Onko Audi A8 hyvä auto?

Onko Audi A8 hyvä auto?

Audi A8 on täysikokoinen 4-ovinen luksussedan, joka on tehty niille, jotka pitävät keskikokoista A6:ta liian pienenä eikä tarpeeksi mukavana. A8 on monien VIP-ihmisten suosima valinta, ja suurin osa A8:n omistajista pitää enemmän siitä, että heitä ajetaan, kuin siitä, että he ajavat itse. Onko Audi A8 siis hyvä auto?

Audi A8 on todella hyvä auto, sillä se tarjoaa parasta mukavuutta, mitä Audilta voi saada. Tämä on todellakin erikoista, koska kaikki Audin mallit, myös kaikkein pienimmät, on suunniteltu mukavuutta silmällä pitäen. Lippulaivamerkin lippulaiva-auto merkitsee yleensä ylivoimaisuutta, ja A8 tarjoaa sitä paljon.

Ensinnäkin A8:aan saatavilla olevat moottorit ovat kaikkivoipia, tasaisia ja suhteellisen tehokkaita. A8 näyttää valtavan suurelta ja hillityltä, mistä jotkut pitävät, toiset taas eivät. A8:n sisätilat ovat A6:n kaltaiset, joten ne eivät ole uusimpien täysikokoisten luksuslimusiinien tasolla, mutta A8 maksaa myös vähemmän kuin useimmat kilpailijansa.

Luotettavuus on kunnollinen, mutta vain jos sitä huolletaan riittävän hyvin. A8 on myös käytännöllinen auto, sillä siinä on runsaasti sisätilaa ja myös tilava tavaratila. Se saattaa olla hieman liian suuri ahtaille kaupunkikaduille, mutta kokenut kuljettaja selviää siitä helposti.

Audi A8 – Voimansiirtojärjestelmä

Audi A8:n moottoripaletti koostuu muutamasta bensiinimoottorista, muutamasta dieselmoottorista ja myös hybridimoottorista. Valikoiman aloittaa 3,0 litran V6-bensiinimoottori 340 hv:llä ja 3,0 litran TDI V6-diesel 286 hv:llä. A8:sta on saatavana myös 4.0L V8 -dieselvaihtoehto, jossa on 435hv ja joka on tehokkain diesel-A8-malli, jonka voi saada.

  Audi Q7 yleiset ongelmat

Tehokkain Audi A8 ylipäätään on malliston huippumalli S8, jossa on 4,0 litran kaksoisturboahdettu V8, joka tarjoaa 571hv. Voit myös hankkia A8 60 TFSI e:n, jos haluat hybridin, joka tarjoaa 450 hv ja onnistuu silti olemaan suhteellisen tehokas. Kaikissa näissä autoissa on vakiona Audin ikoninen Quattro AWD -järjestelmä.

Kaikkiin näihin moottoreihin on myös yhdistetty Audin 8-vaihteinen momentinmuunnin-automaattivaihteisto, joka vaihtaa vaihteita saumattomasti ja sopii Audi A8:n luonteeseen. A8:aan oli aiemmin saatavana W12-moottori niille, jotka halusivat huippuluokan luksuskokemuksen, mutta valitettavasti tätä moottoria ei ole enää saatavilla päästömääräysten vuoksi.

Audi A8 – muotoilu ja alusta

Muotoilullisesti A8 noudattaa perinteistä Audi A8:n siluettia, mikä tarkoittaa, että se näyttää hillityltä. A8 on todella pitkä auto, ja valitsemallasi varustuksella on suuri merkitys siihen, kuinka ylelliseltä A8 näyttää. A8 on saatavana joko tavallisena sedanina tai pitkävartisena, jos haluat mahdollisimman paljon tilaa sisältä.

A8:n sisätilat on verhoiltu hienoimmilla materiaaleilla, ja niissä on myös huipputeknologiaa, joka saa sinut tuntemaan olosi erityiseksi A8:n sisällä. Jousitus ja alustan viritys ovat keskittyneet yksinomaan mukavuuteen, mikä tarkoittaa, että kaikissa A8-malleissa, myös S8:ssa, kruisaillaan mielellään pidemmillä matkoilla. A8:ssa on uskomattoman edistyksellinen ilmajousitusjärjestelmä, joka vaimentaa kuoppia hämmästyttävän hyvin.

Audi A8 – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

Luotettavuudeltaan A8 on kunnollinen, mutta se tarvitsee jatkuvaa ja perusteellista huoltoa, jotta se kestäisi merkittävän määrän kilometrejä. Tämänkaltaiset autot ovat todella monimutkaisia ja tarjoavat melko lailla kaiken, mitä nykyaikaisesta Audista voi saada. Siksi se on pidettävä aina asianmukaisessa kunnossa.

  2022 Mercedes GLA vs Audi Q5

Yleisimmät A8:n ongelmat liittyvät muihin kuin moottorin sähköihin, ohjausjärjestelmään, moottoriin, jousitukseen ja mahdollisesti jopa vaihteistoon.

Audi A8 – Arvo ja käytännöllisyys

Uusi Audi A8 alittaa kilpailijansa hinnan osalta, mutta A8 ei varsinaisesti tarjoa huonompaa kokemusta. Olemme kaikki tietoisia siitä, että tämän segmentin autot ylittävät toisiaan jatkuvasti uusilla malleilla, mikä tarkoittaa, että tulevan uuden A8:n pitäisi kuroa umpeen S-luokan ja BMW 7-sarjan välinen kuilu.

Käytännöllisyydeltään A8 on loistava, sillä se tarjoaa paljon tilaa sekä istuintiloissa että tavaratilassa. Kukaan ei voi sanoa, että A8 ei olisi käytännöllinen auto, koska siinä on enemmän tilaa kuin koskaan tarvitset.

UKK-osio

Onko Audi A8 parempi kuin BMW 7-sarja?

BMW toi juuri markkinoille upouuden 7-sarjan, ja näyttää siltä, että uusi seiska edustaa BMW:n 7-sarjan historian suurinta irtiottoa sekä sisältä että ulkoa. Uusi 7-sarja on todellakin parempi auto tällä hetkellä, mutta jos BMW näyttää mielestäsi hieman liian hienostelevalta, A8 on silti hieno auto.

Kaiken kaikkiaan meidän on odotettava, kunnes uusi 7-sarja tulee markkinoille, ennen kuin voimme täysin päättää, kumpi on parempi. Toistaiseksi A8:lla on todella kova kilpailu tässä segmentissä, luultavasti nyt enemmän kuin koskaan.

Tarvitsenko A8 L:n vai riittääkö tavallinen A8?

Olemme jo maininneet, että A8 on saatavana joko normaalin akselivälin pituisena tai pidemmällä akselivälillä, jolloin 2. rivin istumatila kasvaa huomattavasti. Jos aiot ajaa autolla itse, et tarvitse L-versiota.

  2022 Audi Q5 vs. Volvo XC60

Jos kuitenkin haluat mieluummin olla autonkuljettaja tai haluat ostaa A8:n autonkuljetusta varten, A8L on parempi valinta. Kukaan ei myöskään voi sanoa, että normaali A8 olisi pieni, eivät edes NBA-pelaajat.

Pitäisikö minun ostaa Audi A8?

Jos haluat hillittyä ylellisyyttä, joka tarkoittaa, että voit kulkea paikoissa äärimmäisen mukavasti herättämättä välttämättä kaikkea huomiota, A8 on täydellinen valinta. A8:n kaltaiset autot loistavat pitkien matkojen ajamisessa, mikä tarkoittaa, että A8 ei ole järkevä kaupunkiauto.

Jos vietät usein pitkiä aikoja ratin takana, sinun kannattaa ehdottomasti ostaa Audi A8, koska se on hinnoiteltu todella hyvin siihen nähden, mitä se pohjimmiltaan on.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z