Mitä öljyä minun pitäisi käyttää Audi A3:ssa?

Tosiasia on, että jos sinulla on Audi A3 Quattro, käyttämäsi moottoriöljy voi vaikuttaa merkittävästi autosi luotettavuuteen ja suorituskykyyn. Audin mukaan sen omistajan käsikirjoissa ja verkkosivuilla olevissa materiaaleissa todetaan: ”Kaikissa Audin moottoreissa on aina käytettävä moottoriöljyjä, jotka ovat sovellettavan Audi-öljyn laatustandardin mukaisia. Muita moottoriöljyjä ei saa käyttää. Tämä pätee myös silloin, kun moottoriöljyä täydennetään huoltojen välillä.”

Mikä öljy on paras? Kysy valmistajalta!

Audi suosittelee edelleen, että jokainen Audi-auton omistaja pitää varalla litran verran öljyä moottoriöljyä, jolla on Audin hyväksyntä. Audin teknisen palvelun mukaan , tässä on luettelo Audin hyväksymistä moottoriöljyistä:

 • Castrol
 • Castrol Edge Professional
 • Castrol SLX Professional Longtec SAE 0W-40 -öljy.
 • Castrol SLX Professional OE OE SAE 5W-30.
 • Castrol Syntec European Formula SAE 0W-30.
 • Castrol TXT 505 01 SAE 5W-40 SAE 5W-40
 • Castrol Syntec
 • Mobil
 • Mobil 1 SAE 0W-40
 • Mobil Syst S Special V SAE 5W-30
 • Quaker State
 • Q European Engine Ultra Diesel SAE 5W-30 SAE 5W-30
 • VW 502 00 Quaker State Q State Synquest Low SAPS
 • VW 502 00 Quaker State Q Horsepower Full Synthetic SAE 5W-40 VW 502 00 Quaker State Q Horsepower Full Synthetic SAE 5W-40
 • VW 502 00 Quaker State Q European Formula Ultra SAE 5W-30 SAE 5W-30
  Nämä kaikki ovat synteettisiä moottoriöljyjä, joita Audi suosittelee kyseiselle ajoneuvomallille. Synteettisen öljyn ansiosta auto kulkee viileämmin ja tarvitsee myös vähemmän öljynvaihtoja ja vähemmän öljyhukkaa. Onneksi näitä öljyjä on helppo löytää. Lähes jokainen autovaraosamyyjä myy niitä, joten sinun ei todennäköisesti tarvitse etsiä niitä myyvää yritystä kaukaa.
  Nykyisessä pandemiailmastossa on myös tärkeää tietää, että näitä merkkejä ja moottoriöljytyyppejä on saatavilla verkossa, ja ne voidaan toimittaa kosketuksetta kotiovellesi.
  Onko Audi parempi kuin Jaguar?

Huolehtimalla Audi A3 Quattro -autostasi oikein voit säästää paljon.

Kun kyse on Audi A3 Quattro -ajoneuvosi huollosta ja hoidosta, haluat aina valita valmistajan suosittelemat osat ja tuotteet, sillä valmistaja tietää, miten ajoneuvo on rakennettu ja mitkä osat ja tuotteet ovat sopivia. Kun käytät muita tuotteita, vaarana on, että autosi vahingoittuu, mikä voi tulla kalliiksi, mutta vaarana on myös takuun mitätöiminen, mikä voi tulla pitkällä aikavälillä vielä kalliimmaksi.
Tämä on yksi syy siihen, miksi on tärkeää lukea käyttöohjeet perusteellisesti vain luotetuilta merkeiltä. On myös tärkeää puhua vain pätevien asiantuntijoiden kanssa, jotta saat parhaat vastaukset. Tämä tarkoittaa sitä, että on ostettava oikea moottoriöljy, eikä vain valittava halvin alennusmyymälästä saatavilla oleva öljy. Valtakunnallisesti luotettavat autovaraosaliikkeet voivat myös antaa suosituksia halvemmista alkuperäisvalmistajien ja jälkimarkkinoiden öljyistä, jotka voivat toimia sinulle muiden A3-asiakkaiden ja valmistajien arvostelujen perusteella. Koskaan ei ole hyvä idea lähteä sokeasti valitsemaan öljyä ajoneuvoon, johon olet sijoittanut niin paljon rahaa.

Mikä viskositeetti minun pitäisi valita?

Voit käyttää bensiinimoottorilla varustetussa A3:ssa mitä tahansa edellä mainittua öljymerkkiä, jonka viskositeetti on SAE 5W-40, millä tahansa lämpötila-alueella ja missä tahansa normaaleissa ajo-olosuhteissa. Jos SAE 5W-40 -luokan öljyä ei ole saatavilla, voit käyttää SAE 5W-30 -luokan öljyä, kunhan se täyttää Audin asianmukaiset öljyn laatustandardit. Jos A3:ssa on dieselmoottori, sinun on aina valittava viskositeetti SAE 5W-30.
Kaikissa tapauksissa Audi suosittelee, että sinulla on aina takakontissa varakontillinen oikeaa moottoriöljyä ja että säilytät sitä alkuperäisessä säiliössä ja siten, ettei se voi vahingossa aueta ja valua ympäri tavaratilaa tai muuten häiriintyä.

  Onko Volvo luotettavampi kuin Audi?

Oikea huolto säästää rahaa

Käyttämällä oikeaa synteettistä moottoriöljyä jokaisessa öljynvaihdossa ja muussa ennaltaehkäisevässä huollossa estät mekaaniset vikaantumiset ja pidennät Audi A3 -autosi käyttöikää mahdollisesti useilla vuosilla. Tämä voi auttaa autoasi kestämään huomattavasti kauemmin kuin oif muut A3:t. Tämä tarkoittaa, että voit pitää autosi käynnissä pidempään ja säästää myös rahaa auton korjauksissa, joista monet ovat tarpeettomia, kun huollat autosi oikein.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z