Miksi ihmiset eivät osta Volvoja?

Monet ihmiset pitävät muita eurooppalaisia luksusautoja Volvoja parempina niiden suorituskyvyn ja urheilullisen ulkonäön vuoksi. Ihmiset myös pelkäävät Volvoja niiden korkeiden huoltokustannusten ja muiden yleisten ongelmien vuoksi.

Volvo on myös menettänyt viime vuosina nimensä luotettavuuden suhteen, joka oli ennen Volvon loistokohde. Ennen Volvo valmisti laatikkomaisia ja luotettavia autoja, jotka saattoivat kestää yli koko eliniän, mutta nykyään ne eivät ole enää niin luotettavia, mikä johtuu pääasiassa entistä enemmän huipputekniikan ominaisuuksista.

Volvot ovat muuttuneet

Volvo on ruotsalainen autonvalmistaja, joka oli ennen kuuluisa kestävistä ja luotettavista autoista. 80-luvulla monet amerikkalaiset omistivat Volvon farmariautoja niiden turvallisten ja kestävien ominaisuuksien vuoksi. Ne leimattiin kirjaimellisesti ”perheautoiksi”. Niillä oli oma luokkansa, ja ne olivat mestareita tekemään näitä kestäviä ja pitkäikäisiä autoja.

Tämä muuttui 2000-luvulla, kun Volvo alkoi seurata uusia autotrendejä. Ne alkoivat tehdä urheilullisen näköisiä autoja, mikä ei ollut Volvon vahvuus. Ihmiset pitivät Volvosta syystä: niiden vähän huoltoa vaativat ja turvalliset autot. Vaikka ne ovat edelleen turvallisuudeltaan parhaita, monet ihmiset suosivat muita eurooppalaisia autoja, kuten BMW:tä tai Audia.

Luotettavuusongelmat

Volvot tunnettiin turvallisina ja luotettavina autoina, jotka kestivät ennen koko eliniän. Laatikkomaiset vaunut eivät ehkä olleet suosittuja nuoremman väestön keskuudessa, mutta ne olivat kuuluisia perheiden ja vanhusten keskuudessa. Tämä muuttui, kun ne alkoivat seurata uusia trendejä ja pyrkiä vetoamaan nuorempaan yleisöön.

Volvo on luotettavuudeltaan 23. sijalla 40 automerkin joukossa. Volvo on brändännyt itsensä luksusmerkiksi, joka keskittyy valmistamaan tyylikkäästi muotoiltuja autoja, jotka vaativat paljon huoltoa. Nykyaikaisten Volvojen osien rikkoutumisesta ja teknisistä toimintahäiriöistä on raportoitu paljon.

  Aiways vs Volvo - kumpi on parempi?

Huolto-ongelmat

Volvo-autoista on tullut luksusajoneuvoja, ja kuten kaikki muutkin luksusajoneuvot, myös ne vaativat paljon huoltoa ja erittäin kalliita osia. Näitä osia on vielä vaikeampi saada kuin muita eurooppalaisia autonosia. Keskimääräinen vuotuinen korjauslasku maksaa noin 769 dollaria, mikä on suurin piirtein sama kuin vastaavilla eurooppalaisilla autonvalmistajilla.

Volvo myös vaatii asiakkaitaan teettämään huollot vain Volvo-jälleenmyyjillä, sillä muuten takuu voi raueta. Auton omistajat ovat myös raportoineet monista ongelmista, joissa he ovat tunteneet itsensä huijatuksi jälleenmyyjien toimesta. Yhdessä tämä on antanut Volvolle erittäin huonon maineen vaativien autojen valmistajana.

Yleiset ongelmat

Kaikilla autonvalmistajilla on joitakin ongelmia, mutta joillakin yhtiöillä on enemmän ongelmia kuin toisilla. On olemassa asteikko, jolla tätä mitataan ongelmilla 100 autoa kohti, ja Volvo on siinä kolmanneksi viimeisenä 184 ongelmalla 100 autoa kohti.

Consumers Report arvioi XC90:n vähiten luotettavaksi autoksi. Muillakaan malleilla ei ole kovin hyviä luotettavuuspisteitä.
Monissa Volvoissa esiintyviä yleisiä ongelmia ovat:

  • Vaihteisto-ongelmat – Volvo ei valmista omia vaihteistojärjestelmiään, vaan hankkii ne toiselta yritykseltä. Tämä on johtanut moniin vaihteistojärjestelmän vikoihin.
  • Sähköviat – monilla foorumeilla on raportoitu sähkövioista, kuten akun prosenttiosuuden virheellisestä näyttämisestä ja muista toimintahäiriöistä.
  • Ylikuumeneminen – monet omistajat ovat raportoineet myös jäähdytysjärjestelmän vioista.
  • Automaattinen hätäjarrujärjestelmä – monet omistajat ovat raportoineet tästä, ja Volvo kutsui takaisin yli 700 000 autoa uudelleentarkastusta varten.
  • Ohjaustehostimen nesteen vuoto

Volvo menetti paikkansa

Volvolla on oma kategoriansa tehdä vain turvallisia autoja, ja he olivat kuuluisia tässä kategoriassa. Autot olivat vankkoja ja kestivät monta vuotta ilman suurempia korjauksia. Järjestelmät eivät olleet kovin monimutkaisia, ja ne oli helppo korjata. Lyhyesti sanottuna niillä oli oma markkinarakonsa luotettavien, kestävien, turvallisten ja vähemmän monimutkaisten autojen saralla.

  Voiko automaattivaihteista Volvoa hinata?

Ihmisten kiinnostus muita merkkejä kohtaan

Volvo on yhtä kallis kuin monet muutkin eurooppalaiset luksusautomerkit. Volvo ei kuitenkaan ole niin suosittu nuorten keskuudessa. Volvon hinta on suuri tekijä. BMW:n tai Audin kaltaiset merkit, jotka ovat suorituskyvyltään paljon Volvoa parempia, ovat lähes samanhintaisia kuin Volvot. Siksi ihmiset ostavat saksalaisia autoja vain siksi, että ne ovat siistimpiä ja urheilullisempia.

Volvo on varmasti menettänyt monia asiakkaitaan. Ne eivät enää valmista kaikkein luotettavimpia ja kestävimpiä autoja. Huoltolaskut maksavat enemmän kuin monilla muilla merkeillä. Ne eivät ole pystyneet päihittämään muita eurooppalaisia jättiläisiä, kuten BMW:tä, Mercedestä ja Audia. Volvot maksavat lähes yhtä paljon kuin nämä yhtiöt, joten ihmiset suosivat usein saksalaisia autoja Volvon sijaan. Volvo on kuitenkin edelleen yksi turvallisimmista autonvalmistajista, jonka luotettavuus on keskinkertainen.

Volvon tulevaisuus

Volvo valmistaa nyt pientä automallistoa, joka menestyy hyvin omissa luokissaan, mutta ne eivät ole yhtä kuuluisia kilpailijoita kuin BMW tai Audi. Autot ovat edelleen parhaita turvallisuusominaisuuksiltaan, mikä on hyvä merkki Volvon autoille. Niillä on oma markkinarakonsa, kun on kyse turvallisuudesta.

Volvo on myös ilmoittanut sähköistämishankkeestaan, joka houkuttelee monia ihmisiä. Täyssähköinen XC40-malli oli menestys. He aikovat myös lanseerata C40-sähköauton ensi vuonna. Heillä on visio täyssähköistymisestä vuoteen 2030 mennessä. Tämä on varmasti hyvä merkki Volvolle.

  Onko Volvo XC90 rahan arvoinen?

FAQ

Ostavatko ihmiset yhä Volvoja?

Volvoilla saattaa olla ongelmansa ja ongelmansa, mutta niitä myydään edelleen hyvin. Erityisesti sähköisen XC40:n lanseeraus on lisännyt Volvon myyntiä. Vuonna 2020 Volvo myi maailmanlaajuisesti 661 713 autoa, mikä oli hieman vähemmän kuin edellisenä vuonna 2019, jolloin se myi maailmanlaajuisesti 705 452 autoa. Ihmiset ostavat kuitenkin edelleen Volvoja, vaikka niillä on joitakin ongelmia.

Kannattaako Volvon ostaminen?

On monia asioita, joista ihmiset pitävät Volvoissa, ja on myös monia tekijöitä, joista ihmiset eivät pidä. Volvon turvallisuusominaisuudet ja mukavuustaso ovat Volvon autojen suuri etu. Turvallisuutta ei voi päihittää, joten jos se on sinulle arvo, Volvo on ehdottomasti sen arvoinen.

Huoltokustannukset ja muut korjauskustannukset ovat kuitenkin syitä, miksi ihmiset välttävät Volvon hankkimista. Kaikki riippuu siis ostajien henkilökohtaisesta mieltymyksestä.

Mitkä ovat suosituimmat automerkit Yhdysvalloissa?

Suosio riippuu luotettavuudesta ja vankoista tuotteista. Ihmiset eivät halua ostaa autoa ja käyttää sitten tuhansia dollareita sen korjaamiseen. On kuitenkin muitakin syitä, kuten henkilökohtainen maku ja ajokokemus, joista ostajat välittävät.

Joitakin amerikkalaisten kuljettajien eniten suosimia automerkkejä ovat mm. seuraavat:

  • Toyota
  • Honda
  • Chevrolet
  • Ford
  • Mercedes-Benz

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z