Missä autossa on paras pysäköintiavustin?

Pysäköintiavustimet on tehty helpottamaan auton pysäköintiä, mutta jos olet kokenut kuljettaja, et todennäköisesti käytä niitä kovinkaan usein. Siitä huolimatta on aina hyvä tietää, että osaava järjestelmä pitää selustasi silmällä.

Tällaisista järjestelmistä on eniten hyötyä ihmisille, joilla ei ole tarvittavaa kokemusta ja asiantuntemusta, ja erityisesti niille, jotka eivät tunne oloaan varmaksi pysäköidessään rinnakkain vilkkaalle kadulle. Pysäköintiavustin on hyödyllinen ominaisuus, mutta näiden järjestelmien kehittyneisyystasot vaihtelevat.

Jotkin järjestelmät pystyvät opastamaan sinua vain ääni- tai kirjallisilla ohjeilla, toiset voivat ottaa ohjat käsiinsä, ja kaikkein kehittyneimmät järjestelmät pystyvät tekemään kaiken ilman ihmisen puuttumista asiaan. Olipa järjestelmä mikä tahansa, varmista, että pidät järjestelmää koko ajan tuntevan silmällä.

Tällä hetkellä W223 Mercedes Benz S-luokka on varustettu edistyneimmällä pysäköintiavustinjärjestelmällä, Tesla Model S on lähellä toista. Näiden lisäksi myös Audi A8:ssa on kehittynyt pysäköintiavustinjärjestelmä, samoin Ford Expeditionissa, BMW 5-sarjassa ja jopa Ford F150:ssä sekä monissa muissa autoissa.

Mercedes Benz S-luokka

Kautta aikojen autojen pysäköintimukavuuden korkein taso oli harkittu ja ajallisesti tehokas pysäköintipalvelu. Ajoit vain hotellin ulko-ovelle, ja ammattitaitoinen pysäköintipalvelun työnantaja hoiti loput. Nykyään mukavin tapa pysäköidä autosi on sijoittaa uuteen Mercedes Benz S-luokkaan.

Automated Valet Parking -nimisen järjestelmän avulla voit jättää auton sille osoitetulle paikalle, kävellä pois, ja auto etsii lähimmän pysäköintipaikan ja pysäköi itse. Kun saavut parkkihallin ovensuulle, sinun tarvitsee vain painaa muutamaa painiketta, ja auto palaa takaisin sinne, minne sen jätit.

  Onko musta auto kuumempi kuin valkoinen auto?

Tesla Model S

Tällä hetkellä Tesla on yksi maailman kiinnostavimmista yrityksistä monista syistä. Ensinnäkin Tesla-yhtiö aloitti kirjaimellisesti vallankumouksen autoteollisuudessa työntämällä sähkömoottoria. Itse moottorin lisäksi Tesla oli myös edelläkävijä futuristisessa teknologiassa, kuten Smart Summon Mode -tilassa.
Smart Summon -tila on suunnattu lähinnä ahtaisiin pysäköintitiloihin, joissa sinulla ei ole tarpeeksi tilaa päästä autoon sisään tai ulos. Järjestelmä itsessään pystyy pysäköimään rinnakkain tai kohtisuoraan, mutta lisäominaisuutena tässä on mahdollisuus olla olematta auton sisällä, kun se menee pysäköintipaikalle tai poistuu sieltä.

Audi A8

Audi A8 on Audin lippulaiva luksussedan, ja sellaisena Audi A8 on jonkinlainen teknologiafestivaali. Vaikka A8:lle on tulossa perusteellinen päivitys tänä tai ensi vuonna, se on silti varustettu Audin AI Park Assist Package -paketilla, jonka pitäisi tehdä koko pysäköintiprosessista paljon helpompaa.

Järjestelmä hyödyntää 360 asteen 3D-kameraa, jossa on paljon ultraääniantureita, jotka voivat pysäköidä auton monella eri tavalla. Auto tekee kaiken, sinun tarvitsee vain antaa sen tehdä. Tämän lisäksi A8:aa voi ohjata myös auton ulkopuolella olevalla matkapuhelimella, jos haluat lähestyä tiukkaa pysäköintipaikkaa tai poistua siitä.

BMW 5-sarja

BMW 5-sarja on yksi kaikkien aikojen ikonisimmista neliovisista sedaneista, ja se on varmasti yksi parhaista BMW-malleista, joita on koskaan esitelty. Sellaisenaan 5-sarjassa on aina paljon vaikuttavia teknologiaratkaisuja, ja pysäköintiavustinjärjestelmät ovat erityisen mielenkiintoisia erikoisavaimen ansiosta.

  Missä autossa on vähiten ongelmia?

5-sarja osaa tehdä kaikki tavalliset pysäköintijutut ilman ihmisen puuttumista asiaan. Tämä tarkoittaa sitä, että 5-sarja pystyy hallitsemaan ohjausta, kaasu- ja jarrupoljinta sekä vaihteita itse. Vaikuttavin ominaisuus, joka 5-sarjassa on, on erityinen kauko-ohjausavain, jossa on oma kosketusnäyttö.

Ford Expedition/Ford F150

Ford Expeditionissa ja uudessa Ford F150:ssä käytetään molemmissa samojen pysäköintiavustinjärjestelmien johdannaisia. Nämä järjestelmät pystyvät pysäköimään auton ilman ihmisen puuttumista asiaan. Ne pystyvät myös poistumaan pysäköintipaikalta ilman mitään toimenpiteitä ja hyödyntävät samalla erityistä 360 asteen sivutunnistustekniikkaa.

Tämä tarkoittaa, että jopa nämä valtavat maasturit/pickupit voivat pysäköidä rinnakkain puolestasi. On varmasti järkevämpää hyödyntää tällaista tekniikkaa valtavassa autossa kuin pienikokoisessa hatchbackissa. Sinänsä Ford on varmistanut, että järjestelmä on luotettava ja aina valmiina auttamaan.

UKK-osio

Ovatko pysäköintiavustinjärjestelmät sen arvoisia?

Pysäköintiavustinjärjestelmän tarpeellisuus riippuu suuresti kuljettajasta ja kyseisestä autosta. Jos olet kokenut, varma kuljettaja, joka osaa pysäköidä auton tilanteesta riippumatta, pysäköintiavustin on sinulle pelkkä kikka, varsinkin jos ajat melko kompaktia autoa.

Jos taas ajat valtavaa autoa tai jos sinulla ei vain ole kokemusta ja/tai itseluottamusta rinnakkaispysäköinnistä, nämä järjestelmät ovat varmasti käteviä. Tarvitsitpa sitä tai et, ylimääräinen silmäpari on aina hyödyllinen.

Mitkä autot hyötyvät eniten pysäköintiavustinjärjestelmästä?

Jos vilkaiset edellä mainittua parhaiden pysäköintiavustinjärjestelmien luetteloa, kaikissa mainituissa autoissa on toistuva teema. Ne ovat suuria ja joskus haastavia nähdä ulos. Tämäntyyppiset autot hyötyvät eniten pysäköintiavustinjärjestelmistä.

  Kuinka paljon maavaraa tarvitset nopeusrajoituksia varten?

Pitäisikö minun ostaa auto, jossa on pysäköintiavustin?

Useimmissa tapauksissa ei. Autoa ei tarvitse ostaa pelkästään tämän järjestelmän perusteella. Jos uskot, ettet hyödy siitä, miksi tuhlata rahaa. Valmistajat ymmärtävät tämän, joten he niputtavat vähemmän suositut lisävarusteet suosituimpiin lisävarusteisiin, jotta he voivat tehdä kunnon voittoa.

Jos sinulta puuttuu tarvittava itseluottamus pysäköintiin tavalla tai toisella, sinun kannattaa harjoitella sitä, sillä se on olennainen osa auton omistamista. Ihmisten ei pitäisi koskaan luottaa täysin näihin järjestelmiin, ja heidän pitäisi aina olla valmiina ottamaan hallintaansa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z