Onko Volvo XC90 rahan arvoinen?

Volvo XC90 on ylellinen katumaasturi, joka on ollut tuotannossa vuodesta 2002 lähtien, ja siitä on julkaistu päivitetty versio lähes joka vuosi. Jokainen uusi lupaa olla edellistä parempi. Tämä ylellinen katumaasturi on ehdottomasti hintansa arvoinen.

Volvo XC90 on täydellinen esimerkki kalliista ajoneuvosta, joka on jokaisen pennin arvoinen. Se lupaa ylellisyyttä, mukavuutta, laatua ja tyyliä. Ulkonäkö on silmiä hivelevä, ja sisätilat on orkestroitu laadukkailla materiaaleilla ja tekniikalla.

Koska XC90:stä valmistetaan joka vuosi uusia versioita, ajamisesta on tullut entistä hauskempaa ja käytännöllisempää. Tämä ei tarkoita, että auto olisi virheetön. Mikä siis tekee Volvo XC90:stä sen arvoisen?

Kaunis ulkomuoto

Vuonna 2003 julkaistusta ensimmäisestä versiosta alkaen ja viimeisimpään versioon 2021 asti XC90 on ollut hyvännäköinen auto, joka on saanut monet kuljettajat rakastumaan ensi silmäyksellä. Ajan mittaan siitä on kehittynyt urheilullisen näköinen katumaasturi, joka antaa sille täydellisen auton ulkonäön seikkailuja varten.

XC90 ei vain näytä hyvältä, vaan kaikki versiot on rakennettu laadukkaista materiaaleista. Se eroaa samankaltaisista katumaastureista myös siinä, että sen ulkoinen ulkonäkö ei heijasta sen sisäistä kapasiteettia. Se säilyttää nelipaikkaisen auton kasvot, mutta siihen mahtuu mukavasti jopa seitsemän matkustajaa.

Upea, tilava ja mukava sisätila

Istuimet on päällystetty laadukkaalla Nappa-verhoilulla, joka tekee niistä entistä mukavammat istua. Vuosien 2020 ja 2021 malleissa on jopa kristalleista käsintehty jääkaappi ja pullo-/lasiteline, jotta takapenkin matkustajat pysyvät tyytyväisinä jokaisella matkalla.

Mukavuuden, laadun ja tyylin lisäksi XC90:ssä on tilava matkustamo, joten se sopii täydellisesti perheajeluksi. Siinä on kolme riviä, joihin mahtuu jopa seitsemän henkilöä. Viimeinen rivi on kuitenkin paras lapsille, koska siinä on vähän pään- ja jalkatilaa.

  Missä Volvossa on 3 riviä?

Kun kaikki istuimet ovat käytössä, tavaratilaa riittää vielä ruokatavaroille ja muille tavaroille. Voit myös taittaa takarivit alas saadaksesi lisää säilytystilaa, kun matkustajia ei ole.

Tekniset ominaisuudet tekevät jokaisesta matkasta hauskan

Infotainment-järjestelmä on tavattu tekemään jokaisesta matkasta jännittävä. Uusimmassa versiossa kuljettajan edessä on helppokäyttöinen välilehti, joka toimii kuten matkapuhelimesi. Voit kuunnella ääntä, säätää ilmasto-olosuhteita ja paljon muuta.

Voit käyttää sitä myös matkapuhelimellasi, olipa kyseessä sitten Android- tai Apple-puhelin, vaikka joitakin valituksia on tullut siitä, että anturit eivät joskus reagoi ajoissa.

Kaikissa XC90:ssä on LED-valot, sähkötoiminen takaluukku, takakamera, satelliittinavigointijärjestelmä ja ne ovat avaimeton (etsi vain keskikonsoli ja kierrä nuppia XC90:n käynnistämiseksi).

Voit myös ladata matkapuhelimesi auton USB-porttien kautta. Ja takana on myös kuulokepistorasiat, mikä voi olla taivaanlahja vanhemmille, jotka eivät halua viettää automatkan kuunnellen ”Baby Sharkia”.

Kussakin versiossa on erilaisia varusteita

XC90 on kehittynyt jatkuvasti tuotannon aloittamisen jälkeen, ja jokaisessa versiossa on ainutlaatuisia ominaisuuksia. Joissakin XC90:ssä on viisi istuinta, kun taas toisissa on seitsemänpaikkainen vaihtoehto.

Moottorityypit ja -koot vaihtelevat. Vanhemmissa malleissa oli kaasumoottori, dieselmoottori tai molemmat moottorivaihtoehdot. Uusimmassa vuoden 2021 versiossa on sähkömoottorilla varustettu T8-moottori, joka tarjoaa modernisoitua ja ympäristöystävällistä suorituskykyä.

Jokaisessa XC90-versiossa on mahdollisuus valita neliveto tai neliveto, jotta se sopii parhaiten ajomaastoon. Kun valittavana on useita eri varusteita, voit varmistaa, että maksat vain tarvitsemistasi ominaisuuksista.

Ajaminen on seesteistä

XC90 antaa tasaisen ja hiljaisen ajon. Vaikka sinulla olisi lapsia viimeisellä rivillä, he voivat nukkua ilman, että renkaiden melu tiellä häiritsee heitä. R-design ei kuitenkaan lupaa tätä; sen jättimäiset pyörät antavat tasaisemman ajon, mutta paljon tiemelua.

  Mikä Volvon katumaasturi on suurin?

XC90:ssä on kevyt ohjaus, ja sitä on helppo kääntää ilman suuria voimanponnistuksia, vaikka auto olisi täynnä. Muihin Volvo-malleihin verrattuna XC90:n ohjaus on herkempi ja se rullaa mutkissa ilman suurempia häiriöitä.

Moottori paranee jatkuvasti

B5:n 2,0-litraiseen nelisylinteriseen dieselmoottoriin tuli parannusta. 48 voltin järjestelmä ja pieni sähkömoottori, joka lisättiin pyörittämään turboa, tekivät siitä entistäkin paremman. Se paransi kaasun reaktiokykyä ja poisti myös vääntömomentin putoamisen vaihteita vaihdettaessa. Sen 354 litran vääntömomentti tarjoaa riittävästi voimaa auton liikuttamiseen riippumatta sen kuljettaman kuorman painosta.

Uusin T8-moottori saattaa olla nopeampi kuin B5-dieselmoottori, ja yhdessä lisävolttien ja sähkömoottorin kanssa se voi suoriutua poikkeuksellisesti. Ainoa ero B5- ja T8-moottorin välillä on muutama sekunti. Siinä missä T8:n ennätys on 5,5 sekuntia nopeuteen 62 km/h, dieselmoottori saavuttaa sen 7,1 sekunnissa.

Päivitetyllä T8-moottorilla XC90:tä voi ajaa pelkällä sähköllä ja säästää rahaa bensassa. Mutta vaikka sinulla ei olisikaan varaa uuteen XC90 T8:aan sähköllä ajettuna, muut versiot voivat silti tarjota sinulle erinomaisen suorituskyvyn.

FAQ

Kuinka monta kilometriä XC90 kattaa?

Useimmissa XC90:ssä on hyvä potentiaalinen toimintasäde. Moottorityypillä on ratkaiseva merkitys, mutta asianmukaisella huollolla voit yleensä ajaa jopa 200 000 kilometriä ennen kuin autosi kuolee. Useimpien Volvo-autojen arvioidaan kestävän jopa 19,5 vuotta, jos niistä pidetään hyvää huolta.

Onko Volvo XC90:n huolto kallista?

Volvon osat ovat melko kalliita. Muista siis varata vuosittain 700-1000 dollaria korjauksiin ja huoltoon. Mutta jos et ole kova kuljettaja, sinun ei pitäisi joutua ostamaan osia usein. Myös sillä, kuinka usein ajat ja missä maastossa liikut, on suuri merkitys.

  Hajoavatko Volvot usein? Onko Volvo luotettava auto?

Mikä saa XC90:n menemään rikki?

Aivan kuten kaikilla muillakin autoilla, ajotavoilla ja ilmasto-olosuhteilla on suuri merkitys XC90:n pitkäikäisyyteen. Järkevä ajotapa ja asianmukainen huolto pitävät osat ehjinä pitkään. On kuitenkin tapauksia, joissa viat johtuvat valmistajista. Kuten vuosien 2003 ja 2016 versioissa, joissa oli vaihteisto- ja moottoriongelmia sekä ennenaikaista renkaiden kulumista.
Joissakin tapauksissa Volvo on tehnyt takaisinkutsun, jossa XC90-mallit on palautettava jälleenmyyjille ongelmien korjaamiseksi. Joistakin puuttui koodeja, jotka on vain päivitettävä XC90:n tietokoneeseen. Toisissa oli osia, joita ei ollut sijoitettu oikein ja jotka saattoivat aiheuttaa vaaraa matkustajille.

Onko XC90-malliin tehty merkittäviä muutoksia sen valmistuksen jälkeen?

Ensimmäinen sukupolvi oli tuotannossa vuodesta 2002 vuoteen 2019. Sitten vuonna 2019 XC90 sai faceliftin ja toinen sukupolvi syntyi. Sen ulkonäköön tehtiin paljon muutoksia ja myös moottoria parannettiin auton suorituskyvyn parantamiseksi.

Toinen sukupolvi alkoi B5-moottorilla, sitten se eteni B6-moottoriin ja nyt T8-moottoriin. B5-moottori toimii sekä diesel- että bensiinimoottorilla, ja sen teho on jopa 246 hevosvoimaa, joten voit valita, millä polttoaineella haluat ajaa.

B6-moottori toimii vain kaasulla, ja sen teho on jopa 296 hv. Uusimmassa T8-moottorissa yhdistyvät sähkö- ja moottorivoima, jolloin teho nousee huikeaan 385 hv:iin ja nopeus 0-100 mailia tunnissa saavutetaan vain 5,5 sekunnissa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z