Kymmenen autoa, joita ei kannata ostaa uutena (osta ne käytettynä sen sijaan)

On monia syitä ostaa käytetty auto upouuden sijaan. Oletetaan, että etsit teini-ikäisesi ensimmäistä autoa ja tiedät, että jossain vaiheessa hän joutuu jonkinlaiseen onnettomuuteen. Tällaisessa tapauksessa käytetyn auton ostaminen on järkevämpää.

Uusien autojen arvo alenee eniten kahden ensimmäisen vuoden aikana, joten jos ostat 1-2 vuotta vanhan auton, voit säästää paljon rahaa. Lopuksi, jotkin merkit ja mallit ovat erittäin luotettavia, mikä tarkoittaa, että voit ostaa ne muutaman vuoden ikäisinä ja ne kestävät vielä monta vuotta.

Riippumatta siitä, mistä syystä olet päättänyt ostaa autosi käytettynä, saatat etukäteen miettiä, mitkä merkit ja mallit ovat sinulle fiksuimmat vaihtoehdot ostaa. Älä kuitenkaan ole huolissasi, sillä alla on kymmenen autoa, jotka ovat itse asiassa parhaita, kun ostat ne käytettynä etkä uutena.

1. Toyota Camry

Tämä ei ole mikään yllätys. Camryt säilyttävät yleensä arvonsa hyvin pitkään ja pysyvät tien päällä vuosikymmeniä. Itse asiassa monet niistä kestävät yli 250 000 kilometrin rajan, joten sinulla on hyvin vähän huoltotoimenpiteitä, kun omistat sellaisen. Koska Cambridget ovat vähän huoltoa vaativia ja erittäin luotettavia, voit ostaa useita vuosia vanhan tai sitä vanhemman auton ja pitää sen vielä monta vuotta. Niiden hinta voi olla korkeampi kuin haluaisit, mutta ne ovat sen arvoisia, kun otat huomioon, kuinka kauan ne kestävät.

2. Kia Rio

Rio on hyvä käytetty auto, koska se ei maksa paljon uutena ja koska se kestää hyvin pitkään ostamisen jälkeen. Tämä ajoneuvo on myös viistoperä, joka on yleensä edullisempi kuin kompaktit katumaasturit ja vähemmän kysytty kuin crossover-maasturit, mikä tekee niistä erittäin edullisia, vaikka ne kestävätkin pitkään. Se on loistava vähän huoltoa vaativa ajoneuvo, joka on fiksu ostaa käytettynä.

  Kumpi on parempi nahka- vai kangasistuin?

3. Toyota Sienna

Kun haluat auton, joka kestää, Toyotaa ei voi voittaa. Ja vaikka tässä pakettiautossa saattaa olla vielä jäänteitä edellisistä lapsimatkustajista, voit siivota sen, ja se on valmis palvelemaan sinua vielä muutaman vuoden – tai vuosikymmenen ajan. Tämän pakettiauton ostaminen ei ole vain hyvä idea, vaan se sopii myös täydellisesti kasvavalle perheelle. Vaikka ostaisit kymmenen vuotta vanhan Siennan, voit nauttia siitä vielä monta vuotta.

4. Hyundai Sonata

Yksi syy siihen, miksi Hyundai Sonata on niin hyvä auto ostaa, on se, että yhtiö tarjoaa anteliaan viiden vuoden ja 60 000 kilometrin takuun. Tämä tarkoittaa sitä, että jos ostat käytetyn Sonatan, on hyvin todennäköistä, että ajoneuvo on vielä kyseisen takuun piirissä. Ja koska upouuden Sonatan hinta on kohtuullinen, voit yleensä hankkia tällaisen alle neljä vuotta vanhan auton noin 10 000 dollaria alkuperäistä hintaa halvemmalla, mikä tekee siitä erittäin edullisen kaikille. Se tarjoaa sekä luotettavuutta että edullista hintaa kaikille, jotka etsivät hyvää käytettyä autoa.

5. Ford Focus

Ja ennen kuin luulet, että tällä listalla on vain ulkomaisia autoja, Ford Focus on jälleen yksi auto, joka sopii erinomaisesti käytettynä ostamiseen. Tämän auton etuihin kuuluu muun muassa se, että osia on helposti saatavilla aina, kun auto tarvitsee huoltoa, ja jos valitset vuosina 2008-2011 valmistetun auton, saat sen todennäköisesti noin 5000 dollarilla tai jopa halvemmalla. Tämä tekee siitä loistavan auton pienellä budjetilla eläville ihmisille.

  Mikä on turvallisin tapa, jolla koira voi matkustaa autossa?

6. Volvo XC90

Luksusautot voivat menettää paljon arvostaan lyhyessä ajassa, mutta ei Volvon kohdalla. XC90 säilyttää noin 40 % arvostaan 12 vuoden jälkeen, ja se on myös yksi turvallisimmista ajoneuvoista, joita nykyään on liikenteessä. Siinä on ollut vähemmän takaisinkutsuja kuin useimmissa muissa ylellisissä katumaastureissa, ja se tarjoaa perheille loistavan tavan hankkia turvallinen, edullinen ja ylellinen ajoneuvo, joka ei riko pankkia.

7. Honda Civic

Lähes jokaisessa luettelossa, jonka löydät luotettavimmista autoista, Honda Civic on yleensä aivan kärjessä, ja tähän on syynsä. Vaikka ostaisit kymmenen vuotta vanhan Civicin, saat siitä todennäköisesti silti paljon hyötyä, sillä useimmat niistä kestävät reilusti yli 300 000 kilometrin rajan. Voit valita sedanin, coupen tai jopa hybridin. On hyvin mahdollista saada hyvä Civic, jossa on paljon potkua jäljellä, 5 000 dollarilla tai alle.

8. Nissan Altima

Altima on rankattu alle 15000 dollaria maksavaksi käytetyksi autoksi numero yksi, ja tyylin, toimivuuden ja edullisuuden välillä tämä on loistava käytetty auto monista syistä. Jos katsot konepellin alle, näet 182 hv:n 2,5-litraisen moottorin, joka todella iskee; sitä paitsi tämä on upean näköinen ajoneuvo, jonka omistamista odotat innolla vielä monta vuotta.

9. Honda Fit

Jotkut eivät ole koskaan kuulleetkaan Fitistä, mutta se on hieno auto, joka on hyvin tehty, hauska ajaa ja erittäin edullinen. Ja mitä tulee arvonsa säilyttämiseen, Honda Fit on vertaansa vailla. Mikä parasta, tämän auton urheilullisuus tekee siitä loistavan auton teini-ikäiselle, vaikka siinä on edelleen neljä ovea ja paljon tilaa sisältä. Toisin sanoen se on loistava käytetty auto monesta syystä.

  Mitä tapahtuu, kun hybridiautosta loppuu akku?

10. Subaru Outback

On monia syitä valita Subaru Outback seuraavaksi käytetyksi autoksesi. Se on karkea ja tukeva ajoneuvo, ja siinä on neliveto, joka tekee siitä erittäin monipuolisen sekä turvallisen. Auto on edullinen ja vähän huoltoa vaativa, joten vaikka valitsisit kymmenen vuotta vanhan tai jopa vanhemman auton, voit yleensä luottaa siihen, että se säilyy hyvin pitkään. Kaiken tämän lisäksi Outback on myös äänestetty yhdeksi parhaista uutena ostettavista autoista.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z