Onko Citroën Berlingo hyvä auto?

Onko Citroën Berlingo hyvä auto?

Citroen Berlingo on isompi monikäyttöauto, jonka voi ostaa joko henkilökuljetusautona tai pienenä pakettiautona/vaununa. Berlingo on ollut markkinoilla 1990-luvulta lähtien, joten se on yksi Citroenin tunnetuimmista tarjonnoista erityisesti hyötyajoneuvosegmentissä. Onko Citroen Berlingo siis hyvä auto?

Berlingo on todellakin todella hyvä auto, koska monet pitävät sitä parempana kuin sen arvostetuimpia kilpailijoita. Berlingosta on saatavana paljon erilaisia versioita riippuen pohjaratkaisusta, moottorista ja varustuksesta. Ulkomuotoilu on melko vaatimaton ja luonnoton, mutta niin on useimmissa tämän segmentin autoissa. Sisätilat ovat hyvin varustellut, mutta eivät myöskään ole mitään kehuttavaa.

Berlingo kulkee saumattomasti, mikä tarkoittaa, että se tekee kaiken, mitä sen pitääkin tehdä. Uudemmat mallit ovat huomattavasti hienostuneempia, mukavampia ja hiljaisempia. Luotettavuus on parempi kuin useimmissa Citroenin malleissa, sillä Berlingo voi kestää pitkään, jos siitä huolehditaan oikein. Näitä on paljon, ja kellossa on satoja tuhansia kilometrejä.

Berlingon arvonnäkymät ovat myös todella hyvät, sillä käytetyn Berlingon voi ostaa edullisesti. Käytännöllisyys on todella hyvä, kuten lähes kaikissa tämän segmentin autoissa. Kaiken kaikkiaan Berlingo on mukava auto, joka voi tehdä mitä tahansa.

Citroen Berlingo – Voimansiirtojärjestelmä

Vanhemmissa bensiinikäyttöisissä Berlingo-malleissa on tyypillisesti pienet 4-sylinteriset moottorit, jotka tarjoavat noin 90hv – 120hv. Vanhemmissa Berlingo-malleissa on myös monia dieselmoottoreita, jotka kaikki ovat 4-sylinterisiä ja joiden teho vaihtelee 75hv ja 120hv välillä. Uudemmissa Berlingo-bensiinimalleissa on 3-sylinteriset moottorit, mutta teho vaihtelee nyt 110hv ja 130hv välillä.

  Citroën C4 Picasso yleiset ongelmat

Uudemmissa diesel-Berlingo-malleissa on edelleen 4-sylinteriset moottorit, mutta ne ovat paljon hienostuneempia, ja niiden teho on myös 130 hv. Berlingoihin on saatavana jopa sähköisiä Berlingoja, joissa on 50 kW:n akut ja noin 136 hv. Berlingo-pakettiautoissa on melko lailla samat moottorivaihtoehdot kuin tila-autoissa.

Vanhemmissa Berlingo-malleissa on manuaalivaihteisto, kun taas uudemmissa malleissa on saatavana sekä manuaali- että automaattivaihteisto. Kaikki Berlingo-mallit ovat FWD-malleja, ja näin on ollut siitä lähtien, kun Berlingo tuli markkinoille. Polttoainetaloudellisuus on myös todella hyvä, sillä kaikki Berlingo-mallit voivat saavuttaa jopa 55MPG:n kulutuksen tehokkaimmissa dieselvaihtoehdoissa.

Citroen Berlingo – muotoilu ja alusta

Citroen Berlingo näyttää melko vaatimattomalta, lukuun ottamatta joitakin kirkkaita värikorosteita ja outoja koripaneeleita kyljen ympärillä. Citroen varusti uuden Berlingon myös funkkismaisilla ajovaloilla, jotka tekevät autosta hieman nuorekkaamman ja mielenkiintoisemman. Berlingon sisätilat ovat hyvin varustellut, mutta eivät mitenkään erikoiset.

Jousitus ja alustan viritys on säädetty eri tavalla MPV- ja pakettiautokokoonpanoissa, koska pakettiautomainen Berlingo on jäykempi kuin MPV. Niin tai näin, molemmat eivät ole markkinoiden mukavimpia autoja, ja ne on suunniteltu ensisijaisesti hyötykäyttöön, ei mukavuuteen.

Citroen Berlingo – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

Luotettavuuden osalta voidaan helposti sanoa, että Berlingo on paljon parempi kuin useimmat Citroenin mallit, sillä se ei hajoa yhtä usein ja se myös yleensä kestää pidempään. Yleisimmät Berlingo-ongelmat liittyvät auton varusteisiin, kuten vuotaviin kattoihin, vuotaviin oviin, viallisiin ovenkahvoihin ja liukuovien lukitusongelmiin.

  Citroën C1:n yleiset ongelmat

Muita ongelmia ovat esimerkiksi sähköhäiriöt, jotka ovat varmasti ärsyttäviä, varsinkin jos ne johtuvat veden sisäänpääsystä. Ohjausjärjestelmä voi mennä vinoon, ja moottorissa voi olla sytytyskelaongelmia ja muita ongelmia, jotka aiheuttavat erilaisia outoja moottorin ääniä.

Citroen Berlingo – Arvo ja käytännöllisyys

Arvoltaan Berlingo on vahva kilpailija, sillä se kilpailee suoraan monien muiden tämän segmentin monikäyttöautojen ja pakettiautojen kanssa. Käytetyt Berlingo-mallit myyvät edelleen todella hyvin ympäri Eurooppaa, sillä kaupallisista pakettiautoista tai monikäyttöautoista ei ole enää pulaa. Kaiken kaikkiaan Berlingo on kelpo 2. käden varikko, jota kannattaa harkita.

Käytännöllisyys on suuri, kuten tässä markkinasegmentissä on tapana. Voit kuljettaa koko perheesi ongelmitta kaikkine matkatavaroineen takapenkillä ja koiran kanssa. Toisaalta Berlingoa voidaan käyttää myös tavarankuljetusautona, jossa on runsaasti tilaa, minkä vuoksi niin monet yritykset käyttävät Berlingoa ensisijaisena kuljetusautonaan.

UKK-osio

Onko Citroen Berlingo hyvä pakettiauto?

Citroen Berlingo -pakettiauto on yksi segmenttinsä suosituimmista, ellei jopa suosituin tavarankuljetusauto Euroopassa, mikä ei varmasti ole syyttä. Berlingo pakettiauto on todella hyvä pakettiauto, koska se tarjoaa kaiken, mitä tarvitset tavarankuljetusautolta yhdessä paketissa.

Siinä on paljon kuormatilaa, ja lastiin pääsee helposti käsiksi leveästi aukeavien ovien ja liukuovien ansiosta. Näkyvyys on todella hyvä, tavaratila on todella kestävä, ja Berlingo on todella hyvä polttoainetehokkuuden suhteen. Lisäksi monet näistä kestävät tunnetusti todella pitkään, jos niistä pidetään kunnolla huolta.

  Onko Citroën C3 Picasso hyvä auto?

Kuinka kauan Citroen Berlingo kestää?

Jos huollat Berlingoasi tehtaan suositusten mukaisesti ja teet kaikkesi pitämällä auton hyvässä kunnossa, Berlingo kestää yli 200 000 kilometriä, mitä useimmat ihmiset eivät odota Citroenilta. Lisäksi jotkut omistajat ajavat edelleen Berlingo-pakettiautoilla, joiden kellossa on yli 300 000 kilometriä.

Syy siihen, miksi näitä autoja on vielä niin paljon, on se, että varaosia on helppo saada ja auto on todella halpa käyttää ja elää sen kanssa.

Onko Citroen Berlingo turvallinen?

Vanhemmat Citroen Berlingo -pakettiautot eivät ole kaikkein turvallisimpia pakettiautoja, mutta se on odotettavissa, koska alkuperäinen Berlingo on nyt todella vanha auto. Uudemmat/uusimmat Berlingo-mallit ovat kuitenkin paljon parempia, sillä ne ovat kaikki viiden tähden turvallisuusluokituksella varustettuja autoja, jotka kestävät kolarit todella helposti. Lisäksi Berlingo on saatavana joukolla huipputeknisiä ohjelmallisia turvaominaisuuksia.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z