Missä maastureissa on pysäköintiavustin

Lähes kaikissa uudemmissa katumaastureissa on runsaasti erilaisia kehittyneitä kuljettajan apujärjestelmiä, kuten pysäköintiavustin, kaistanvaihtoavustin, kaistanpitoavustin, automaattinen vakionopeudensäädin ja niin edelleen. Näistä ominaisuuksista on tullut nykyaikaisten katumaastureiden synonyymejä, mutta niitä ei ole useimmiten saatavana vakiona.

Jos haluat pienemmän katumaasturin, jossa on pysäköintiavustin ja joka on edullinen, kannattaa hankkia VW T-Cross, Jeep Compass, Ford Puma ja Renault Captur. Jos haluat ylellisen katumaasturin, jossa on runsaasti avustinjärjestelmiä, Audi Q5/Q3, Mercedes GLA/GLC ja BMW X1/X3 ovat parhaita vaihtoehtoja.

Keskikokoisten katumaastureiden osalta on tarjolla runsaasti loistavia vaihtoehtoja, ja kaikki niistä tarjoavat myös pysäköintiavustimen. Edullisemmassa segmentissä ovat Hyundai Santa Fe, Kia Sorento ja Toyota Highlander.

Jos haluat ylellisemmän vaihtoehdon, Audi Q7, BMW X5, Range Rover, Mercedes GLE ja Volvo XC90 ovat ylivoimaisesti suosituimpia. Täysikokoiset lippulaiva-SUV-vaihtoehdot koostuvat Mercedes GLS:stä, BMW X7:stä tai edullisemmista Kia Telluridesta, GMC Yukonista/Chevy Tahoesta/Chevy Suburbanista.

Parhaat pienet maasturit, joissa on pysäköintiavustin

Pienet katumaasturit ja crossoverit ovat luultavasti kaksi suosituinta autosegmenttiä juuri nyt, ja on helppo ymmärtää miksi, koska ne tarjoavat täydellisen välimallin sedanien ja täysimittaisten katumaastureiden välillä. Tällaisen suosion nousun ansiosta nämä segmentit ovat aivan täynnä upeita vaihtoehtoja.

Yksi suosituimmista, joka tarjoaa myös pysäköintiavustimen, on VW T-Cross. Tämä pieni katumaasturi/Crossover on melkoinen pakkaus, sillä se on saatavana lähes kaikilla lisävarusteilla, joita saat kalleimpiin VW-malleihin, joihin kuuluu myös paljon kuljettajan apuohjelmia, kuten pysäköintiavustin ja pysäköintikamerat.

  Mitä pahaa sähköautoissa on?

Jos haluat amerikkalaisemman version T-Crossista, kannattaa harkita Ford Puma -mallia. Tämä crossover näyttää ja tuntuu korotetulta Fiestalta, ja se oli Fordin alkuperäinen tarkoitus. Puma tarjoaa runsaasti turvallisuus- ja avustusohjelmia, joihin kuuluu myös pysäköintiavustin.

Mutta jos haluat ylellisen kompaktin katumaasturin, kannattaa valita Mercedeksen, BMW:n ja Audin väliltä. Kaikki nämä kolme merkkiä tarjoavat erittäin kilpailukykyisiä pieniä katumaastureita, mutta BMW X1 näyttää olevan paras vastine rahalle.

Parhaat pysäköintiavustimella varustetut keskikokoiset katumaasturit

Keskikokoiset katumaasturit ovat välimaastoa liian paisuneiden ja vaikeasti ohjattavien täysikokoisten katumaasturipedojen ja crossoverien, jotka eivät olekaan niin maasturimaisia, välillä. Olipa kyse sitten siitä, että haluat keskikokoisen katumaasturin alusta alkaen tai haluat vain päivittää, voit olla varma, että täydellisen keskikokoisen katumaasturin löytäminen on melko hankalaa.

Se on hankalaa runsaiden vaihtoehtojen ansiosta, mutta jos haluat edullisemman, mutta yhtä lailla helposti lähestyttävän keskikokoisen katumaasturin, jossa on kaikki oikea tekniikka ja turvavarusteet, valitse Hyundai Santa Fe, Toyota Highlander tai Kia Sorento. Kaikki kolme näistä ovat ansainneet melkoisen suosion suuren keskikokoisen katumaasturin asiakaskunnan keskuudessa.

Audi Q7 on myös uskomattoman suosittu keskikokoinen katumaasturi, sama pätee Mercedes GLE:hen ja BMW X5:een. Mikään muu katumaasturi ei pärjää näille kolmelle Volvo XC90:n lisäksi. Kaikkiin neljään näistä saa runsaasti kehittyneitä kuljettajan apuohjelmia, jotka voivat joissakin tapauksissa pysäköidä auton kokonaan itse.

  Ovatko hybridiajoneuvot turvallisia?

Jos haluat aivan huippuluokkaa ilman, että joudut silmiä hiveleviin hintaluokkiin, Range Rover on ja tulee aina olemaan yksi kaikkien aikojen ikonisimmista maastureista. Mitä tulee ikoniseen asemaan, edes Range Rover ei kuitenkaan vedä vertoja Mercedes Benz G-luokalle.

Parhaat pysäköintiavustimella varustetut täysikokoiset katumaasturit

Täysikokoiset katumaasturit on rakennettu suurille perheille tai ihmisille, jotka vain nauttivat suurimpien ajoneuvojen ajamisesta. Nämä täysikokoiset jättiläismäiset tarjoavat yleensä varustelistan huippuluokkaa, mutta säilyttävät silti maastokelpoisuutensa. Jos tähän yhdistetään lisääntynyt läsnäolo tiellä, mikään ei vedä vertoja täysikokoisille katumaastureille.

Yhdysvaltain mantereen kiistattomat kuninkaat ovat Chevy Tahoe, GMC Yukon tai Chevy Suburban, sillä kaikki kolme näistä pyrkivät kattamaan tietyn markkinaraon markkinoiden optimaalisen kattavuuden saavuttamiseksi. Jokaiseen näistä autoista on asennettu kaikki apujärjestelmät, mikä on odotettavissa niiden koon huomioon ottaen.

Yhdysvaltain markkinoita hallitsee kuitenkin myös suhteellisen uusi Kia Telluride. Tämä katumaasturi lupaa tarjota ylellisyystasoa ilman ylellisyystason hintoja, ja näyttää siltä, että Kia on todellakin pitänyt lupauksensa. Ja suoraan sanottuna, ei ole parempaa arvoonsa nähden täysikokoisen SUV:n vaihtoehtoa juuri nyt kuin Kia Telluride.

BMW X7 ja Mercedes GLS ovat molempien valmistajien huippuluokan katumaastureita, ja BMW X7 on paljon parempi vaihtoehto. Mercedes GLS on sama kuin Mercedes GLE, varsinkin sisätiloiltaan, eikä sitä voi odottaa S-luokalta tolpillaan.

FAQ-osio

Kuinka tarpeellinen pysäköintiavustin on?

Vastaus tähän kysymykseen riippuu autosta ja henkilöstä. Jos ajat täysikokoista lippulaivamaasturia, nämä järjestelmät ovat paljon järkevämpiä, sillä täysikokoisen maasturin on joskus erittäin vaikea navigoida ja pysäköidä oikein.

  Mikä on mukavin auto senioreille?

Jos sinulla ei ole riittävästi itseluottamusta pysäköinnissä, nämä järjestelmät voivat myös auttaa sinua paljon, erityisesti rinnakkaispysäköinnissä. Nämä järjestelmät ovat nykyään niin kehittyneitä, että ne pystyvät pysäköimään autot käytännössä täysin itsenäisesti.

Kuinka luotettava pysäköintiavustin on?

Et voi koskaan täysin luottaa tällaisiin järjestelmiin, koska sinä olet itse syyllinen, tapahtui mitä tahansa. Kiinnitä aina huomiota siihen, mitä järjestelmät tekevät, ja yritä aina ennustaa, mitä seuraavaksi tapahtuu.

Nämä järjestelmät ovat kuitenkin osoittautuneet riittävän luotettaviksi, sillä ne vähentävät pyörien kaareutumista ja auton pysäköintiin kuluvaa aikaa. Näiden tekniikoiden kehittyessä järjestelmistä tulee todennäköisesti yhä luotettavampia.

Voiko auto pysäköidä itsensä kokonaan?

Pysäköintiavustuksessa on eri vaiheita. Yksinkertaisin ohjaa autoa puolestasi, ja sinun on hallittava kaasu- ja jarrupoljinta. Kehittyneemmät järjestelmät voivat jopa ohjata kiihdytystä ja hidastusta puolestasi.
Huippuluokan järjestelmät voivat pysäköidä itsensä kokonaan, eikä sinun tarvitse tehdä mitään. Jotkut valmistajat, kuten Mercedes ja Tesla, ovat kehittäneet järjestelmiä, jotka löytävät ja pysäköivät pysäköintipaikan ja poistuvat sieltä ilman kuljettajaa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z