Mikä malli on pienin Mercedes-maasturi?

Pienin Mercedes SUV on GLA. GLA alkaa noin 36 000 dollarista, ja se tarjoaa kaiken Mercedes-kokemuksen, jopa Mercedeksen katumaasturimalliston pienimmässä mallissa.

SUV-trendi alkaa vallata maailmaa, erityisesti Yhdysvaltoja, jossa suurin osa myydyistä uusista autoista on katumaastureita. Mercedes on onnistunut tarjoamaan kilpailukykyisen mallin pienimmässä SUV-segmentissä. Vastikään julkaistu GLA on toinen paljon parannettu sukupolvi, ja Mercedes onnistui myymään näitä jopa 25 000 kappaletta Yhdysvalloissa vuonna 2020.

Tavalliset GLA-mallit

GLA-mallisto alkaa 36 000 dollarin GLA 250 -mallilla, joka on etuvetoinen pieni SUV, jonka voimanlähteenä on 2,0-litrainen nelosrivin turbomoottori, joka tarjoaa 221 hevosvoimaa ja 258 lb-ft 1 800 r/min. Tämän mallin polttoainetaloudellisuus on 25MPG USA:ssa, ja se on yhdistetty 8-vaihteiseen kaksoiskytkinvaihteistoon.

Malliston seuraava malli on GLA 250 4MATIC, joka maksaa 38 000 dollaria. Tätä mallia tarjotaan nelivetojärjestelmällä, ja muu voimansiirto on sama kuin edellä mainitussa GLA250:ssä, ja sen suorituskyky on hieman epäedullisempi 24MPG US.

GLA:han on tarjolla erilaisia lisävarusteita ja paketteja, joista suosituin on 2600 dollaria maksava AMG-paketti, joka tarjoaa tyylikkäämmän ulkomuodon ja paremman näköisen sisätilan urheiluistuimilla ja urheilu-AMG-ohjauspyörällä.

Jotkin paketit, kuten Premium-paketti, joka maksaa 1750 dollaria, tarjoavat päivitetyn multimediajärjestelmän, jossa on suuremmat näytöt, sähköisesti taittuvat peilit sekä handsfree- ja avaimeton pääsy.

GLA AMG -mallit

Jos tavallinen GLA-malli on mielestäsi melko tylsä ja hidas, voit aina valita jonkin urheilullisista AMG-versioista, jotka tarjoavat runsaasti urheilullisia lisävarusteita ja paketteja sekä päivitetyn voimansiirron.

  Onko Mercedes-maasturi kallis ylläpitää?

AMG-mallisto alkaa GLA 35 AMG -mallilla, joka maksaa 47 550 dollaria, ja sitä tarjotaan AMG:llä parannetulla 2,0-litraisella rivinelosella turbomoottorilla, joka on yhdistetty 8-vaihteiseen AMG Speedshift -vaihteistoon ja jossa on 302 hv ja 295 lb-ft @ 3 000-4 000 rpm. GLA 35 pystyy spurttaamaan 0-100 noin 5 sekunnissa, ja sen kulutus on kohtuulliset 23MPG US.

GLA:n huippumalli on AMG 45, joka maksaa noin 54 500 dollaria. Tämä malli on kaikki laulavat ja tanssivat GLA, joka pystyy tarjoamaan korkeimman suorituskyvyn, mitä pieniin Mercedes-maastureihin tulee. Tässä mallissa on käsintehty 2-litrainen turbomoottori, jossa on 382 hv ja 354 lb-ft @ 4 750-5 000 rpm.

45 AMG:ssä on myös 8-vaihteinen Speedshift AMG -vaihteisto ja 0-100 -aika on 4,3 sekuntia. Tämä GLA:n versio pystyy myös lähettämään jopa 100 % tehostaan pelkästään takapyörille saavuttaakseen urheilullisimmat ajo-ominaisuudet vähemmän edullisella 20MPG US-arvolla.

Vanha GLA vs. uusi GLA

Vuonna 2014 Mercedes päätti astua uuteen segmenttiin tarjoamalla GLA:n. Se perustui löyhästi A-luokan viistoperään, eikä se myynyt kovin hyvin, sillä monien mielestä A-luokasta ja ensimmäisen sukupolven GLA:sta puuttui Mercedeksen mauste.

Mutta vuonna 2020 Mercedes esitteli uuden GLA:n. Vaikka se jakoi edelleen DNA:nsa A-luokan kanssa, tällä kertaa Mercedes käytti suunnittelussa hieman aikaa, jotta se olisi kolmipistetyn tähden arvoinen. Uudella GLA:lla ei ole juuri mitään yhteistä vanhan GLA:n kanssa, ja se päihittää vanhan GLA:n kaikilla kuviteltavissa olevilla osa-alueilla.

  Mikä on paras pieni BMW-maasturi?

Ennen vuotta 2016 valmistuneen GLA 250:n voi ostaa 15-16 000 dollarilla kunnollisesta mallista, ja hinta on perusteltu. Mutta jos pystyt kurkottamaan syvemmälle taskuusi uuden GLA:n hankkimiseksi, saat varmasti rahoillesi vastinetta.

GLA FAQ

Kuinka luotettava Mercedes GLA on?

WhatCarin mukaan vuosien 2014-2020 Mercedes GLA ansaitsee 3 tähteä 5:stä, kun kyse on luotettavuudesta. Tässä mallissa on ilmennyt melkoinen määrä vikoja ja ongelmia, joista osa liittyy moottori- ja turvatyynyvikoihin, joiden korjaaminen voi maksaa melkoisen summan.

Vuoden 2021 GLA on juuri ilmestynyt, eikä GLA:n luotettavuuden kyseenalaistamiseen viittaavia kuluttajaraportteja ole paljon. Uuden GLA:n ennusteet ovat paljon suotuisammat verrattuna viime sukupolven malliin.

Onko uusi GLA parempi kuin Audi Q3?

GLA ja Q3 ovat pienten katumaastureiden segmentin kaksi jättiläistä. Näiden kahden vertailu on odotettavissa, sillä useimpien ostajien pitäisi tutkia molemmat. Muotoilun osalta Q3 voittaa, koska Q3 näyttää huippumalli Audi Q8:lta, kun taas GLA näyttää A-klassilta puujaloilla.

Audi Q3:n hinnat alkavat noin 36 000 dollarista, mutta se on koko mallistossa paljon halvempi kuin GLA. Mersussa on parempi ja hienostuneempi vaihteisto kuin Q3:ssa. Molempia tarjotaan etu- tai nelivetoisina versioina.

Q3 maksaa vähemmän, mutta GLA on polttoainetehokkaampi. Sisätilojen osalta molemmat autot tarjoavat upeat sisätilat. Kysymys siitä, kumpi on parempi, on siis mahdollisen omistajan ratkaistava. On turvallista sanoa, että sekä GLA:n että Q3:n pitäisi tyydyttää vaativimmatkin asiakkaat.

  Mikä on luotettavin Mercedes-maasturi?

Mikä on paras Mercedes-maasturi ostettavaksi?

Tällä hetkellä Mercedes myy 9 erilaista katumaasturia jokaiseen kuviteltavissa olevaan tarkoitukseen. Valinnan tekeminen näin monenlaisten vaihtoehtojen välillä saattaa tuntua hieman pelottavalta. Koko Mercedeksen katumaasturimalliston selkeä voittaja on kuitenkin GLC-maasturi, sillä siinä yhdistyvät auton ja ”oikean” katumaasturin parhaat ominaisuudet.

Vuoden 2021 GLC:n hinnat alkavat noin 43 000 dollarista, ja se tarjoaa houkuttelevan keskitason pienempien ja suurempien Mercedes-katumaastureiden välillä. Lisäksi GLC:tä pidetään yhtenä luotettavimmista Mercedes SUV:ista, aivan kuten sitä edeltänyttä GLK:ta.

GLC:tä tarjotaan etuvetoisena ja nelivetona. Se vaikuttaa myös houkuttelevalta perheautolta. GLC on melko hyvin varusteltu, ja sen voi hankkia useimmilla Mercedeksen lisävarusteilla.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z