Onko Audi RS Q8 hyvä auto?

Onko Audi RS Q8 hyvä auto?

Audi RS Q8 on Audi Q8:n huippumalli, joka kukoistaa ylivoimaisuudessa. Se näyttää upealta sekä sisältä että ulkoa, se tarjoaa yli 600 hevosvoimaa, siinä on Audin uusinta tekniikkaa ja se on äärimmäisen mukava ja ylellinen. Näin monien superlatiivien perusteella on helppo päätellä, että RS Q8 on Audin katumaasturimalliston todellinen lippulaiva. Onko Audi RS Q8 siis hyvä auto?

Kyllä, se on. Se saattaa maksaa yhtä paljon kuin kahden lähtötason Audi Q8, mutta se saa parasta kaikesta, mitä Audilla on tarjota. Konepellin alla oleva V8-moottori on tarpeeksi tehokas, jotta RS Q8 voi tuhota jopa joitakin sarjan superautoja. RS Q8:n muotoilu muistuttaa Lamborghini Urusin muotoilua, koska nämä kaksi jakavat keskenään monia osia.

Luotettavuuden suhteen RS Q8 näyttää pitävän hyvin pintansa, mutta on joitakin asioita, joista kannattaa puhua. Arvoltaan on vaikea perustella autoa, jonka hinta alkaa 120 000 dollarista ilman monia lisävarusteita, mutta tuohon hintaan ei voi ostaa montaa autoa, joka voisi todella kilpailla RS Q8:n kanssa.

Käytännöllisyys on loistava, koska Q8:n alusta tarjoaa paljon istuintilaa ja suuren tavaratilan. Takaistuimia ei ole uhrattu muotoilun vuoksi, kuten joissakin RS Q8:n kilpailijoissa. Autoon on myös helppo nousta sisään ja ulos, ja näkyvyys on niin hyvä kuin se coupe-maasturille voi olla.

Audi RS Q8 – Voimansiirtojärjestelmä

RS Q8:n 4,0 litran twin-turbo V8-moottorin teho on yli 600 hv ja vääntömomentti 590 lb-ft, mikä riittää vauhdittamaan tämän 5 000-kiloisen jättiläisen noin 3,7 sekunnissa nollasta sataan tunnissa, mikä on hullua. Vertailun vuoksi mainittakoon, että 715 hv:n tehoinen 5,2-litrainen V12-kaksoisturbovetoinen Aston Martin DBS Superleggera saavuttaa myös nopeuden 0-100 km/h 3,7 sekunnissa, mutta se maksaa 315 300 dollaria.

  2022 Audi Q5 vs. Jaguar F Pace

RS Q8 on pysyvä AWD Quattro-auto, minkä vuoksi se pystyy noihin 0-100 km/h -aikoihin. Moottori on yhdistetty 8-vaihteiseen automaattivaihteistoon, ja RS Q8:n parhaat MPG-tulokset ovat jossain 20MPG:n tienoilla yhdistettynä.

Kaiken kaikkiaan RS Q8:n voimansiirto on lähes identtinen Lamborghini Uruksen voimansiirron kanssa, joka maksaa kaksi kertaa enemmän kuin RS Q8. Kun asiaa tarkastellaan tästä näkökulmasta, on helppo ymmärtää, miksi niin monet pitävät RS Q8:a yhtenä markkinoiden parhaista katumaastureista yleensä.

Audi RS Q8 – muotoilu ja alusta

Audi RS Q8 näyttää upealta sekä sisältä että ulkoa, sillä se tarjoaa kaiken, mitä Audin muotoiluosasto voi tarjota. Auto eroaa tavallisesta Q8:sta suurten ilmanottoaukkojen, hiilikuidun, valtavien soikeiden pakoputkien, matalamman ajokorkeuden ja vähintään 22-tuumaisten vanteiden ansiosta. Myös sisätilat on piristetty paljon hiilikuidun, Alcantaran ja alumiinin ansiosta.

RS Q8:n ajokokemus on paljon keskittyneempi kuin tavallisessa Q8:ssa, mutta RS Q8 on hyvin vaimennettu, mikä tarkoittaa, että se ei ole liian jäykkä. Autossa on myös aktiiviset jarrutehosteet, jotka pitävät auton tasaisena mutkissa ja tekevät siten autosta paljon dynaamisemman ja samalla paremmin käsiteltävän.

Audi RS Q8 – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

RS Q8:n luotettavuus on kunnollinen, mutta se voisi olla parempi, sillä joitakin ongelmia ilmenee yhä uudelleen ja uudelleen. Niinkin kalliissa autossa kuin RS Q8:ssa pitäisi ja ei saisi olla vikoja, koska se on uskomattoman monimutkainen, mutta myös uskomattoman kallis, eikä ihmisten pitäisi olla huolissaan siitä, että tavaroita hajoaa koko ajan, jos he maksavat valtavia summia rahaa.

  Missä Audissa on V8-moottori

Yleisimmät RS Q8:aa vaivaavat ongelmat liittyvät auton sähköihin, moottoriin, jousitukseen, renkaiden ennenaikaiseen kulumiseen ja suorituskykyyn liittyviin ongelmiin. Useimmat näistä ovat vain pikkujuttuja, mutta voivat olla ärsyttäviä, kun taas suorituskykyongelmat voivat olla paljon vakavampia.

Audi RS Q8 – Arvo ja käytännöllisyys

RS Q8 on kallis, eikä sitä voi mitenkään kiertää, mutta toisaalta RS Q8 tarjoaa jotain, mitä harva katumaasturi pystyy tarjoamaan. Se on yksi halutuimmista saksalaisista katumaastureista, ja se myös säilyttää arvonsa todella hyvin. Jälleenmyyjät Yhdysvalloissa myyvät näitä autoja kalliilla hinnoilla, mikä toivottavasti hidastuu, koska nämä hinnat voivat olla naurettavia.

Käytännöllisyyden osalta RS Q8 on sama kuin tavallinen Q8, mikä tarkoittaa, että siinä on viisi istumapaikkaa ja suhteellisen suuri tavaratila. RS Q8:aan on helppo nousta sisään ja ulos, näkyvyys on kunnollinen, ja se on myös todella hyvä perheauto.

UKK-osio

Onko Audi RS Q8 parempi kuin Mercedes GLE 63 Coupe ja BMW X6M?

Nämä kolme ovat suoranaisia kilpailijoita tässä segmentissä, ja ne voivat vaihtaa iskuja lähes kaikissa luokissa. Mercedes GLE 63 Coupe tarjoaa 603 hv ja se maksaa 117 050 dollaria, kun taas BMW X6M Competition maksaa suunnilleen saman verran kuin kaksi muuta, mutta se tarjoaa 625 hv ja on näistä kolmesta nopein.

Se, kumpi näistä kolmesta on paras, riippuu suurimmaksi osaksi merkkiuskollisuudesta, mutta mielestäni RS Q8 ja X6 M ovat parempia kuin GLE 63 S Coupe. Ne näyttävät paremmilta, ne eivät ole sisältä yhtä huonoja ja ne ovat yleisesti ottaen siistimpiä.

  Mikä on paras Audi TT:n pakoputki?

Onko Audi RS Q8 hyvä ostos?

Audi RS Q8 maksaa paljon rahaa, ja sitä on vaikea perustella. Tässä hintaluokassa ei kuitenkaan yksinkertaisesti ole kovin montaa autoa, joka pystyy tarjoamaan sitä, mitä RS Q8 tarjoaa. Sinänsä RS Q8:n ostaminen on järkevää, jos sinulla on siihen mukavasti varaa.

Jos budjetti venyy, mikään auto ei ole sen arvoinen, sillä parhaan auton omistaminen ei ole maailman tärkein asia. Oli tilanteesi mikä tahansa, RS Q8 näyttää myyvän todella hyvin, mikä tarkoittaa, että se on todellakin rahansa arvoinen.

Kuinka nopea Audi RS Q8 on?

Olemme jo maininneet, että RS Q8:n nopeus 0-100 km/h on noin 3,7 sekuntia, mutta sen maksiminopeus on noin 190 km/h, jos se on täysin rajoittamaton. 11,6 sekunnin neljännesmailiaika on todella hyvä tulos 5 000 kilon suorituskykyiselle katumaasturille, sillä myös McLaren SLR Roadster ajaa neljännesmailin 11,6 sekunnissa.

Myös Mercedes GTR AMG Coupe saavuttaa neljännesmailin 11,6 sekunnissa, samoin Nissan GT-R R35 vuodelta 2013. Nämä kaikki ovat vaikuttavia suorituskykyisiä autoja, mikä tarkoittaa, että RS Q8 on myös todella nopea auto.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z