Onko Audi SQ5 hyvä auto?

Onko Audi SQ5 hyvä auto?

Audi SQ5 on pienikokoinen luksusauto, joka on tehty niille, jotka jo rakastavat Q5:tä, mutta pitävät sitä hieman liian hitaana. SQ5 ei saa täysimittaista Audi Sport RS -hoitoa, mutta useimmat ihmiset eivät välitä 350-hevosvoimaisesta perhe-SUV:sta, joka näyttää ja kuulostaa paljon paremmalta kuin tavallinen Q5. Todellisuudessa Q5:n kaltainen auto ei koskaan tule olemaan dynaaminen, vaan se vain näyttää hyvältä, kuulostaa hyvältä ja kulkee hyvin suoralla.

Onko Audi SQ5 siis hyvä auto? SQ5 on itse asiassa yksi Audin parhaista autoista, koska siinä yhdistyy joukko hienoja ominaisuuksia yhteen alustaan. Ensinnäkin SQ5:een saa joko diesel- tai bensiinimoottorin tai V6-kuutosmoottorin, jossa on yli 350 hv. Se saa myös Audin ikonisen Quattro AWD -järjestelmän, joka tekee autosta suorituskykyisen kaikissa sääolosuhteissa.

SQ5 näyttää myös upealta sisältä ja ulkoa, sillä kaikissa SQ5-malleissa on runsaasti lisävarusteita suoraan tehtaalta. SQ5 ajaa yhtä hyvin kuin se näyttääkin, vaikka jousitus on hieman tavallista jäykempi. Kaiken kaikkiaan SQ5 on hienovarainen ja hieman suorituskykyistä ajamista korostava.

Luotettavuus on kunnollinen, mutta on joitakin asioita, joista kannattaa puhua. Käytännöllisyys on loistava, sillä SQ5:een on helppo nousta sisään ja ulos, siinä on runsaasti istuintilaa ja verrattain suuri tavaratila. Kaiken kaikkiaan SQ5 on todella hyvä auto, sillä siinä yhdistyvät monet edut yhteen pakettiin.

Audi SQ5 – Voimansiirtojärjestelmä

Audi SQ5 on saatavana kahdella eri moottorilla, 3,0 litran V6-bensiinimoottorilla tai 3,0 litran V6-dieselmoottorilla, jossa on ahtimella. Nämä moottorit tuottavat 300 ja 350 hv:n välillä, ja V6-bensiinimoottorin ahtimella varustettu moottori on suorituskykyisin, sillä sen avulla SQ5 saavuttaa nopeuden 100 km/h paikaltaan noin 5 sekunnissa.

  2022 Mercedes GLA vs Audi Q5

Nämä moottorit on yhdistetty Audi Tiptronic -momentinmuunninvaihteistoon, joka lähettää voiman kaikille neljälle pyörälle jatkuvasti Audin Quattro AWD -järjestelmän kautta. Dieselmuunnokset tunnetaan todella taloudellisesta jalanjäljestään, kun taas bensiinimoottorit ovat siinä suhteessa paljon huonompia.

Oli miten oli, kaikki SQ5:n voimansiirtojärjestelmät ovat jännittäviä ja tavallisiin Q5-moottoreihin verrattuna palkkion arvoisia. Ne ovat molemmat hienostuneita ja hienostuneita olematta kuitenkaan ylivoimaisia. Jotkut sanovat, että Q5 ansaitsisi 4,0-litraisen Audi RS V8:n, jossa olisi noin 550 hv-620 hv, mutta tämä on epätodennäköistä, kun otetaan huomioon nykyinen ilmapiiri, joka ympäröi suuritilavuuksisia moottoreita.

Audi SQ5 – muotoilu ja alusta

Audi SQ5 näyttää paljon paremmalta verrattuna tavalliseen Q5:een, koska se saa lukuisia lisäkoristeita ja muotoilun yksityiskohtia, jotka tekevät siitä paljon aggressiivisemman ja ylellisemmän näköisen. Ensinnäkin SQ5 saa isommat vanteet, isommat jarrut, 4 pakoputken kärkeä ja runsaasti joko alumiinia tai jopa hiiltä.

SQ5:n sisätilat ovat yhtä jännittävät Alcantaran, hiilen ja rei’itetyn nahan ansiosta. SQ5 ei ole liian aggressiivinen auto, mikä tarkoittaa, että se on silti mukava ja hienovarainen. Se tuntuu kuitenkin hieman dynaamisemmalta verrattuna tavalliseen Q5:een, joka ajaa hieman luonnottomalla tavalla.

Audi SQ5 – Luotettavuus ja yleisiä ongelmia

Audi SQ5 on samanlainen kuin tavallinen Q5, mikä tarkoittaa, että jotkut sukupolvet pärjäävät hieman paremmin kuin toiset. Yleistä on, että mitä uudempi malli sukupolvesta on kyseessä, sitä paremmin se pärjää luotettavuuden suhteen. Kaiken kaikkiaan SQ5 on rakennettu tukevasti, mutta se tarvitsee perusteellista ja oikea-aikaista huoltoa, muuten se pettää.

  Audi e-tron ongelmat

Yleisimmät Audi SQ5:n ongelmat liittyvät elektroniikkaan, koriin ja varusteisiin, moottoriin, vaihteistoon ja jousitukseen. Varmista, että valitset sellaisen auton, jota on pidetty optimaalisessa kunnossa pisimpään, jos haluat saada kaiken irti Audi SQ5:n omistamisesta.

Audi SQ5 – Arvo ja käytännöllisyys

Audi SQ5 on todella hyvä tarjous käytettyjen autojen markkinoilla, erityisesti faceliftin jälkeinen 1. sukupolvi, joka on hinnaltaan samanlainen kuin tavallinen Audi Q5. Q5 on yleisesti ottaen todella hyvä auto 2nd hand -markkinoilla, koska ulkoinen muotoilu ikääntyi kuin hieno viini, kun taas sisätilojen muotoilu ei pärjännyt kovinkaan hyvin.

Audi SQ5 on myös todella käytännöllinen auto suuren ja tilavan kahden istuinrivin ja verrattain suuren tavaratilan ansiosta. SQ5:een on helppo nousta sisään ja ulos, ja siinä on runsaasti perheystävällisiä ominaisuuksia, jotka tekevät siitä yhden markkinoiden parhaiten käytetyistä perheen suorituskykyisistä katumaastureista.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa Audi Q5?

Jos etsit nopeaa ja ylellistä katumaasturia, joka onnistuu myös polttamaan kuuman hatchbackin pois viivalta, SQ5 on täydellinen valinta. Olen samaa mieltä siitä, että ei ole reilua, ettei Q5 saanut koskaan täyttä RS-käsittelyä, sillä V8-moottori niinkin hyvännäköisessä autossa kuin Q5 olisi todennäköisesti hitti.

Niin tai näin, SQ5 on edelleen todella jännittävä auto ja voi myös sanoa, että Audi Q5:n kaltaisessa autossa ei todellakaan tarvita yli 350hv. SQ5:llä ei ole melkein mitään, mihin se ei pystyisi, paitsi raskaaseen maastokäyttöön, jota valtaosa SQ5:n ostajista ei edes ajattele tekevänsä.

  Mikä on paras Audin valmistama dieselauto?

Onko Audi Q5 parempi kuin Audi SQ5?

Q5 on todella hyvä auto, ja voidaan väistämättä todeta, että SQ5:n hankkimiseen ei ole tarvetta, sillä Q5 ei koskaan ollut eikä tule olemaan urheilumaasturi. Väite on, että muutaman kymmenen tuhannen dollarin käyttäminen tavallisen Q5:n lisävarusteisiin on paljon parempi vaihtoehto kuin se, että ostaisi suoraan SQ5:n.

Vastaus tähän kysymykseen tiivistyy siihen, mitä arvostat enemmän. Jos haluat korkeimman mahdollisen ylellisyyden ja lämmitetyt, hierotut, tuuletetut, monisuuntaisesti säädettävät istuimet, joissa on laaja lannerangan tuki, sinun kannattaa käyttää ylimääräiset rahat tavalliseen Q5:een, jossa on kaikki. Toisaalta, jos haluat hieman maustetta, joka tekee päivittäisistä työmatkoistasi hieman viihdyttävämpiä, SQ5 on oikea valinta.

Milloin uusi Audi Q5 tulee markkinoille?

Muutaman uskottavan lähteen mukaan uusi Q5 on tulossa markkinoille joskus ensi vuonna, ja netissä on jo useita vakoilukuvia tulevasta Q5:stä. Jotkut sanovat, että seuraavan sukupolven Q5 tulee olemaan valtava mullistus autoteollisuudelle, mutta kaipa meidän on odotettava ja katsottava.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z