Kuinka vanha käytetty auto minun pitäisi ostaa?

Talon ostamisen lisäksi seuraavaksi suurin investointi, jonka koskaan teet, on auton ostaminen. Olipa kyseessä uusi tai vanha auto, sinun on otettava huomioon monia asioita, jotta saat parhaan auton. Jos aiot ostaa käytetyn auton, iän huomioon ottaminen on tärkeää, mutta se ei ole kaikki kaikessa.

Yleisesti ottaen ei ole olemassa pätevää vastausta siihen, kuinka vanha käytetty auto kannattaa ostaa. Tämä johtuu siitä, että se riippuu auton merkistä ja mallista sekä siitä, miten omistaja on huoltanut sitä. On kuitenkin parempi ostaa 2-3 vuotta vanha auto kuin yli 5 vuotta vanha auto.

Kun autot vanhenevat, myös niiden ongelmat lisääntyvät. Esimerkiksi 50 000 kilometriä ajetussa autossa on todennäköisesti vähemmän ongelmia kuin yli 200 000 kilometriä ajetussa autossa. Kun auto vanhenee, sinun on hoidettava jarrujen, vaihteistojen, renkaiden ja akkujen kaltaisia ongelmia useammin.

Jos etsit laadukasta vanhaa käytettyä autoa, sinun on otettava huomioon kaksi asiaa. Ensimmäinen on arvon aleneminen ja toinen arvo ja luotettavuus.

Milloin on paras aika ostaa vanha auto arvonalennuksen kannalta?

Tärkein syy, miksi ihmiset valitsevat käytetyn auton, on se, että he haluavat säästää rahaa. Kyllä, käytetyn auton ostaminen on halvempaa kuin uuden auton ostaminen. Mutta miten arvonalennus määrittää, mikä vanha käytetty auto on paras sinulle?

Totuus on, että ikä alentaa autojen arvoa. Siksi mitä vanhempi auto on, sitä halvemmaksi se tulee. Jos haluat käytetyn auton, jossa on uusimmat ominaisuudet, sinun on ehkä valittava auto, joka on ollut käytössä alle 3 vuotta. Mutta jos haluat säästää enemmän rahaa, voit valita yli 5 vuotta vanhan auton.

  Mitkä ovat turvallisuudeltaan ja luotettavuudeltaan parhaat maasturit?

Lyhyesti sanottuna, mitä suurempi poisto, sitä alhaisempi hinta, ja mitä pienempi poisto, sitä korkeampi hinta. Autoista häviää paljon arvonalennusta ensimmäisen vuoden aikana, ja se vähenee huomattavasti niiden vanhetessa. On arvioitu, että autojen arvonalennus on jopa 75 prosenttia ensimmäisen vuoden aikana. Sen jälkeen poistuma on 60 prosenttia, sitten 50 prosenttia ja niin edelleen.

Milloin on paras aika ostaa vanha auto arvon ja luotettavuuden kannalta?

Arvonalentumisen lisäksi voit ostaa vanhan auton myös ottamalla huomioon sen arvon ja luotettavuuden. Autot menettävät arvoaan vanhetessaan. Tämä johtuu siitä, että niihin kehittyy enemmän ongelmia, mikä tekee niiden ylläpidosta kalliimpaa. Siksi niistä tulee ikääntyessään epäluotettavia.

Jos haluat luotettavan vanhan käytetyn auton, kannattaa välttää yli 5 vuotta vanhan auton ostamista. Sen sijaan kannattaa ostaa 2-3 vuotta vanha auto ja myydä se kolmen vuoden käytön jälkeen. Jos ostat erittäin vanhan auton, joudut kohtaamaan useita kulumisesta johtuvia haasteita.

FAQ

Kumpi minun pitäisi ottaa huomioon käytettyä autoa ostaessani – ajokilometrit vai ikä?

Ei mitään edellä mainituista. Tärkeintä käytettyä autoa ostettaessa on sen luotettavuushistoria ja auton kunto. Mene internetiin ja etsi mallin historiaa. Jos kyseessä on luotettava auto, sinun ei tarvitse olla huolissasi sen ajokilometreistä tai iästä.

Auto voi kuitenkin olla luotettava, mutta sillä voi olla huono omistaja. Tarkista siis myös sen historia, josta selviää, onko autoa korjattu ja huollettu paljon. Näin ollen sinun ei koskaan pitäisi ostaa käytettyä autoa sen vuosien tai ajokilometrien perusteella. Tämä on hyvin harhaanjohtavaa ja voi johtaa huonoon autoon.

  Pitäisikö minun ostaa sähköauto nyt vai odottaa

Miksi käytetyt autot ovat halpoja?

Käytetyt autot ovat halvempia, koska autojen arvo laskee nopeammin. Kun auto vanhenee, myös sen arvo laskee merkittävästi. Tämän lisäksi useimmat käytetyt autot ovat kalliita ylläpitää ja korjata, kun ne vanhenevat. Vaikka auto on siis halpa, sen ylläpito voi olla kallista.

Miten valitsen laadukkaan käytetyn auton?

Käytetyn auton ostaminen voi säästää valtavasti rahaa, mutta laadukkaan käytetyn auton löytäminen ei ole helppoa. Seuraavassa on asioita, jotka sinun tulisi ottaa huomioon, jotta saisit laadukkaan käytetyn auton:
Tarkasta ajoneuvo huolellisesti – Auton kunto on ratkaisevan tärkeää. Jos haluat, että käytetty auto kestää pidempään, sinun on tarkistettava sen moottori, tarkasteltava auton sisätiloja ja koria.
Tarkasta auto ammattitaitoisella mekaanikolla – Vaikka tarkistaisit auton itse, sinun pitäisi palkata ammattitaitoinen mekaanikko tarkastamaan se kunnolla.
Koeajo – tutustu autoon tekemällä sillä koeajo. Koeajo auttaa sinua tietämään, mikä toimii ja mikä ei.
Käy läpi auton korjaushistoria – hanki ostettavaksi aiotun auton rekisterinumero ja VIN-numero. Käy läpi sen korjaushistoria ja tiedä, mitä ongelmia autossa on ollut.
Selvitä markkina-arvo – kun olet selvittänyt, onko auto ihanteellinen sinulle vai ei, selvitä markkina-arvo. Kelly Blue Bookilla on työkaluja, joiden avulla saat selville minkä tahansa auton arvon.

  Parhaat avoautot pitkille kuljettajille

Kannattaako ostaa 5 vuotta vanha auto?

Se riippuu auton mallista ja kunnosta. Jos ajoneuvomalli on luotettava ja hyvin huollettu, sen ostaminen ei ole ongelma. Mutta jos automalli on keskimääräistä luotettavuudeltaan huonompi, se olisi suuri riski, sillä saatat joutua maksamaan enemmän huolto- ja korjauskustannuksia.

Mikä on paras ikä ja ajokilometrimäärä käytetylle autolle?

Käytetylle autolle ei ole olemassa parasta ikää ja ajokilometrejä. Hyvän käytetyn auton tulisi olla hyvin huollettu ja luotettava. Jos olet kuitenkin huolissasi iästä ja ajokilometreistä, kannattaa harkita 3-5 vuotta vanhan auton ostamista. Ja mitä tulee ajokilometreihin, vähintään 36 000 kilometriä ajettu käytetty auto on ihanteellinen.

Tulos

Kaiken kaikkiaan käytettyä autoa ostaessasi ei kannata korostaa liikaa auton ikää. Sen sijaan kannattaa keskittyä malliin, luotettavuuteen ja siihen, miten hyvin auton kunto on. Jotkut autot eivät välttämättä ole kovin vanhoja, mutta niissä on paljon ongelmia. Päinvastoin, joissakin autoissa voi olla useita kilometrejä ja vuosia, mutta ne ovat luotettavia.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z