudesta päätetään yleensä paikallisella tasolla. Useimmissa maissa 3-6 tuumaa on kuitenkin keskiarvo. Tätä korkeammat vaatisivat maasturin.

Minkä tyyppiset autot ovat parhaita Intiassa?

Vaikka voisitkin harkita viistoperää, katumaasturi tai crossover on paras vaihtoehto Intian kaltaisiin paikkoihin, sillä tiet ovat siellä melko heikkolaatuisia. Suuren katumaasturin ostaminen ei ole niin hyvä idea, sillä useimmat tiet ovat myös melko ruuhkaisia, ja valtavan katumaasturin ajaminen tällaisissa olosuhteissa on stressaavaa.

  Mitkä ovat turvallisuuden ja luotettavuuden kannalta parhaat urheiluautot?

Toinen hyvä vaihtoehto olisi valita sedan/estysauto, kuten Audi A4 All-road tai Golf All-track. Molemmat ovat crossoverin ja farmarin sekoitus, ja molemmat niistä pystyvät myös lievään maastokuljetukseen.

Kuinka paljon maavaraa riittää todelliseen maastoajoon?

Vaikka kaikissa näissä autoissa on luokkansa johtava maavara, maastoajo on aivan eri asia. Siihen tarkoitukseen sinulla pitäisi olla vähintään 8 tuuman maavara, muuten saatat jäädä jumiin tai vahingoittaa autoasi vakavasti.

Kukkulat, muta, kivet ja muut vastaavat voivat vaurioittaa autoasi melko helposti, varsinkin jos et tunne kyseistä aluetta hyvin. Jos haluat pienemmän, suhteellisen edullisen auton, joka tarjoaa hyvät maasto-ominaisuudet, valitse vanha kunnon Jeep Wrangler.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z