Onko Polestar hyvä auto lyhyelle henkilölle?

Polestar 2 on yksi markkinoiden kuumimmista sähköautoista juuri nyt, koska se on kaunis mutta hillitty ulkoinen muotoilu, intuitiivinen sisustus, suhteellisen edullinen hinta ja yleinen hienostunut ajokokemus. Polestar 2 on teknisesti keskikokoinen auto, mikä tekee siitä täydellisen tasapainon tilan ja mukavuuden välillä.

Tämä tarkoittaa sitä, että Polestar 2 on riittävän suuri myös kaikkein pisimmille kuljettajille, mutta samalla se on riittävän kompakti myös kaikkein lyhyimmille kuljettajille. Lukemattomien ajoasennon säätömahdollisuuksien ansiosta Polestar 2:n sisällä on helppo viihtyä ilman, että takapenkkien tilasta tai hallintalaitteiden käyttömahdollisuuksista tarvitsee tinkiä.

Polestar 2 tarjoaa jokseenkin aikuismaisen lähestymistavan sähköauton tekemiseen, sillä sitä ei ole verhottu suurilla ja vaikeasti käytettävillä näytöillä, koska se luottaa Volvon testattuun ja hyväksi havaittuun kaavaan. Se tarjoaa myös ketterän ajokokemuksen ja muutamia voimansiirtokokoonpanoja.

Niin tai näin, voit viihtyä Polestar 2:ssa riippumatta siitä, oletko lyhyt vai pitkä, koska kaikki säädöt ovat käytettävissä. Sillä on mukava kruisailla sekä maantiellä että kaupungissa, koska se tarjoaa rauhallisen ajokorkeuden, jossa on selvä mukavuuden etulyöntiasema.

Polestar 2 – yleiskatsaus

sähköautot ovat tällä hetkellä autoteollisuuden kuumimpia kohteita, mikä tarkoittaa, että kaikki ja heidän isoäitinsä keskittyvät nyt ”seuraavan sukupolven” sähköauton valmistamiseen. Tuskin menee päivääkään ilman uuden sähköauton julkaisua, mikä tarkoittaa, että koko autoteollisuus ottaa nyt varman askeleen kohti hiilidioksidipäästötöntä tulevaisuutta.

Polestar tarjoaa tällä hetkellä Polestar 2:ta ainoana todellisena ”massatuotantoautona”, jota pian pitäisi seurata kolme muuta mallia. Polestar 2 on sijoitettu tiukasti arkikäyttöön tarkoitettujen sähköautojen segmenttiin, johon kuuluvat myös Tesla Model 3, Hyundai IONIQ ja Kian sähköauto6.

  Polestar vs. Mercedes luotettavuus - kumpi on parempi?

Polestarissa on kaksi akkuvaihtoehtoa, 64 kWh:n vakioakku tai suurempi 78 kWh:n akku, joka lisää toimintasädettä. Teho vaihtelee 165 kW:sta aina huippumallin 300 kW:iin asti. Tämän pitäisi riittää Polestar 2:lle noin 270 WLTP-kilometrin ajoon yhdellä latauksella.

140 kW:n pikalataus lataa Polestar 2:n 10 prosentista 80 prosenttiin hieman yli puolessa tunnissa, kun taas tavallinen kotipistorasia täyttää auton 12 tunnissa.

Polestar 2 – Tilaa, ergonomiaa ja käytännöllisyyttä

Olipa auto kuinka hyvännäköinen tai teknisesti edistyksellinen tahansa, se ei myy, jos siinä ei ole riittävästi sisätilaa ja tavaratilaa. Siksi Polestar päätti suunnitella Polestar 2:n siten, että se voi tyydyttää lähes kaikenlaisia asiakkaita.

Tämä tarkoittaa sitä, että Polestar 2 tarjoaa riittävästi tilaa pidemmille kuljettajille, mutta se ei myöskään ole liian suuri, jotta lyhyempi kuljettaja tuntisi ajavansa puoliperävaunua. Kojelauta istuu ylväästi ja korkealla, mikä voi mahdollisesti haitata pisimpien kuljettajien jalkatilaa, mutta lyhyempien kuljettajien ei pitäisi olla huolissaan mistään.

Polestar 2 tarjoaa myös 12,3 kuutiometriä tavaratilaa, mikä ei välttämättä ole mitään kehuttavaa, mutta siinä on kuitenkin enemmän tavaratilaa myös edessä, mikä tekee siitä enemmän linjassa muun segmentin kanssa.

Autoon on helppo nousta sisään ja ulos, koska se tarjoaa hieman, mutta ei liian korkealle nostetun ajoasennon, joka takaa myös hyvän näkyvyyden ja ohjattavuuden.

  Onko Polestar ja Volvo sama asia?

Polestar 2 – hinta ja kilpailu

Alkutason Polestar 2:n suositushinta on 45 900 dollaria, mutta jos haluat pitkän mallin, joudut maksamaan hieman alle 50 000 dollaria. Viimeaikaisten liittovaltion verohyvitysten ansiosta voit kuitenkin hyötyä 7 500 dollarin lisäkannustimesta, jos päätät ostaa sähköauton.

Polestar 2:een on saatavana runsaasti lisävarusteita, ja täysin varusteltu Polestar 2:n pitkän kantaman malli voi maksaa helposti yli 65 000 dollaria. Joka tapauksessa kaikki nämä hinnat eivät sisällä määränpäämaksuja, ja ne ovat myös alttiita muutoksille.

Polestar 2 on sijoitettu suoraan Hyundai IONIQia, Kian sähköautoa6 ja Tesla Model 3:a vastaan. Polestar 2 on joukon hienostunein, koska se tuntuu aikuiselta ja tarjoaa laadukkaimmat materiaalit. Tesla on suosituin, kun taas kaksi japanilaisvaihtoehtoa eivät ole vielä yhtä haluttuja.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa Polestar 2?

Jos etsit hienostunutta mutta rohkeaa näkymää sähköauton omistamisesta yleensä, Polestar 2:n pitäisi olla tutkassasi. Tämä ruotsalainen sähköauto on kuitenkin räätälöity lähinnä hillitymmille asiakkaille, koska se näyttää hieman näkymättömältä verrattuna kaikkiin muihin sähköautoihin.

Se on sekä hyvä että huono asia, mikä tarkoittaa, että sillä pitäisi olla suuri merkitys siinä, kuinka haluttavana pidät autoa ylipäätään. Niin tai näin, se on ihana sähköauto ajaa, jossa on selvästi keskitytty helppokäyttöisyyteen ja hienostuneisuuteen.

  Vaatiiko Polestar paljon huoltoa?

Miksi minun pitäisi valita Tesla Model 3 Polestar 2:n sijaan?

Sinun pitäisi valita Tesla Model 3, koska se on ”se” sähköauto, joka kannattaa ostaa juuri nyt luotettavan latausinfrastruktuurin saatavuuden ansiosta, ja koska se hyötyy siitä, että se on markkinoiden suosituin sähköauto.

Se, että voit vain piipahtaa paikallisella Teslan superlatausasemalla, on paljon parempi vaihtoehto kuin löytää kolmannen osapuolen laturi Polestar 2 -autollesi. Lisäksi Tesla Model 3 on hauskempi ajettava ja sen ulko- ja sisätilat ovat rohkeamman näköiset.

Pitäisikö minun ostaa sähköauto vuonna 2022?

Sinun kannattaa todellakin ostaa sähköauto, jos olet halukas ja kykenevä hyödyntämään sähköauton alustan kokonaan. Tämä tarkoittaa sitä, että pystyt lataamaan auton säännöllisesti ja luottamaan regeneroivaan jarrutukseen kokonaismatkan maksimoimiseksi. Jos pystyt tähän ilman suurempia ongelmia, sinun kannattaa harkita sähköauton ostamista seuraavaksi autoksesi.

Jos kuitenkin ajat pitkiä matkoja etkä halua miettiä yksinkertaisia tehtäviä, kuten auton tankkaamista, on parempi jättää sähköauton ostaminen toistaiseksi väliin.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z