Missä luksusautoissa on kattoteline?

Jos etsit kattotelineillä varustettua luksusautoa, on todennäköistä, että kyseessä on katumaasturi, sillä lähes kaikkiin katumaastureihin saa kattotelineen tehtaalta. Sinänsä tarjolla on paljon hyviä vaihtoehtoja maasturin koosta ja markkina-asemasta riippuen.

Jos olet kiinnostunut lähinnä pienikokoisemmista luksusmaastureista, Alfa Romeo Stelvio ja Porsche Macan ovat kaksi dynaamisinta vaihtoehtoa. Jos haluat konservatiivisemman mukavuuspainotteisen katumaasturin, Volvo XC60 on loistava valinta.

Mutta ehkä et halua kompaktia katumaasturia, koska kompakti katumaasturi ei ole kovinkaan ”katumaasturimainen”. Sinänsä paras ylellinen keskikokoinen katumaasturi, joka ei riko pankkia, on ehdottomasti uusi Kia Telluride, ja paras yleinen keskikokoinen katumaasturi on Mercedes Benz GLE.

Mitä tulee täysikokoisiin katumaastureihin, BMW X7 on markkinoiden paras täysikokoinen katumaasturi. Jos et halua lainkaan katumaasturia, mutta haluat kuitenkin kattotelineet ja lisää käytännöllisyyttä ja maastokelpoisuutta, Audi A6 Allroad ja Volvo V60 Cross Country ovat markkinoiden parhaita.

Kattotelineillä varustetut kompaktit katumaasturit

Kompaktista katumaasturisegmentistä on tullut parin viime vuoden aikana yksi, ellei jopa markkinoiden suosituin autosegmentti, koska siinä yhdistyvät täydellisesti katumaasturin käytännöllisyys ja ajettavuus, joka yleensä yhdistetään pienempiin autoihin.

Sinänsä Alfa Romeo Stelvio on markkinoiden dynaamisin katumaasturi. Ajettavuuden lisäksi Stelvio tarjoaa myös runsaasti tilaa ja joukon moottorivaihtoehtoja. Stelvio on myös yksi parhaimman näköisistä katumaastureista, varsinkin viimeisimmän päivityksen jälkeen. Tästä huolimatta Stelvio voidaan varustaa kattotelineellä tehtaalta.

  Autot, joiden arvo alenee vähiten

Jos arvostat dynaamista luksusmaasturia, mutta haluat luotettavamman alustan ja ennen kaikkea paremman hinnan, Porsche Macan on oikea valinta. Macania on saatavana monin eri varustelu- ja moottorivaihtoehdoin, ja se on saatavana myös tehtaalla asennetulla kattotelinejärjestelmällä.

Jos Porsche Macan ja Alfa Romeo Stelvio ovat molemmat sinulle liian räväkkiä ja haluat yksinkertaisesti vain rauhallisemman, mukavamman ja turvallisemman katumaasturin, Volvo XC60 on täydellinen vaihtoehto. XC60:n saa myös tehtaalla asennetulla kattotelinejärjestelmällä, jolla voi kuljettaa niin paljon lastia kuin ikinä haluat.

Ylelliset keskikokoiset katumaasturit kattotelineillä

Joidenkin mielestä kompakti katumaasturi ei ole oikeastaan katumaasturi, koska se on kooltaan pieni, maavara on suhteellisen vähäinen ja monissa tapauksissa nelivetojärjestelmä puuttuu. Jos olet yksi näistä ihmisistä, sinun on parempi etsiä keskikokoinen luksusmaasturi. Melkein kaikkiin keskikokoisiin katumaastureihin on saatavana tehtaalla asennettu kattoteline.

Yksi parhaista tällä hetkellä tarjolla olevista on Kia Telluride suhteellisen edullisen hinnan mutta todella hyvännäköisen sisä- ja ulkosuunnittelun ansiosta. Kia on viime vuosina pyrkinyt muuttamaan täysin käsityksen Kialle, ja uudet Kia-mallit ovatkin harkitsemisen arvoisia.

Jos haluat keskikokoisten luksusmaastureiden aivan kärkipäähän, jossa on myös kattotelineitä, Mercedes Benz GLE on segmentin ainoa todellinen mestari. Ja se johtuu siitä, että GLE on periaatteessa kompaktimpi versio GLS:stä, mikä on hyvä asia, jos harkitset GLE:tä etkä GLS:ää.

  Ovatko hybridit hyviä pitkän matkan ajamiseen?

Ylelliset täysikokoiset katumaasturit ja farmarit, joissa on kattotelineitä.

Jos haluat parhaan luksusluokan täysikokoisen katumaasturin, jonka rahalla saa, ei ole parempaa vaihtoehtoa kuin BMW X7, varsinkin jos valitset vielä mukavamman Alpina XB7 -vaihtoehdon. X7 on periaatteessa BMW:n 7-sarja jalustoilla, ja sellaisena X7 on katumaasturien luksuksen huippua ilman, että se on Rolls Roycen alueella.

Sekä X7:ään että XB7:ään on saatavana kattotelineitä, jotka ovat riittävän suuria kannattelemaan paljon lastia ilman, että ne aiheuttavat turvallisuusriskiä. XB7:n lisäksi kannattaa tutustua myös Ford Expeditioniin, jos haluat lähestyttävämpää ”luksusta” hintaluokassa.

Jos et halua lainkaan katumaasturia, mutta haluat kattotelineitä ja maastokelpoisuutta jossain määrin, Audi A6 Allroad ja Volvo V60 Cross Country ovat molemmat loistavia vaihtoehtoja harkittavaksi. A6 tarjoaa enemmän maastoystävällisyyttä, mutta muuten se on samanlainen kuin mikä tahansa A6 Avant.

Sama pätee myös Volvo V60 Cross Countryyn. Näiden kahden lisäksi kannattaa harkita myös Mercedes Benz E-Class All-Terrainia.

FAQ-osio

Kuinka paljon kattotelineet maksavat?

Jos ostat uuden, useimmissa katumaastureissa on kattoteline vakiona, ja jos ei ole, joudut pulittamaan muutaman sadan dollarin lisähinnan MSRP-hintaan. Jos ostat käytetyn auton, hintaero kattotelineillä varustetun käytetyn auton ja ilman kattotelineitä varustetun käytetyn auton välillä on käytännössä sama.

Mutta jos olet ostamassa kattotelineitä, hinta vaihtelee noin 150 dollarin välillä, kun kyseessä on alemman luokan käytetty kattotelinejärjestelmä. Jos kulutat muutaman sadan dollarin edestä, voit hankkia hienon upouuden aerodynaamisen telineen.

  Mitkä ovat turvallisuudeltaan ja luotettavuudeltaan parhaat maasturit?

Voiko kattotelineen laittaa mihin tahansa autoon?

Teknisesti ottaen voit, sillä kattoteline voidaan asentaa muutamalla eri tavalla. Tärkein kysymys on kuitenkin se, onko autossasi tehdasasennuspaikka? Jos näin on, kannattaa käyttää juuri tätä kiinnitysvaihtoehtoa kattotelineen kiinnittämiseen.

Jos autossasi on vain paljas katto, jossa ei ole erityisiä kattotelineen kiinnityspaikkoja, voit kiinnittää kattotelineen käyttämällä erityisiä kiinnitysmekanismeja, jotka kiinnittyvät ovien sisäpuolelle.

Vahingoittavatko kattotelineet autoasi?

Oikein asennettuna ja toteutettuna kattotelineen ei pitäisi vahingoittaa autoasi. Mutta jos asennusprosessi on ollut virheellinen tai jos teline itsessään on vähintäänkin kyseenalainen, vaikutukset voivat olla varsin katastrofaaliset.

Kun asennat kattotelineen, sinun on varmistettava, että se tehdään oikein, sillä huono asennus voi helposti päätyä maksamaan sinulle törkeän suuria summia rahaa. Tämä johtuu siitä, että et ainoastaan vaaranna itseäsi ja autoasi, vaan vaarannat myös kaikkien muiden ympärillä olevien hyvinvoinnin.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z