Onko Audi S6 hyvä auto?

Onko Audi S6 hyvä auto?

Audi S6 on keskikokoisen Audin urheilusedan, joka sijoittuu tavallisen Audi A6:n ja tehokkaimman ja jännittävimmän RS6-mallin väliin. S6 säilyttää hillityn ulkonäön, mutta siinä on paljon enemmän suorituskykyä. Onko Audi S6 siis hyvä auto? Kyllä, Audi S6 on todellakin todella hyvä auto. Jos haluat tietää miksi, lue ehdottomasti tämä artikkeli.

Ensinnäkin S6 on saatavana joko V6-dieselmoottorilla tai V6-bensiinimoottorilla riippuen siitä, mistä sen saa. Molemmat voimansiirrot on yhdistetty Audin Tiptronic-automaattivaihteistoon, joka on pehmeä, tehokas ja hienostunut. Ulkonäön osalta S6 näyttää paljon hillitymmältä RS6:een verrattuna, mutta se erottuu kuitenkin tavallisesta A6-mallistosta.

S6:n sisätilat on verhoiltu korkealuokkaisilla materiaaleilla, kuten nahalla, puulla, alumiinilla, hiilikuidulla tai mustalla pianomuovilla. S6:een on tehty myös runsaasti muotoilun parannuksia tavalliseen A6:een verrattuna, ja kaikki nämä tekijät muodostavat todella houkuttelevan kokonaisuuden. S6:n ajo on hieman keskittyneempi kuin tavallisen A6:n, mutta se säilyttää silti sen pehmeyden ja mukavuuden, jonka yleensä yhdistämme A6:een.

Luotettavuus on kunnollinen, mutta on joitakin asioita, joista kannattaa puhua. S6 on niin hyvä auto siksi, että se on nopea, ylellinen, tilava ja todella käytännöllinen. Voit hankkia sen joko farmari- tai sedan-muodossa henkilökohtaisten mieltymystesi ja käytännön tarpeidesi mukaan.

Audi S6 – Voimansiirtojärjestelmä

Kuten alussa mainittiin, S6:een saa joko V6-dieselin tai V6-bensiinimoottorin. 3,0 litran TDI S6:ssa on 350 hv ja 516 newtonmetrin vääntömomentti, joka riittää kuljettamaan S6:n noin viidessä sekunnissa nopeudesta 0-100 km/h. Tämä moottori on yhdistetty 8-vaihteiseen Tiptronic-vaihteistoon, joka sopii S6:n luonteeseen todella hyvin.

  2022 Audi Q5 vs. Mercedes GLC

Bensiinikäyttöisessä S6:ssa on 2,9-litrainen V6-kaksoisturbomoottori, jossa on 450 hv ja 405 hv vääntöä. Se kiihtyy nopeudesta 0-100 km/h alle 5 sekunnissa, ja se tekee sen paljon jännittävämmin kuin diesel-S6. Se on myös yhdistetty automaattivaihteistoon, joka vaihtaa vaihteita pehmeästi ja vaivattomasti.

Tehokkuuden kannalta diesel-S6 on paljon parempi, sillä se saavuttaa jopa 35-40MPG:n kulutuksen, kun taas bensiinikäyttöinen S6 saavuttaa vain 25-30MPG:n kulutuksen. Molemmat voimansiirrot ovat jännittäviä, mutta todelliset bensiininörtit suosivat todennäköisesti bensiinikäyttöistä V6-moottoria, kun taas pitkien matkojen kulkijat suosivat diesel-S6:ta sen tehokkuusetujen vuoksi.

Audi S6 – muotoilu ja alusta

Audi S6 saa melko paljon parannuksia tavalliseen A6:een verrattuna sekä sisältä että ulkoa. Ensinnäkin S6 saa hieman jännittävämmän ulkokorisarjan, jossa on leveämmät aukot, matalaprofiiliset pyörät, suuremmat jarrut, neljä pakoputkea, S6-kohtainen etusäleikkö ja joukko merkkejä, joiden avulla kaikki tietävät, ettet aja tavallista S6:ta.

S6:n sisätilat ovat myös paremmin varustellut kuin tavallisen A6:n, sillä niissä on urheiluistuimet, urheiluohjauspyörä ja muutama S-Line-merkki muistuttamassa siitä, ettet aja tavallista S6:ta. Ajotuntumaltaan S6 säilyttää tavalliseen A6:een liittyvän mukavuuden, mutta on samalla paljon keskittyneempi mutkissa.

Audi S6 – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

Luotettavuuden osalta S6 ei poikkea kovinkaan paljon tavallisesta A6:sta, mikä tarkoittaa, että se onnistuu suhteellisen ongelmitta, jos huollat sitä riittävän hyvin. Nämä autot eivät yksinkertaisesti kestä ilman asianmukaista huoltoa, ja se on tosiasia.

  Audi A3 Luotettavuus

Yleisimmät S6:n ongelmat liittyvät moottoriin, vaihteistoon, elektroniikkaan, jousitukseen ja öljyvuotoihin.

Audi S6 – Arvo ja käytännöllisyys

S6 maksaa lähes 40 000 dollaria halvemmalla kuin RS6, mikä on valtava ero. Siksi monet ihmiset eivät ole halukkaita käyttämään lähes 115 000 dollaria pelkkään RS6:een. Sinänsä S6 on paljon järkevämpi, mutta jos suorituskyky ei kiinnosta, pidät todennäköisesti paljon halvemmasta tavallisesta A6:sta.

Käytännöllisyydeltään S6 on loistava, koska se on saatavana joko farmari- tai sedan-mallina. Kombi tarjoaa suuren tavaratilan, johon mahtuu paljon tavaraa, kun taas sedan ei ole paljon huonompi. Takana on paljon tilaa, niin paljon, etteivät lapsesi tai VIP-vieraasi tule pettymään.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa Audi S6?

Jos olet kiinnostunut nopeasta, käytännöllisestä ja ylellisestä saksalaisesta premium-keskikokoluokan autosta, S6 on loistava valinta. S6:ssa yhdistyvät monet sedaneihin/estyjiin liitetyt edut keskittyneempään ajokokemukseen, joka elävöittää tavallisen A6:n hieman tylsää luonnetta.

Joidenkin mielestä A6 on vain hieman liian kliininen, siitä puuttuu luonne ja se on siksi hieman tylsä. S6 ratkaisee tämän ongelman, koska siinä on jännittävä moottori, joka pystyy ohittamaan jopa joitakin vakavia urheiluautoja suoralta kädeltä.

Onko farmari Audi S6 parempi kuin sedan S6?

Jos kysyt Audilta, he kertovat, että farmari S6 on aina parempi valinta, koska farmari (Avant) Audi S- ja RS-autot ovat osa Audin perintöä. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö sedan olisi, mutta Audi tunnetaan nopeiden farmariautojen valmistuksesta, kun taas kaikki muut heidän luokastaan tunnetaan nopeiden sedanien valmistuksesta.

  Paras puhelimen pidike Audi

Niin tai näin, sinun kannattaa valita se, josta pidät enemmän. Kombi-versio tarjoaa hieman enemmän tilaa, mutta sedan on luultavasti useimpien mielestä paremman näköinen auto.

Onko Audi S6 nopea?

Olemme jo maininneet, että S6:n pitäisi kiihtyä 0-100 km/h alle viidessä sekunnissa, mutta jotkut riippumattomat toimittajat ovat mitanneet S6:n 0-100 km/h noin 4,4 sekunnissa, mikä on vakava 0-100 km/h aika.

Huippunopeus on rajoitettu 155mph:iin, kun taas neljännesmailin aika on jossain 12,5 sekunnin tienoilla, mitä myös kirjaimellisesti kaikki pitävät nopeana, jotka eivät ole tottuneet ajamaan Porscheilla, Lamboilla ja McLarenilla.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z