Mitä nahkaa BMW käyttää? Onko se aitoa?

BMW käyttää Nappa-nahkaa vakiona useimmissa ylellisissä BMW-malleissa, Sensatec-nahkaa edullisissa BMW-malleissa ja Merino-nahkaa lisävarusteena kalliimmissa malleissa. Tämä tarkoittaa, että todennäköisesti ostamasi osakemalli saisi aitoa nahkaa, ja sinun pitäisi maksaa lisämaksua saadaksesi niin sanottua aitoa nahkaa upouuteen autoosi.

Kannattaako aito nahka lisävarusteena BMW:hen?

Vastaus tähän kysymykseen on subjektiivinen. Se, mikä saattaa olla sen arvoista yhdelle henkilölle, ei välttämättä ole sen arvoista toiselle ja päinvastoin.

Jotkut yksilöt pitävät hienommista nahoista, koska heistä tuntuu, että ne kestävät pidempään kuin synteettiset materiaalit ja tuntuvat ylellisemmiltä joutuessaan kosketuksiin ihon kanssa; toiset taas haluavat investoida enemmän isompaan moottoriin sen sijaan, että ostaisivat ominaisuuksia, jotka eivät paranna ajotehoa.

BMW on aina valmistanut laadukkaita ajoneuvoja suorituskyvyn, ulkonäön ja mukavuuden osalta. Mutta onko näyttävässä sisustuksessa käytetty nahka aitoa?

BMW:n nahkatyypit

Sensatec
Sensatec on vakionahka useimmissa edullisissa BMW-ajoneuvoissa. Sensatec BMW -nahka on laadukasta, aitoa nahkaa, joka on pehmeän tuntuista. Vaikka se ei ole aitoa nahkaa, se tuntuu riittävän mukavalta useimmille ihmisille. Se on edullista, kestävää ja pitää sisällään ylellisen ulkonäön. Lisäksi se on vegaanista.

Dakota- ja Vernasca-nahat
Dakota- ja Vernasca-nahat ovat alkuperäisiä BMW:n aitoja nahkoja. Ne kestävät kulutusta hyvin ajan mittaan ja antavat yleisen ylellisen tunnun ajoneuvojen sisätiloihin. Molemmat on viimeistelty keinotekoisilla väriaineilla ja viimeistelyaineilla.

  Kumpi auto heikkenee nopeammin - Mercedes vai BMW?

Nappanahka
Nappanahka on erittäin ylellinen, pehmeä ja kallis BMW-nahkatyyppi. Se tuntuu poikkeuksellisen pehmeältä, on pitkäikäistä ja näyttää tyylikkäältä ajoneuvoissa.

Tätä korkealaatuista materiaalia käytetään verhoiluun tai korostuksiin. Se voi kuitenkin lisätä sisustuksen hintaa huomattavasti, koska se on arvokkaampaa kuin muut nahkatyypit. Nappanahka on yleensä lisävarusteena BMW 5, 6 ja 7 -sarjoissa.

Merinonahka
Merinonahka on toinen BMW:n nahkatyyppi. Se on kalliimpaa ja hienomman tuntuista kuin Nappa-nahka, mutta se ei kestä yhtä kauan tai vanhene yhtä hyvin, koska se on täysin luonnollista ja vaatii paljon huoltoa ja hoitoa. Laadun huipputasoa useimmissa BMW:ssä ovat Merino- tai Nappa-nahkaiset istuimet, jotka on valmistettu aidoista nahoista, mutta ne voivat joskus maksaa yli 1000 dollaria istuimelta!
Merinoa käytetään usein ajoneuvoissa, joissa on kangasverhoilu, koska siitä voidaan valmistaa kankaan kaltaisia kuvioita, jotka ovat pehmeän tuntuisia. Kannattaa kuitenkin muistaa, että se ei ole kestävin vaihtoehto, vaikka se onkin kallein.

Onko oikean nahan istuimissa mitään huonoja puolia?

Voi ylläpitää hajuja, jos niitä laiminlyödään
No, jos et pidä niitä puhtaina, nahka voi alkaa haista. Mutta tämä pätee mihin tahansa materiaaliin, koska likaa ja bakteereja kertyy riippumatta siitä, millainen istuin on kyseessä.

Oikea nahka kuumenee helpommin
Lisäksi korkeammissa lämpötiloissa saat tuntea eron.
Tämän seurauksena oikean nahan istuimet kuumenevat enemmän kuin keinonahkaiset, ja tämä voi olla todella epämiellyttävää kuumalla säällä.

  Onko BMW E46 luotettava?

Merinonahka ei ole kestävää.
Vaikka aito nahka on melko kallista, kun kyse on istuimista, aito nahka voi olla kestävämpää ja kestää taittumista.

Mitä sen sijaan kannattaa ottaa huomioon, Muut istuimiin liittyvät lisäosat ja vaihtoehdot

Istuinlämmitys ja tuulettavat istuimet
Mutta tiedätkö mitä? Jäähdytysominaisuuksien ostaminen ajoneuvoosi on parempi idea, jos ulkona on aurinkoista! Useimmissa huippuluokan luksus-BMW:ssä on istuinlämmitys kylmää säätä varten ja jäähdytysominaisuudet kuumaa säätä varten. Jos valitsemassasi mallissa ei ole niitä vakiona, harkitse lisäosan hankkimista mukavuutesi vuoksi.

BMW:n tuulettuvan istuimen lisävaruste mahdollistaa ilman virtaamisen istuimen läpi, mikä takaa, että istuimesi pysyy viileänä kuumimmillakin matkoilla.

Muistiasetukset, jos autoa ajaa useampi kuin yksi henkilö.
Voit ostaa lämmitetyn tai tuuletetun Executive-nahan, keinonahan, jossa on muistiasetukset vain kuljettajan puolelle, tai molemmat! BMW:n Executive-istuimia on eri tyylejä: urheilullisia, klassisia ja tyylikkäitä. Tämä on loistava vaihtoehto, jos etsit korkeatasoisempaa ulkonäköä mutta haluat silti mukavuutta.

Lopputulos

Useimmat ihmiset ovat tyytyväisiä Sensatec-luokan keinonahkaan, koska se on halvin vaihtoehto ja antaa silti hyvän ylellisen ulkonäön ja on melko kestävä. Voit tietysti aina ostaa lisävarusteena aitoa merinonahkaa.

Pieni ero ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö Merinon hankkimisen korkeampi hinta olisi sen arvoista. Yleensä asiakkaat haluavat mieluummin päivityksen, koska he maksavat jo paljon luksusajoneuvosta, miksi eivät lisäisi sen arvoa hankkimalla aitoa nahkaa?

  Onko BMW:ssä vararenkaat?

FAQ

Mikä on BMW:n Executive-istuimet?

Executive-nahkaistuimissa on kuljettajan istuimen sivumuistiasetukset, ja niitä on saatavana kolmessa eri mallissa. Classic näyttää retrotyyliseltä leveillä käsinojilla, sporttisessa on kauhatyyliset istuimet, joissa on enemmän pehmusteita, ja elegantissa on pehmeämpi ilme. Mikään näistä ei tietenkään ole pakollinen, ja voit valita BMW:n vakiovarusteena olevat istuimet.

Vastaako BMW:n nahan laatu näyttävää sisustusta?

Joihinkin BMW:n istuimiin on saatavana premium-luokan keinonahkavaihtoehto. Se näyttää ja tuntuu aidolta, kalliilta naudannahalta, mutta on alle puolet halvempaa! Tämä tarkoittaa, että voit käyttää enemmän rahaa ajoneuvosi muihin päivityksiin tai ominaisuuksiin tuntematta syyllisyyttä siitä, mitä eläimiä on tapettu, jotta BMW:n istuimesi olisi sisustettu asianmukaisesti.

Ovatko BMW:n vakioistuimet tarpeeksi mukavat vai tarvitsetko päivityksen?

BMW:n vakioistuimet ovat erittäin mukavat, sillä BMW luottaa siihen, että kuljettaja saa parhaan mahdollisen ajokokemuksen, ja istuma-asento on yksi BMW:n keskeisistä tekijöistä. Useimmissa BMW-malleissa kuljettajan istuma-asento on matala, näkökenttä on avara ja ratista ja vaihdekeppistä on hyvä ote.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z