Mikä Mercedes-maasturi on suurin?

Suurin Mercedesin tällä hetkellä tarjoama katumaasturi on GLS. GLS on seitsenpaikkainen jättiläinen, jossa on runsaasti lasti- ja matkustajatilaa. Vaikka G-luokka tarjoaa joiltakin osin enemmän tilaa, GLS:ssä on seitsemän istuinta, mikä tekee siitä Mercedeksen perheen suurimman katumaasturin.

Uudessa GLS:ssä on vaikuttava 93,8 kuutiometriä tavaratilaa, kun sekä toisen että kolmannen rivin istuimet on taitettu alas. Lisäksi GLS tarjoaa 16 kuutiometriä tilaa kolmannen istuimen matkustajille, mikä takaa, että jopa täysikasvuiset aikuiset pärjäävät kohtalaisen pitkillä matkoilla.

Uuden GLS:n matkustajatila ja tavaratila

Mercedes GLS:ssä on 41,2 tuumaa pääntilaa ensimmäisellä rivillä, mikä on enemmän kuin tarpeeksi pitkillekin henkilöille. Mercedesin myydyimmässä katumaasturissa GLC:ssä on alle 40 tuumaa pääntilaa, mutta sitä pidetään silti huomattavan tilavana useimmille kuljettajille.

GLS:ssä on myös 40,3 tuumaa jalkatilaa edessä, mikä on itse asiassa hieman vähemmän kuin GLC:ssä. GLC:ssä tilaa on hieman enemmän, 40,8 tuumaa. Mutta koska istuimessa on runsaasti säätömahdollisuuksia, täydellisen istuma-asennon löytämisen ei pitäisi tuottaa ongelmia.

Toisen rivin pääntila on 40 tuumaa, mikä on myös enemmän kuin riittävä melkeinpä kenelle tahansa, ja toisen rivin jalkatila on noin 38,5 tuumaa. GLS:ssä on yli 50 tuuman hartiatila lähes kaikilla istuimilla, mikä takaa, että kaikki 7 matkustajaa voivat istua mukavasti ja kohtuullisen väljästi.

Tavaratilan osalta GLS tarjoaa 470 litraa tilaa, kun kaikki seitsemän istuinta ovat käytössä. Jos 3. istuinrivi taitetaan alas, tavaratila kasvaa 890 litraan. G-luokassa tavaratilaa on vain 657 litraa, joten se ei pärjää GLS:lle.

  Mitkä ovat turvallisuudeltaan ja luotettavuudeltaan parhaat maasturit?

GLS:n ja G-luokan väliset erot

GLS tarjoaa joiltakin osin vähemmän tilaa kuin G-luokka, ja tämä johtuu pääasiassa siitä, että GLS:ssä tingitään etu- ja toisen rivin pään- ja jalkatilasta kolmannen rivin hyväksi. G-luokassa ei ole 3-rivin istuimia, ja siksi G-luokka saattaa tuntua joillakin paikoilla hieman tilavammalta.

Esimerkiksi toisen rivin jalkatilassa GLS tarjoaa 38,5 tuumaa, kun taas G-luokassa on tuuma enemmän. Tämä ei ehkä tunnu paljolta, mutta GLC:ssä on ”vain” 37,3 tuumaa jalkatilaa toisella rivillä. Kuten näet, GLS:n toinen rivi on siis edelleen varsin tilava.

G-luokassa on myös enemmän jalkatilaa edessä, mutta ero on marginaalinen, noin puoli tuumaa. Melkein kaikki Mercedes-maasturit tarjoavat enemmän kuin riittävästi tilaa kaikilta osin, ja niissä voi kuljettaa mukavasti 5-7 matkustajaa riippuen siitä, onko kolmas istuinrivi.

Suosittujen Mercedes-maastureiden auton mitat

GLS:n pelkkä koko on vertaansa vailla Mercedeksen mallistossa, ei edes G-luokkaan verrattuna. G-luokka on korkeampi auto 77 tuumaa verrattuna 71,8 tuumaan, mutta lähes kaikki muut mitat ovat GLS:n hyväksi.

Esimerkiksi akselivälin pituus eli etäisyys etupyöristä takapyöriin on noin 123,4 tuumaa, mikä on kokonaiset 10 tuumaa enemmän kuin G-luokassa. Myös pienemmän GLC-maasturin akseliväli on sama kuin G-luokassa.

GLS:n leveydeksi ilman peilejä mitataan noin 77 tuumaa, joka on tuuman verran leveämpi kuin G-luokan ja 2,5 tuumaa leveämpi kuin GLC:n. G-luokassa on eniten maavaraa, mikä on ymmärrettävää, sillä G-luokka soveltuu paremmin maastoajoon verrattuna kaikkiin muihin Mercedeksen katumaastureihin.

  Mikä on paras maasturi lyhyelle henkilölle?

Lisää kysymyksiä Mercedes-ajoneuvojen koosta

Mikä Mercedes-maasturi on kaikkien aikojen suurin Mercedes-maasturi?

Kaikkien aikojen suurin Mercedes-maasturi on Mercedes G500 6X6. 6×6:n pituus on 231,3 tuumaa, mikä tekee siitä paitsi kaikkien aikojen suurimman Mercedes-maasturin myös yhden suurimmista koskaan valmistetuista maastureista.

Kolossaalisen 6×6:n kaikki muut mitat ovat yhtä vaikuttavia. Auton leveys on 83,1 tuumaa, mikä saa GLS:n ja tavallisen G-luokan näyttämään siihen verrattuna pieniltä viistoperiltä. 6×6 on myös yli tonnin painavampi kuin GLS, ja akseliväli on 40 tuumaa pidempi kuin GLS:ssä.

Toinen valtava Mercedes-maasturi on Maybach G-luokan Landaulet eli 4×4². Nämä Mersut ovat uskomattoman kyvykkäitä maastossa, vaikka useimmat niistä eivät ole koskaan nähneet mitään maastotoimintaa niiden korkean arvon vuoksi. Kaikkia kolmea näistä autoista on jo jonkin aikaa ollut poissa tuotannosta, ja niitä on valmistettu vain kourallinen kappaleita.

Mikä Mercedes sedan on suurin?

Suurin Mercedes-sedan on epäilemättä S-luokka. S-luokan akseliväli on 124,6 tuumaa, mikä tekee siitä jopa pidemmän kuin GLS-maasturista. S-luokan pituus on 207 tuumaa ja leveys noin 75 tuumaa ilman peilejä.

S-luokka on myös Mercedeksen sedanien tilavin, sillä siinä on eniten pääntilaa kaikilla istuimilla ja eniten jalkatilaa kaikissa Mercedes-malleissa, jos valitset pitkän akselivälin version. LWB (pitkä akseliväli) S-luokat on tehty autonkuljettajiksi, ja ne tarjoavat kaikista Mercedes-malleista mukavimman matkustusmukavuuden.

  Mitkä ovat parhaat renkaat Mercedes C300:een?

Mikä Mercedes-auto on pienin?

Spektrin toisella puolella Mercedes tarjoaa myös runsaasti kompakteja autoja. Pienin niistä on A-luokka. A-luokka kuuluu hatchback-segmenttiin ja kilpailee sellaisten mallien kanssa kuin VW Golf, Audi A3 ja BMW 1-sarja.

A-luokan pituus on 169 tuumaa ja korkeus 56 tuumaa. Leveys on noin 70 tuumaa ilman peilejä. A-luokassa on myös 370 litraa tavaratilaa, joten se on segmenttiin nähden riittävä.

A-luokka saattaa olla pienin Mercedesin tarjoamista autoista, mutta se on silti erittäin tilava neljälle matkustajalle, jopa pitkillä matkoilla. Nykyään A-luokan kaltaisissa viistoperäisissä autoissa on samanlaiset tai jopa suuremmat tilat kuin muutama vuosi sitten pienissä sedaneissa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z