Mitkä ovat turvallisuudeltaan ja luotettavuudeltaan parhaat maasturit?

Maasturit ovat täydellisiä ajoneuvoja maastoajoon. Niiden erinomaisen maavaran ja tehokkaan voimansiirron ansiosta. Mutta mitkä katumaasturit ovat parhaita turvallisuuden ja luotettavuuden kannalta?

Useimpien turvallisuus- ja luotettavuusluokitusten perusteella markkinoiden turvallisimmat ja luotettavimmat katumaasturit ovat Lexus NX, Honda CR-V, Subaru Crosstrek Hybrid, Chevrolet Equinox, Kia Soul, Buick Encore ja Mazda CX-5. Sen lisäksi, että nämä autot ovat luotettavia, ne ovat myös mukavia ja kuljettavat sekä ihmisiä että rahtia.

Tässä on luettelo turvallisuudeltaan ja luotettavuudeltaan parhaista katumaastureista:

Lexus NX

Lexus NX on yksi tämän listan kauneimmista ja suorituskykyisimmistä kompaktista SUV-malleista. Sen lisäksi, että tämä katumaasturi on erittäin luotettava, se sai täydellisen arvosanan törmäystesteissä sekä IIHS:ltä että NHTSA:lta. Tämä on osoitus siitä, että se on turvallinen. Uusi Lexus NX maksaa noin 38 600 dollaria.

Lexus NX:ssä on muun muassa kaistavahti, kuolleen kulman varoitin, kaistalta poistumisen varoitin, mukautuva vakionopeudensäädin, automaattiset kaukovalot, törmäyksen ennakkovaroitin ja paljon muuta. Auto on myös tilava ja polttoainetehokas verrattuna muihin luokkansa autoihin.

Subaru Crosstrek Hybrid

Subaru kuuluu markkinoiden luotettavimpiin ja turvallisimpiin automerkkeihin. Subaru Crosstrek Hybrid on markkinoiden luotettavin Subaru-maasturi. Sen keskimääräiset vuotuiset korjauskustannukset ovat noin 600 dollaria, mikä on keskitasoa. Siitä huolimatta tämä auto on myös turvallinen, sillä siinä on joitakin parhaita turvallisuusominaisuuksia.

Tässä plug-in-hybridimaasturissa on ominaisuuksia, kuten kuolleen kulman valvonta, peruutusautomaattijarrutus, jalankulkijan tunnistus, takimmaisen poikittaisliikenteen varoitus ja paljon muuta. Vielä turvallisemmaksi sen tekee se, että se on varustettu Subarun EyeSight-paketilla, joka sisältää toimintoja, kuten törmäysvaroituksen, mukautuvan vakionopeudensäätimen ja kaistavahti.

  Miten päätän, minkä auton ostan?

Honda CR-V

Honda on jo pitkään tunnettu turvallisista ja luotettavista autoista. Honda CR-V:n lisäksi Honda HR-V on toinen turvallinen ja luotettava katumaasturi. Honda CR-V:n vakiovarusteisiin kuuluu muun muassa kaksialueilmastointi, kuolleen kulman valvonta, lämmitettävät etuistuimet ja 7,0-tuumainen kosketusnäyttö.

Perushinta on noin 28 000 dollaria, ja t malli on täydellinen perheauto, sillä se on myös tilava ja mukava. Ja AWD-järjestelmän ansiosta sinulla ei ole vaikeuksia kruisailla maastossa. Pieni katumaasturi on myös polttoainetehokas, mikä on tärkeää, jos haluat säästää ylimääräisiä kolikoita.

Toyota RAV-4

Toyota RAV-4 on erittäin suosittu nuorten perheiden ja kuljettajien keskuudessa. Tärkein syy tähän on sen turvallisuus- ja luotettavuusluokitukset. IIHS:n mukaan tämä pieni katumaasturi sai hyvät arvosanat törmäystesteistä. Kiitos sen poikkeuksellisten turvallisuusominaisuuksien, kuten kuolleen kulman valvontalaitteen, risteävän liikenteen varoittimen, jarruavustimen ja kaistanpitoavustimen.

Mazda CX-5

Toinen pienikokoinen katumaasturi, jolla on erinomaiset turvallisuus- ja luotettavuusarviot, on Mazda CX-5. Niin komealta kuin tämä katumaasturi näyttääkin, siinä on myös paremmat ajo-ominaisuudet ja mukavat sisätilat. Siinä on joitakin luokkansa parhaita turvallisuusominaisuuksia, joihin kuuluvat mukautuva vakionopeudensäädin, kaistavahti, etutörmäysvaroitin ja kaistanpitoavustin.

Nissan Rogue

Jos olet uusi kuljettaja ja haluat yhden markkinoiden turvallisimmista katumaastureista, Nissan Rogue on erinomainen valinta. Perushinta on 33 400 dollaria, ja tässä 5-paikkaisessa autossa on runsaasti turvallisuusominaisuuksia, jotka pitävät kuljettajan ja jalankulkijat turvassa. Kiitos ominaisuuksien, kuten automaattisen hätäjarrutuksen, jossa on jalankulkijoiden tunnistus ja kuolleen kulman varoitus.

Kia Soul

Kia Soul tarjoaa ostajille suuren arvon. Se on myös yksi markkinoiden luotettavimmista ja turvallisimmista katumaastureista erinomaisella 22 900 dollarin perushinnallaan. Ainutlaatuisen muotoilunsa lisäksi ostajat voivat luottaa tähän autoon, sillä se tarjoaa valtavasti turvallisuusominaisuuksia, kuten takimmaisen risteävän liikenteen varoittimen, kaistanpitoavustimen ja kuolleen kulman törmäysvaroittimen.

  Mikä on sähköauton käyttöikä?

Buick Encore

Buick Encore ei ole ainoastaan ainutlaatuisen muotoilun omaava, vaan se tarjoaa myös mukavuutta ja tilaa käyttäjille. Siinä on enintään 48,4 kuutiometriä tavaratilaa, mikä on poikkeuksellista. Lisäksi se on erittäin turvallinen, sillä siinä on useita turvallisuusominaisuuksia, kuten automaattinen hätäjarrutus, etutörmäysvaroitin ja seurantaetäisyyden ilmaisin.

Chevrolet Equinox

Ei tule yllätyksenä, että tällä listalla on vähemmän amerikkalaisia autoja. Chevrolet Equinox on kuitenkin yksi niistä. Se on yksi tämän listan turvallisimmista ja luotettavimmista kompakteista katumaastureista. Perushinta on 24 000 dollaria, ja saat paljon turvallisuusominaisuuksia, kuten törmäysvaroituksen, jalankulkijoiden tunnistuksen ja paljon muuta.

Volvo XC60

Volvo rakentaa joitakin markkinoiden turvallisimmista ja luotettavimmista luksusautoista. Monet Volvon omistajat kehuvat kovasti Volvon eri malleja, joista Volvo XC60 erottuu edukseen. Tämä malli on läpäissyt monia törmäystestejä, ja jopa Consumer Reports on antanut sille korkeat arvosanat.
Volvo XC60:n turvallisuusominaisuuksiin kuuluvat muun muassa kuolleen kulman valvonta, automaattinen hätäjarrutus, törmäysvaroitus eteenpäin, tiestä poikkeamisen esto ja paljon muuta. Siinä on myös ylellinen ja tilava sisätila, joka tarjoaa mukavuutta.

FAQ

Missä maasturissa on vähiten ongelmia?

Toyota 4Runner on yksi maastureista, joissa on raportoitu vähiten ongelmia. Monien käyttäjien mukaan he kehuvat tätä katumaasturia siitä, että sillä on vain vähän ongelmia, joista on syytä huolehtia sen elinkaaren aikana. Tätä autoa seuraavat tiiviisti Lexus RX ja Subaru Forester.

  Kymmenen autoa, joita ei kannata ostaa uutena (osta ne käytettynä sen sijaan)

Mitä etsiä maasturista?

Turvallisuuden ja luotettavuuden lisäksi on otettava huomioon myös bensankulutus, voimansiirtojärjestelmä, käsiteltävyys, suorituskyky ja tavaratila. Ajokilometrit ovat erittäin tärkeitä, varsinkin jos aiot lähteä maastoon. Lopuksi on otettava huomioon myös mukavuus, sillä kaikki maasturit eivät ole tilavia.

Mitä eroa on kompaktin ja pienikokoisen maasturin välillä?

Pienikokoinen katumaasturi on pienempi kuin kompakti katumaasturi. Se uhraa lastitilaa, istuintilaa, moottoritehoa ja siinä on vähemmän ominaisuuksia kuin kompaktissa katumaasturissa. Pienikokoiset katumaasturit ovat kuitenkin melko edullisempia ja polttoainetehokkaampia kuin kompaktit katumaasturit.

Mitkä automerkit ovat luotettavimpien ja turvallisimpien autojen listan kärjessä?

Automerkit, joihin kuluttajat luottavat paljon luotettavuuden ja turvallisuuden suhteen, ovat Toyota, Subaru ja Honda. Emme maininneet Lexusta, koska se kuuluu Toyotan alaisuuteen. Siitä huolimatta, kun on kyse turvallisimmista ja luotettavimmista luksusautomerkeistä, Lexus on listan kärjessä.

Yhteenveto

Markkinoilla on tuhansia katumaastureita, joten parhaan katumaasturin löytäminen ei ole koskaan helppoa. On monia maastureita, joissa on huipputekniikkaa ja edistyksellisiä ominaisuuksia. Kaikki niistä eivät kuitenkaan ole turvallisia ja luotettavia. Yllä olevan luettelon avulla sinun ei kuitenkaan tarvitse enää etsiä, sillä esiin nostamamme mallit ovat luotettavia ja hyväksi havaittuja.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z