Mikä on paras Mercedes-maasturi ostettavaksi?

Mercedes tarjoaa tällä hetkellä katumaasturin jokaiseen kuviteltavissa olevaan tarkoitukseen. SUV-valikoima alkaa pienimmästä SUV-crossoverista, GLA:sta, ja ulottuu aina täysikokoiseen 7-paikkaiseen GLS:ään ja G-luokkaan asti.

Parhaan valitseminen riippuu tarpeidesi ja toiveidesi tiukasta tasapainottelusta. Et kuitenkaan erehdy, jos luulet, että G-luokka on Mercedeksen nykyisen malliston paras SUV, joka kannattaa ostaa. G-luokka alkaa 132 000 dollarista, mutta niiden kysyntä on yhtä suurta kuin hintalappu.

Toisaalta paras Mercedes-maasturi ostettavaksi voisi olla GLC, koska se tarjoaa lähes kaiken, mitä Mercedes-maasturi voi tarjota, mutta helpommin saavutettavaan sisäänpääsyhintaan.

Suuret Mercedes-maasturit

Suuremmat Mercedes-maasturit ovat oikea valinta, jos tarvitset tilavan, mukavan ja ominaisuuksiltaan varustellun maasturin, joka pystyy satunnaiseen tai jopa usein tapahtuvaan maastokäyttöön ja jolla on miellyttävä statuspäivitys. Nämä katumaasturit ovat hintavia. Aiemmin mainittu G-luokka alkaa 132 000 dollarista, mutta se on melko turvallinen poistojen suhteen verrattuna muihin isompiin Mercedes-maastureihin.

Alemman tason G-luokan mallit menettävät jopa 50 % arvostaan 5 vuoden kuluttua. Tämä voi tuntua huonolta sijoitukselta, mutta nämä luvut ovat parhaita, mitä tulee suurten Mercedes-maastureiden arvonalennukseen. Esimerkiksi perusversio GLS maksaa noin 80 000 dollaria, ja se menettää arvonsa noin 60 % tai jopa enemmän ensimmäisten 5 vuoden aikana.

Jos tarvitset enemmän istumatilaa kuin G-luokassa, on järkevämpää harkita GLS:ää, johon mahtuu mukavasti 7 matkustajaa.

Jos G-luokka ei ole sinun juttusi, etkä tarvitse GLS:n kaltaista 7-paikkaista jättiläistä, GLE voi olla paras vaihtoehto.

GLE 350:n perusversio maksaa noin 55 000 dollaria, mutta se menettää yli 60 % arvostaan viiden vuoden kuluttua.

  Mikä on luotettavin Mercedes-maasturi?

Kuten näistä luvuista voi päätellä, G-luokka maksaa aluksi enemmän, mutta voi olla parempi sijoitus parin vuoden kuluttua. G-luokka on halutuin Mercedeksen katumaasturi, jonka suosio vain kasvaa, se on maastokelpoisin ja tarjoaa loistavaa suorituskykyä myös tiellä.

Keskikokoiset kompaktit katumaasturit

Keskikokoiset ja kompaktit katumaasturit ovat yhä suositumpia, ja Mercedes laajentaa jatkuvasti katumaasturitarjontaansa tässä segmentissä.

Tämän segmentin suosituin Mercedes-katumaasturi ja yksi markkinoiden parhaista Mercedes-katumaastureista on GLC. GLC on hiljattain kehitetty Mercedes-malli, joka on seurausta edesmenneen GLK:n perusteellisesta uudelleensuunnittelusta. Mercedes on ymmärtänyt, että tämäntyyppiset katumaasturit ovat uskomattoman suosittuja, ja GLC:n kanssa Mercedes on todella tehnyt kotiläksynsä.

GLC:n lähtöhinta on noin 43 000 dollaria, ja GLC:n arvonalennusvaikutukset vastaavat noin 60 prosenttia auton arvosta viidessä vuodessa.

GLC tarjoaa mukavat istumapaikat viidelle matkustajalle, hienostuneen muotoilun sisältä ja ulkoa sekä hienostuneen ajokokemuksen, joka ei ole kaukana Mercedeksen suuremmista tarjonnoista.
GLC on varmasti yksi parhaista Mercedeksen katumaastureista, joita voi ostaa tällä hetkellä, erityisesti pienempien katumaastureiden segmentissä, sillä se tarjoaa useimmat ominaisuudet, joita suuremmat mallit tarjoavat, vaatimattomampaan hintaan.

Mercedes julkaisi hiljattain myös luettelonsa pienimmän katumaasturin nimeltä GLB-luokka. Ja siitä lähtien GLB-mallista on muodostumassa hitti. GLB on jo voittanut useita autolehtien palkintoja parhaana perheautona, ja siihen on syynsä. GLB on melko suuri ja tilava lähinnä laatikkomaisen muotonsa ansiosta, ja se tarjoaa erinomaista arvoa noin 38 000 dollarilla.

  Onko Mercedes luksusauto Saksassa?

Maasturimarkkinoiden näkökohdat ja vanhemmat mallit

Maasturimarkkinoita yleisesti arvioitaessa on melko ilmeistä, että maastureiden suosio ei ole hidastumassa.

Vielä pari vuotta sitten kuluttaja-automarkkinat sijoittuivat enimmäkseen sedanien ympärille. Mutta nykyään katumaastureista on tulossa kaikkein halutuimpia autoja, ja GLC:n kaltaiset mallit kasvattavat suosiotaan huimasti. Mutta jos mielestäsi uusien Mercedes SUV:ien hinnat ovat melkoisen ylihinnoiteltuja, voit valita hyväksi todetun vaihtoehdon käytettyjen autojen markkinoilta.

GLK:n kaltaiset mallit tai uusimmat ML- ja GL-mallit ovat kokeneet melkoisen arvonalennuksen, ja niitä voi nykyään hankkia vaatimattomaan hintaan. Nämä katumaasturit eivät ehkä tarjoa kaikkea, mitä uudet maasturit tarjoavat, mutta suurimmaksi osaksi saat rahoillesi vastinetta.

Hyvä syy harkita aikaa kestänyttä käytettyä mallia on se, että uudempiin malleihin liittyviä arvonalennuksia ei ole vielä korjattu.

Lisää maastureista

Mitä vaihtoehtoja Mercedes-maasturille on?

Jos kolmipistetähti ei sovi makuusi, voit aina valita kilpailijan. BMW ja Audi tarjoavat yhtä hyviä tai joskus jopa parempia vaihtoehtoja. X6:n ja Q8:n kaltaiset mallit ovat uskomattoman suosittuja, ja niitä myydään enemmän kuin GLE coupea.
BMW:n suurin tällä hetkellä tarjoama katumaasturi on X7. Tällä hetkellä et erehtyisi, jos valitsisit joko GLS:n tai X7:n, sillä molemmat ovat upeita suuria SUV-lippulaivoja, mutta X7 vaikuttaa varmasti jännittävämmältä, ainakin toistaiseksi, kun odotamme uutta GLS:ää.

Mikä on paras Mercedes-sähkökatumaasturi?

Sähkökäyttöisten katumaastureiden segmentissä Mercedes tarjoaa tällä hetkellä EQC:tä, ja monia uusia sähkökäyttöisiä katumaasturimalleja on pian tulossa markkinoille. Tämä segmentti on jonkinlainen näyteikkuna hyväksi todetuille saksalaisille valmistajille, ja voit odottaa, että saatavilla olevien mallien määrä lisääntyy huomattavasti seuraavien parin vuoden aikana.
EQC on jonkin verran sähköistetty versio GLC:stä, ja useimmat GLC:n hyvät ja huonot puolet pätevät myös tähän. EQC:n hinnat alkavat noin 68 000 dollarista, ja se on kohtuuhintainen vaihtoehto, jos etsit planeettaystävällistä Mercedes-maasturia.

  Audi vs. Mercedes: Luotettavuus

Mitä eroa on maasturin ja sedanin ajamisen välillä?

Jos olet joku, joka ei ole vielä siirtynyt maastureihin matalamman painopisteen autoista, sinun kannattaa harkita näitä kohtia viitteeksi siitä, miten maasturia käytetään päivittäin.
Maastureissa on korkeampi painopiste, mikä vaikuttaa suuresti maasturin ajotapaan, joten jos olet suorituskykyorientoitunut kuljettaja ja sinulla on taipumus nauttia urheilullisesta ajamisesta, maasturit eivät ole sinua varten. Lisäksi katumaasturit ovat tehottomampia, painavampia ja suurempia kaikissa ulottuvuuksissa.
Lisäksi maasturit eivät ole yhtä mukavia kuin sedanit tai pienemmät autot. Tämä johtuu pääasiassa siitä, että maastureissa on jäykemmät jousitukset, joilla pyritään vaikuttamaan siihen, että korkeamman painopisteen omaava auto kallistuu mutkissa.
Myönteisenä puolena on se, että ajaminen tiellä tuntuu hallitsevammalta, ja pystyt kulkemaan kaikenlaisissa maastoissa, joita sedan tai pienempi auto ei koskaan pystyisi kulkemaan.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z