Mikä on vaikein asia korjata autossa?

Auton korjaaminen oli aiemmin helppoa, sillä korjausten tekemiseen tarvittiin vain muutamia työkaluja ja tietämystä. Nykypäivän autot ovat kuitenkin monimutkaisempia kuin koskaan, joten joidenkin asioiden korjaaminen on melko haastavaa. Mutta mikä on vaikein asia korjata autossa?

Auton vaikein korjattava asia riippuu yleensä automallista ja -merkistä. Audissa vaikeasti korjattava asia voi olla helppo korjata Mersussa ja päinvastoin. Kaiken kaikkiaan auton vaikeimpia korjattavia osia ovat moottori, vaihteisto, kytkin, kori, sytytystulpat, ilmastointilaite ja jousitusosat.

Tässä ovat auton vaikeimmat korjattavat osat:

Moottorin vaihto

Jos olet joskus yrittänyt vaihtaa moottoria, voit helposti todistaa, että se on vaikein asia korjata autossa. Koska uuden auton ostaminen on kallis yritys, monet ihmiset valitsevat moottorin vaihtamisen yrityksen kunnostettuun moottoriin.

Sitä paitsi, jos jokin moottorin osista menee rikki, niiden työstäminen ei ole koskaan helppoa, sillä jotkin moottorit on purettava, jotta pääsee käsiksi joihinkin osiin. Moottorin vaikeimpia korjattavia osia ovat muun muassa imusarja, turboahdin, venttiilit ja sylinterin pää.

Voimansiirto

Edes kokenut ja hyvin varustautunut DIY-harrastaja ei yritä työskennellä auton vaihteiston parissa, saati sitten vaihtaa sitä. Vaihteisto on yksi auton vaikeimmista ja kalleimmista korjattavista osista. Tämä johtuu siitä, että sen työstäminen on hyvin monimutkaista.

Siksi monet auton omistajat eivät puutu vaihteisto-ongelmiin nopeasti, vaan odottavat, kunnes neste nuolee ja käyvät ammattitaitoisen mekaanikon luona. Huomaa, että automaattivaihteisto on vielä ongelmallisempi korjata kuin manuaalivaihteisto.

  Missä maasturissa on parasta nukkua?

Kytkin

Kytkin kuuluu niihin auton osiin, joita joudut käsittelemään tavallista useammin. Sinun on vaihdettava kytkin 30 000 kilometrin välein. Kytkimen vaihtamisen tekee vaikeaksi se, että sinun on ensin irrotettava vaihteisto, ennen kuin pääset käsiksi siihen.

Sytytystulpat

Kuten kytkin, myös sytytystulpat kuluvat nopeammin. Siksi ne kuuluvat auton osiin, joita on seurattava tarkemmin ja vaihdettava muutaman kilometrin jälkeen. Vaikka sytytystulpat ovat pieniä, niihin pääsy ja niiden irrottaminen voi olla hyvin haastavaa. Siksi ne jätetään yleensä ammattimaisille mekaanikoille.
Ilmastointilaitteen lataaminen tai korjaaminen
Toinen auton osa, jota on vaikea työstää, on ilmastointilaite. Olipa kyse sitten ilmastointilaitteen korjaamisesta tai vaihtamisesta, tehtävät eivät ole helppoja. Tämä johtuu siitä, että siihen liittyy paljon osia, jotka ovat piilossa ja jotka on irrotettava, jotta niihin pääsee käsiksi.

Rungon suoristaminen

Auton rungon suoristaminen ei ole mikään vitsi. Tehtävä ei ole ainoastaan hankala ja aikaa vievä, vaan se vaatii myös erikoislaitteita. Kaiken lisäksi rungon suoristamiseen tarvitaan paljon voimaa. Tämän vuoksi tämä korjaus olisi jätettävä ammattimaisille mekaanikoille, joilla on oikeat työkalut siihen.

Korin korjaus

Auton korikorjaus ei vaadi vain työkaluja ja energiaa, vaan se vaatii myös taitoja. Tämä johtuu siitä, että se on kovaa, vaativaa, ei siedä pieniä vahinkoja ja on aikaa vievää. Älä siis tuhlaa aikaasi yrittäessäsi tehdä koritöitä, sillä saatat päätyä tekemään valtavia virheitä.

  Ovatko itselataavat hybridit hyviä?

Renkaiden asentaminen ja tasapainottaminen

Niin yksinkertaiselta kuin tämä korjaustehtävä näyttääkin, se vaatii ammattitaitoista hoitoa, sillä pieni virhe voi tulla kalliiksi. Sitä paitsi renkaiden tasapainottaminen vaatii erikoislaitteita, joilla varmistetaan, että kaikki renkaat on kohdistettu oikein eivätkä ne aiheuta kaaosta tien päällä.

FAQ

Mikä on helpoin asia korjata autossa?

Auton ostaminen on valtava investointi. Senkin jälkeen, kun olet ostanut auton, kulut eivät lopu siihen, sillä sinun on huollettava ja korjattava sitä jonkin ajan kuluttua, jotta se pysyy käynnissä. Jos haluat vähentää kuluja, voit korjata joitakin autosi helppoja korjauksia. Näitä ovat mm:

  • Moottorin ilmansuodattimen vaihtaminen
  • Pyyhkijänsulan vaihtaminen
  • Muiden kuin ajovalojen polttimoiden vaihtaminen
  • vuotavan kattoluukun korjaaminen
  • Nahan ja vinyylin repeämien korjaaminen
  • Vaihda rikkinäinen antenni
  • Korjaa pienet lommot ja kolhut ovissa
  • Vaihda ohjaustehostimen neste
  • Vaihda öljy
  • Vaihda jarruneste

Mitkä ovat vaikeimpia autoja korjata?

Ennen kuin käytät vaivalla ansaitsemasi rahat johonkin näistä autoista, mieti kahdesti. Seuraavat autot ovat erittäin vaikeita korjata, ja yksinkertaiset korjaukset maksavat sinulle paljon. Niihin kuuluvat Aston Martin Lagonda, Renault Le Car, Mini Cooper, Mercedes-Benz 600 Grosser ja Audi Allroad.

Mitkä ovat helpoimmat korjattavat autot?

Jos haluat viettää vähemmän aikaa korjaamolla, kun autosi hajoaa, on olemassa useita autoja, joiden hankkimista kannattaa harkita. Näitä ovat Toyota Corolla, Honda Accord, Lada Niva, Chevrolet Silverado, Subaru BRZ, Toyota Tacoma ja Jeep Wrangler.

  Paras urheiluauto ensimmäiseksi autoksi

Mikä on kalleinta korjata autossa?

Vaihteisto on kallein asia korjata autossa. Sen jälkeen tulee moottori. Auton merkistä ja mallista riippuen vaihteiston vaihtaminen voi maksaa 3 500-5 000 dollaria. Tämä on paljon rahaa autonosaan.

Mikä on kallein vaihdettava auton osa?

Vaihteisto voi olla kallein korjattava autonosa, mutta moottori ja sylinterit ovat kalleimmat vaihdettavat autonosat. Auton merkistä ja mallista riippuen moottorin ja sylinterien vaihtaminen voi taas maksaa 7 000-10 000 dollaria.

Loppupäätelmät

Vaikka jotkin autot ovat helppoja korjata, on joitakin asioita, jotka on parempi jättää ammattimekaanikkojen hoidettavaksi. Tällaisia ovat moottorin vaihtaminen, vaihteiston vaihtaminen, korikorjaus, kytkimen vaihtaminen ja sytytystulppien vaihtaminen. Minkä tahansa näistä asioista hoitaminen voi lopulta maksaa sinulle paljon, jos teet virheen.
On siis parempi soittaa ammattitaitoiselle mekaanikolle tai hinata auto autoliikkeeseen ammattitaitoista käsittelyä varten. Autosi korjaaminen voi säästää rahaa, mutta ei silloin, kun ongelmat ovat liian riskialttiita käsiteltäväksi.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z