Paras luksusauto senioreille

Senioreille sopivan luksusauton on oltava turvallinen, mukava, luotettava ja helppokäyttöinen. Sen on myös oltava helpponäköinen, ei liian kallis ja tarjottava runsaasti tilaa kuljettajalle. Maasturin valitseminen on todennäköisesti paras vaihtoehto, mutta myös sedan, hatchback tai crossover voi olla hyvä idea.

Hintaluokan halvemmassa päässä Kia Soul, Subaru Forester, Honda CR-V, Hyundai Sonata tai Toyota Camry tarjoavat kaikki joukon senioriystävällisiä ominaisuuksia. Melkein kaikki näistä voidaan ostaa huomattavasti alennettuun hintaan, mutta silti niissä on useimmat nykyaikaiset auton ominaisuudet ja tekniikka.

Jos haluat kalliimman auton, joka tarjoaa todellista ylellisyyttä, valitse Mercedes GLC, Audi Q5 tai BMW X3, mikä on paras tapa valita kompakti katumaasturi. Mercedes Benz E-Class on yksi suosituimmista ikääntyneiden sedaneista, ja Volvo XC90 on ikääntyneiden maasturi.

Luksusautomarkkinoiden aivan yläpäässä seisovat Rolls Royce Cullinan ja Bentley Benteyga, jotka ovat parhaita luksusmaastureita. Jos haluat mieluummin sedanin, Bentley Flying Spur tai Rolls Royce Ghost ovat molemmat huippuluokan luksussedaneja, joita rahalla voi tällä hetkellä ostaa.

Edullista luksusta

Luksusajoneuvot tarjoavat enemmän mukavuuden ja tyylikkyyden tunnetta, ja monet väittävät, että edullista nykyautoa voisi jopa pitää monien mielestä ylellisenä. Jos asiaa ajattelee, nämä autot tarjoavat myös ominaisuuksia, jotka kruunataan ylellisyyttä määritteleviksi ominaisuuksiksi Executive-segmentissä.

Esimerkiksi Toyota Camry on yksi markkinoiden myydyimmistä autoista tällä hetkellä, ja Yhdysvalloissa Camryn vakiovarusteena on mukautuva vakionopeudensäädin. Asiaan liittyen voidaan todeta, että myös Range Rover -maasturissa, jota usein pidetään ylellisyyden ruumiillistumana, on mukautuva vakionopeudensäädin, mutta se on vain kallis lisävaruste.

  Miksi sähköautot ovat parempia kuin kaasuautot?

Honda CR-V, Kia Soul ja Hyundai Sonata tarjoavat kaikki ominaisuuksia, joita pidetään usein ylellisyytenä. Sen lisäksi, että nämä mallit tarjoavat kohtuuhintaisia ominaisuuksia, niitä ylistetään myös mukaviksi, helpponäköisiksi ja luotettaviksi. Tällaiset ”tavalliset” autot ovat usein iäkkäämmille kuljettajille helpompia käsitellä kuin hienommat autot, joissa on liikaa kelloja ja pillejä.

Kaikki nämä seikat ovat avainasemassa, kun on kyse senioriystävällisistä autoista. Lisäksi näissä autoissa on myös infotainment-järjestelmiä, jotka ovat intuitiivisia, helppotajuisia ja helppolukuisia. Ei ihme, miksi nämä autot ovat niin suosittuja vanhemman sukupolven keskuudessa.

Executive luxury

Executive luxury -segmentti vastaa ylellisyyden todellista määritelmää. Tuskin kukaan voi kiistää sitä, että Mercedes, Audi tai BMW ovat luksusmerkkejä, ja objektiivisesti ajatellen se on totta. Et tarvitse muuta kuin Audi Q5:n nauttiaksesi kaikista luksusominaisuuksista, joita nykyaikainen auto voi tarjota.

Tästä huolimatta Q5:n koko on juuri sopiva, ja se tarjoaa myös futuristiset ja mukavat sisätilat. Q5 ja GLC, X3 kompaktit katumaasturit ovat melko samanlaisia, ja valinta näiden kolmen välillä riippuu pitkälti merkkiuskollisuudesta.

Mitä tulee edustusluokan sedaneihin, Mercedes Benz E-Luokka on aina ollut yksi vanhemman sukupolven suosituimmista autoista. E-luokka tarjoaa tyyliä, tekniikkaa, mukavuutta ja yleistä ajamisen helppoutta, joita mikään muu saksalainen keskikokoinen sedan ei pysty tarjoamaan.

  Parhaat käytetyt autot pitkille kuljettajille

Paras todellinen luksusmaasturi senioreille on Volvo XC90. Tämä komea ruotsalainen on luotettava ja mukava, ja se tarjoaa myös infotainment-järjestelmän, jota on paljon helpompi ymmärtää kuin joitakin sen saksalaisista kilpailijoista löytyviä järjestelmiä.

Todellinen ylellisyys

Sitten tulevat ylellisyyden tasot, jotka on varattu vain maailman menestyneimmille ihmisille. Saattaa tuntua naurettavalta, että on olemassa ihmisiä, jotka ovat valmiita käyttämään puoli miljoonaa dollaria maastoautoon, mutta näin varmasti on.

Ja kirkkaimmat esimerkit niin sanotusta ”post-opulentista” ylellisyydestä ovat Rolls Royce Cullinan ja Rolls Royce Ghost/Phantom. Nämä itsevarmat luksuspatruunat kootaan Goodwoodissa, Englannissa, paikassa, jossa luksus on vain kaikkein varakkaimpien ulottuvilla.

Joidenkin mielestä Cullinan on mukavin maasturi, joka on koskaan rakennettu, ja se mukavuuden ja ylellisyyden taso, joka Cullinanilla on, on kaukana minkään muun autonvalmistajan ulottumattomissa. Jos tähän yhdistetään kattava personointi, paremmaksi ei voi mennä.
Bentley Benteyga ja Flying Spur ovat myös melko suosittuja vaihtoehtoja huippuluokan luksusautoista. Molemmat mallit tarjoavat kaikki kuviteltavissa olevat ominaisuudet, joita voi odottaa todelliselta luksusautolta. Hinnat ovat hieman edullisemmat verrattuna Rollsiin, mutta eivät silti ole suurimmalle osalle asiakkaista saavutettavissa.

FAQ

Ovatko Rolls Royce ja Bentley sen arvoisia?

Useimpiin muihin autoihin verrattuna Bentley ja Rolls Royce tarjoavat kaikkein eniten, mutta ne eivät todellakaan ole edullisin vaihtoehto. Toyota Camryllä saa paljon enemmän vastinetta rahoilleen, ja yhden käytetyn Cullinanin hinnalla voisi ostaa muutaman tusinan Toyotaa.
Rolls Royce on kuitenkin katto, eikä mikään muu sarjatuotantoauto vedä vertoja Rollsille, kun on kyse puhtaasta ylellisyydestä ja eleganssista. Jos etsit parasta parhaista ja sinulla on varaa käyttää rahaa, se saattaa olla sen arvoista.

  15 Luksusautot ja maasturit halvimmilla hinnoilla vuonna 2021

Miksi minun pitäisi ostaa luksusauto?

Luksusautot on tehty ihmisille, jotka haluavat tuntea itsensä saavutetuiksi. Tämäntyyppiset autot ovat eksklusiivisia, tarjoavat uusinta teknologiaa ja ovat markkinoiden mukavimpia autoja. Tällaisen auton ostaminen on järkevää, jos voit niellä korkean lähtöhinnan.
Sinun kannattaa ostaa luksusauto, jos vietät paljon aikaa autossasi ja teet yleensä pidempiä matkoja. Jos olet autoharrastaja, on vieläkin järkevämpää harkita luksusauton hankkimista päivittäiseksi kuljettajaksi.

Miksi minun ei pitäisi ostaa luksusautoa?

Luksusautot menettävät arvoaan muita merkkejä nopeammin, erityisesti lippulaivamallit, kuten Audi A8, Mercedes Benz S-luokka tai BMW 7-sarja. Näiden mallien huippuversiot maksavat yleensä reilusti yli 200 000 dollaria, mutta jo muutaman vuoden kuluttua ne saa puoleen siitä.
Tästä huolimatta luksusautossa ei ole mitään järkeä, jos et tee usein pidempiä matkoja etkä yksinkertaisesti välitä uusimmista ja hienoimmista tuotteista. Sitä paitsi Toyota Camry on kunnollinen ja todella riittävä 99 prosentille ihmisistä, koska se tarjoaa jo itsessään paljon ylellisyysominaisuuksia.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z