Onko Aiways hyvä auto lyhyelle henkilölle?

Aiways U5 on suosittu valinta monille ihmisille, jotka etsivät halpaa, mutta kunnollista sähköautoa, jossa on paljon tilaa ja hyvät yleistoiminnot. Et törmää usein sähköiseen katumaasturiin/Crossoveriin, joka tarjoaa enemmän tilaa kuin Audi e-Tron -katumaasturi ja maksaa samalla paljon vähemmän rahaa.

Sinänsä Aiways on todellakin hyvä auto sekä lyhyemmille että pidemmille kuljettajille, sillä se tarjoaa paljon jalkatilaa ja pääntilaa sekä paljon säätömahdollisuuksia sekä ohjauspyörässä että istuma-asennossa. Näin varmistetaan, että lähes kaikki voivat viihtyä U5:n sisällä yksinkertaisesti säätämällä muutamaa painiketta ja kytkintä.

U5 on todella kilpailukykyinen auto segmentissään, koska se tarjoaa niin paljon vastinetta rahalle. Monet ihmiset asettavat U5:n VW ID .4:n kaltaisia autoja vastaan, koska ne ovat kooltaan, teholtaan ja toimintasäteeltään samankokoisia, mutta U5 maksaa paljon vähemmän kuin ID .4.

Toinen syy siihen, miksi U5 vaikuttaa hyvältä vaihtoehdolta, on tekniikka ja yleinen rakentamisen laatu. Se näyttää ja tuntuu sisältä melko korkeatasoiselta, mutta vain aika näyttää, onko näin myös 10 tai 20 vuoden käytön jälkeen.

Aiways U5 – Tilat, ergonomia, ajoasento ja mukavuus

Jos etsit sähköautosta sisätilaa ja tavaratilaa, U5:n harkitseminen ei ole turhaa, sillä se tarjoaa luokkansa johtavat sisätilat sekä etu- että takamatkustajille. Siinä on myös kaksi tavaratilaa, yksi edessä ja yksi takana, jotka yhdessä ovat kilpailijoiden tasoa.

  Aiways vs Tesla - kumpi on parempi?

U5:ssä on kunnollinen pohjaratkaisu, mikä tarkoittaa, että kaikki hallintalaitteet ovat helposti saavutettavissa ja melko helposti ymmärrettävissä. U5 jatkaa nykyistä trendiä, jonka mukaan sisätiloja on vähennetty liian monista painikkeista ja kytkimistä, mutta samalla on säilytetty erillinen konsoli ilmastoinnin säätöä varten.

Ajoasento on samansuuntainen kuin kaikilla muilla segmentin katumaastureilla/crossovereilla, mikä on hyvä asia, koska sitä voi säätää useilla eri parametreilla. U5:n sisällä on helppo viihtyä pehmeiden istuinten ja hyvien rakennusmateriaalien ansiosta.

On myös syytä mainita, että U5 ei ole kovin hyvin eristetty ulkopuolelta tulevasta rengas- ja tuulimelusta, ja sen huomaa varmasti suuremmissa nopeuksissa.

Aiways U5 – Vaihtoehdot, voimansiirto, toimintasäde, lataaminen

U5:stä on kaksi eri varustetasoa, Standard- ja Premium-varustetaso, ja molemmat ovat lähes identtisiä lukuun ottamatta muutamia premium-lisävarusteita, kuten panoraamakattoa, langatonta puhelinlaturia tai kauko-ohjatusti avattavaa takaluukkua.

Sekä Standard- että Premium-versiossa on yksi sähkömoottori, joka pystyy tuottamaan jopa 150 kW (201 hv) tehoa 63 kWh:n litiumioniakusta. Tämän pitäisi riittää noin 250 kilometrin WLTP-matkaetäisyyteen latausten välillä.

U5 voi latautua 20 prosentista 80 prosenttiin hieman yli 30 minuutissa, jos käytössäsi on nopea tasavirtalaturi, kun taas hidas vaihtovirtalataus kestää noin 8-10 tuntia. U5:n tehdasvarustelu on kohtuullinen, mutta Premium-varusteluun päivittämällä saat hieman enemmän mukavuutta ja luksusominaisuuksia, jotka tekevät U5:stä paljon korkeamman hintaluokan auton.

  Ovatko Aiways-autot hyviä lumessa?

Aiways U5 – Turvallisuus, vetovoima ja jälleenmyyntiarvo

Useimmat nykypäivän sähköautot ovat ylpeitä siitä, että ne ovat maailman turvallisimpia autoja. Turvallisuudesta on tullut valtava myyntitekijä, minkä vuoksi autonvalmistajat pyrkivät tekemään yhä turvallisempia autoja jokaisen uuden sukupolven myötä.

Näin ei kuitenkaan ole U5:n kohdalla, sillä Euro NCAP, Euroopan johtava törmäystestausorganisaatio, antoi U5:lle huonon kolmen tähden arvosanan. U5 ei pärjännyt kovinkaan hyvin sivutörmäystestissä, ja myös aktiiviset ohjelmistoturvallisuusominaisuudet jättävät toivomisen varaa.

Toinen U5:n valtava haittapuoli on sen merkki, sillä lähes kukaan ei tiedä, että Aiways-merkkiä edes on olemassa. Näin ollen monet ihmiset ovat innokkaita hylkäämään U5:n jo ennen kuin he ovat tutustuneet siihen, mitä U5 voi tarjota.

U5:n jälleenmyyntiarvo on myös suuri mysteeri, sillä U5:n kysyntä ei ole vakiintunut, kuten muiden tunnetumpien sähköautojen kohdalla. Jälleenmyyntiarvon ei kuitenkaan kannata odottaa olevan kunnollinen, sillä U5:n markkinakysyntä on melko epäjohdonmukaista.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa Aiways U5?

Sinun kannattaa ostaa Aiways U5, jos etsit tilavaa, mukavaa ja melko suurta sähköautoa, jolla voi ajaa sekä maantiellä että kaupungissa kunnolla. Jos et ole valmis käyttämään mitään premium-luokan rahaa, U5 on auto, joka kannattaa hankkia, sillä se tarjoaa parhaan vastineen kaikista markkinoilla olevista suuremmista EV-autoista.

Aiways toivoo voivansa tulvia länsimaisille markkinoille massatuotantona ja halvoilla, mutta kunnollisilla sähköajoneuvoilla, ja näyttää siltä, että he ovat hyvällä tiellä kohti tämän tavoitteen saavuttamista.

  Aiways U5 vs Tesla Model 3

Miksi Aiways U5 ei ole luksusauto?

Ei ole olemassa sääntöjä, joissa nimenomaisesti määriteltäisiin, onko tietty auto luksusauto vai ei, mutta hienostuneisuuden, rakentamisen laadun, rakennusmateriaalien, tehon ja hinnan yleinen taso määrittää, kuinka ylellinen tietty auto on.

Aiways U5 on varmasti kaukana luksusautosta, vaikka sen rakennusmateriaalit vaikuttavatkin paremmilta kuin joidenkin sen kalliimpien saksalaisten kilpailijoiden. Kuitenkin vain 150 kW:n teholla, vähäisillä tai olemattomilla ylellisyysinnovaatioilla ja halvalla hinnalla U5 on parhaimmillaankin taloudellisen tason sähköauto.

Onko Aiways U5 hyvä Uber-auto?

Aiways U5 voi itse asiassa olla hyvä auto henkilökuljetuksiin, sillä se tarjoaa paljon tilaa toisella rivillä. U5:een mahtuu helposti kolme aikuista matkustajaa ilman suurempaa vaivaa, ja se on Uberin kannalta olennaista.

Tavaratila on myös kunnollinen, ja toimintasäde riittää useimpiin päivittäisiin tarpeisiin. Kun otetaan huomioon, että U5 voi latautua 20 prosentista 80 prosenttiin reilussa 30 minuutissa, U5 on ehdottomasti loistava vaihtoehto Uber-kyytiin.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z