Missä pienissä autoissa on pysäköintiavustin?

Pysäköintiavustin on termi, jolla viitataan yleisesti tietyntyyppiseen kuljettajan apujärjestelmään. Nämä järjestelmät on kehitetty henkilöille, joilla ei ole riittävästi itseluottamusta ja/tai kokemusta pysäköinnistä, erityisesti rinnakkaispysäköinnistä.

Monien vuosien ajan nämä järjestelmät oli varattu vain luksusautoihin, mutta viime vuosikymmenen aikana ne ovat levinneet myös edullisempiin pikkuautoihin, kuten viistoperäisiin autoihin, pieniin sedaneihin ja pieniin katumaastureihin.

Joissakin viistoperäisissä autoissa, kuten Ford Fiestassa, Ford Focuksessa, VW Polossa, Audi A3:ssa, VW Golfissa ja Nissan Leafissa, on nämä ominaisuudet, ja jos sinulla on vaikeuksia pysäköidä näin pientä ajoneuvoa, sinun on ehdottomasti valittava valinnaisvarusteita.

Jos olet enemmän kompakti sedan-tyyppiä, voit yllättyä iloisesti siitä, että lähes kaikki kilpailevat kompaktit sedanit tarjoavat pysäköintiavustimen. Suosituimpia kompakteja sedaneja, joissa on pysäköintiavustin, ovat Tesla Model 3, Audi A4, BMW 3-sarja, Mercedes Benz C-luokka, Toyota Prius, Jaguar XE ja monet muut.

Jos haluat pienemmän katumaasturin, jossa on pysäköintiavustin, VW T-Cross, Jeep Compass, Peugeot 2008, Ford Puma tai Toyota RAV ovat edullisempia vaihtoehtoja, ja Audi Q5/Q3, BMW X1/X3, Mercedes GLA/GLC, Volvo XC40 tai Range Rover Velar ovat suosituimpia luksusvaihtoehtoja.

Parhaat pienet hatchbackit, joissa on pysäköintiavustin

Pienet hatchbackit eivät ole enää sitä, mitä ne ennen olivat. Nykyään viistoperän voi varustaa lähes samoilla lisävarusteilla, joita muutama vuosi sitten oli saatavilla vain lippulaivamalleihin. Jos ajat pääasiassa kaupungissa etkä tarvitse paljon lisätilaa rahdille tai takamatkustajille, viistoperä on todennäköisesti paras vaihtoehto.

  Parhaat viistoperäiset autot pitkille kuljettajille

Eikä ole monia vaihtoehtoja, jotka ovat yhtä edullisia kuin Ford Fiesta. Fiesta voidaan varustaa pysäköintiavustimilla, ja yhdistettynä pysäköintiantureihin ja hyvään näkyvyyteen Fiestan pysäköinti on lastenleikkiä. Sama pätee myös Focukseen, vaikka Focus onkin hieman suurempi ja kalliimpi.

Mutta jos arvostat eurooppalaisia merkkejä etkä halua maksaa omaisuuksia, VW on tarjonnut sinulle upouuden VW Polon tai VW Golfin. Nämä kaksi ovat eurooppalaisten autojen arvomestareita, ja hiljattain tehdyn täydellisen uudistuksen ansiosta molemmissa autoissa on kehittyneet pysäköintiavustinominaisuudet.

Jos haluat käyttää vähiten rahaa ja silti nauttia kehittyneestä pysäköintiavustinteknologiasta, kannattaa valita Nissan Leaf, sillä Leaf tarjoaa Nissanin huippuluokan ProPilot Park -järjestelmän, joka pysäköi auton käytännössä kokonaan. Tämän segmentin luksusvaihtoehto on upouusi Audi A3, sillä A3 tarjoaa kaikki tarvitsemasi tekniikat.

Pienet sedanit, joissa on pysäköintiavustin

Ajan myötä autoista tulee jokaisen uudemman sukupolven myötä ulkoisesti hieman suurempia ja sisältä paljon suurempia edistyksellisen tilankäytön ansiosta. Tämä tarkoittaa sitä, että uudessa BMW 3-sarjassa saat vastaavaa tilaa kuin 10 vuoden takaisessa BMW 5-sarjassa, joten on järkevää harkita pienempää sedania seuraavaksi ostokseksi.

Todennäköisesti kaikkein avaruudellisin, Tesla Model 3 on hämmästyttävä auto. Smart Summon -ominaisuutensa ansiosta Model 3 ei ainoastaan osaa pysäköidä itseään, vaan se osaa myös lähestyä ja poistua pysäköintipaikalta itsenäisesti, ja se on koko kompaktin sedanin markkinoiden paras EV-itsepysäköintiauto.

Todennäköisesti paras polttomoottorinen pieni sedan on upouusi Mercedes Benz C-luokka, sillä uusi C-luokka näyttää käytännössä kutistuneelta versiolta mahtavasta Mercedes S-luokasta. C-luokka on varustettu Active Parking Assist -teknologialla, joka tarjoaa kehittyneet itsepysäköintiominaisuudet vain napin painalluksella.

  Miten he saavat autoja ostoskeskuksiin

Jos haluat edullisemman vaihtoehdon, valitse Toyota Prius, sillä myös tässä erittäin kyvykkäässä ja hienostuneessa koneessa on aktiivinen pysäköintiavustin. Huonon ajotavan ja Priuksen omistamisen välillä ei ole yhteyttä, joten ei ehkä ole mitään syytä valita tällaista apua, koska vain kilpa-ajajat ajavat Priuksella.

Parhaat pysäköintiavustimella varustetut pienet katumaasturit

Elämme aikakautta, jolloin katumaasturit hallitsevat uusien autojen myyntitaulukoita, ja valtaosa automerkeistä pumppaa valtavia summia rahaa seuraavan sukupolven katumaasturin kehittämiseen ja valmistamiseen. Mutta juuri nyt on tarjolla paljon upeita vaihtoehtoja, sillä myynnissä on nykyään paljon hienostuneita ja erittäin hyvin varusteltuja pieniä katumaastureita.
Ja parhaan paukun hinta-laatusuhteen palkinnon saa VW T-Cross, sillä tämä pienikokoinen SUV/Crossover tarjoaa nykyaikaista tekniikkaa, korotetun ajoasennon ja jonkin verran premium-merkkiä suhteellisen edulliseen hintaan. Lisäksi T-Crossissa on vakiona runsaasti turvavarusteita, ja se on saanut vasta hiljattain päivityksen.

Yksi planeetan arvokeskeisimmistä tuotemerkeistä – Toyota – tarjoaa RAV4:ää täydellisenä kompaktina katumaasturina, ja RAV4:n myynti toistaa varmasti sen tosiasian, että RAV4 on jokseenkin kuningas tässä nimenomaisessa segmentissä, ja se tarjoaa myös pysäköintiavustinjärjestelmät eteen ja taakse.

Mitä tulee ylellisyysvaihtoehtoon, BMW X1 vaikuttaa erittäin edulliselta siihen nähden, mitä saat. X1 näyttää isommalta, tuntuu isommalta ja kulkee isommin kuin useimmat kilpailijansa, ja se on saatavana myös kehittyneellä pysäköintiavustimella varustettuna.

  Paras hybridiauto automatkoille

FAQ-osio

Onko pysäköintiavustin sen arvoinen?

Se riippuu osaamis- ja luottamustasostasi. Jos olet todella surkea pysäköinnissä, niin kyllä, se on sen arvoinen. Jos sinulla on kunnon pysäköintitaidot ja sinua ei haittaa rinnakkaispysäköinti silloin tällöin, niin kyllä, se on sen arvoinen, koska se voi säästää paljon aikaa ja vaivaa.

Kuinka luotettavia pysäköintiavustinjärjestelmät ovat?

Pysäköintiavustinjärjestelmät ovat melko luotettavia, sillä ne voivat vähentää pyörän kaarreajon mahdollisuutta jopa 81 % (AAA UK), ja ne myös lyhentävät aikaa, joka kuluu auton pysäköimiseen oikein. Lisäksi nämä järjestelmät pystyvät tehostamaan koko prosessia huomattavasti.

Ne eivät kuitenkaan ole täydellisiä, äläkä odota, että tämä järjestelmä ottaisi täysin ohjat käsiinsä, sillä se voi joskus tulkita esteen väärin ja tehdä tyhjäksi sen tarkoituksen.

Onko pysäköintiavustin vakiovarusteena autoissa?

Useimmissa autoissa ei nykyään ole vakiona pysäköintiavustinta, varsinkaan alempien valmistajien alemman luokan malleissa. Varmista, että tarkistat vakiovarustelistan ennen kyseisen auton ostamista, sillä useimmat näistä, erityisesti kehittyneemmät järjestelmät, eivät kuulu vakiovarusteisiin.
Joissakin korkeamman hintaluokan merkeissä ja malleissa on kehittynyt pysäköintiavustin vakiona, mutta ne ovat selvä vähemmistö. Jos haluat lisätä pysäköintiavustimen, joudut maksamaan 500-4 000 dollaria riippuen eri paketeista, joissa on pysäköintiavustin.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z